Bu lafı siz çıkarttınız hem de büyük bayrağınız da da yazıyor.
bunlar böyle işte arkadaş bunlara laf anlatmak ile deve hendek ilişiki kurmak arasında bağlantılı bişey işte yıllarca kendi futbolcu ve antrönerlerine onlarca isim takıldı imparator - kral- padişah- vs. vs. bu terimlere takılmayan adamlar gelmişler Fenerbahçe Cumhuriyetine takılmışlar yok burası Türkiye nerde bu devlet nağaraları atıp duruyolar şimdi imparator Fatih Terim diyince bişe olmuyo veya Kral Hakan bunlar normal FENERBAHÇE CUMHURİYE ti normal değil aklı olan insan bunu idrak eder ama görüyorum ki bazı arkadaşların akılları daha selim olmamış
Adam gibi başlık atsa bunlar olmazdı sanırım "yenilsende yensende" güzel bir başlık olurdu. böyle başlığa bu yorumlar yakışır.
harbiden konuyu anlamamakta direnip Fb cumhuriyeti ile TC yi karşılaştırıyorsunuz ya ne diyim size devam edin. ama çok komiksiniz. size bu bir benzetme diyorum ama anlayana tabi ki (gerçi siz de olayın farkındasınız aa maksat cevap yazmak olsun)
hocalar ne derseniz deyin oldum olası ben bu fenerbahçe cumhuriyeti lafını anlamadım bir türlü. anlayan varsa bana izah etsin.
bi arkadaş yazmış, imparator kral gibi deyimler neyse cumhuriyet deyimi de o dur. bu sebeple cıkmıştır. sen kalkıp imparator fenerbahçe der misin? Teknik direktöre imparator deniyorsa dolayısıyla kulübe cumhuriyet benzetmesi de yapılabilir. Ama bunu gerçek cumhuriyete cekmek ne kadar akılllıca ben de onu anlamıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: ilkerinanç
hocalar ne derseniz deyin oldum olası ben bu fenerbahçe cumhuriyeti lafını anlamadım bir türlü. anlayan varsa bana izah etsin.
quote:
ben bi çok fenerli arkadaşıma sordum onlar da bilmio..öle biri uydurmuş hepsi ardından gidiyo..
quote:
Orjinalden alıntı: alpyanar
bi arkadaş yazmış, imparator kral gibi deyimler neyse cumhuriyet deyimi de o dur. bu sebeple cıkmıştır. sen kalkıp imparator fenerbahçe der misin? Teknik direktöre imparator deniyorsa dolayısıyla kulübe cumhuriyet benzetmesi de yapılabilir. Ama bunu gerçek cumhuriyete cekmek ne kadar akılllıca ben de onu anlamıyorum
quote:
bence saçma bir açıklama olmuş. imparatoru bir mesleğin,bir otoritenin en iyisi için kalkıp lakap olarak kullanabilirsin ama çıkıpta bilmemne cumhuriyeti dersen haddini aşmış olursun. bu lafı hala nası koruyorsunuz anlamadım gitti.
sizin Fenerbahçe Cumhuriyeti lafına takıp böyle yorumlar (burası Türkiye Cumhuriyeti he de de hödöö) yapmanızdan daha mantıklı bir acıklama oldugu kesin. kaldı ki yazının içinde özellikle benzetme diye kalın yazıyorum ama anlayana...
quote:
quote:
quote:
bence saçma bir açıklama olmuş. imparatoru bir mesleğin,bir otoritenin en iyisi için kalkıp lakap olarak kullanabilirsin ama çıkıpta bilmemne cumhuriyeti dersen haddini aşmış olursun. bu lafı hala nası koruyorsunuz anlamadım gitti.
Fenerbahçe Cumhuriyeti salak bir benzetme ama maalesef TATİLYA EĞLENCE CUMHURİYETİ de var.
quote:
sizin Fenerbahçe Cumhuriyeti lafına takıp böyle yorumlar (burası Türkiye Cumhuriyeti he de de hödöö) yapmanızdan daha mantıklı bir acıklama oldugu kesin. kaldı ki yazının içinde özellikle benzetme diye kalın yazıyorum ama anlayana...
quote:
quote:
quote:
iyide abicim gidin başka bir benzetme yapın. ya anlamıyorum lafa geldimi hepiniz milliyetçi şu bu oluyorsunuz ama fenerbahçe cumhuriyeti gibi salakça bir BENZETMEYİ çıkıp burada aslanlar gibi savunuyorsunuz. ikiyüzlülük yapmayın kardeşim bana o zaman. neyse o deyin delikanlı gibi....
bunun milliyetçilikle alakası yok. ben de onu diyorum işte bu tür bir söylem yüzünden böyle bir muhabbetin acılması salaklık. Bir benzetme yapılmak istenmiş ve yapılmış. buna en uygun da cumhuriyet kelimesi secilmiş. Kalkıp Fenerbahçe kasabası ya da ne bileyim şehri mi deselerdi? Büyüklüğü belirtmek için yapılmış bir benzetme
hocam yeni duydum sizin cumhuriyeti amerikan mandası altına alma teklifleri geliyormuş ne diyorsunuz?
adamım espri anlayışına hayran kaldım. çok komiksin. gidip stand-up çı olsana sen
quote:
Orjinalden alıntı: mudurnu
hocam yeni duydum sizin cumhuriyeti amerikan mandası altına alma teklifleri geliyormuş ne diyorsunuz?
fener varken ne gerek var stand up"a
devam et bu kafayla o zaman.
quote:
quote:
devam et bu kafayla o zaman.
quote:
eh bu sahte beceriksiz cumhuriyetle edeceğime.....
quote:
bunun milliyetçilikle alakası yok. ben de onu diyorum işte bu tür bir söylem yüzünden böyle bir muhabbetin acılması salaklık. Bir benzetme yapılmak istenmiş ve yapılmış. buna en uygun da cumhuriyet kelimesi secilmiş. Kalkıp Fenerbahçe kasabası ya da ne bileyim şehri mi deselerdi? Büyüklüğü belirtmek için yapılmış bir benzetme
hayır kardeşim asıl bu tür benzetmelerin yapılması salaklık. ne gereği var illa cumhuriyetmi demeniz lazım. neden başka takımlar yapmıyor sizden başka. mesela Galatasaray İmparatorluğu,Beşiktaş Krallığı,Trabzon Hanedanlığı,Gençlerbirliği Dükalığı falan yok?
ya anlamıyorum insanlar işine geldiğinde bazı konularda acaip hassas işine gelmediğinde bir o kadar duyarsız. bunun orta yolu yokmu? bizim insanımıza has birşeymi bu yoksa dünyanın heryerinde böylemi...
şimdi pkklının biri çıksa kürdistan cumhuriyeti dese millette onun üzerine yürüse adamda çıkıp"ben benzetme yaptım sadece kardeşim niye kızıyorsunuzki" dese komik olmaz mı? o da benzetme bu da benzetme.kendi yaptığına kızmıyorsan masum buluyorsan adamın yaptığınada kızmayacaksın.eğer kızıyorsan sende bu gibi hassas konularda benzetme yapmayacaksın. ama size bu konuda laf anlatamadımki bir türlü.siz hep "biz yaparız ama kimse bize yapamaz" havasındasınız...
konuyu oraya çekme buraya çekme nereye çekelim sence. GS veya BJK bu şekilde kendine cumhuriyet yakıştırması yapsa bu kadar masumca bulabilecekmisiniz bunları?
birde kendinizi bu kadar büyük görmeyin hüsran olursunuz sonra.
quote:
quote:
hayır kardeşim asıl bu tür benzetmelerin yapılması salaklık. ne gereği var illa cumhuriyetmi demeniz lazım. neden başka takımlar yapmıyor sizden başka. mesela Galatasaray İmparatorluğu,Beşiktaş Krallığı,Trabzon Hanedanlığı,Gençlerbirliği Dükalığı falan yok?
ya anlamıyorum insanlar işine geldiğinde bazı konularda acaip hassas işine gelmediğinde bir o kadar duyarsız. bunun orta yolu yokmu? bizim insanımıza has birşeymi bu yoksa dünyanın heryerinde böylemi...
şimdi pkklının biri çıksa kürdistan cumhuriyeti dese millette onun üzerine yürüse adamda çıkıp"ben benzetme yaptım sadece kardeşim niye kızıyorsunuzki" dese komik olmaz mı? o da benzetme bu da benzetme.kendi yaptığına kızmıyorsan masum buluyorsan adamın yaptığınada kızmayacaksın.eğer kızıyorsan sende bu gibi hassas konularda benzetme yapmayacaksın. ama size bu konuda laf anlatamadımki bir türlü.siz hep "biz yaparız ama kimse bize yapamaz" havasındasınız...
konuyu oraya çekme buraya çekme nereye çekelim sence. GS veya BJK bu şekilde kendine cumhuriyet yakıştırması yapsa bu kadar masumca bulabilecekmisiniz bunları?
birde kendinizi bu kadar büyük görmeyin hüsran olursunuz sonra.
arkadaşım yazı çok güzel anlamlı da son cümleyi anlayamadım.devamlı bir hüsran hali yokmu arkadaşlarda
yaw cok samimi söylüyorum. yemin ederim en ufak alaycı bir tavrım yok. ama hayretler içerisindeyim. Yani bu lafa niye bukadar cok takıyorsunuz. Sana birisi aslan dese nolacak ötekine imparator dese nolacak biz Fenerbahçe spor kulübüne cumhuriyet desek nolacak. Hayatınızdan bişey mi eksilecek ya da biz bişey mi kazanacaz. altı üstü bir benzetme basit düşünün biraz. Öyle pkk mkk T.C katarsan olayın içine ooooo işimiz var valla Ben sanırım ne düşündüğümü anlatamadım ve sanırım sen de. Farklı frekanslardayız. neyse önemli değil. Kalpler kırılmasın da gerisini boşver dostum