|
Bunun ne olduğunu bilen? +Açıklama+ (2. sayfa)
-
-
Storm bringer;
Selamlar.Bahsettiginiz ninja yeşil silgiyi iyi hatırlıyorum,çünkü onlarca biriktirmistim.1990 SONU-1992 yillari arasinda UZAY GIDA tarfindan üretilen NİNJA KAPLUMBAGALAR patates cipsinden çıkardı.AYNI dönemde kare seklinde kabartmali ve kabartmasiz stickerlar da çıkardı.BEN 25 senedir 80ler ve 90lar sakız ve cips(cipslerden cikan küçük oyuncaklar)koleksiyonu yapiyorum.Bu silgilerin ciktigi NINJA KAPLUMBAĞALAR cipsinden de arıyorum.Ayni zamanda bu silgilerden ve stickerlardan da ariyorum.Bu cips inanilmaz lezzetliydi.Baharatliydi ama cok baskin baharat yoktu.Ançuez tadı vardı.Cipsin dışı pembe mor arasi bir renkteydi.Ayni zamanda 1992 takvimi vermisti.Bende şu anda var.TAkvimin rengi cipsin rengi ile aynıdır.Bu cipsin çıkartmalarını da deli gibi ariyorum ,lakin bulmak cok zor,heleki cipsin kendisini bulmak imkansiz.Hayatimi bu cipse adadim ama hicbir sey bulamiyorum :). Silgi evet kötü silerdi.Keskin ama aromatik olmayan bir kokusu vardi silginin.minik bir posetin icinde çıkardı.Buradaki diger arkadaslar kendi aralarında birseyler yazmışlar.Hakli olarak böyle zor bilinen ve ancak yaşayan birinin bilebilecegi bir seyi hatırlatmaları imkansiz.ben 36 yasindayim.1992 ve sonrasi doğumlular hatirlamaz..daha dogrusu bu cispten tüketmiş olanlarda hatirlamiyordur eminim.Ama ben bu cipsi en iyi bilen ve hatirlayan biriyim.Sorunuz olursa alırım.Evet bir tane silgide dikenli gürz vardi.Doğru.Kokulu silgi demisssiniz ama hangi kokulu silgi acaba?yine cipsten cikan mi?Bu arada bu silgi resmini nereden buldunuz?internette olmasi bile bir mucize.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Mikelenjelo degil mi bu?
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Mesajınızı büyük bir ilgi ve hayretle okudum. Cipsin paketini hatırlıyorum. Şeklini ve tadını da hatırlıyorum. Siz söyleyince çıkartmaların olduğunu da hatırladım ama popüler olduğu yıllar dışında hiç görmedim.
Bu konuyu açtığımı unutmuşum. Hiç beklemediğim bir anda cevap gelince sevindim.
Elinizdeki takvimin bir resmini görmek isterim.
Silgi resmini sormuşsunuz. Resmin kaynağı benim. O silgi elimde şu an. :)
Siz deyince yine hatırladım. Sanırım elimde cipsten çıkan oyuncak araba olabilir. Bakmam lazım. Onun dışında elimde kinder sürprizi oyuncakları var 90'lardan.
2000'lerin başında çıkan ilk Tangle'lardan var.
Bir de şöyle bir şeyler buldum:
https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=133682495
Bir konu açtım ama ilgilenen olmadı. Bir kaç resim ekleyeceğim o konuya da.
-
Selamlar
Ben de hayret edeceginizi bildigim için yazdim.Bu cipsler ve icinden cikan oyuncaklara,sakizlara ve yapistirmali albumlere ve kutulu oyuncakalara hayatimin yarısını adadım.Maalesef 2007 yilinda bir tasinma esnasinda ben yokkrn bütün koleksiyonum ailem tarafindan çöpe atıldı.1000lerce cips ve oyuncagi,sakizlar,niyetler,akla hayale gelmeyecek promosyonlar..Cok üzüldüm.Tekrar bulabilirmiyim niyetiyle Turkiyedeki yuzlerce antikaci,bakkal,cips ve sakiz fabrikalari ,köy kasaba doalstim.lakin bu ürünleri bulmak imaknsiza yakindir.cok az sey bulabildim.Tombi ve cheetos cipsten otorobot adinda (tarnsformer tarzi)robot arabalar cikardi.elimde onlarcasi vardi ama maalesef yok.insallah sizde vardir.Tabiki bu konu cok spesifik.Bununla ilgilenen belkide 2 kisi var yada yoktur.Ninja stickerlardan birkac ornek var ama bulursam atacagim.Bu stickerlar puffy(kabartmali ) ve düz olarak 2 çeşitti .Ayni zamanda cheetosun sembolu olan chester'in da nefis bir kabartmali stickeri vardi.Hayran olmamak elde degil.Takvimi de ayni sekilde bulunca atarim.Cheetos cipslerden 1992 yilinda cikan plastik hayvancikalri da deli gibi ariyorum.Hatta bu hayvancikalrin kanal d yada star tv de reklami vardi.cok ugrasmama ragmen bu reklama ulasamdim.reklamda cicek dilligil ve tolga gariboglu oynuyordu.Muhtemelen gazete reklami ve bakkal afisi de vardi hatirliyorum.Gercekten cidden aradigim seyler bunlar.Hayatim bitene dek de arayacağım.sizdeki dokumanlarinda resimlerini bekliyorum.hayirli gunler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba; arkadaşımla sohbet esnasında aklıma 1990 - 1994 tarihlerinde cips paketlerinden çıkan maket arabalar geldi; O arabalardan örnek resim bulabilir miyim diye araştırırken bu konuya denk geldim ve bu silgiyi de görür görmez hatırladım.. :) ama benim ilgi alanım cipsten çıkan maket arabalar. Size de sormak istedim; Hatırlıyor musunuz? Cips paketlerinden maket arabalar çıkardı, tek tek parçalarını koparır birleştirir arabayı oluştururduk. hatta arabanın üzerine yapıştırmak için stickerlar vardı ve cipsin içerisinden o bile çıkardı. çok kaliteliydi ve arkadaşlarla rapma kurar bahçede yarış yaptırırdık. Bu arada 1983 doğumluyum ;)
En sevdiğim model de BMW 3.18 vardı ve o kadar güzel yapılmıştı ki arabanın önündeki o tampon çıkıntısı bile bazı makette oluyordu bazısında olmuyordu; olanını bulmak için uğraşırdım..
internette bulduğum örnek bir maket resmide şu; ya bunlardı ya da bunlara çok yakın maketlerdi.
@Storm Bringer arkadaşıma da selamlar, bu silgiyi hatırlattığı için teşekkürler ;)
-
böylece konuyu da yıllar sonra tekrar hortlatmış oldum :))
-
lan gece yatsam sabah 93 yılında uyansam nolurdu lan.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X