Şimdi Ara

Burçlarla İlgili Bir Sorum Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesela, bi insana balık burcu olduğu için "çok duygusalsınız, ota moka ağlarsınız" falan derler.. Bu insan da psikolojik olarak etkilenip ota moka ağlar mı. ?
    Veya aslan burcu insanları genelde otoriter bir yapıya sahip olurlar falan.. Nasıl anlatılırsa ona göre mi burçların özelliklerini alıyorlar?
    Ben balık burcuyum, acayip duygusalım. Balık burcuna sahip insanların hep duygusal olduğu söylendi. Bunun bi etkisi var mıdır. ? Eğer çok serttirler, şunu yaparlar, bunu yaparlar deseydiler daha mı farklı olurdu. ? Yani psikolojik bir şey mi bu. ? Tam toparlayamadım.

Edit :

Su Grubu

Ortak özellikleri içinde en önemlisi duygusallıktır. Hassas, çabuk değişen, içe dönük kimselerdir.

YENGEÇ – AKREP – BALIK

Bir de, doğal ihtiyaçları ağır basar. Yani yemeye, içmeye, rahat etmeye, sekse düşkündürler. Susmayı da pek başaramazlar.

Duygularını kontrol edememe ve haksızlığa uğradıklarını düşünmeleri yüzünden öfkeli ve kırıcı olurlar. Küsme, somurtma ve kıskançlıkları vardır.

Merhametli ve yardımsever olurlar. Başkalarının ihtiyaçlarını hisseder ve yardım ederler. Sezgi yönleri çok kuvvetlidir. Mistik, felsefi, dini konulara yatkındırlar. Akıl ve mantıktan ziyade hayal dünyalarının zenginliği, sezgileri ve hissettikleri doğrultusunda yaşarlar.

Hava Grubu

Burçlarının ortak özelliği havai olmalarıdır. Bir konuya çabuk adapte olur ama çabuk bıkar ve bırakırlar .

İKİZLER – TERAZİ – KOVA

Sabır gösteremezler, sahiplenmeye niyetli değilseler anlamaya bile zahmet etmezler. İstikrarsızdırlar, çok sık karar değiştirirler. Bu özellikleri yüzünden, yalancı olduklarını düşünenler olabilir.

Her şeye, her konuya açıktırlar ama çabuk bıkarlar. Bu yüzden hedefe ulaşmaları zor olur.

Çok yönlüdürler, parlak ve pratik bir zekaya sahiptirler. Çok hareketlidirler. Ne zaman, nerede, ne yapacaklarını takip etmek çok zordur. Asla bıraktığınız yerde durmazlar. Orijinallik ve yaratıcılıkta çok başarılıdırlar. Dışa dönüktürler. Bencil olmayıp, etraflarını düşünen ve onlara faydalı olabilen kimselerdir.

Toprak Grubu

Şartlanmalar alışkanlıklar ve maddecilik birinci planda gelir. Son derece sabit fikirli olup, yeniliklere kapalıdırlar. Riskler ve ani değişikliklerden hoşlanmazlar.

BOĞA – BAŞAK – OĞLAK

Paraya bağlı, çok hesaplıdırlar. Hareketleri, düşünmeleri, karar vermeleri, konuşmaları ağırdır.

İyice emin olmadan harekete geçmezler. Mantıklı, disiplinli ve düzenli davranırlar. Son derece mütevazidirler, gösteriş yapmazlar, Pratik ve güvenli hareket ederler. Yalandan, sululuk ve iki yüzlülükten hoşlanmazlar. Arzu ve istekleri genellikle maddi plandadır.

Çok konuşmazlar, laubalilik istemezler. Yeni bir şeye adapte olmada, yapmada zorlanırlar; ama bir kere akıllarına yatıp bağlanırlarsa da artık ondan kolay kolay sapmaz, geri dönmezler.

Ateş Grubu

Ateş yapısının en önemli özelliği benlik duygusunun çok kuvvetli olmasıdır. Kendileri daima birinci plandadır.

KOÇ – ASLAN – YAY

Canlarının istediğine sahip olmak, akıllarına esen her şeyi hemen yapmak isterler. Beklemeye tahammülleri yoktur. Kendilerini çok beğenirler, özgüvenleri fazladır ve daima çevrelerine hükmetmek isterler.

Dünyanın kendi eksenleri etrafında döndüğüne inanırlar. Başkalarının onlara gıpta ettiğini düşünürler. Daima zirveye taliptirler ikinci adam olmak istemezler.

Yaratıcı, cömert, sıcak ve çekicidirler. Hayat enerjileri, yaşama sevincim çoktur. Devamlı aktif olmak, hayatı dolu dolu yaşamak, sevgiyi hissetmek isterler. Yalnız kalırlar ve terk edilirlerse dünyaları başlarına yıkılır, çok mutsuz olurlar.

Kaynak :www.burclarveastroloji.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmlmrgl -- 22 Ağustos 2011; 16:36:46 >

• Ben neden iplenmiyorum..
  • Kova burcunun özelliği nedir aydınlat bakalım beni
  • Olabilir ama pek burçlara inanma bence çünkü her insan biraz duygusal biraz salak biraz zeki biraz umarsız değil midir ? Hepsinden var .

*Yalnız ikizler burçları hakikaten dengesiz ve eğlenceli oluyolar aksini görmedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: TECHTRONİC

Kova burcunun özelliği nedir aydınlat bakalım beni

Bi bilgim yok burçlar konusunda. Sadece balık burcunu biliyorum.

Ki söylenen özelliklerden de bende var.
  • Bence başlığın tutmasını istiyorsan tüm burçların özelliklerini yaz sen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ikizler burcuyum genelde burçlarla ilgilenmem ama. benide bi aydınlatın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppio -- 22 Ağustos 2011; 16:21:34 >
  • Burçların magazin yönünü bir kenara bırakırsak Astroloji bir bilim dalıdır. Burçlar bu bilim dalından türemiştir ve doğruluğu vardır. Demekle olmuyor yani, insanların belli duygu ve düşüncelerinin doğduğu güne, doğduğu sırada ki yıldızların konumuna göre etkilenebileceğini düşünmüşler araştırmışlar ve ortaya böyle bir şey konulmuş.
  • Ne burcu ya en sinir olduğum şeylerden biridir.İnsanların davranışları,kişilikleri,bu ay şöyle böyle olacağı felan hangi mantıkla Gezegenlerin hareketlerine bağlanır ki? Tamen uydurmadır efendim
  • Doğrumudur değilmidir bilmem, yengeç burcunun özellikleri %99 beni yansıtıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pentacle*

Doğrumudur değilmidir bilmem, yengeç burcunun özellikleri %99 beni yansıtıyor.

Balık burcuna bakınca da, "aha lan, aynı ben" diyorum. Benim de özelliklerimi yansıtıyor.
  • Burçlara inanmam fakat Boğa beni anlatıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tevatron Antiprotonx

Ne burcu ya en sinir olduğum şeylerden biridir.İnsanların davranışları,kişilikleri,bu ay şöyle böyle olacağı felan hangi mantıkla Gezegenlerin hareketlerine bağlanır ki? Tamen uydurmadır efendim

Tamam hocam, öyle diyorsun da..

Duygusallık, içe kapanıklık, mantıksız kararlar verme falan filan.. Bildiğin beni anlatıyor işte.

Ben öyle gezegenlerin hareketine falan değil, karakteristik özellik olarak burçların doğruyu söylediğine inanıyorum.

• Boğa beni mi anlatıyor ne
  • Klasik aslan işte aynı ben yapacak bişey yok :)
  • Benim gibi düşünenler artıyor gittikçe.
  • ... İpleyen yok.
  • Bu konu altında 12 burcun özelliklerini paylaşalım .

Koç Burcu

Elementi: Ateş
    Unsuru: Öncü
    Niteliği: Erkek
    Yöneticisi: Mars
    Doğal evi: 1. Ev
    Şifre: Etkinlik, acelecilik
    Uluslararası ismi: ARIES
    Hayvan Sembolü : Ala doğan (Kızıl Kartal)
    Bitki Sembolü : Yabani hindiba

UĞURLARI

Uğurlu taşı: Kedi gözü, Akik, Yakut ve Elmas
    Uğurlu sayısı: 9
    Uğurlu rengi: Nar çiçeği, açık kırmızı, mavi, sarı
    Uğurlu günü: Salı
    Uğurlu metali: Demir
    Uğurlu hayvanları: Koç, kaplan, leopar ve kurt
    Uğurlu kuşları: Saksağan.
    Uğurlu çiçekleri: Hanımeli, Nar çiçeği

Pozitif özellikleri: Öncülük ve macera ruhu. Girişkenlik, yüksek enerji, sınırlamalardan nefret etmek.

Negatif özellikleri: Egoizm, daima kendini öne sürmek, ileriye çıkartmak. Alaycılık, çabuk isyan etmek. Her şeyi hemen anında istemek.

Anahtar Kelimeler: İdealist, inisiyatifli, cesur, enerjik, sabırsız, çabuk kızan, talep eden, iğneleyici, öncü, lider, maceracı, esprili, şanslı, ben merkezci, keskin zekalı, önce karar verip sonra düşünen, hemen başlayan sonunu getirmeyen, tartışmacı.

Koç, burçlar kuşağının ilk burcu olup, pratik,öğüt dinlemez tabiatları yüzünden zaman zaman güç duruma düşerler. Koç burcu insanında öncü bir ruh vardır. İnisiyatifli, kendi kendini motive eden, hevesli istekli, enerjik ve atılgan yapısı başka insanların kolay kolay cesaret edemeyeceği işlere kalkışmasına neden olur. Bunun temelinde rekabetçiliği, cesareti, güveni, kararlılığı ve yenilgiden korkmaması yatmaktadır.

Yeni girişimlere çekinmeden atılır, fırsatları da iyi değerlendirirler. Her zaman gergin ve huzursuzdurlar ancak bu huzursuzlukları zor koşullara istediklerini elde edinceye kadar dayanma gücünün bir sonucudur.Yarışmayı sevdikleri için birinci olmak, her şeyin en iyisini yapmak isterler. Kendilerini yeterince özgür hissediyorlarsa hem işlerinde hem de kişisel ilişkilerinde daha uyumlu davranırlar. Her şeyi çabuk kavrayan yapıları zaman zaman espri yeteneklerini ortaya çıkarır ve en umulmadık anda herkesi güldürürler. Cinsel çekiciliklerini göstermeyi severler. Zenginlik ve rahatlıktan çok tanınmış olmayı tercih ederler. Kendilerini eylemle tanıtmaktan hoşlanırlar, düşünmek onlar için yeterli gelmez.

Karşılaştığı terslikler onu yıldıramaz, olsa olsa daha fazla tahrik eder. Ancak ateş ettikten sonra nişan alma eğilimi nedeniyle girişimlerini sonuçlandırma olasılığı düşüktür. Sabırsızdır. Yıllarca bir projeyi gerçekleştirmek için uğraşmaya niyeti yoktur. Hevesini kaybettiği anda yeni bir projeye yönelir. Her zaman acelesi vardır, çünkü gelecekte başarması gereken bir şey onu beklemektedir. O şeyin ne olduğu pek fark etmez, önemli olan başarmaktır.

İdealizmiyle kendi ilgi alanlarına hevesle sarılması, yaptıklarının başkalarına zarar verebileceğini düşünmemesi nedeniyle bencillikle suçlanır. Aslında bencil değil düşüncesizdir. Sadece kendi isteğini, kendi istediği zaman, kendi bildiği gibi yapmak arzusundadır. Yaptıklarını düşünmek ve özür dilemek için zamana ihtiyacı vardır. Yaşamda doyum için sabretmeyi öğrenmesi şarttır. Girişimlerinin sonuçlarını önceden düşünüp, planlayıp, sabırla ona ulaşmalıdır. Bu büyük enerji, inisiyatif, cesaret ve kararlılık verimli konulara kanal ize edilmezse çok yazık olur.

Koç burcunda doğanlar, profesyonel sporcu, diş hekimi, kaşif, mühendis, psikiyatristliği meslek olarak seçebilirler.

Koç burcunda doğan çocuklar,enerji dolulukları nedeniyle disipline karşı çıkarlar ama disiplin onlar için gereklidir. Sabırsız karakterleri onları ders çalışmak yerine oyun oynamaya yöneltir. Bu nedenle dersleri ihmal edecek kadar tembellik yaptıklarından karneleri dikkatsiz ve ilgisizliklerinin kanıtıdır. Ama pratik yolu bulduklarında enerjileri onlara yarar sağlar.

KOÇ BURCU ERKEĞİ

Koç erkekleri zor insanlar olarak gözükseler de, cesaretli, atak, etkileme gücü olan, enerjik ve sabırsızdırlar. İyilik ve sevecen dolu bir kalpleri vardır. Yaşam felsefeleri "ya hep ya hiç" tir. Ya onların dostusunuzdur ya da değilsinizdir. Koç erkekleri daima kendi fikir ve düşüncelerinin doğru olduğuna inanır. Karşısındakilere fazla hak tanımazlar. Koç erkekleri sevdikleri işi yaptıklarında bundan zevk duyarlar. Yaptığı işte serbest bırakılırlarsa enerjileri ile büyük atılımlar yaparlar. Ama bunun yanı sıra, sık sık iş değiştirip işsiz kalmaları da mümkündür. Böyle bir durumda da sevdiklerini çok çabuk üzerler. Koç erkekleri iyi para kazansalar da ellerinde para tutamazlar. Hoşlarına giden hemen her şey için çabuk para harcarlar. Bu erkekler işlerinin dışında çeşitli hobilerle uğraşmaktan, özellikle spordan aşırı zevk alırlar. Koç erkeklerinin bir diğer tutkusu da aşktır. Çok şiddetli aşklar gözlerini kör edebileceği gibi, bazen saman alevi gibi de sönebilirler. Sevdikleri insanların hatalarını çabuk görür, çabuk bıkarlar. Hastalığı hiç sevmez, kendi hastalıklarını gizledikleri gibi başkalarının da aynı şekilde hareket etmesini beklerler. Hisleri çok yoğundur ve bir hayli de kıskançtırlar.

KOÇ BURCU KADINI

Koç kadınları kendini üstün gören, enerjik, kıskanç, çekici, cana yakın insanlardır. Cazibelerini akıllıca kullanırlarsa elde edemeyeceği kimse yok gibidir. Yine de hayale kapılıp hata yaparlarsa pişmanlık duyarlar. Koç kadınlarının başka bir özelliği de çok hırslı olmasıdır. Bu hırs sayesinde yaşamda yükselirler. Mars'ın etkisiyle maddeye ve toplum içindeki yerlere çok önem verirler. Zaman zaman enerjilerini, eşlerini iterek yükselmelerini sağlamak için kullanırlar. Ama sonunda başarılı olduklarında erkeğin kaçıp gittiğini görebilirler. Sonra kendilerini çalışmaya ve bir yere gelmeye koşullandırıp başarılı olurlar. Cazibeli olan koç kadınının çevresinde bir çok erkek bulunur. Bu yüzden hayatlarını birleştirecek erkeği seçerken zorlanırlar. Yeterince iyisini bulamadıklarını düşünürlerse yalnızlığı seçerler. Yaşamlarında arkadaşlık ve dostluk çok önemlidir. Arkadaşlarına karşı cömert davranırlar ve onlara çeşitli hediyeler alırlar. Giyimlerine çok önem verirler ve moda onların tutkusudur. Bazen bu tutku bir hastalık derecesine kadar yükselebilir. Çok gururlu olmalarına karşın çabuk kırılabilirler. Öfkelendikleri zaman da ağlamaya ve hırslarını karşıdakilerden almaya çalışırlar. Eğer kırılır ve dostlarını terk ederlerse bir daha geri dönmezler. Koç burcunda doğan kadınlar için sevgi çok önemlidir. Evlilik onlar için kutsaldır. Tek evlilik ve bu evliliği yaşam boyu sürdürme düşüncesindedirler. Sevgide inanılmayacak ölçüde kıskançtırlar.

Boğa Burcu

Elementi: Toprak
    Unsuru: Sabit
    Niteliği: Kadın
    Yöneticisi: Venüs
    Doğal evi: 2. ev
    Şifre: Değişmezlik, kararlılık
    Uluslararası ismi: TAURUS
    Hayvan Sembolü : Kunduz
    Bitki Sembolü : Kamas çiçeği

UĞURLARI

Uğurlu taşları: Zümrüt, Yeşim, Kuvars, Turkuvaz , Lapis Lazuli
    Uğurlu sayısı: 6
    Uğurlu rengi: Açık mavi, koyu yeşil ve yumuşak yeşil
    Uğurlu günü: Cuma
    Uğurlu metali: Bakır
    Uğurlu hayvanları: Boğa
    Uğurlu kuşları: Kumru, serçe ve kuğudur.
    Uğurlu çiçekleri: Mor menekşe, yüksük otu

Pozitif özellikleri: Pratiklik, güvenilirlik, mesleğe uyum göstermek, tahammül gücü, güçlü değer yargıları, sanat ilgileri, kararlılık, kuvvetli arzular, sıcak kalplilik, sadakat.

Negatif özellikleri : Tembellik, kendine düşkünlük, sıkıcılık, statik fikirler, esneklik eksikliği, orijinalite eksikliği, oburluk, inatçılık, alınganlık; marazi ve musallat olucu huy ve alışkanlıklar.

Anahtar Kelimeleri: Sabırlı, dayanıklı, inatçı, karalı, güvenilir, organize, maddeci, ağır kanlı, tatlı, sakin, şefkatli, sahip olmacı, güvence isteyen, güzelliğe, rahatına düşkün, lüks seven.

Boğa burcu insanı belirli, pratik, somut bir amaca doğru hareket etmek ister. Kararlı, sabırlı, dayanıklıdır. Hedeflerini gerçekleştirmek için uzun ve yorucu çalışmalardan yılmaz. Uzun uzun düşünmeden hiçbir işe kalkışmaz. Bu kadar düşünme sonucu bir şeye kara verdikten sonra, elinde olmayan nedenler dışında, hiçbir nedenle yolundan dönmez.

Yaşamında sabit, değiştirmek istemediği davranış kalıpları vardır. Bunlara karışılmasından hiç hoşlanmaz. Uğruna yorulmadan çalıştığı hedefleri ve davranış kalıpları ile kendini güvencede hissetmektedir. Değişken koşullar nedeniyle çıkabilecek karmaşadan korkar, çünkü onun için yaşamı yeniden yapılandırmak çok zordur. En büyük eksikliği esnekliktir.

Duygusal açıdan kendini rahat hissetmemesi, kendini ifade zorlukları, onu güvence arayışına iter. Bu güvenceyi de parada bulur. İnsan ilişkilerinde yarından emin olmayabilirsin, oysa 1 lira her zaman 1 liradır. Bundan insanları sevmediği anlamını çıkarmayın, insanları da sever. Ama para, rahat, lüks ve güzellik de en az o kadar önemlidir. İnsan ilişkilerinde de güvence araması onları sevgi ile kontrol etmesine neden olur. Başkaları bundan hoşnut olmazsa öfkelenir, çünkü bu güvenli ortamı koruyabilmek için kendinden çok şey verdiği inancındadır.

Sevgisi sahip olmacı ve kıskanç olabilir, ama sıcak ve şefkatlidir. Yaşamda tutuculuktan vazgeçip, risk almayı, esnek olmayı öğrenmesi gerekir. Aksi takdirde kendini mutlu hissetmediği konumlarda yıllarca, doyumsuz bir şekilde yaşayabilir. Esnemediği için bir gün bir fırtınada kuru bir dal gibi kırılabilir.

Boğalar dikkatli ve amaca bağlı özellikleriyle tanınırlar. Kişilerle uyum sağlamayı çok iyi bilirler. İnsanlara yardım etmekten çok hoşlanırlar. Evlilik, meslek gibi konularda güvende olmayı isterler. Sabırlı ve sıcakkanlı yapıları sayesinde iyi dost olurlar. Boğa burcu toprak grubundan oldukları için somut uğraşlar içindedir, kolay kolay risk almazlar. Zira kendini koruma içgüdüleri oldukça gelişmiştir. Parayı rahatlıkları için ister ve araç olarak görürler. Başarılı insanları severler ve başarılı insanlar onları amaçları konusunda etkileyebilirler. Boğalar çok zor öfkelenir, ama öfkelendiğinde yırtıcı biri olur çıkarlar. Özellikle evlilik yaşamında kıskandırarak onu kızdırabilirsiniz. Boğalar dostlarının sorununu dinlemeyi severler. Bağlılık duyguları çok güçlü olduğundan arkadaşlarına yardımı esirgemezler. Duygusallıklarının yanı sıra aydın kişilerdir. Boğalar güçlü duyguları olduğunda konuşarak anlatamazlar,oldukça alçak gönüllü olabilirler. Yemek yemeyi çok severler. Cinsellik yaşamlarının vazgeçilmez zevkleridir. Sahip olma iç güdülerinin kuvvetliliği duygusal yaşamları içinde geçerli olduğundan, sevdikleri kişinin tümüyle kendisine ait olmadığını hissederlerse çok üzülürler. Çocuklarının öğrenimi için ellerinden geleni yaparlar, fakat disiplin konusunda oldukça katıdırlar.

Boğa burcunda doğanlar iş adamı, heykeltıraş, kuyumcu, bankacı, mimar olabilirler. Hobileri müzik ve el işleridir.

Boğa burcu çocukları oyuncak ve oyunlarını arkadaşlarıyla paylaşmayı öğretilmelidir. Kurallara ve disipline uymayı severler fakat dersleri yavaş olduğunda zorlanmamalılar.

BOĞA BURCU ERKEĞİ

Boğa erkekleri, sadık bir dost, iyi bir eş ve şefkatli bir baba olurlar. İnsan ilişkilerinde orta çizgide yürürler.Yeni tanıştıkları insanlarla dostluk kurmaları biraz zaman alabilir. Güvenilir dost olurlar. İşe çok önem verirler ve diğerlerinin dayanamayacağı kadar çok çalışırlar. Patron olmayı birisinin yanında çalışmaya tercih ederler. Meşgul oldukları her işte son derece dikkatlidirler. İşlerine karışılmasına ve tenkit edilmelerine dayanamazlar. Çünkü bir anda saldırıya hazır korkunç bir boğa olabilirler. Bazıları kendine hakim olabilirken, bazılarının da çok sert çıkışları vardır. Çok iştahlıdırlar, bu yüzden ileri yaşlarda kiloları vermek için uğraşabilirler. Çok sağlam ve sağlıklı olmalarına rağmen, hastalandıklarında tüm dirençlerini kaybederler. Hastayken kendilerini çok yalnız ve aciz hissederler. Boğaz ve boyunları oldukça hassastır. Boğa erkeği yaşamı boyunca gerçek aşkı arar. Bir kere sevdi mi o kadından vazgeçemez. Ünlü aşk hikayeleri boğa burcu erkeklerinden çıkar. Sevdiği kadını elde edip evlenen boğa erkeği yaşamında çok mutlu olur.

BOĞA BURCU KADINI

Boğa erkeği ve kadını ender burçlarda görülen kişilik ve huy aynılığına sahiptir. Boğa kadını da güzel, cana yakın, beğenilen ve aranan bir insandır. Yıldızından dolayı güzelliklere düşkün olurlar. Onlar için güzel olan her şeyin değerlidir. Doğuştan gelen kendine güven sayesinde her sorunu kolayca halledeceklerine inanırlar. Boğa kadını aklına taktığı her şeyi yapar. Yaşamda yükselmek için gerekli itici güçleri olmasına karşın bazen sevgi yüzünden yaptıkları fedakârlık hüsranla sonuçlanabilir. Boğa kadını tam anlamıyla sadıktır. Sevmek ve bağlanmak ister. Cazibesi sayesinde erkeği kendine bağlamayı çok iyi bilir. Toplum içinde rahat olması, her sınıftan insanla ilişki kurması ve insanları idare edebilmesi onun için içsel bir sanattır. Boğa burcunda doğan kadınlar, insanları olduğu gibi kabul ederler. Her insanla aynı rahatlıkla konuşup onların değişik fikirlere sahip olmalarını yadırgamazlar. En yoksulundan en zenginine, en cahilinden en kültürlüsüne kadar herkesle dostluk ederler. Dostluğa düşkün ve sadık olmalarından dolayı zor durumda olan dostları için de çırpınırlar. Boğa kadınları için eğitim ikinci plandadır, onlar daha çok yaşam tecrübesine güvenirler. Bu şekilde düşündüklerinden erkekleri ve çocukları için en iyi eğitim olanaklarını yaratmaya çalışırlar. Boğa kadınları yemekleri sever ve hayatlarının büyük bir uğraşı da budur. Yemek yapmada hünerlidirler. Yuvalarını severler, bu yüzden bu konuda büyük itina gösterirler.

Zor koşullardan şikayet etmezler ve tüm acılara ve zorluklara göğüs germeyi bilirler. Lüks bir hayatla birlikte güzel bir ev isterler. Özellikle müzik ve resim Boğa kadınlarına büyük zevk verir. Değerli ve güzel oldukları için mücevherlere oldukça düşkündürler. Değerli bir şeyi ucuza almak hoşlarına gider, ama para varken ucuz bir şeyi giymekten de hoşlanmazlar. Kıskanç olmamalarına karşın aldatıldıklarında büyük acı çekerler ve intikam almayı düşünmezler.

İkizler Burcu

Elementi: Hava
    Unsuru: Değişken
    Yöneticisi: Merkür
    Doğal evi: 3. ev.
    Şifresi: Zeka, konuşkanlık
    Uluslararası ismi: GEMİNİ
    Hayvan Sembolü : Geyikler
    Bitki Sembolü : Civanperçemi

UĞURLARI

Uğurlu taşı: Safir, Akuamarin, Sitrin, Agat, Opal ve Oniks
    Uğurlu sayısı: 5
    Uğurlu rengi: Orta tondaki mavi, sarı gri ve tüm karışmış renkler
    Uğurlu günü: Çarşamba
    Uğurlu metali: Cıva
    Uğurlu hayvanları: Yılan, sincap ve maymun
    Uğurlu kuşları: Papağan ve kırlangıç
    Uğurlu çiçekleri: Lavanta, kır zambağı

Pozitif Özellikleri: Adapte olabilmek, çok iş bilirlik, entelektüellik ; nüktecilik ve mantık ; canlılık, konuşkanlık ve sohbetlerde güldürücülük. Yazı ve konuşma zekası. Genç kalabilmek.

Negatif Özellikleri: Değişkenlik, yerinde duramazlık, açıkgözlülük, meraklılık, kararsızlık ve ikiyüzlülük. Asabi enerjiyi kontrol edememek. Sathilik ve dedikoduculuk.

Anahtar Kelimeler: Meraklı, iletişimci, taklitçi, çok yönlü, değişken, sinirli, endişeli, yüzeysel, ilgi alanları çok olan, aklını önemseyen, konuşkan, sebatsız, ele geçirilmesi, anlaşılması güç.

Bu burcun insanları becerikli, değişken, esnek ve akıcıdır. Çok meraklıdır. Eğer kültür düzeyi düşük ise bu merak konuşmada görülür. Çok konuşur, konuşarak öğrenir, eğlenir, canlı, sosyal bir hayat yaşar. Eğer kültür düzeyi yüksek ise merak kendini eğitim, yabancı dil ve ilginç insanlarla sosyal aktivite önemlidir. Bilgi paylaşma, yeni ve ilginç insanlarla sosyal aktivite önemlidir. Bilgiye karşı büyük bir susuzluk vardır. Ancak herhangi bir konuda uzun süre konsantre olmak söz konusu değildir.

Dikkatini ve enerjisini dağıtmakta ustadır. Aynı anda ilgisini çeken birden fazla şeyle uğraşabilir. Bir kelebek gibi oradan oraya uçar durur.Bu özellikleri nedeniyle bir şeyde bu bir insan, bir konu veya bir proje olabilir derinleşemez, yüzeyde kalır. Yeni bir insan, yeni bir deneyim eskileri unutturur. Bu yaklaşım her şeyde olduğu gibi yakın ilişkilerde de sorun yaratır. Sürekli bir ilişkide ilgiyi devam ettirebilmek çok zordur. İlişki sorunları üzerinde düşünmek, çözmek, özveride bulunmak konusunda ilgisiz veya korkak olabilir. Uzaklaşıp, yeni bir şey bulmak daha kolay gelir. İkizler için sözler hareketlerden daha önemlidir. Anlattıklarını, söylediklerini pratikte uygulamayabilir. Zaman içerisinde kelimelerden daha fazla şey vermek gerektiğini öğrenmeli, değer verdiği hedefler ve insanlar için sabır, kararlılık ve sorumlulukta uğraşmalıdır.

İkizler burcu insanları akıllı,her işe yatkın ve çift karakterleriyle tanınırlar. Daima haklı olduklarını düşünerek görüşlerini değiştirmezler. Konuşmaları, çalışmalarının temel taşı olduğu için özel bir önem verirler. Zihinleri bir konudan ötekine sürekli geçiş yaptığından kelimeleri bağlamak için ayrı bir özen gösterirler. Bu burcu anlatan kelime DÜŞÜNÜYORUM'dur. En büyük kusurları kararsızlıklarıdır. Bu burcun insanlarının anı anına uymaz. Değişiklikten büyük zevk alırlar ama bu sebepten huzursuz olurlar. Sürekli olarak gerginlik yaşarlar. Aynı anda birden fazla konu varsa mutluluklarına diyecek yoktur. Zor zamanlarda ani çözümler bulabilecek yapıdadırlar. Düşüncelerini elleriyle biçimlendirmeyi severler. Eğlenceli insan oldukları için kendilerini çabuk sevdirirler. Bir kişiye bağlı kalmadıkları için aşk ve aile yaşamlarının pek iyi olduğu söylenemez, gezmeyi ve yeteneklerini kullanmayı sevdikleri için hiç bir bağlarının olmaması gerekir. Flörtçü kişilerdir Kendi paralarına tutumlu olmalarını karşın başkalarının paralarını kolayca harcayabilirler

İkizler burcu iyi bir gazeteci, yazar, sekreter, sanatkar olabilirler

İkizler çocuğu disiplinden hoşlanmazlar. Bu çocukların yüzeysel olmalarına ve başladıkları işi bitirmeye alıştırmak gerekir. Okulda sıra arkadaşlarıyla çok konuştuğu için sık sık azar işitebilir. Disiplini olan okullara göndermekte yarar vardır

İKİZLER BURCU ERKEĞİ

Uyum sağlamaya hazır, konuşkan ve neşelidir. Yaşama hep iyi tarafından baktığından fazla sorun çıkartmaz ve böyle olunca da etrafında gerek erkek, gerek kadın birçok dost bulunur. Kendisi bu ilgiden memnundur. İkizler erkeğinin duyguları sık sık değişir, bugün neşeli, ümitli, sevinçli olabilir, ama yarın aynı durumda olacağını kimse garantileyemez. Yaşamı sever ve tam anlamıyla yaşamayı ister. Bu erkek gizemli olan şeylerden zevk alır. Bencil olmasa da kendinden bahsetmeyi, başından geçenleri anlatmayı sever. Bu arada da yalnızlıktan nefret eder. Bilgili, tecrübeli, karizmatik ve daima ilerleyen insanlara büyük hayranlık besler. İkizler erkeği eve bağlanacak bir insan değildir. İkizler erkeğinin aşık olup sevgilisi ile ilişkisini sürdürmesi biraz zordur. Onu elinde tutmak isteyen kadınların çok yönlü olmaları gerekir. İkizler erkeği çok zeki olduğu gibi çok da uçarıdır. Bir işte uzun süre kalmayabilir. Onun için kafa yapısı çok önemlidir, bu yüzden akıllı, bilgili, deneyimli ve kişilik sahibi insanlarla ilişki kurar. Para kazanmanın yolunu bilen fakat maddenin değerini bilmeyen bir karakterdedir. Bazen paraya önem verirken bazen de aldırmaz. İkizler erkeği insan içinde girişken olduğundan aldatıcı görüntüsüne rağmen sadık kalır. Boyunduruk altına girmez. İyi bir aile reisi ve babası olur. Çocuklarına karşı asla sert davranmaz ve onlara küçük yaşta okuma sevgisi aşılar. Çocuk terbiyesi için ideal bir tutumu vardır. Çocuklarla çocuk olup onları nadiren azarlarlar. Çocukları onu çok sevecektir.

İKİZLER BURCU KADINI

İkizler kadını da çok yönlü, son derece ilgi çeken cazibeli bir insandır. Onu anlamak biraz zordur. Kafası çok iyi çalışır. Zekası sayesinde fırsatları hemen değerlendirerek yükselip önemli bir konuma gelir. Her şeyi iyi tasarlayıp planladığından büyük çaba göstermeden ilerleyebilir. Yaşamını gayet iyi dengeler. İsteklerini karşı tarafa benimsettikten sonra onların yapılmasını sağlar. Son derece sakin, kararlı ve uyumludur. Olağanüstü durumlarda paniğe kapılmadan, olayların nasıl gelişeceğini izler. Kendine güveni olsa da bunu belli etmez. Toplumda çok beğenilir. Çift fikirli olsa da, bu burcun erkeklerine nazaran daha mantıklı ve ölçülü davranır, her an karar değiştirmez. Burcun etkisiyle bazen karamsar olur. İkizler erkeğine nazaran da oldukça hırslıdır. Bağımsızlığa düşkün olmasından dolayı, bir meslek ve iş edinir. Eğitime çok önem verir ve imkan bulursa da yüksek tahsil yapar. İkizler kadını genç yaşta aşık olmaya başlar ve bazen çok genç yaşta kanıp evlenmesi de mümkündür. Para onun için önemlidir. Çünkü para bağımsızlığı ve iyi bir yaşamı getirir. Sadece zengin olmak için evlenmez, sevebileceği varlıklı eşi arar. Bu eşsiz, cazibeli kadın eş bulmakta hiç zorlanmaz. İkizler kadını da erkeği gibi çift kısmetlidir. İlk evlilik yürümezse yeni bir eş bulabilir. Evini sevse de, ev işlerinden nefret eder, dışarıdaki yaşamı özler. Yolculuğu çok sever ve sürekli gezmek ister. Bir gezinti veya hoş bir yerde bir akşam yemeği ona iyi gelir. Çocuklara da oldukça düşkündür.

Yengeç Burcu

Elementi: Su
    Yöneticisi: Ay
    Doğal evi: 4. Ev
    Şifresi: Aile, koruyuculuk
    Uluslararası ismi: CANCER
    Hayvan Sembolü : Ağaçkakan
    Bitki Sembolü : Yaban gülü

UĞURLARI:

Uğurlu taşları: Mercan, Ay taşı, Opal, Zümrüt, Turkuvaz, Yakut
    Uğurlu sayısı: 2 ve 7
    Uğurlu rengi: Gümüş, beyaz ve açık mavi
    Uğurlu günü: Pazartesi
    Uğurlu metali: Gümüş
    Uğurlu hayvanları: Köpek ve ayıbalığı
    Uğurlu kuşları: Martı ve baykuş
    Uğurlu çiçeği: Beyaz ve sarı gül

Pozitif Özellikleri : Nezaket, hassasiyet, sempatiklik, kuvvetli tahayyül; analık veya babalık eğilimi; istek ve muhafaza, ihtiyat, vatanseverlik, ısrar, beceriklilik.

Negatif Özellikleri : Aşırı hissi oluşu, fazla derecede hassasiyet, dağınıklık, değişkenlik, zayıf karakter, kendine acıma meyili, sabit olmamak, karşısındakinin gururunu okşayıcı tarzda konuşmak, düzensizlik.

Anahtar Kelimeler: Anaç, insanların bakımı, koruması ve eğitimi ile ilgili, ruh haline göre davranan, bağımlı, tembel, hafızası güçlü, anlayışlı, değişken, hassas, ruhsal, duygusal, yurtsever, düzensiz, üretken, aşçı, koleksiyoncu.

Bu burcun insanının güçlü duygusal dürtüleri vardır. Son derece hassas, anaç, insanların bakımı ve eğitimi ilgilidir. Başkalarına karşı duyarlı yumuşak ve naziktir. İçteki güvensizliği, kırılganlığı saklamak ve korumak için dışta bir maske taşımaktır. Anlaşılması güçtür, çünkü ruh haline göre davranmaktadır. Kendini açıkça göstermez, bu biraz güvensizlikten, biraz da gizlilikten yana olmasından kaynaklanır. Bu güven eksikliği ve kendine dönüklük ile mücadele etmesi gerekir. Bunu, en derinde gizli duygusal enerjiyi yaratıcı bir girişimle yüzeye taşıya-ak yapabilir. Duygusal ilişkilerde çok özverilidir.

Anaç yapısı bazen sevdiklerine karşı çok sahip olmacı ve ilgiyle onları boğucu hale dönüşebilir. Duygusal gerilim ve hassaslık yengeç insanında içsel kargaşa yaratır. Dünyada değerli, kalıcı bir şey üretmek hırsı ve enerji ile dolu olmasına rağmen kargaşa nedeniyle bu dıştan algılanamaz. Çok sezgiseldir. Rasyonel akıl yerine sezgilerini önemsediğinde daha başarılıdır. Ancak ailesine ve dünyaya en az diğerleri kadar akıllı olduğunu göstermek arzusu onu okulunu, notlarını, derecelerini önemsemeye iter. Oysa sezgilerini reddettiğinde çok katı ve fazla rasyonel olabilir.

Yengeçler duygusal ve duyarlılıklarıyla tanınırlar. Bu burç yuvayı simgelediğinden yengeçler yuvalarına çok bağlı ve düşkün olurlar. İçten samimi bir arkadaş olup başkalarının dertleriyle ilgilenirler, kimi zamanda kendi dertlerini anlattıkları için karşısındakini duymazlar. Yengeçler çok karmaşık insanlardır. Kendilerini tehlikede hissettiklerinde oldukça güçlü, bazen de çocuk kadar savunmasız olabilirler. Yengeçler mutlu bir yuva ve güvence gerekir. Sorumluluk duyguları çok geliştiğinden aynı duyguyu karşılarından da beklerler. Bazen içe kapanırlar ve aranızda kalın bir duvar varmış gibi hissedersiniz. Başladıkları işi yarım bıraktıkları hiç görülmemiştir. İşlerine ve sevdiklerine olan bağılılıkları vardır. Bir kez sevdi mi, sürekli severler. Öfkeleri bazen onları acımasız düşman yapabilir ama yinede haylaz bir çocuğu seven anne gibi geriden severler. Yengeçler ancak sevgi ile yönetilebilir. Yengeci tanımlayan cümle HİSSEDERİM’ dir. Burçlar kuşağının en iyi aşçısıdır. Çok kuruntuludurlar. mistik konular ilgilerini çekse de sadece meraklarını gidermek için okumakla kalırlar. Acılarını içlerine atarlar. Bazıları dinsel konularla ilgilenir. Müziğe oldukça yatkındırlar. Yengeç anne simgesi olduğundan annelerine çok bağlı olurlar.

Yengeç burcu iyi bir iş adamı, antikacı, tarihçi, ana okulu öğretmeni, çok iyi ev kadını olabilirler. Yengeç burcunda doğan çocuklar evlerini severler. Onu azarlamak yerine böyle yapman beni üzüyor kelimesi yeterlidir. Çabuk etkilenir ve incinirler. Dans ve yüzme konusunda başarılı olurlar.

YENGEÇ BURCU ERKEĞİ

Yengeç burcu erkeği çok hislidir. Eğer sabırlarını taşıracak bir hareket görmezlerse bu burcun erkekleri bulunmaz bir arkadaş olurlar. Her konuda tam eşitlik ararlar. Yaşamlarını sevgi üzerine kuran tiplerdir. Her şeyden önce terbiyeli ve naziktirler. Senli benli olmasını sevmeyen ve ihtiyatla yaklaşan kişiliğe sahiptirler. Daima kafasında bazı şüpheler vardır. Sevdiği insanı annesi ile kıyaslayacak birisidir. Aradığı eş için annesinin özelliklerini arayacaktır. Bu burcun yaşamı duygularla örülmüştür. Madde ikinci plandadır. Şiir ve müzikten büyük zevk alır. Tutumlu ve ihtiyatlıdır. Para harcarken her şeyin pahalısını seçecektir. Yengeç erkeği giyim ve kuşamına özen gösteren insanları beğenir. Kendisi de giyimde hem tutucu hem de şıktır. Yengeç erkekleri genelde çalışkan olurlar. Çok meraklı olduklarından başkalarının yaşamlarını incelerler. Dedikoduya eğilimleri vardır. Sevgisini belli edemeyen çekingen bir tiptir. Ancak bir kez açıldı mı sevgisinde inat ve ısrar ortaya çıkar. Sevdiklerinden ayrılmakta direnirler. Bu burcun erkekleri ateşli ve ihtiraslı olurlar. Bu yüzden birkaç evlilik yapabilirler. Yengeç burcu erkeği için evi, eşi ve çocukları kadar önemli bir konu yoktur. Evlerinin derli toplu olmasını isterler, dağınıklıktan ve pislikten hoşlanmazlar. Çocuklarının üzerine titrer ve ailesi için yapamayacağı fedakârlık yoktur. Yengeç erkeği tam anlamıyla bir aile erkeğidir.

YENGEÇ BURCU KADINI

Yengeç burcu kadını erkekten daha sabırlıdır. Buna karşılık çekingen, iyi niyetli, çok hassas, romantik cana yakın ve sevimli tiplerdir. Bu burcun kadınlarında bir neşe vardır. Fakat bugün güldüğü şeye yarın kızabilir. İlişkilerini kimi insanlarla dost, kimi insanlarla düşman olmayacak gibi ayarlarlar. Aşırı duyarlıdırlar ve hisleri etkindir. Çok çabuk etkilenir, kırılır ve kederlenirler. Çok kolay gözyaşı döküp bir gün gülerken bir gün somurtacaklardır. Tenkite gelemezler. Hatalarını yüzüne söylememelidir. Hatalarını imalarla düzeltmeye çalışmalıdır. Tutumludurlar. Bu kadın ucuz malzeme ile çok iyi yemekler hazırlamayı becerir. Çok iyi bir ekonomisttir. Ellerinin bereketi meşhurdur. Lezzetli yemekler hazırlarlar. Çok hassas ve romantik olduğundan sevgiye çok önem verir.O yüzden böyle bir kadını seven erkek sık sık ona aşkını ve sevgisini belirtmelidir. Kısa süren maceralardan hoşlanmaz. Sevdiklerine değer veren ve sabırlı bir kişiliği vardır. Ancak erkekte de güven arar. Yolculuğu özellikle deniz yolculuklarını severler, ideal bir yol arkadaşı olurlar. Yengeç kadını ailesine olduğu kadar annesine çok düşkün olur. Tek kusuru dedikoduya düşkün olmasıdır. Hayatta en değerli varlıkları çocuklarıdır. Çocukları için eşini bile ihmal etmeyi göze alabilir. İdeal anneler bu burçtan çıkar. Çocuklarının sağlıkları, giyimleri, eğitimleri, beslenmeleri ve oyuncaklarına kadar her şeyiyle ilgilenirler.

Aslan Burcu

Yöneticisi: Güneş
    Doğal evi: 5. ev
    Şifresi: Yaratıcılık, güçlülük, etkileyicilik, canlılık
    Uluslararası ismi: LEO
    Hayvan Sembolü : Mersinbalığı
    Bitki Sembolü: Ahududu

UĞURLARI :

Uğurlu taşları: Yakut, Zümrüt, Zirkon, Topaz, Elmas
    Uğurlu sayısı: 1 ve 4
    Uğurlu rengi: Sarı, turuncu ve altın rengi
    Uğurlu günü: Pazar
    Uğurlu metali: Altın
    Uğurlu hayvanları: Aslan ve panter
    Uğurlu kuşları: Serçe, kartal ve horoz
    Uğurlu çiçekleri: Papatya,ay çiçeği

Pozitif Özellikleri : Yüce gönüllülük, eli açıklık, yaratıcılık, şevklilik, iyi organizasyon, geniş zihinlilik, oyunculuk hissi.

Negatif Özellikleri : Kaidelere aşırı bağlılık, zorbalık, tantana, züppelik, toleranssızlık, sabit fikirler, kuvvet deliliği, kendini beğenmişlik.

Anahtar Kelimeler: Olumlu, iyimser, sıcak, organizatör, dogmatik, çok çalışkan, ısrarlı, inatçı, dramatik, renkli, cömert, savurgan, gururlu, sevgi ve ilham kaynağı, yaratıcı, oyuncu, lider, dikkat çekmek isteyen, toleranssız, patron.

Aslan burcu insanı sıcak kanlı, dışa dönük, gururlu ve cesurdur. Sahnede olmak, dikkati çekmek için güçlü bir istek söz konusudur. Doğal liderlik yeteneği ile sahneye, üne, şöhrete doğru hareket eder. Eğer koşullar onu hayal kırıklığına uğratırsa, yani sahnede yer alamazsa, kibirli bir ifade takınabilir. Kendinden emin, gururlu görünen aslan gerçekte başkaları tarafından onaylanmak, sayılmak ister. Bir davranışının onaylanmayacağından korkarak geri çekilebilir. Bu onayın kendi içinden gelmesini sağlaması, kendini saygıdeğer bulması gerekir. Eğer ne yaptığından eminsen başkalarına söz düşmez.

Babadan aldığı iş, aşk ve sosyal hayat için ahlak kuralları, davranış prensipleri Aslan’ın kendine zor bir yaşam yaratmasına sebep olur. Önyargılı ve inatçı olabilir. Mükemmellik arayışı hataya yer bırakmaz. Oysa hatalar insanlar için. Mükemmel olma çabası ya başkalarının davranışlarını sürekli eleştirmesine, ya da yeni bir şey yapmaktan korkarak kaçmasına neden olur. Ne yaparsa yapsın bunu dramatik, tiyatral bir tarzda yapar. Dikkat çekmemesi hemen hemen imkansızdır. Popülerdir.

Dostluğa önem verdiği için kalıcı ilişkiler kurmada ustadır. Duygusal ilişkilerde sıcak ve sevgi doludur. Ancak sevdiği insanın ona hayran olmasını, onu pohpohlamasını ister. Her yerde olduğu gibi aşkta da lider o olmalıdır. Arzuladığı ilgi ve sevgiyi göremezse kalbi kadar gururu da yaralanır.

Aslanlar yüce gönüllülükleri ve hareketli kişilikleriyle tanınırlar. Bu burçta doğanların belirgin özellikleri vardır;güneş gibi ışıl ışıl parlamak ve hep sahnede olmak burcu tanımlayan kelime KUMANDA EDERİM ’dir. İyi zamanlarında, heyecanlı etkileyici güler yüzlü başkalarının yaşamına ışık getiren hatta bunu görev olarak üstlenen, iyimser kişilerdir. Aslanlar genellikle başarılı olurlar. İçten kendine güvenen açık sözlü insanlar oldukları için herkesin kendileri gibi dürüst olduğunu düşünür ve tersi bir davranışta hem üzülür hem öfkelenirler. Aslanlar çok savurgan olabilirler para sanki ellerinden akar gider genellikle entelektüel bir tartışmada olduklarından çok daha bilgili oldukları gözlenir. Beğenmedikleri bir işi yapmak zorunda kalırlarsa işi baştan savma yapmaktansa yapmamayı göze alırlar. Aslanlar zor evlenir flörtlerine çok dürüst davranırlar. Aslan kadınları evlerini yönetmeyi de severler hoşlandıkları kişiyi elde etmek için risk alabilirler.

Aslanlar öğretmen, yönetici, idari müdür olabilirler genellikle kendilerini gösterebilecekleri işleri tercih ederler, kasvetli ve sıkıcı işlere hiç gelemezler.

Aslan burcu çocuğunu eğemezsiniz özenle eğitmeniz ve yönetmeniz gerekebilir. Onu dikkatli eleştirmeli ve heyecanını baltalamamalısınız.

ASLAN BURCU ERKEĞİ

Aslan erkekleri samimi, içi dışı bir insanlardır. Gururludurlar ama bu gurur hep içe dönüktür. Övünmeyi bilmeseler de hep çevreden takdir beklerler. Liderlik özelliği taşırlar. Hayatlarında kin nefret ve büyük düşmanlıklara yer yoktur ve oldukça fedakârdırlar. Tepkilerini her zaman belli etmedikleri ve içlerine attıkları için aşırı duyarlılık gösterebilirler. Aslan burcu erkekleri hemen öfkelenebilirler. Öfkeleri yakıcı olur. Mantığını aşka tercih eden bir kadın onun ilgisini çekmez. Aslan burcu erkeği para harcamayı sever. Son derece iyi rol yapma yeteneği yüzünden asıl duygularını gizler ve bu yüzden iyi bir ilişki sürdürebilir. Yalnız eğlence amacıyla ilişki kuran ve sonunda yine eski mekana dönen aslan burcu erkeği bir şey olmamış gibi eski yaşamını sürdürebilir. Bazıları geçimsiz, huzursuz, kumara düşkün olabilir. Çevreleri tarafından beğenilirler ve uçarı da olurlar, birkaç evlilik bile yapabilirler. Aslan erkeği çok kıskançtır. Üstün vasıflı kadınları seçerek bununla övünmek isterler. Bu erkek yaratma gücü isteyen işlerde büyük başarı gösterir. Evine ve çocuklarına bağlı olan aslan erkeği ne yapar eder onların iyi bir yaşam sürmelerini sağlar. Gezmeyi ve eğlenceyi sever.

ASLAN BURCU KADINI

Çok açık sözlü olup karşılarından da bunu beklerler. Yalanı hiç sevmezler. Hayatı bir tiyatro sahnesi gibi gören aslan kadını rol yapmayı çok sever. Küçük olayları bile süslendirip anlatmayı becerir. Aslan burcu kadını cesur, iyi niyetli fakat kendisini beğenen bir insandır. Dostluk kurmaktan büyük zevk alır. Daha çok erkeklerle dost olmayı tercih eder, onların daha dürüst, daha mert oldukları inancındadır. Dostluklarında gereğinden çok yakınlaşma zaafı vardır. Dost bildiği kimseyle ölünceye kadar yakından ilgilenebilir. Aslan kadını çalışmaktan çok hoşlanır. İş hayatı sayesinde yükselmesi, dikkat çekmesi, bol para kazanması ve hedeflerine erişmesi mümkündür. Ev kadını olmak yerine bir iş sahibi olmak ve bol para kazanmayı tercih eder. Çok harcama yaparlar. Yiyecek, içecek, giyim ve evleri için bol para isterler. Bu burcun kadınlarının gür ve çok güzel saçları vardır. Şık giyinirler. Hem iyi hem de pahalı şeyleri satın alırlar. Cömert olmaları yüzünden zor durumlarla karşılaşabilirler. Gezmesi ve eğlenmesi için çok para harcaması gerekir, eğer bu yaşamı sağlamayacak bir erkek karşısına çıkarsa hemen ondan uzaklaşabilir. Aslan burcu kadını aldatılmaya asla katlanamaz. Tam anlamıyla sadıktır ve erkeğinden de bunu bekler. Eğer aldatılırsa çekinmeden aynı yola başvurup intikam alabilir. Hislerine kapılmadığı sürece kafasını iyi kullanır, istediklerini elde eder. Ailesi ve çocukları için oldukça fedakârdır. Çocuklarına karşı sabırlıdır, iyi bir eğitimci rolü üstlenir. Evliliğinde sorunlar aşırı artmaya başlarsa çocuklarını aldığı gibi evi terk eder.

Başak Burcu

Yöneticisi: Merkür
    Doğal evi: 6. ev
    Şifre: Düzenlilik, hizmet
    Uluslararası ismi: VIRGO
    Hayvan Sembolü : Boz ayı
    Bitki Sembolü : Menekşe

UĞURLARI:

Uğurlu taşları: Garnet, Amber, Ametist, Kuvars, Safir, Yeşim
    Uğurlu sayısı: 5
    Uğurlu rengi: Toprak renkleri, gri, viyolet
    Uğurlu günü: Çarşamba
    Uğurlu metali: Cıva
    Uğurlu hayvanları: Maymun, yılan ve sincap
    Uğurlu kuşları: Kırlangıç, papağan ve saksağandır.
    Uğurlu çiçekleri: Kır çiçekleri

Pozitif Özellikleri : Analizcilik, titizlik, alçakgönüllülük, temiz giyinmek.

Negatif Özellikleri : Lüzumsuz meşguliyet, acelecilik,aşırı tenkitçilik, aşırı titizlik, kolay beğenmemek. Geleneklere anormal bağlılık, aşırı meraklılık.

Anahtar Kelimeler: Temiz, düzenli, titiz, telaşçı, endişeli, huysuz, tutucu, çalışkan, verimli, utangaç, pratik, gerçekçi, mantıklı, güvenilir, analizci, işkolik, mütevazı, dikkatli, maddi fakat sahip olmacı değil, mükemmeliyetçi, başkalarına hizmet eden, servis veren, eleştiren.

Başak burcu insanı metodik, detaycı ve analizcidir. Çok gelişmiş bir görev duygusu vardır. Başkalarının kendine ihtiyacı olduğunu ve yaptıklarını takdir ettiklerini görmek ister. Hizmet, insanlara servis, onlar için bir şeyler yapmak çok önemlidir. Bir işyerinde patron olmaktan daha çok verimli bir iş yapmayı önemser. İşveren için mükemmel bir elemandır. Az öde, çok çalıştır.

İnsanlar ve koşullarda aksaklıklar bulmasıyla problem başlar. Detaya dikkat gerektiren tüm işlerde ondan başarılısı yoktur. Çekingen ve tutuk görünmesi sevgiye, aşka karşı isteksiz olduğu duygusunu verebilir. İlişki kurma sanatını öğrenmesi gerekir. En sevdiği insanı en fazla eleştirir. Ancak eleştiri kabul etmez, çünkü zaten kendisini de eleştirmektedir. Sevdiği insanla aklı kadar duygularını da paylaşmayı, kendinin ve o insanın duygularını önemsemeyi, tartışma anında savunmaya geçmemeyi öğrendiğinde iyi bir ilişki için adım atmış sayılır.

Başak burcunda doğan kişiler çalışkan ve pratik olup yaşamlarındaki en önemli şey iştir. Kendi yöntemleri ile kendi yaptıkları işlerde yarım yamalak veya gelişigüzel bir şey olduğunu hiç kabul etmezler. Kendilerini hiçbir kişiye kullandırtmazlar, bir yere kadar yardımcı olsalar bile sınırı geçenlere hayır demesini bilirler. Sürekli eylem halindedirler,gevşemek onlara göre değildir. Başak burcunu tanımlayan cümle İNCELERİM ’dir. Yaşam boyu her şeyin en iyisini istediklerinde herkesi her şeyi eleştirirler ve kolay kolay hoşnut olmazlar. Sevdikleri ve bağlandıkları zamanlar koruyucu olurlar böylelikle ilişkileri derinleşir. Fazla çalışma ,kuruntu ve endişe başta sindirim sistemi olmak üzere sağlıklarını etkileyebilir, cilt problemleri de olabilir. Çevrelerinde her şeyin temiz,düzenli olmasını isterler. Okumaya düşkündürler. Yaşama pratik yönden bakarak mistik konularla pek ilgilenmezler. İleri görüşlü insanları sever yakınanlardan hoşlanmazlar oysa kendileri çok yakınırlar.

Başaklar iyi bir sekreter, bilimsel araştırmacı, muhasebeci olurlar. El işlerinde beceriklidirler . Dikkat isteyen işler için idealdirler.

Başak çocukları defterlerinde okul düzenine alışmalarında soruları ve dersi dikkatli dinlemeleri ile dikkati çeker. Özellikle öğretmenleri tarafından çok sevilirler. Yaratıcı ve sanatsal olurlar. Erkek çocuklar terziliğe merak salacaktır.

BAŞAK BURCU ERKEĞİ

Başak erkekleri gerçekçidir. İnsanlardan randevuya vaktinde gelmek, savruk olmamak, bir karar verdikten sonra bunu uygulamak gibi nitelikler ararlar. Israrcı değildirler ama karar verilmişse yerine getirilmesini beklerler. Sevgiyi dile getirmekten kaçınırlar. Başak burcunda doğan erkekler, varlıklı da olsa, daima çalışsa da daha çok paraya önem verirler. Bu yüzden zengin bir eş peşinde koşarlar. Bu erkekler havai insanlardan nefret ederler. Hep sevgiden bahseden kadınlardan çekinirler. Dostluk onlar için ön plandadır. Evlilikte duygular yerine mantığı seçerler. Evlendikten sonra eşlerine bağlanırlar, onları hayatta en güvendikleri kişi olarak görürler. Eşlerine neşeli bir dost gibi davranırlar romantik sözler söylemezler. Ama eşlerini düşünen, saygılı kimselerdir. Zaman zaman tenkitleri varsa da bunlar iyi niyetten kaynaklanır. Bir kere evlendiler mi ayrılmayı istemezler ve daima dürüst bir kadın ararlar. Başak erkeği ailesine fazlasıyla düşkündür. Onlar için bilgi, zarafet ve kibarlık önemlidir. Argo ve küfürlü konuşmazlar. Ailesinin ve dostlarının tenkit edilmesinden hoşlanmazlar Bu burcun erkeği en olmadık şeyleri insanın yüzüne rahatça söyler. Giyime oldukça önem verirler. Süsü sevmezler. Şık ve sade ve pahalı şeyleri tercih ederler. Yabancı dil bilgisi ve edebiyata düşkünlük onları çeken hususlardır. Tutumludurlar, ev temizliğine ve düzenine çok dikkat ederler. Özel günlerde hatırlanmak ve hediye almak hoşlarına gider. Başak erkeğinde bazen hastalık korkusu görülebilir. Kendilerine şefkatle yaklaşan insanlara ilgi duyarlar.

BAŞAK BURCU KADINI

Sorunları zekalarıyla çözmeleri, dürüstlükten ayrılmamaları ve çevreleri ile uyum içinde olmaları gıpta uyandırır. Zeki, mantıklı ve planlı olmaları sayesinde işlerini kolaylıkla görürler. Başak kadını evine düşkündür ve yaptığı işlerden övgü bekler. Evi daima düzenli, temiz ve zevklidir. Dostluğa ve arkadaşlığa önem vermesinden dolayı tatlı dillidir. Çevresi hep kalabalıktır ve talibi de çoktur. Evleneceği kişiyi seçerken güçlük çeker. Mükemmeli sevdiğinden en iyi erkeği bulma arayışındadır. İdealindeki insanı bulmazsa, ömür boyu bekar kalabilir. Başak kadını sevgiden korkar, sevgiyi bulursa da fedakârlıktan kaçınmaz. Hatta büyük bir tutku haline gelen işini bile bırakabilir. Dostluk ve sevgi önem verdiği özelliklerdir. Çok uygar bir beyne sahip olduğundan rahat hareket etmekten ve gezmekten çekinmez. Kibar ve lüks yerlereg*türülmekten hoşlanır. Çalışmayı çok seven bu kadın ayrıntıya önem verir ve maddeye de güvenir. Başak kadınları paranın vereceği güven ve rahatı isterler. Tutumlu olup hesaplarını bilirler. Para kazanabilen insanlara saygı duyarlar. Giyimine çok özen gösterdiklerinden diğerlerinin de buna uymasına dikkat ederler. Hesaplı oluşlarından giyimde pahalı zevkler yerine yakışanı seçerler. Biriken parayı da iyi değerlendirirler. Bu kadınları ancak güçlü erkekler mutlu edebilir. Edebiyata, okumaya ve bilgiye düşkündürler. Başak kadınları çok çabuk küsebilir ve günlerce surat asabilir. Kıskanç değildirler ve çabuk affederler. Çok iyi anne olurlar. Çocuklara eşlerine baktıkları gibi bakar ve gözetirler.

Terazi Burcu

Elementi:Hava
    Yöneticisi: Venüs
    Doğal evi: 7. ev
    Şifresi: Denge, sevgi, uyumluluk
    Uluslararası ismi: LIBRA
    Hayvan Sembolü : Karga
    Bitki Sembolü : Sığırkuyruğu çiçeği

UĞURLARI:

Uğurlu taşları: Safir, Lapis, Turmalin, Kuvars, Opal, Yeşim
    Uğurlu sayısı: 6
    Uğurlu rengi: Pembe, yeşil, sarı,mavi, tüm açık renkler özellikle açık mavi
    Uğurlu günü: Cuma
    Uğurlu metali: Bakır
    Uğurlu hayvanları: Yabani tavşan ve tüm lüks ev hayvanları
    Uğurlu kuşları: Kumru ve serçe
    Uğurlu Çiçeği: Kırmızı gül, çan çiçeği

Pozitif Özellikleri : Sevimlilik, uyumluluk, letafet, kolay mizaç, romantik, diplomatik, idealist, incelik.

Negatif Özellikleri : Kararsızlık, alınganlık, hafifmeşreplik, değişebilirlik, flört ruhu; diğer kişilere kolay elde edilir gibi görünmek, aldatabilirlik.

Anahtar Kelimeler: Diplomatik, karasız, sosyal, adil, artistik, nazik, zarif, barışçı, cana yakın, aktif, denge arayışı içinde olan, uyumu idealize eden, romantik, saf, ipek eldiven içinde demir el.

Bu burcun insanının başkalarıyla işbirliğine yatkın, başkalarından onay bekleyen bir yapısı vardır. Onun için takım çalışması, uyum, tarafsızlık, adalet, huzur ve barış çok önemlidir. Bir tartışmada her iki tarafı da tarafsız bir şekilde dinleyip adil bir şekilde arabuluculuk yapabilir. Kendisi de gerektiği zaman adalet için savaşır. Ancak problemleri zorla değil, diplomatik yöntemlerle çözmek arzusundadır. Herhangi bir konuda yargıya varmadan önce enine boyuna düşünür, her açıdan değerlendirir. Karar verdikten sonra da sonuna kadar uygular. Başkalarını mutlu etmek için çok uğraşır, çünkü başkalarının onayını çok önemser.

Bir takım çalışması için veya ortaklıklarda kendi başına olduğundan daha verimli ve mutlu çalışır. Başka insanlar onunla beraberken huzurludur, çünkü gerçek duygu, korku ve hoşnutsuzluklarını ifade edemez. Savunulan fikir gerçek duygulardan ön plandadır. İyi bir sosyal görüntü önemlidir. İlişkiler eğer sosyal açıdan kabul edilebilirse, çok anlamlı ve doyurucu olmasa da olur. Bu nedenle, yararına olmayan, kendini ifade edemediği, kendini geliştiremediği ilişkileri imajı için sürdürebilir. Güzellik, estetik, armoni önemlidir. Çirkinliklere, olumsuzluklara bakmayı sevmez, bu nedenle kendini gözden geçirme, terapi onu huzursuz eder. Dıştan huzurlu, uyumlu, mutlu görünmesine rağmen, içte bastırılmış bir öfke yatmaktadır. Bir denge arayışı söz konusudur, ama gerçeği ve doyumu bulması için yüzeyin altına bakması gerekir.

Terazi burcu adalet duygusuna sahip olanların burcudur. Herkese iyi davranmayı severler. Kendilerini her zaman oldukları gibi gösteririler, herkesin kendileri gibi olamamasını anlayamazlar. Verdikleri oranda almak isterler. Yalnızlığı hiç sevmezler, bu sebeple de genelde iş birliği içinde olurlar. İyi kalpli ve güvenilir olduklarından arkadaşları hayal kırıklığına uğramazlar. Entelektüel, yeniliğe açık insanlardır. Felsefe bilim din konularıyla çok ilgilenirler. Başkalarının görüşünü dinlemek onlara zevk verir. Teraziler hemen aşık olurlar ve hemen duygusal ilişkiye girerler aşk kelimeleri söylemekte üzerlerine yoktur. Yalnızlığı sevmedikleri için büyük şehirlerde olmayı, buralarda ev satın almayı düşünürler. Dans ve müziği severler, romantik parçalara özel olarak düşkündürler. Sevecen teraziler terbiyeli çocukları severler, çocuklarını iyi anlar sevgilerini zekice gösterirler.

Bu burçta dünyaya gelmiş kişiler iyi bir moda tasarımcısı, diplomat ve güzel sanatlar la ilgili her işi yaparlar.

Terazi çocukları oldukça sevimli olduklarından bunun verdiği üstünlüğü iyi kullanırlar. İyi arkadaş olurlar fazla disipline gerek kalmaz. Kararlarını kendileri vermeye alışmaları gerekir. Hemen tembelliği seçeceklerinden sürekli çalışmalarını sağlamak gerekir müzik ve dans derslerinde başarılı olurlar.

TERAZİ BURCU ERKEĞİ

Bu burçta doğan erkeklerin çok üstün yönleri vardır. Öncelikle dürüsttürler ve adalet duygusu, adil olma davranışları çok gelişmiştir. İnandıkları için sonuna kadar savaşırlar. Adil olmayan davranışlarla karşılaşırlarsa tepki gösterirler. Çok çalışkandırlar ama dinlenmeyi de asla ihmal etmezler. Yumuşak sesle, sakin tavırlarıyla güzel konuşurlar. Bu burcun erkeği zevkli, güzelliklere düşkün, duygulara değer veren, iyi niyetli ve dengeli hoş insanlardır. Hisleri kuvvetli olduğundan sevgi dolu bir yaklaşım bekler. Bu erkek dengeli ve akıllı oluşundan dolayı insanların yaklaşımları aynı zamanda bu tarafına da hitap etmelidir. Kendileri daima zarif ve şıktırlar. Burçlar içinde en beğenilen erkekler terazi burcunda doğmuştur. Kadın ruhundan iyi anladığından çapkınlıkları dikkat çeker. Bu erkek, güzelliklere hayran ve iyi konuşan bir kadına bağlanacaktır. Yanında huzur duyacağı kadını arar. Bu erkek paraya önem veren bir yapıya sahip değildir. O, parayı harcamak için kazanır. Parayı savurup ziyan etme huyu da yoktur. Ama rahatları ve zevkleri için hiç düşünmeden para harcarlar.

Hayatta pek çok güzel şeyi elde etmek için paranın önemli olduğunu bilir. Terazi erkeği sevdiği sürece mutludur. Hayal kırıklığı duyunca gözü başka bir güzellik peşinde dolaşacaktır. Terazi erkeğini idare edebilen bir kadın hisli, ateşli ve sevmesini bilen birisi olmalıdır.

TERAZİ BURCU KADINI

Terazi kadınının kendine has bir çekiciliği vardır. Yalnızlıktan hoşlanmaz ve daima kalabalık yerleri tercih eder. İçten davranan, samimi, içi dışı bir kimselerdir. İnsanlara dostça davranırlar ama istediklerini bulamadıkları zaman kolayca uzaklaşırlar. Terazi kadını paraya önem verir. Çok yönlüdürler. Yaşamda pek çok şeyi elde etmek ister. Lükse çok düşkündür. Bazen de burçtan farklı birisi çıkar. Maddiyata değil sevgiye bağlıdır. Terazi burcu kadınlarının vücutları güzel olur. İnce vücutlarına giyim çok yakışır. Bunlar ayrıca her şeyi kendilerine yakıştırmasını bilirler. Terazi kadını doğal bir dengeye sahiptir. Mantık ile hisler arasında bir köprü kurmayı becerir. İyi bir eğitim görmek fırsatı bulamazsa bile kendini yetiştirmeyi bilir. Sevgi, terazi kadını için hava ve su kadar gereklidir. Şık ve kendine itina gösteren erkekleri beğenir. Rahat bir yaşam sürmek isteyecektir. Bir taraftan çok çalışkan ve yapıcı diğer taraftan yataktan çıkmak istemeyecek kadar tembellik yapmak isteyecektir. Ancak terazi kadını bir erkeğe sadece para için sokulmaz. Adil, dürüst ve iyi niyetli olduğundan samimi ve gururludur. Kendine kafa dengi olmayan erkekle ilgilenmez. Terazi kadını çocuklarını iyi yetiştirir. Onlarla gurur duymak ister. Onları çok iyi anlar ve kısa süre içinde sevgiyle, idaresiyle onları istediği gibi yetiştirir. Dostlarını en iyi şekilde ağırlamak, nazik ve kibar olmak onun yaradılışında saklıdır. Evini zevkle döşer, yaşadığı yerin güzel olmasını ister. Kızdığı zamanlarda dahi ağzından kaba laf çıkmaz, daima kibar davranır. Terazi kadını sadık ve sevecendir. Ancak aşkta hayal kırıklığına uğrarsa başka bir evliliği seçebilir.

Akrep Burcu

Yöneticisi: Mars, Pluto
    Doğal evi: 8. ev
    Şifre: Sırdaş, tutkulu, gayretli
    Uluslararası ismi: SCORPION
    Hayvan Sembolü : Yılan
    Bitki Sembolü : Devedikeni

UĞURLARI:

Uğurlu taşı: Ay taşı, Topaz, Malahit, Kuvars, Yakut
    Uğurlu sayısı: 9
    Uğurlu rengi: Koyu kırmızı, yeşil
    Uğurlu günü: Salı
    Uğurlu metali: Demir
    Uğurlu hayvanları: Kurt ve panter
    Uğurlu kuşları: Kartal ve akbaba
    Uğurlu çiçekleri: Zakkum, sardunya

Pozitif Özellikleri: Mükemmelleştirme, yeniden meydana getirme, güçlü sezgi.

Negatif Özellikleri: İnsafsızlık, bilinmeyen istekler.

Anahtar Kelimeler: Esrarengiz, gizli, casus, dedektif, zeki, becerikli, ruhsal, organize, savunmacı, kolay vazgeçmeyen, araştırmacı, metodik, şüpheci, kıskanç, alıngan, dik kafalı.

Akrep burcu insanı yoğun, tutkulu, azimli, dayanıklı ve korkusuzdur. Onun için yıkmak ve yeniden yapmak, yaratmak içgüdüsel bir istektir. İçindeki güç kaynayan bir volkan gibidir. Güçlü istekleri vardır, yolunda duran her şeyi silip süpürebilir. Önündeki her türlü engeli aşmak için kendini gereğinden fazla zorlayabilir. Hastalık ve yorgunluk nedir bilmez. Büyük işler başarmasının sağlayan bu özellikleri, enerjisini yanlış yönlendiği zaman acımasız, zorba ve merhametsiz olmasına neden olabilir.

Akrep burcu güç savaşlarını temsil eder. Bu kadar yoğun, derin duygular ve tutkulara sahip olmasına rağmen bunları dış dünyadan saklar. Öfkelendiği zamanlar dışında yüzündeki maskeyle karşılaşırsınız. İlişkilerinde son derece seçicidir. Kendini yaralayanlara karşı kin, nefret, intikam duyguları taşıyabilir.

Sevgisi sahip olmacı ve kıskançtır. Akrep sekste iyi olduğu ile ünlüdür, ancak sanıldığı gibi değildir. Gerçekte seksi aşk ile karıştırmaktadır. Birisiyle seks yaparken, o seni sever düşüncesi ön plandadır. Böylece seks sanatı öğrenilir. Ancak ilişki yoğunlaştıkça seks önemini yitirir, sevgi arayışı öne geçer. Kendini güvensiz hissettiği zaman, seksüel durumlar yaratmaya çalışır, birinin onu sevmesi kendini güvende hissetmesini sağlar. Seks onun başkalarını kontrol aracıdır. Oysa insanın kendini başkaları kanalı ile sevmesi doygunluğag*türmez. Önemli olan kendi değerimizin farkına varmak, kendimizle barışık olmaktır.

Akrepleri tanımak imkansızdır zira hep uç noktalarda dolaşırlar. Onlar için sınır yoktur. Onları tanımlayan cümle ARZULUYORUM'dur. Bu sebeple hiç bir şeyi yarım bırakmaz, tam yaşarlar. Yaşama güçleri kadar fiziksel güçleri de kuvvetlidir. İlkeleri ya hep ya hiçtir. Ukala kendini beğenmiş iki yüzlü insanları hiç sevmezler. Akrepler sevilmemekten korkmazlar ama dikkate alınmak isterler. Kuşkuculukları sebebiyle kolay inanmazlar fakat inandıklarını da sonuna kadar savunurlar. Çok flörtçüdürler, duygusal ilişkileri içten ve ciddi olmasına karşın çok sevgili değiştirirler. Akrep burcu cinsellik, ölüm ve yenilik burcudur. Kendi kendilerine acımazlar ve yaşama doğmaktan başka borçları olmadığına inanırlar. Kendilerini kandırmazlar acı da olsa gerçekle yüz yüze gelmek isterler. Gösterişi sevmediği için başkalarının onun yaptığı işi bilmesi önemli değildir. Amacından şaşmaz, başaracağım der ve başarır. Evleri her zaman kalabalıktır. Lüks akreplerin kendilerini başarılı görmesini sağlar, bunu sağlamak için ne gerekirse yaparlar. Arkadaşlarını ve yakınlarını yönetmeyi severler. Akreplerden psikolog, dedektif, eczacı, medyum, polis, sağlıkçı veya asker çıkar.

Akrep burcunda doğan çocukları hep oyalamak gerekebilir. Enerjileri ancak dengelenir. Kız veya erkek küçük yaşta yüzme öğrenirler. Sır saklama huylarını olumlu yönde geliştirmeli ve kardeşlerini kıskanmamayı öğretmelidir.

AKREP BURCU ERKEĞİ

Akrep erkeği çevresindeki insanların yarısıyla iyi geçinirken diğer yarısıyla geçinemez. Çünkü inatçı yapısı nedeniyle onunla başa çıkmak biraz zordur. Tepkilerini ve ilişkilerini insanına göre değiştirir; yani iyiliğe iyilik, kötülüğe kötülük. Hislerini gizlemekte iyidir. Beyinleri çok güçlüdür, hızlı bir analiz ve karşısındakini etkileme yeteneği vardır. Bu yapısı onun bakışlarına da yansır;delici ve etkileyicidir. Akrep erkeği çapkın, cazibeli ve tehlikelidir. Lüksü ve her şeyin en iyisini ister. Hislerinde bir yoğunluk olmasına rağmen, zaman zaman paraya da düşkünlük gösterebilir. Maddeye çok önem verir. Paraya sahip olabilir ve elinde tutmasını da bilir. Kıskançlık gösterileri ev huzurunu kaçıracak düzeye ulaşabilir ama aynı zamanda eşine mümkün olan her şeyi vermeye çalışır. Derin ve anlaşılmaz hisleri onun acımasız biri gibi görünmesini sağlayabilir.

AKREP BURCU KADINI

Cazibeli,sevimli ve neşeli olan bu kadın, aynı zamanda ihtiyatlı, dikkatli ve gururludur. Başarıyı hem iş hayatında hem de sosyal alanda yakalar, çevresi tarafında sevilir ve kolay uyum sağlar. Mütevazı davransalar da kendini beğenmişlikleri hissedilir. Dostları ve sevdiği insanlar için pek çok şeye katlanabilirler, ama için yine de kendilerinin üstün olduğuna inanırlar. Gururları kibir halini da alabilir. Yaşadıkları ortam ve topluluklar onları çok etkiler. Ani çıkışlar ve fevri davranışlarla çevresini şaşkınlığa sürüklerler. Arkadaş olarak çok iyidirler. Duygusal ilişkilerde herkesin kendileriyle aynı davranışı göstermesini beklerler. Akrep burcu kadını paraya çok düşkündür. Başarıya için paranın gerekli olduğunu düşünür. Onlar için para, güven, itibar ve üstünlük anlamına gelir. Daima üstün durumdaki kimselerle dost olmak isterler. Ama bir yandan da gizlice onları kıskanırlar. Bu kadınlar güçlü bir düşman olabilirler. Kendilerine farkına varılmadan yapılan küçük bir kötülük, veya gurur kıracak bir söz onların düşmanlığını kazanır. Zodyağın en kıskanç kadınıdır. Kendisini diğerlerinden üstün görür ve daima başkalarının sahip olduğu her şeyi kıskanır. Bazen de dayanamaz ve dostlarını iğneler. Kendilerini seven sadık insanları bir akrep gibi sokabilir ama sonra pişman olur. Akrep kadını için aşk en önemli duygudur ama parasız bir erkeğe zor tahammül edebilir. Onu sevecek erkeğin kişilik sahibi, aşkı bilen, ihtiraslı ve geleceği parlak biri olması gerekir. Sevdiği erkek için fedakârlık yapabilirse de, onun yan gözle başka birine bakmasına dayanamaz. Akrep burcu kadını hayatta ya hep ya hiç prensibiyle yol alır. Birazını elde etmek ona yeterince zevk vermez. Çok cesurdur. Derin hisleri yüzünden zaman zaman mutsuzluğa düşer. Gözü kara olduğundan sevgilisi için yapamayacağı çılgınlık yoktur. Sahip olduğu her şeye ve yuvasına düşkündür. Yuvasını titizlikle korur. Çocuklarını sever ama eşi ilk sıradadır. Eğer severek evlenmişse ve erkeği ona istediği yaşamı veriyorsa hiç bir sorunu yoktur. Çocuklarını en iyi şekilde yetiştirir, onların daima en mükemmel halde olmalarını ister.

Yay Burcu

Yöneticisi: Jüpiter
    Doğal evi: 9. ev
    Şifresi: Özgürlük aşkı, coşku, araştırmacılık
    Uluslararası ismi: SAGITTARIUS
    Hayvan Sembolü : Bir geyik türü olan Wapiti
    Bitki Sembolü : İğne yapraklı Karaçam

UĞURLARI:

Uğurlu taşları: Lapis, Turkuvaz, Obsidyen, Opal, Kuvars, Safir
    Uğurlu sayısı: 3 - 7
    Uğurlu rengi: Eflatun, mor ve koyu mavi
    Uğurlu günü: Perşembe
    Uğurlu metalleri: Kalay ve teneke
    Uğurlu hayvanları: Köpek, at ve boğa
    Uğurlu kuşları: Kartal ve tavus kuşudur.
    Uğurlu çiçekleri: Karanfil

Pozitif Özellikleri : Keyiflilik, neşelilik, çok iş bilirlilik, açık zihinlik, adapte olabilmek, iyi yargılayabilmek, iyi felsefe; hürriyet aşkı,dışa dönüklük.

Negatif Özellikleri : Gözü kapalılık, körce iyimserlik, gürültücülük, sorumsuzluk, kapris.

Anahtar Kelimeler: Açık sözlü, dobra, bağımsız, sıcak, öncü, dışa dönük, spiritüel, dogmatik, fanatik, fırsatını kollayan, istekli, hevesli, filozof, dil uzmanı, yolcu, ciddi, arkadaşça, güvenilir, açık fikirli, iyimser, neşeli, sorumsuz, kaprisli, gururlu, maceracı, sporcu.

Yay burcu insanı idealist fikirleri olan, dürüst ve direkt bir insandır. Her şeye geniş bir açıdan bakar. Kendine güvenlidir. Kazanacağından emin bir şekilde okunu hedefe yollar. Genellikle sorunlarla karşılaşır, çünkü fazla iyimser davranmaktadır. İyimserlikle detaylara dikkat etmemiş, iyice düşünmeden karar vermiştir. Bu bilgiler onu yıldırmaz, kolaylıkla toparlanıp yeniden denemeye hazırlanır. Ancak idealleri için savaşmak istemez., çünkü savaş alanı soğuk ve rahatsızdır. Böylece felsefeye yönelir.

Ahlak, adalet ve teorilerle çok ilgili olması, ilişkilerde zorlanmasına neden olur. İdealizmi ve dürüstlüğüyle gereğinden fazla gururlanır. Düşüncelerinden ve kendi doğrularından çok emindir. Oysa entelektüel olduğu kadar duygusal olması da gerekir. Hem kendi duygularına hem de başkalarınınkine saygı duymalıdır. Özgür bir ruhu vardır. Bir ilişkiye, belli bir yaşam biçimine, dar görüşlere bağlanmaktan hoşlanmaz. Dışa dönük, arkadaş canlısı ve popülerdir. Sabırsızdır. Hem fiziksel, hem de zihinsel olarak çok aktiftir. Yabancı kültürlere, ülkelere ve dinlere çok meraklıdır. Fiziksel olarak oralara gidemese dahi hayalinde hep oralarda dolaşmaktadır.

Yay burcu insanları gençken aşırı aykırı davranışlarda bulunurlar dikkatsiz olup heyecanı severek yaşarlarsa geçmişten çok dersler alırlar. Özgürlüklerine düşkündürler. Ciddi işlerde ve felsefe konularında çok başarılı olurlar. Adildirler, başkalarını savunmaya kalkarlar. Başkalarının duygularına pek önem vermezler ama içtendirler. Yaylar bilmedikleri şeyleri araştırmayı ve gerektiğinde kullanmak üzere depolamayı severler. Fiziksel olsun entelektüel olsun bilinmeyeni keşfetmeyi yeni kültürler ve yeni insanlar görmeyi çok severler. İyi konuşmacı olurlar. Yaşamlarında hep bir amaçları olur. Sıcak kanlı, ateşli, çabuk öfkelenen insanlar olmalarına karşın kötülük düşünmezler. Bağışlayıcıdırlar, alışkanlıklarını da kolay değiştirirler. Çok odalı ve bahçeli evi severler ama ev yaşamı ile ilgilenmezler. Sık sık iş seyahatinde olabilirler. Genellikle çocuklarına sıcakkanlı ve iyidirler.

Yay çocukları mutlu ve güler yüzlü olurlar. İyi kalpli, arkadaş canlısıdırlar ve arkadaşları tarafından sevilirler. Her çeşit sporu ve hayvanı severler. Çok iyi öğrenci olmalarına karşın disiplini sevmezler. Oyunda hile yapmamaları öğretilmelidir.

YAY BURCU ERKEĞİ

Bu burcun erkekleri çok kısmetli, neşeli, hareketli, cana yakın, hayatı seven kişiliktedirler. O, meraklı bir insan olduğundan pek çok konuya ilgi duyar ve dolayısıyla da geniş bilgisi vardır. Hangi konu açılırsa söyleyeceği bir şey bulunur. Dürüst insanlardır, hakikati söylemeye önem verirler.

Yardımlaşmayı çok sevdiğinden herkesin sorununa karşılık beklemeden koşar. Kendi başı sıkıştığı zamanda arkadaşlarının desteğini arar. Yay erkeğinin eli çok açıktır. Çalıştığı gibi gezmeye ve eğlenceye meraklıdır. Yürüyüş yapmak, yelkene çıkmak, maça gitmek, gece gezmek kısacası her telden çalan bir yapısı vardır. Yay erkeklerinin çoğunun talih oyunlarında şansı açıktır. Eğer kumar bağımlılığı varsa para geldiği gibi gidecektir. Ama çoğu zaman sadece talihlerini denemek için oynarlar ve orada dururlar. Bağımsızlığına düşkün olan yay erkeği genç yaşta evini terk edebilir. Sevdiğinin üzerine odak noktası yaptığı gibi aniden fikir değiştirip ortadan kaybolabilir. Evlilikte başını alıp gitmesi olasıdır. Kadının yay erkeğini elde etmesi için sabırlı olması gerekir. Onlar kolay kolay para biriktiremezler. Fakat bir anda zengin olabilirler. Kolay para kazanıp ün sahibi olabilecek yay erkeği aynı zamanda çocuk ruhludur. Yay erkeği ile hayatını birleştirecek kadının bu yönüne dikkat etmesi gerekecektir.

YAY BURCU KADINI

Son derece uyumlu tiplerdir. Ne istediklerini bilirler ama, bunun kendiliğinden oluşmasını beklerler. Olmazsa mücadeleye başlarlar. Çevrelerinde gelişen olaylar hakkında hemen bilgi sahibi olmak isterler. Dost canlısı, içi dışı bir, neşeli tiplerdir. Neşesi, nezaketi, nükte gücü sayesinde toplumda beğenilen, aranılan bir kişidir. Bu özellikleri kendilerini dost ortamında hissettikleri zaman ortaya çıkar. Onların yanında vaktin nasıl geçtiği anlaşılmaz. Yay kadını bağımsızlığına düşkündür. Onlar güvendikleri kimselerin fikirlerini de almazlar, her işlerini kendileri halletmek isterler. Kolaylıkla evlenme bunların işi değildir. Yay kadını da çift kısmetlidir. Yay kadını için evden ziyade iş yaşamı daha çekici gelecektir. Çekici bir kişilikte olduğundan istediklerini karşısındakine kolayca yaptırır. Bilgiye hayran olduğundan sürekli kendini geliştirmeye çalışacaktır. Bu kadının hayatta en önem verdiği konulardan biri de dostluktur. Yay burcu kadını severek evlenirse çok mutlu bir ev kadını olur. Yalnız evlendikten sonra ikinci plana atılmayı asla kabul edemez. Eve kapatılacak bir kadın asla değildir. Bu kadını mutlu etmek için toplumda saygı ve ilgi uyandıran bir erkek olmak gerekecektir; saygı duymadığı bir erkekle aynı çatı altında duracak bir tip değildir. Kıskanç bir kadın değildir. Bu burcun kadını, anne ve babasını, yakınlarını sever ve onlarla çok ilgilenir. Ailesine bağlı olduğundan anne ve babasını tenkit edecek bir erkekten uzaklaşacaktır. Çocuklarına düşkün bir anne olur ve onlara arkadaş gibi davranır. Çocuklarla çocuk olan bir tiptir. Onlar çocuklarının her şeyiyle meşgul olur ve kendilerine has bir şekilde yetiştirirler.

Oğlak Burcu

Yöneticisi: Satürn
    Doğal evi: 10. ev
    Şifresi: Hesapçılık, önlemcilik
    Uluslararası ismi: CAPRICORNUS
    Hayvan Sembolü : Yaban kazı
    Bitki Sembolü : Kayın ağacı

UĞURLARI:

Uğurlu taşları: Kalsedon, Kuvars, Ametist, Garnet, Siyah Opal ve Turmalin
    Uğurlu sayısı: 8
    Uğurlu rengi: Siyah, koyu kahve ve çok koyu mor
    Uğurlu günü: Cumartesi
    Uğurlu metalleri: Kurşun
    Uğurlu hayvanları: Timsah ve fil
    Uğurlu kuşları: Karga ve baykuş
    Uğurlu çiçekleri: Kadife çiçeği, ısırgan, hüsnü yusuf

Pozitif Özellikleri : Güvenilirlik, kararlılık, isteklilik, sabır, sebat, ihtiyatlılık ; mizah ve disiplin.

Negatif Özellikleri : Eğilmez dışa bakış, ihtiras, kötümserlik, basmakalıplılık, cimrilik.

Anahtar Kelimeler: Gerçekçi, pratik, katı, yalnız, sabırlı, kararlı, dik kafalı, tedbirli, verimli, pinti, zamanı önemseyen, soğuk, karamsar, hırslı, konsantre, geleneksel, otorite.

Oğlak burcu insanı hangi koşullarda doğmuş olursa olsun durumunu daha iyiyeg*türme arzusundadır. Kendini hedeflerine adar, sabırla, konsantre bir şekilde çalışır. Dünyada kalıcı şeyler başarmak ve bu başarıların ona güç ve güvence sağlaması çok önemlidir. Çok tedbirlidir. Olgun, soğuk bir görünüşe sahiptir. Organize, planlı, programlı, pratik ve hırslıdır.

Enerjisini olumlu kullandığı taktirde insanlığa en büyük hizmeti verebilecek burçlardan biridir. Parayı önemsediği için biraz zor harcar. Gelecek için mutlaka tasarrufta bulunur. Duygusal açıdan kendini bastırmaktadır. Gerçekçi, pratik olma arzusu yumuşak ve sıcak duyguları dolu dolu yaşamayı kısıtlamaktadır.

Oğlaklar ciddi ve güçlü iradeleriyle tanınırlar en önemli iki temel özelliği güvenilirliği ve dürüstlüğüdür

İki tip oğlak vardır; biri yabani dağ keçisi olup taşlarda zıplarken, diğeri evcil keçi olup çevrede kendi için ayrılmış yeşillikleri yetinir. Genellikle tutkulu insanlar olduklarından kimseden geri kalmak istemezler. Çok iyi iş adamı olurlar. Çok gelişmiş görev duyguları vardır. Kendilerine karşı olan kişilerle alay ederler. Duyguları dengeli olduğu için fazla maddeci gözükürler. Paraları konusunda çok dikkatli olsalar da, eli açık insanlardır. Sıkıntıda olan bir insana yardım ettiklerinde bir teşekkür onlar için yeterli gelir.

Oğlaklar çok sadık insanlardır. Bir kişiyi sevdiklerinde ömür boyu o kişiye bağlı kalırlar. Güçlü bir mizah yönleri vardır. Oğlakların zihinsel özelliklerini hesapçı ve soğuk sözleriyle tanıyabiliriz. Oğlak burcunu tanımlaya cümle KULLANIRIM ’dır. Tutucu yapılarını evlerine de yansıtırlar. Gösterişi sevmez, eşyaların ölçülü ve işe yarar olmasını isterler.

İyi bir matematikçi, politikacı, diş hekimi, müzisyen, yönetici, mimar olabilirler. Oğlaklar çocukları için eğitim ve başarıları için bir takım kurallar koyar ve buna uymasını isterler.

Oğlak çocukları müzik, tarih, arkeoloji, izcilik konusunda desteklenmelidir. Genellikle yaşlarından olgun ve ciddi olurlar. Çok kitap okur ve kitaplarını iyi korurlar. Bir oğlak çocuğuna çalışsan daha iyisini yapabilirsin derseniz, bir sonraki karnesi takdir olarak gelecektir.

OĞLAK BURCU ERKEĞİ

Oğlak erkeği oldukça çalışkan ve hırslıdır. Küçük yaştan itibaren yükselmenin, başarı kazanmanın hayalini kurar. İnsanları idare etmeye alışıktır. Onun için yaşamda paranın önemli bir yeri mutlaka vardır, çünkü paranın gücünü ve neler getireceğini çok iyi bilir. Kafasını daima işe verir ve israftan hoşlanmaz. Bu erkek hayatta savaşacak, çok çalışıp tüm engelleri aşarak başarıya kavuşacak güçtedir. Ona, destek olacak ve cesaret verecek bir kadın gereklidir. Üstün olan her şeye hayranlık duyar ve kendisini de üstün görür. Sürekli desteklenme ihtiyacı içindedir. Zengin ve başarılı olsa bile üstünlüğünü herkese duyurup kabul ettirecek fırsatlar peşindedir. Oğlak erkeği hayalindeki kadının, kişiliğine kadar huyuna gitmesini ister. Güzel ama düzensiz bir kadın onun işine gelmez. Aslında aradığı mükemmel bir eştir. Akıllı, kibar, zarif ve hisli kadınlardan hoşlanırlar. Oğlak erkeği evine, ailesine ve törelerine bağlıdır. Evlendiği kişinin de bunlara saygı göstermesini bekler. Saygın ve soylu ailelere girmeye ve böyle kadınlarla dost olmaya can atar. Akıllı oğlak erkeği aslında sevgi konusunda oldukça çekingen davranır. Kadını beğense bile açıklamaktan kaçar. Müthiş bir iş adamıdır ama aşk konu olunca birden durgunlaşır. Aslında bu, duygularına fazlaca güvenememesinden kaynaklanır. Bu yüzden kadının ona yaklaşmasını bekler. Tenkit ve alaylı sert sözler, onu yaralar. Hafızası çok iyidir, hiçbir şeyi unutmaz. Onun mantığı, zekası ve görüş gücüyle hiç baş edilmez. Sesini yükseltmeden çok ağır cevaplar verebilir. Oğlak erkeği iyi para kazanır. Bu gün zengin olmasa bile yakın zamanda bir servet kazanabilir. Her şeyin en güzelini ve en pahalısını almaya çalışır. Düzgün, temiz ve sade giyimden hoşlanırlar. Eğlenmeyi seven, neşe ve heyecan arayan ve çok da meraklı biridir. Bazen aşırı karamsarlığa gömüldüğü olabilir. O zamanlarda ona şefkatle yaklaşmak gerekir.

OĞLAK BURCU KADINI

Bu burcun kadını toplumda çok beğenilen zarif insanlardandır. Aynı zamanda akıllı bir kadın olduğundan kimseye kolayca güvenmez. Gerçekçi olan bu kadın erkeklerden daha temkinli ve kuşkucudur. Oğlak kadını havailikten,saygısızlıktan ve cahillikten hiç hoşlanmaz. Seçtiği insanlar kültürlü ve zeki olacaktır. Oğlak burcu kadınından ideal iş kadınları çıkar. Seçtiği işte başarıya hemen kavuşur, çünkü enerjik, hırslı ve dikkatlidir. Oğlak burcu kadını evliliğe de bir iş gözüyle bakar. Bu yüzden evliliğinde planlı bir hayatı olur. Her şeyi kolaylıkla idare edip planlı bir yaşam için mantıklı önlemler alır. Bu kadın paralı bir eş yerine kibar, nazik ve entelektüel birini arar. Oğlak kadını eşini destekler, onun yükselmesi için tüm gücünü kullanır. Onda esrarlı bir hava vardır. Bu da erkeklere çekici gözükmesini sağlar. Mantığıyla hareket eden bu kadın için dostluk çok önemlidir. Gezmeyi ve eğlenceyi çok seven oğlak kadını gürültülü yerler yerine kibar ve ilginç yerleri tercih eder. Hayata büyük ilgi duyar, meraklıdır. Espri konusunda da pek anlayışlı değildir. Oğlak kadını hayalci olmadığı için mantığına güvenir. Daima sade ve zevkli şeyleri seçer. Kendisine yakışanı giyer. Oğlak kadınının vücudu oldukça güzeldir ve sağlıklıdır. Uyuşmasa da eşinin yakınları, dostları ile arkadaşlık etmeye çalışır. Bu kadın üstün bir eş arayışındadır. Arzu ettiğine kavuşursa çok iyi bir eş ve ev kadını olur. Kendisini sevdirir, ama baskı altında tuttuğu hisleri yüzünden sevmesi zordur, buna rağmen birisine bağlanırsa o kişiden kolay kolay kopmaz. Bu kadın çok çok önemli nedenler olmazsa eşinden boşanmaz.

Kova Burcu

Elementi: Hava
    Yöneticisi: Uranüs, Satürn
    Doğal evi: 11. ev
    Şifresi: Bağımsızlık, insancıllık
    Uluslararası ismi: AQUARIUS
    Hayvan Sembolü : Su samuru
    Bitki Sembolü : Telli kavak

UĞURLARI:

Uğurlu taşları: Kuvars, Ametist, Akuamarin, Amber, Hematit, Lapis lazuli
    Uğurlu sayısı: 4-8
    Uğurlu rengi: Lacivert, açık mavi, koyu mavi ve parlak mavi
    Uğurlu günü: Cumartesi
    Uğurlu metalleri: Kurşun ve uranyum
    Uğurlu hayvanları: Köpek ve sincap
    Uğurlu kuşları: Kartal ve guguk kuşu
    Uğurlu çiçekleri: Orkide, altın yağmuru, mor menekşe

Pozitif Özellikleri : İnsancıllık, bağımsızlık, dostluk, ilerletici durumlara hazır olmak, orijinalite; mucit ve reformcu ruh, vefakarlık, sadakat, idealist, entelektüel meyli.

Negatif Özellikleri : Umulmadık gariplikler, isyan, muhalefet, sabit fikirler, gelenekleri zorlamak.

Anahtar Kelimeler: Kişisel olmayan, dışa dönük, geleneksele karşıt, devrimci, organize, seyyar, serin kanlı, bağımsız, tarafsız, zeki, yaratıcı, orijinal, değişken mizaçlı, bilgi kaynağı, arkadaşlık, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik planlar, projeler.

Bu burcun insanı ailenin ve çevrenin beklentilerine uymayan, onlarla arasında sanki şeffaf bir duvar olduğu duygusunu taşıyan bir çocuk olarak büyür. Elini sürdüğü her şeye yeni bir kavram getirir. Sosyal, hümanist ve bilimsel alanlarda keşiflerde bulunur. Hayatında eksik olan şey ise bir yere ait olamama duygusudur. Bu burcun insanı kurulu düzenlerde rahat etmez. Hep daha iyiyi arar. Düşünce ve davranış olarak zamanın ilerisinde yaşar. Yaşamın kalitesini yükseltmek için uğraşır. Tutucu çevreler tarafından eleştirilir. Paradokslar içinde yaşar. Hem inatçı, tutarsız, sabırsız ve sebatsızdır, hem de toleranslı, açık görüşlüdür. Hem isyankar, hem de barış severdir. Hem bencil değil, hem kendini beğenmiştir.Bu özellikler anlaşılmasını zorlaştırır.

Özgürlüğüne ve mahremiyetine çok düşkündür. Geniş bir arkadaş yelpazesine sahiptir. Toplumun her kademesinden insanla ilişki kurabilir. İnsanları olduğu gibi kabul eder, yargılamaz. Bu ilişkileri daha ziyade tarafsız ve entelektüel bir açıdan değerlendirir. Fazla duygusal yatırım yapmaz. Evlilik dahil her türlü ilişkide bireyliğini koruyabilmesi şarttır.

Kova burcu insanları bencil değildirler düş dünyasına dalmaz geçeklerle yaşar. Dünyanın geleceği ile ilgilenir, dünyayı daha iyi yer haline getirip kendilerinden daha kötü durumda olanları kurtarmak ister. Bu yüzden ırk cinsiyet gözetmeden herkesin aynı durumda olmasını isterler. Çekici olmalarına rağmen sıcak ve sevimli değildirler. Kişisel özgürlükleri onlar için çok önemlidir. Bu sebeple aniden yakın ilişkileri kesip atabilirler. Belli ilkeleri savunmaları yüzünden onları sevimsiz bulabilirsiniz. Bu tavırları onları hiç rahatsız etmez. Kovalar başkalarının fikirleriyle ilgilenir. Yine de kendi görüşlerinden vazgeçmezler. Bilimsel kafaya sahip olmalarına karşın bilim adamı olmayabilirler. Kova burçları dik başlı olur, kendini dinleyenlerin ne demek istediğini anlamadıklarını sanırlar ve kızarlar.

Kovayı tanımlayan cümle BİLİYORUM ’dur. Bilim adamı, yazar, sosyolog, astrolog, astronom, televizyon programcısı ve mucit olabilirler. Bağımsızlıklarını kullanabilecekleri işlerde zevkle çalışırlar. Kovalar çocuklarını kendilerini kadar özgür iyi eğitimli olmasını isterler çocukları ile ilişkileri iyidir. Kova çocukları akıllı olurlar çabuk öğrenirler ve karneleri daima iyi olur. Büyüleyici ve kendini beğenmiş tavırlar, yetişkin kovalar kadar vardır. Dengeli çalışmayı öğrenmeleri gerekir çünkü beğenmedikleri konulara hiç bakmayabilirler.

KOVA BURCU ERKEĞİ

Kova erkeği kafasını kullanmasını iyi bilen çekici bir insandır. Bu yüzden çoğu kadın onda aradığını bulduğu sanacaktır. Kova erkeği çok genç yaşta aşık olup evlenebilir. Hem çok yönlü hem de çok meraklıdır. Tanıştığı insanları uzun uzun inceler. Bu erkek bilgiye önem verir, bu yüzden paraya değil kültüre aşıktır. Kendisini oldukça beğenir ve konuşması da çok etkilidir. Bir olayı anlatırken resim gibi olayı çizebilme yeteneği vardır. Konuşmayı sevdiği kadar diğer insanları dinlemeyi de ister. Kova erkeği ile dost olabilmek için geniş bir dünyaya sahip olmak gerekir. Dürüst bir karakteri vardır. Daima dürüst olanlara güvenip hayranlık duyar. Paraya önem vermese de değerini bilir. İnsanların sırf maddi çıkarlar için dostluk göstermesini kabul edemez. Kova erkeği sık sık değişiklikler gösterir. Bazen iyimser bazen de kötümser olabilir. Bağımsızlığına oldukça önem verir. Evlilikten korkan, evliliği kısıtlayıcı bir bağ olarak gören bir yapısı vardır. Ama bir kez bağlandı mı dünyanın en eşsiz kadınına bile bakmaz. Evliliğinde eşini bir ömür boyu mutlu edebilecek bir yapısı vardır. Kova erkeği ile türlü badireleri atlatıp evlenen kadın sonunda mutluluğu yakalayacaktır.

KOVA BURCU KADINI

Bu burcun kadını hemen ilk bakışta karşısındakini büyüler. Bu kadında kendisine has nezaket, zarafet ve kibarlık bulunur. Ama bağımsızlığa düşkün birisi olmasından dolayı dostlarının yılmadan mücadele etmesi gerekebilir. Aklına eseni yapıp bildiği gibi hareket etmeyi ister. Modern bir kadın olup yeniliklerden zevk alır. Bu yüzden uzun seneler boyu genç kalmasını becerir. Kova kadını yaşamda kafaya, zekaya ve bilgiye çok önem verir. Çevresinde birçok dostu vardır ve beğenilen birisi olduğuna inanmak ister. Arkadaşlık yapacağı insanlarda birçok özellik arar. Kova burcu kadını iş hayatında başarılı olup çok para kazanabilir. İş hayatını bırakıp eve kapanmayı sıradan birisi için göze alamaz. Çok çekici olan bu kadın, temizliğe ve düzene önem verir ve iyi giyinir. Gururlu olmasından dolayı çabuk kırılır. Onun damarına basmak tehlikeli olabilir. Sinirlenirse inat olsun diye en istenilmeyen şeyleri yapabilir. Onda bu gurur ve dürüstlük varken asla aldatan bir kadın olmaz. Kıskanç olmadığından kendisinin kıskanılmasını da istemez. kova kadını için kafası kadar hisleri de önemlidir. Ancak çoğu zaman sevmek onun için kolay olmaz. Paraya düşkünlüğü yoktur. Kova kadını her zaman çok iyi bir eş ve anne olur.

Balık Burcu

Gezegeni: Neptün, Jüpiter
    Doğal evi: 12. ev
    Şifresi: Hayalci, duyarlı
    Uluslararası ismi: PISCES
    Hayvan Sembolü : Puma
    Bitki Sembolü : Sinir otu

UĞURLARI:

Uğurlu taşları: Kuvars, Aytaşı, Agat, Safir, Mercan
    Uğurlu sayısı: 3 - 7
    Uğurlu rengi: Koyu mor ve indigo, deniz yeşili
    Uğurlu günü: Perşembe
    Uğurlu metalleri: Kurşun
    Uğurlu hayvanları: Balık, koyun ve öküz
    Uğurlu kuşları: Kuğu ve leylek
    Uğurlu çiçekleri: Nilüfer çiçeği

Pozitif Özellikleri : Alçak gönüllülük, şefkat, sempatiklik, hassasiyet, çabuk adapte olabilmek, tesirlilik, anlayışlılık, nezaket, sezgi.

Negatif Özellikleri : Belirsizlik, ihmalcilik, gizlilik, kolay dağılmak, zayıf arzular, kararsızlık; hayatın sert yanları ile kolay mücadele edememek.

Anahtar Kelimeler: Cana yakın, sevimli, nazik, pratik olmayan, çekingen, değişken, aşırı duygusal, kolay etkilenen, şefkatli, merhametli, kurtarıcı, hayalci, sezgisel, özverili, alçak gönüllü, dikkatsiz, dalgın, kurban, anlaşılması zor.

Balık burcu insanı nazik,mütevazı, düşünceli ve özverilidir. Başkalarının duygu ve gereksinimlerine karşı çok duyarlıdır. Kolaylıkla onların etkisinde kalabilir. Neşeye ve üzüntüye eşit yoğunlukta tepki gösterir, ruh hali coşkunluğun zirvelerinden, umutsuzluğun derinliklerine inebilir. Duygusal açıdan kendini korumak amacıyla, kendisini yaralayabileceğini düşündüğü insanlara veya olaylara karşı ilgisizmiş gibi davranabilir. Balık burcu insanının sezgileri çok güçlüdür.

Büyük idealizmi günlük yaşamın acı gerçeklerine gözlerini kapamasına neden olur. Hayal dünyasına ve alkole saklanabilir. O gerçekte iç huzurunu aramaktadır. Bu huzuru müzik, şiir, dans gibi sanatlarla uğraşarak sağlayabilir. Başkalarına karşı duyarlı ve özverili yapısı kendi isteklerini ikinci plana atmasına, arzularına doğru hareket edememesine neden olabilir. Bu durumda kurbandır. Eğer bu özelliklerini, kendi istekleri ve duyguları ile diğerlerinin duyguları arasına gerekli sınırları çizerek kullanabilirse mükemmel bir kurtarıcıdır.

Sabır eli açıklık ve duyarlılık balık burcunun özelliklerindendir büyük bir inandırma yetenekleri vardır. Herkesle sakinlikle iyi geçinirler. Balık burcunun çift simgesi çift karakteri temsil eder. Yaşam görüşleri ciddi ama gerçekçi değildir. Güçlü bir mizah duyguları vardır. Her çevreye kolayca uyarlar. Balıkların kararsızlıkları, zayıflıkları ve kendilerine hoşgörülü olmaları yüzünden kendi düşmanları olabilirler. Kendine güvensizlikte bu burcun özelliğidir. Başkalarına merhametle acılarını dindirmek için yardım eder veya mistik bir şekilde dua eder ama gerçekle yüz yüze gelmek istemezler. Yakınlarının ve arkadaşlarının anlamadığını düşünüp mutsuz olur. Edebiyat ve sanat ürünleri veren rıhsal duyguları çok güçlüdür. Kolay kolay disipline gelmez ve olağan şeylere uymazlar. Akıllı balıklar sanata girer, diğerleri alkolik çıkabilir. Diğer burçlar arasında inanca en yatkın burç olduklarından sezgi güçleri çok kuvvetlidir. Bu nedenle medyum olurlar. Dansçı, yazar, fotoğrafçı, doktor ve din adamı onlara göre mesleklerdir. Zevkli insanlar olup konforlu evde yaşamayı severler. Balık burcunu tanımlayan cümle İNANIYORUM ’dur. Balık çocukları okulda pek mutlu olmazlar. Tarih gibi derslerin dışında gerçekler fazla dayalı hayal kuramayacakları dersleri sevmezler. Resim dersi onlar için idealdir.

BALIK BURCU ERKEĞİ

Balık erkeği zodyağın en duygusal erkeğidir. Bazen hislerinin tutsağı olur ama mantığını da çok iyi kullanabilir. Aslında dürüst ve iyi niyetli olsa da, sözlerinin renklenmesi için bazen yalan söylemesi de mümkündür. Çift fikirli olduğundan karar vermekte güçlük çeker. Çok hayalcidir. Hislerini ön plana aldığı için bazen gerçekleri göremez. İç dünyası çok renklidir. Balık erkeği cömerttir, bazen parasını savurabilir. Büyük, yaratıcı bir güce sahiptir. İhtiyacı olan tek şey aslında irade kuvvetidir. Bunu edindiği taktirde çok başarılı olabilir. Zaman zaman ne istediğini bilmez, yaşamda ilerleyememesinin sebebi de budur. Çalışmaktansa hayal kurmayı tercih eder. Böyle bir durumda da iyi bir idareciye ihtiyacı olacaktır. İnsanları olduğu gibi kabul eder. Balık erkeğinin son derece merhametli olmasından dolayı, herkes ondan yardım bekler. Ailesi, yakınları, dostları ondan akıl danışmak ve teselli bulmak için çevresindedir. Bu arada çok iyi bir dinleyicidir. İnsanlara merhamet ederken, kendisine de acır. Sevilmediğini ve beğenilmediğini sezdiği zaman kederlenip uzaklaşabilir. Güzelliğe hayran oluşundan dolayı hayatında daima güzel bir taraf olacaktır. Bir kere sevip bağlandı mı, eşinin en güzel olduğuna inanır. En güzel ve en pahalı şeyleri alır, onu lüks içinde yaşatmak için çırpınır. Bu güzellik eğilimi evine de yansır. Balık erkeği için evinden daha değerli bir yer yoktur. Sevmeyi ve sevilmeyi ister. Sevdiği zaman kendini güçlü hisseder ve o zaman engelleri aşması daha kolaylaşır. Sevilen ve seven olduğu zaman daha başarılı olur. Eğer terk edilirse umutsuzluğu çabucak atar ve yeni bir sevginin peşine düşer. Onun kalbi hiç boş kalmaz. Çapkın sayılmaz, romantik bir aşıktır. Düşlerindeki aşkı ve kadını arar. Balık erkeği sevdiğini kıskanır ama bu duygusunu saklamaya da çalışır. Ömür boyu aşık kalacak duygulu bir erkektir.

BALIK BURCU KADINI

Balık kadınları güzel, alımlı ve cazibelidir ve güzelliklere de düşkündür. Bütün güzelliklere sahip olmayı arzular. En pahalı olan maddeler onu çeker, her şeyin en iyisini ister. şefkatli, merhametli, iyi niyetli, cana yakın bir kişidir. Çok duygusaldır. Bilim ve kültür gibi konular onun için ikinci planda kalır. Ailesine ve dostlarına bağlı olmakla birlikte esas olarak sevdiği adamı düşünür. Erkeği ona güven verir ve istediği lüks yaşamı sağlarsa başka bir şey aramaz. Maddiyata düşkün değilse de, istediklerinin yerine getirilmesi için bir hayli paraya ihtiyacı vardır. Güzellik ve cazibesinden yararlanarak yükselmeye çalışmaz. Onun insanları kullanarak yükselme arzusu yoktur. Maddeye sarılmaz, lüks hariç para istemez. Parayı, eşinin ve çocuklarının rahatını sağlamak için ister. Balık kadını kıskançtır ve başka kadınlardan üstün olduğunu düşünür. Daima sevmeyi ve sevilmeyi düşler ve sevdiği erkekle evlenmek ister. Para için sevmediği birisiyle birlikte yaşayamaz. Dostluk onu için çok önemlidir ama kıskançlığı yüzünden dostlarını da kaybedebilir. Güzel, şık ve cazibeli olmasından dolayı toplumun beğenisini kolayca kazanır. Kadınlara has zeka, kurnazlık, şirinlik, cazibe ve her türlü özellik onda vardır. O ailesine, yakınlarına, eşine ve çocuklarına çok bağlıdır ve evinde mutlu bir ortam sağlamaya çalışır. Bu yüzden ev işlerine katlanır, ama aslında gününü güzel şeylerle doldurmak ister. Çocuklarını çok şımartır, onlara her istediklerini vermeye çalışır.

• Yengeç burcu karakterimle tamamen örtüşüyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.