Şimdi Ara

burçlar kişiliği etkiler mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Karakter etkisinden bahsedelim o zaman daha once de verdigim orneği vereyim.
    Tek yumurta ikizleri aynı saat diliminde doguyorlar ve de cogu kez goruluyor ki birbirinden farklı karakterler goruluyor bu insanlarda.bunu izah edebilecekmisiniz peki? Madem burcların insanlar üzerinde etkileri varsa aynı donemde dunyaya gelmis olan insanların neden farklı farklı karakterleri var?
    Ben inanmıyorum karakterleri üzerinde etkisi oldugunu burcların.bırakın burclar kendi vazifelerini yapsınlar.yoksa ister inanmıs ister inanmamış olan kisilerden bu burclar bile hesap soracaktır neden beni bu hurafelere alet ettin diye.

bir onceki mesajımı bir kez daha okursanız sevinirim.orda gerekli bilgiler daha genis bir sekilde verilmistir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dussokagi06 -- 8 Nisan 2006; 12:17:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dussokagi06
    karşı tarafın ileri sürdüğü ayet ve hadislerin astronomi hakkında olduğunu, güneş, ay, ve yıldızların hareketlerine bakarak bunlardan dünyadaki olayların ve insanların geleceğine ilişkin sonuç çıkarmanın aldatmaca olduğunu, dini bilgi ve inançla çeliştimi, bu işle uğraşanların şirke düştüklerini iddia etmişlerdir

Düşsokağı, üstteki sözlerine aynen katılıyorum, zaten daha önce de aynı şeyi söyledim.
    Yalnız yazının tamamını okuduğumda burçların karakter etkisine inananların da şirke düştüklerine dair bir ayet, hadis, ima v.s. göremedim. Sadece geleceğe yönelik tespit ve inançlardan bahsediyor ki bunların şirk olması için burçlara da ihtiyaç yok, kahve, iskambil v.s. falı da aynı şirke götürür insanı.

Sen karakter üzerinde etkileri olduğuna inanmanın şirk olduğuna hangi ayet veya hadis neticesinde hüküm veriyorsun? Gaybı bilmek dışında bir örnek getirirsen sevinirim. Çünkü ben de gaybla ilgili bir inanca sahip değilim defaten söylediğim gibi.

Bir de karakteri etkilemediklerinin kanıtı olarak ikizleri söylüyorsun. Birbirinin aynı insan yok ki. Zaten karakter etkisi derken birbirinin aynı bireyler olduğunu iddia etmiyoruz mesela...

Düşsokağı, yanlış anlama, tamamen iyiniyetle bir soru olacak: Burcun nedir?

• Halk arasında, zodyak (burçlar kuşağı) üzerinde yer alan 12 takımyıldıza "burçlar" adı verilir. Zodyak, gökyüzünde güneş ve başlıca gezegenlerin yolu üzerinde bulunduğu tasarlanan hayali bir kuşaktır. Burçlar kuşağı olarak da söylenir. Güneşin burçlara karşı olan durumunun değişmesi yüzünden, bugün burçlardan hiçbiri kendi adıyla anılan bölgede bulunmamaktadır. Bu yüzden 20. yüzyılda Güneş, 1 Ocakta Oğlak burcunda olmayıp Yay burcundadır. Bu yüzden de burçlarda doğanların belli bir karakter sahibi olduğu söylenemez. Her burçta doğan aynı karaktere sahip olsa, bütün dünyadaki insanlar 12 karakterli olurlar. Aynı burçta doğan iki kişiden biri âlim, diğeri zalim, biri sert, öteki yumuşak olabilir. İnsanların karakterlerini burçlar tayin etmez.

Culver isimli araştırmacı 1981'de yaptığı çalışmada 300 kişinin fiziksel özellikleriyle burçları arasında hiç bir ilişki olmadığını ortaya koymuştur

Tıp doktorları üzerinde yıldız haritaları ele alınarak ve yaklaşık 100 denek kullanılarak yapılan istatistik bir çalışma sonunda, gökcisimlerinin konumlarıyla insanların davranışları arasında ilişki kurmanın mümkün olmadığı görülmüştür

Yine benzer olarak, A.Ü.F.F. Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'ndeki öğrenci ve öğretim elemanlarından oluşan 112 kişinin horoskopları çıkartılarak, aralarındaki istatistiki ilişkinin araştırıldığı bir çalışmada da, kişilerin burç yüzdelerinin rasgele dağıldığı, anlamlı bir dağılımın olmadığı ortaya çıkmıştır

Bu tür hurafeler sadece bizde değil, Batı’da da çok yaygın. Bilhassa, teknolojinin zirvede olduğu Amerika’da meslek haline gelmiş. Her semtte astrologlar, adım başı falcı dükkanları, büroları açmış

Burçlarla ilgili olarak yapılan bazı istatistiki bilgiler şöyle
    1- Bir çok ülkedeki araştırma sonucuna göre nüfusun %50'den fazlası burçlara inanıyor.

2- Büyük şehirlerde yaşayanlar kırsal kesimlere nazaran daha fazla burçlara inanıyor ve uğraşıyorlar.

3- Astronomi bilen hiç bir bilim adamı burçlara inanmamaktadır.

4- Kalabalık şehirlerde, sosyal problemler daha fazla olduğundan burçlara inancı daha yaygındır.

5) Kadınlar erkeklere göre daha fazla burçlarla ilgileniyor ve uğraşıyorlar.

6) Daha çok fen bilimi eğitimi görmeyen sanatçılar ve işadamları burçlarla ilgileniyor

• @Düşsokağı,
    bu istatistikler ve bilgiler için teşekkür ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: su*fi

@Düşsokağı,
    bu istatistikler ve bilgiler için teşekkür ediyorum.

Rica ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

* Her burcun üstün özellikleri var. ve her insan her burçtan özelliklere sahiptir. mesela ben hem ciddiyim hem espriliyim. hem dağınığım hem düzenli. hem çalışanım hem tembel, hem duygusalım hem mantıklı. dikkat ettim de hepsi var bende.

Akrep misin?
  • bu konuya bi de ters açıdan bakalım
    burçlar kişiliği etkiler mi sorusu yerine acaba kişilikler burçları etkiler mi diye soralım
    şöyle ki;adamlar oturmuşlar,düşünmüşler,üşenmemişler belli bi dönem içinde doğmuş kişilerin ortak fiziksel ve ruhsal özelliklerine bakmışlar demişlerki su dönemde doğanlar şöyle özelliklere sahip gelin bunları bı grupta toplayalım vs
    böylece burçlar doğmuş(olabilir)
    bunu bi kenara koyarsak aslında gezegenlerin hareketlerinin yarattıgı çekim kuvvetleri insan üzerinde etkili olabilir,bu mantıklı bana göre
    ama burçlardan geleceğimizi öğrenebilir miyiz orasını bilemem
    ben şahsen burçlara inanıyorum
    daha öncede astroloji adı altından benzer bi topicte ben açmıştım

• etkilemez. açıkçası burçlara inanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metality -- 10 Nisan 2006; 16:02:49 >
  • Ben burçların ve insanın tipinin kişiliğine etki ettiğine geçekten inanıyorum.Artık istatistik bile çıkaracak konuma geldim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egguzel -- 22 Nisan 2006; 0:10:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: egguzel

Ben burçların ve insanın tipinin kişiliğine etki ettiğine geçekten inanıyorum.Artık istatislik bile çıkaracak konuma geldim.

tamamen aynı görüşteyim... gerek Tip, gerek Kafa yapısı, ya da gerekse Burç konusunda(ki özellikle o konuda) insanlar bazen resmen kalıptan çıkma gibi olabiliyor.. ilginç, ama öyle....

ama yükselenler de çok etkiliyor, yani 12 tip insan karakteri var diyemeyiz asla.
  • insan dogum sati dakikası yeri günü ailesi yasdıgı cevre ona verilen isim içinde burcunda bulundugu binlerce etkenden meydana gelio bence burç ta dahil ama tamamen degil
  • Burçların öyle yada böyle bir şekilde insanların kişiliğini etkilediğine inanıyorum.Şöyle ki gökyüzünde neler oluyorsa onların yer yüzünde canlı ve cansız bir elektromanyetik etkisi vardır, çekim alanı gibi. Nasıl ayın dolunay veya hilal olmasıyla birlikte med cezirler oluşuyor, yani gök yüzünde olan bir olay yeryüzünü etkiliyor, onun gibi. Bütün güneş sistemindeki gezegenlerin manyetik etkileri var.. Bunlar gözle görülemeyen bir şeydir. Nasıl ki radyo frekanslarını göremiyoruz onun gibi bir şey. Aynı şekilde gezegenlerin insanlar üzerinde ve dünyadaki katı cisimler üzerinde depremlerin oluşmasında, hava koşulları üzerinde somut bir etkisi vardır.Astrolojinin zaten dinimizde de önemli bir yeri var, Kuran-ı Kerim'de 12 burçtan açıkça bahsediliyor.Astrolojiyle ilgili bir makalede okumuştum, doğum haritalarından bahsediyordu.Mesela insanın doğum haritası genetik kod gibiymiş. Doğduğumuz zaman sadece bize ait olan bir kod varmış.Bu da gezegenlerin manyetik alanlarından etkilenme derecelerine göre değişiyormuş.Birde kodların 22 bin yılda bir tekrar etmesinden bahsediliyordu..Bunun sebebi ise gezegenlerin hareket halinde olduğu için aynı konuma gelmesinin 22 bin yılda bire denk gelmesiymiş. Mesela 12 tip burç yok bütün kovalar bütün koçlar aynı karakterde değiller. Her insan haritası ayrı ve farklıdır.İlginç gelmişti bana .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crema -- 25 Nisan 2006; 5:15:22 >

• Burç olayı bana da saçma geliyor. Ama başak burcunun özelliklerinin çoğunu taşıyorum, orası ayrı konu.

Gök cisimlerinin kişiliğimizi etkilediği kanıtlanmasa da bağlantı var gibi. Mesela dolunay döneminde suç oranının yükselmesi tesadüf olmasa gerek. Ama bu etkinin doğuş anındaki haline göre bir insanın tüm hayatı boyunca taşıyacağı kişilğin belirlenmesi... Bilmiyorum... Benim mantığıma ters.

Ayrıca Emel'in değindiği çok önemli bir nokta var. İnsanlar burçlarının özelliklerini taşımaya meraklı oldukları için normalde yapmayacakları hareketleri yapabiliyorlar. Çünkü kendimize iyi veya kötü bir sıfat yakıştırmak gibi bir huyumuz var. Yani bence insanlar burç diye birşey bilmiyor olsalardı, birçoğu bugünkünden biraz farklı davranıyor olurdu. Dolayısıyla burcunun özelliklerini taşıyan insanlar daha az olurdu.
  • astronomi yokken astroloji vardı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: competanxp

astronomi yokken astroloji vardı..

astroloji den öncede Kuran vardı. Burçlara inanmak(Falcılık) yerine Kuran okumayı tercih ederim.

Siz şimdi astroloji bilim dalı diyeceksiniz.
  • gunluk fallar kesınlıkle yalan olsada burcların bunlardan ayrı olarak kısılıgı etkıledıgı dogrudur
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.