Şimdi Ara

Bunu buraya açmak istemezdim ama... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben burası ekonomik, sosyal veya toplumsal olarak daha iyi koşullara sahip demedim zaten. Sadece vatan dediğin yerde yaşamak ile kendini misafir olarak göreceğin ve aslında oraya ait olmadığını bildiğin yerde yaşamak farklıdır dedim. Bu da tamamen kişisel bir durum, geneli yansıtmaz elbette.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoblinSatack kullanıcısına yanıt
    Hocam benimde Bulgar vatandaşı olmaya hakkım var babam çifte vatandaş ama bu zamanda yapılacak iş değil 1000€ istiyorlar 6binlira nereye yapıcam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xms2k X kullanıcısına yanıt
    Hocam keşke olsa ama dediğin işi yapacaklar olarak azınlığız.

Şuraya bak gençliğimize bak. Benimle aynı yaşta olan Avrupa daki kuzenlerime bakıyorum bizde 20 yaşına gelmiş biri onların 50 yaşındaki biri kadar yıpranıyor. Adamlar rahat ya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çokmuş hocam valla ya 6000lira ney

• Kesinlikle millet delirdi delirdi ne yapacağını şaşırdı adam zaten aç sefil bari karı kız götüreyim hapishanede yatarım en fazla diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: koznak2616

Hocam benimde Bulgar vatandaşı olmaya hakkım var babam çifte vatandaş ama bu zamanda yapılacak iş değil 1000€ istiyorlar 6binlira nereye yapıcam
    Çok şanslısınız bugün 6000 ise yarın 12000 olacak yerinizde olsam bi şekilde donuma kadar satıp verirdim o meblayı bak ileride gerçekten diyeceksin verdiğim 6000 lira hayatımı kurtardı diye.

• GoblinSatack kullanıcısına yanıt
    Uygun olsam yapardım ama o kadar parayı ona ayırmak çok zor bu zamanda iyi birşey olduğunu bende biliyorum ama dolar artmasa güzel olacaktı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir çok kişi keşke imkan olsa bir saniye durmam yazmış. Evet kendi ülkesi batarken.

Ben buraya kopyalıyorum okuyup okumamak size kalmış.

"Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kasdedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti'ni kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! (1927)

Mustafa Kemal ATATÜRK

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Keşke Alamancı olaydım bee. Mis gibi refah içerisinde yaşar sonra türhiye çoh göçlü reis çoh eyi der seçimlerde basardım mührü ampüle.

• Burada duracagimi mi sanıyorsun 3 yılım kaldı bitsin ilk fırsat da terk edicem hayvan gibi ingilizce kasın

• Aynen hocam bi bize yararı yok su ülkenin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • koznak2616 kullanıcısına yanıt
    Bir şekilde hallet onu elinden kaçmasın 1000€ çok para değil

• 2023-2024 civari binecegim ucagima ve bir daha asla ama asla,ne olursa olsun cevresine bile yaklasmayacagim.fransanin dogusuna,almanyanin guneyine...

• sorunun cevabını vermişsin euro her geçen gün katlanırken yurtdışında nasıl okuyucaz ?
  • Yoğurtlu Ayran kullanıcısına yanıt
    Kurallar olmasa güzelce söverdim de şu aptal trollerinizle baydınız artık

• sorsak atatürkçüyü kemalistiz dersiniz. eyvallah. ülkenin zorda olduğunu söyleyen arkadaslar ülkeyi bırakıp yurtdışına kaçmak derdinde. demek ki bi savaş çıksa yanımızda kimseyi göremeyeceğiz.

arkadaşlar gidin de vatanını seven vatanını terk etmeyen insanlar olarak net sayımızı bilelim.
  • Kardeş biz ne yapalım, seçenler 18 yaşından büyük senin bir oyun çok mu etki ediyor, seçenler ve seçilenler yönetiyor bu ülkeyi, senin dolar 5 olmuş euro 6 olmuş demenle veya dememizle hiç bir şey olmuyor. Napalım elimize tyt ayt soru bankalarını alıp isyan mı çıkaralım? Zaten hiçbir şey belli değil. Okulunu oku siyasete atıl seçil sen değiştir şuan yapabiliyor muyuz bir şey? Oturduğumuz yerden olmuyor böyle, ne yazık ki. Bu insanlar da çalısıp emekleriyle bir yere gelmek istiyor, nereyi kazanacaklarını merak ediyorlar kendi dertleriyle mi uğraşsınlar yoksa ülke gündemini mi yorumlasınlar? Konuyu açtığın yer mantıksız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medness -- 8 Ağustos 2018; 12:10:31 >
  • Türkiye umrumda değil yurt içinde ya da yurt dışında sevdiklerimle sakin bir hayat sürmek istiyorum. Bu yurt içinde olmazsa yurt dışında olur türkiye veya başka bir ülke arasında arasında bir fark yok benim için bu ülkeye manevi olarak hiç bir bağım ya da borcum olduğunu düşünmüyorum. Askerlikten ne kadar kaçarsam o kadar iyidir benim için bu ülkeyi savunmak umrumda değil ya da orda ben aptal işlerle uğraşırken bu hizmetimin vatan borcu gibi hissetmediğim ve olmayan bir borcu ödemek için yaptığımın düşündürülmesini istemiyorum. Din için ölmek ya da din için yaşamak istemiyorum . İşimi iyi yapıp siyasi dini ve milliyet meseleleriyle uğraşmamayı düşünüyorum.

• Genç arkadaşlar, yurt dışına gitmeyi mutlaka ülkeden temelli gitmek olarak algılamayın.
    Yurt dışında bir süre çalışmanın kariyerinize çok faydası olacaktır.

Bu eğitim için de geçerli, alacağınız bir diploma veya sertifikasyonun faydasını göreceğinize inanıyorum.
    Tabi seçici olmak gerekiyor: Her iş fırsatı (vasıfsız işçi) her eğitim (dil sertifikasyonu) veya diploma (3. sınıf yabancı üniversitede mesleki bir kazanç getirmeyen branş) faydalı olmayacaktır.

Yurt dışında yaşamanın finansal avantajlarının yanında görgü, beceri, kendi ayaklarının üzerinde durma kabiliyeti, dil ve iletişim becerisi, kültür, sanat gibi bir çok konuda sizleri besleyecektir.
    Türkiye'ye döndüğünüzde seçenekleriniz ve şartlarınız daha iyi olacaktır.

Ayrıca batı ülkelerinde üniversite bitirme şartı olmayan birçok meslek çok değerlidir:
    Örneğin kendi mesleğim olan Proje Yönetimi için Türkiye'de kesinlikle mühendislik gibi teknik bir branşda diploma bekleniyor.
    Ama uluslararası şirketlerin birçok ülke şubesinde (özellikle Doğu Avrupa ülkeleri, Polonya, Slovakya vs.) genç Proje Yönetici'leri genelde 2 yıllık üniversite veya lise mezunu.

İşini titizlikle ve kusursuz yapmayı görev edinen disiplinli kişiler çok iyi gelir elde edebileceği teknisyenlik gibi işlerde çalışabilirler. (marangozluk, elektrik teknisyenliği, terzi, mekanik saat tamiri, teknik çizim, sağlık teknisyenleri ultrason/MRI , terzilik, klasik oto tamiri gibi). Amerika'da iyi bir teknisyenin kolaylıkla yılda 50k USD ve üstü kazanabileceğini söyleyebilirim.
    Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schavelle -- 9 Ağustos 2018; 13:30:43 >

• İmkanım olsa zaten 5dk duranı
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.