Şimdi Ara

Bunu buraya açmak istemezdim ama...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya arkadaşlar ney bu kavganız hacettepemi bilkent mi odtü mü İTÜ mü ...... ülkenin şu haline hiç bakan yokmu allah aşkına kendi paramız bir günde %4 değer kaybetti ve hiçbir haber kanalı siklemiyor bile kimsenin umrunda değil siz ilerde doktor olsanız dişci,mühendis hemşire vb dolar olur 7 bir pc fiyatı olur 10.000 tl o da normal bir pc onu bile alamassınız lgs olmuş daha açıktan yüzbinlerce öğrenci eğitim sistemi zaten Yok ekonomi bitmiş içinizden bazıları çıkıp diyecek biz gidersek kim kalacak bu ülkede REİS ve halkı kalır unutmayın siz gidin insana insan gibi değer veren ülkelere gidin imkanı olan üniyi yurtdışında okusun italyada Fransa’da gayet uygun yerler var orda işede girersiniz en azından normal bi hayatınız olur hepiniz akıllı insanlarsınız ileriyi düşünerek karar verin dışardaki yaşıtlarımız gençliğini tadıyor bizim neyimiz eksik yorumlarda tartışalım gelin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir çok kişi keşke imkan olsa bir saniye durmam yazmış. Evet kendi ülkesi batarken.

Ben buraya kopyalıyorum okuyup okumamak size kalmış.

"Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kasdedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti'ni kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! (1927)

Mustafa Kemal ATATÜRK
  • Up

• Up

• İmkanımız varda gitmiyoruz sanki

• Şu aralar çifte vatandaşlık için uğraşmakdayım inşallah alabilirsem avrupa birliğinde olan ülkelerden birinde hayatımı düzenimi kurmayı düşünüyorum.Çünkü bu ülke ve eğitim sisteminden bir umudum yok.Her geçen yıl değişen eğitim sistemi üzerimizde yapboz tahtası gibi deneniyor geçen yıl 17k iken bu yıl 22k oldum hemde netlerimi kayda değer şekilde yükseltmeme rağmen.Kısacası burdan bütün arkadaşlara önerim eğer çifte vatandaşlığınız varsa Bulgaristan olur Yunanistan olur değerlendirin.Burdakinden çok daha güzel ve rahat bir yaşamınız olur.Saygılar...

• Ulan imkan olacak 1saniye daha burada kalırsam namertim. Euro olmuş 6. O dediğin ülkelere gitsek 60.000 tl ile 10.000 euro edecek hocam. Çok yazık gerçekten ülkenin haline bak. İşin ilginç yanı bunlara oy atanlarda gitmenin peşinde. Cidden midem bulanıyor artık.

• 7-8 kere yurtdışına çıktım kısa süreli olarak. Bu ülkeden başka bi yerde yaşayamayacağımı gördüm. Ha imkanı olan varsa denesin gitmeyi. Ancak 18 yaşındaki çocukların geleceklerine dair endişe ve heyecanla karışık birşeyler paylaştıkları bu bölümde bu konunun gereksiz olduğu kanaatindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxyyzztt -- 6 Ağustos 2018; 20:10:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne güzel,devletini düzeltmeye çalışacağına başka ülkelerin kapısına bakan bir genç :D
  • BAk ŞImdı kArdEsim UlKeMizin 100 MiLyon dOlari oLduğunu dUsun Bu Para dOlAr 2 Tl IKen 200 Milyon TL eDiyor aMa dOlAr 5 Tl oLunca Bu pAra 500 MilYon tL eDiyor?

DEmekkI dOlaRin YUkselmesi biziM FAydamIza.

BAzi CahiLler BUnu aNLamaz

• +1

Gurbetciler hep zaten malum destekcisi cok güzelse gelip yasasınlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Candarr77 -- 6 Ağustos 2018; 20:14:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxyyzztt

7-8 kere yurtdışına çıktım kısa süreli olarak. Bu ülkeden başka bi yerde yaşayamayacağımı gördüm. Ha imkanı olan varsa denesin gitmeyi. Ancak 18 yaşındaki çocukların geleceklerine dair endişe ve heyecanla karışık birşeyler paylaştıkları bu bölümde bu konunun gereksiz olduğu kanaatindeyim.
    Almanya Belçika Hollanda Ve Yunanistanda belli süreler bulundum emin ol bu saydığım ülkeler içinde Türkiyeden durumu daha vasat olan yoktu.Heleki Almanya’dan dönmek benim için çok zor olmuştu .Kaçak bile yaşamayı düşünmedim değil.Şuan orada inşaat işçileri 2000 euro alıyor.Burada 20-30 bin liraya bindiğin 2003-4 model cliolar 1500-2000 euro arasında yani bir aylık maaşı bile değil.Türk lirasına vurursak bir inşaat işçisi buradaki uzman doktorla aynı veya daha fazla alıyor.İş güvenliğide cabası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoblinSatack -- 6 Ağustos 2018; 20:15:59 >

• xms2k X kullanıcısına yanıt
    ne uğraşsın her şey karşılıklı ne aldın ki ne vereceksin
    Biz elimizden geleni yaptık seçimde ülke gidişhatının düzelmesi için. Bizden önceki iki nesil falan yok olmadan buradan bi cacık olmaz.

• Turk gencleri koşa koşa gelin bekliyoruz sizi
    -Avrupa

Avrupalilar bizi tipik Orta Dogu'lu olarak gormuyor mu?Oraya gitsek bizi bekliyorlar sanki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoblinSatack kullanıcısına yanıt
    +1 hocam. Hayatında yurt dışı görmemiş vizyonu o kadar olan cahillere gelde bunu anlat.

• Candarr77 kullanıcısına yanıt
    Hocam Fransa almanya Norveçte akrabalarım var. Norvectekiler muhalif diğerleri iktidar yanlısı. Adamlar her geldiğinde buradan bi yazlık, arsa,ev alıyorlar. Adamların işine geliyor veriyorlar. Orada kazandığı 2000euro burada 12000 tl den fazla ediyor. Orada asgari ücretli adam türkiyeye gelince doktor maaşı gibi maaşı olmuş oluyor. Asıl hain bunlar işte. Menfaatçi gurbetçiler.

Hocam bana ne verdi bu ülke ne verdi ya ne verdi aldı benden gençliğimi aldı en güzel yıllarımı aldı ailemle kavga ettirdi insanlarımızı psikopat yaptı haberleri görmüyormusunuz bu tecavüz bilmemde taciz işlerinin arkasında bile ekonomi var ekonomi çok iyi olsaydı insanlar daha rahat sexe ulaşırdı bir insanın karnı doyduktan sonra evi arabası olduktan sonra başka ne kaldı karşı cins bu olaylar bile ekonomiyle ilişkisi var ister İnanın ister inanmayın

• Uruk reis biz de kalifiye eleman olarak gitmek için afedersin bir yerimizi yırttık. Oturduğumuz yerden bizi alın demiyoruz.

• Hocam Ülkenin iyi halde olmadığını. Alım gücünün olmadığı (Avrupaya nazaran) tabiki biliyorum. Ayrıca malumu desteklemiyorum. Sadece bu gençlik bizsek, biz düzeltelim diyorum. Küsmekle olmaz bu işler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xms2k -- 6 Ağustos 2018; 20:24:7 >
  • ENESERALP E kullanıcısına yanıt
    Hocam birkaç senedir şimdi de ite köpeğe şeyapanlar çıktı. Cidden normal adam yok ülkede, varsa da giderek sayıları azalıyor. Şöyle bi sokakta yürürken insanların yüzlerine bakın.ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.