Şimdi Ara

Bunlar Sanat Mıdır Şimdi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kardes sen bauhausun ne oldugunu biliyormusun bauhausun ne tarz bir sanat akimini destekledigini biliyormusun .
    Bana lutfen ne oldugunu acikla ve sonra sanatmi degilmi sogle.
    Not : Hirdavat magazasi olan bauhaustan bahsetmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesela elon musk'ın son çıkarttığı araba, millet nasıl sipariş geçti.Halbuki adam dalga geçiyor millettle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-368EFBB24

https://tr.sputniknews.com/kultur/201912081040787353-120-bin-dolara-satilan-duvara-bantlanmis-muzu-baska-bir-sanatci-yedi/
    Şimdi enteller bunu da savunur bauhas akımı falan diye

• The Mandalorian kullanıcısına yanıt
    Bunlar Sanat Mıdır Şimdi?

Görüyorsunuz, muz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Görüyorsunuz, muz
    Ham

• quote:

Orijinalden alıntı: BBCblacked

Kardes sen bauhausun ne oldugunu biliyormusun bauhausun ne tarz bir sanat akimini destekledigini biliyormusun .
    Bana lutfen ne oldugunu acikla ve sonra sanatmi degilmi sogle.
    Not : Hirdavat magazasi olan bauhaustan bahsetmiyorum
    Burada dikkat çekilen nokta akımlar değil, ortaya konulan sanat eserinin yetenekten yoksun bir şekilde sunulması. Aklımdan etkilenen eserler var ama eserlerin sanatsal yönü yeterli mi? Akımın kurucusu Gropious'un düşüncelerini araştırmanı öneririm, ona göre sanat zanaatın en üst noktasıdır. Zanaat ile sanat harmanlanmalıdır.

Zanaat için yetenek olmazsa olmaz olduğuna göre, bu eserde yetenek nerede?

• quote:

Orijinalden alıntı: Eski Açık Sarı Desene

Burada dikkat çekilen nokta akımlar değil, ortaya konulan sanat eserinin yetenekten yoksun bir şekilde sunulması. Aklımdan etkilenen eserler var ama eserlerin sanatsal yönü yeterli mi? Akımın kurucusu Gropious'un düşüncelerini araştırmanı öneririm, ona göre sanat zanaatın en üst noktasıdır. Zanaat ile sanat harmanlanmalıdır.

Zanaat için yetenek olmazsa olmaz olduğuna göre, bu eserde yetenek nerede?

Alıntıları Göster
    İlla bir akımı bilmek zorunda mıyız? Bunu da sorguluyorum. Eğer her akımı bilmek zorundaysak ve bu onu daha değerli bir sanat eseri yapıyorsa, 2. şarkının da akımını öğrendikten sonra yani sanatçının fikrini aldıktan sonra sanat olarak kabul etmek gerekmez mi? İkinci şarkının bestecisi Mozart olsa eminim şu an o arkadaş methiyeler düzüyordu şarkıya...

• quote:

Orijinalden alıntı: The Mandalorian

İlla bir akımı bilmek zorunda mıyız? Bunu da sorguluyorum. Eğer her akımı bilmek zorundaysak ve bu onu daha değerli bir sanat eseri yapıyorsa, 2. şarkının da akımını öğrendikten sonra yani sanatçının fikrini aldıktan sonra sanat olarak kabul etmek gerekmez mi? İkinci şarkının bestecisi Mozart olsa eminim şu an o arkadaş methiyeler düzüyordu şarkıya...

Alıntıları Göster
    Değiliz. Benim dikkat çektiğim nokta sanat için yeteneğin olmazsa olmaz olduğudur. Çağdaş sanat da yeteneği olmayan 'sanatçıların' çöplüklerini "bi akımı temsil ediyor", "bir şeye dikkat çekiyor" bahaneleriyle insanları kandırmaya çalıştıkları bir çöplük haline dönüştü.

Akım eseri değerli yapmaz, yetenek yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eski Açık Sarı Desene

Değiliz. Benim dikkat çektiğim nokta sanat için yeteneğin olmazsa olmaz olduğudur. Çağdaş sanat da yeteneği olmayan 'sanatçıların' çöplüklerini "bi akımı temsil ediyor", "bir şeye dikkat çekiyor" bahaneleriyle insanları kandırmaya çalıştıkları bir çöplük haline dönüştü.

Akım eseri değerli yapmaz, yetenek yapar.

Alıntıları Göster
    Kesinlikle yetenek bu işin olmazsa olmazı, elbette bazı resimleri belki sanatçının felsefesini bilmeden anlayamayız ama işte bazı şeyler çıkıyor sanat adına, çöplükten farkı yok.

• quote:

Kesinlikle yetenek bu işin olmazsa olmazı, elbette bazı resimleri belki sanatçının felsefesini bilmeden anlayamayız ama işte bazı şeyler çıkıyor sanat adına, çöplükten farkı yok.

Alıntıları Göster
    Katılıyorum.

• quote:

Görüyorsunuz, muz
    150 bin dolar olan bumuydu

çürüyünce ne olabilir.
  • quote:

Ham

Alıntıları Göster
    Afiyet olsun.

Borcun 25tl..

K.kart kabul...

• İlginç bir şekilde pop-art'a benziyor. Pop-art da olabilir.

Ben şu fikri çıkartıyorum, post-modern ve popüler kültür, -özellikle popüler kültür- her şeyin içini boşalttı. Bu da içi boşaltılmış sanat.
  • Artı isim ve reklam çok önemli, aynı resmi ya da artık eser neyse sanatçı, ünlü bir kimse yaparsa altında derin anlamlar müthiş felsefeler aranırken basit bir insan yapınca çok kolay bu ne lan denilebiliyor. Pekala o basit insan da derin manalar yüklemiş belki büyük şeyler anlatmış olabilir ama ismi yoksa pek önemsenmiyor hatta dalga bile geçilebiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.