Şimdi Ara

Burdur 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
677
Cevap
19
Favori
404.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer1012

Ben de aynı tarih aynı yer
    açılın dedeniz geldi 352 kd
    Burdur a düşenlerin işi biraz şans iyi yeri de var kötü yeri de aynı alayın içinde. bizim bölükte banyo yoktu gibi bir şeydi mesela sürekli başka bölüklere giderdik banyo ya.rahat banyo için sabah ihtiyaç banyosuna gidin. su işi sıkıntıydı o zamanlar çesme suyu içilmiyordu kantinden sürekli koli alıp yatağın altına içine vs saklıyorduk. yemek özel şirketti 25 gün acemilikte 20 gün patlıcan vardı. sabah kahvaltısında verilen salatalık elle ikiye bölünmüş ve tarladaki toprağı daha üzerindeydi gündüz neyse de yazın bile geceleri acayip soğuk olur kışı söylemeye gerek yok zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: casual07

açılın dedeniz geldi 352 kd
    Burdur a düşenlerin işi biraz şans iyi yeri de var kötü yeri de aynı alayın içinde. bizim bölükte banyo yoktu gibi bir şeydi mesela sürekli başka bölüklere giderdik banyo ya.rahat banyo için sabah ihtiyaç banyosuna gidin. su işi sıkıntıydı o zamanlar çesme suyu içilmiyordu kantinden sürekli koli alıp yatağın altına içine vs saklıyorduk. yemek özel şirketti 25 gün acemilikte 20 gün patlıcan vardı. sabah kahvaltısında verilen salatalık elle ikiye bölünmüş ve tarladaki toprağı daha üzerindeydi gündüz neyse de yazın bile geceleri acayip soğuk olur kışı söylemeye gerek yok zaten.

Alıntıları Göster
    Burdur'da bu havada işiniz zor valla.şimdiden kolay gelsin...

• casual07 C kullanıcısına yanıt
    bende burdur da 353 kd idim. sen hangi tabur hangi bölüktün?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kayzersoze38

Beyler Ankara ile Burdur'u soğuk açısından kıyaslarsanız yorumunuz nedir?
  • quote:

ben 352. dönem 353 değil bide tabur bölük hatırlamıyorum valla unuttum gitti şöyle tarif edeyim eğitim sahasının oradaydı hemen
    be 352 kd olduğunu okudum zaten de senin askerliğinin son 3 ayı bizle beraber geçtiği için sordum. her bölüğün eğitim sahası var alayda 9 bölük vardı o yüzden bilemedim eğitim sahasının hangisi :) neyse boşver geçmiş gitmiş. iyi forumlar...
  • Kayzersoze38 kullanıcısına yanıt
    dostum bi yanlış anlaşılma olmuş söylemeyi unutmuşum benim acemi birliğim orasıydı 25 gün kaldım orada 6 ay değil . eğitim sahası demişim yanlışlıkla alay içtima alanının orada olacaktı yemin töreninin yapıldığı yerde. 3. bölük diye hatırlıyorum sinema falan vardı hatta
  • quote:

be 352 kd olduğunu okudum zaten de senin askerliğinin son 3 ayı bizle beraber geçtiği için sordum. her bölüğün eğitim sahası var alayda 9 bölük vardı o yüzden bilemedim eğitim sahasının hangisi :) neyse boşver geçmiş gitmiş. iyi forumlar...

Hocam benim de acemi ve usta birlik burdur çıktı.usta birliği 3. tabur 3. bölük. Rahatlık açısından nasıldır diğer yerlere göre.Sonuçta askerlik tabi rahat etmeye gitmiyoruz.ama genel olarak durumu merak ediyorum.teşekkür ederim
  • albayhalil kullanıcısına yanıt
    hocam benim usta birliğim orasıydı. en önemli faktör her zaman komutanlar ve asker arkadaşlarıdır şuan orada hangi komutanlar kaldı bilmiyorum malum son olaylardan dolayı. ancak değişmeyecek faktörlerden beni zorlayan bir kaçını yazmaya çalışayım.
    ben ankarada üniversite okudum kayseride yaşıyorum. giderken bana soğuk olur dikkat et dediler. ulan ne kadar soğuk olacak ankaradan kayseriden de mi dedim. ama onlarca il gezdim böyle bir soğuk görmedim. seni herşeyden önce soğuk zorlayacak. burdur gölünün soğuğu sizi içtimalarda nöbetlerde zor durumda bırakacak. ben kasımda askerliğe başladım ocak-şubat ayları en zor günlerdi. mutlaka yanında bir tane termo içlik götür. çok pahalı seyler olmasın. çamaşır yıkamak biraz zor yıkansada kışın kurutması biraz mesele o yüzden yanında 10-15 çift iç çamaşırın olursa çok rahat edersin. (bunları yeni alıp gitme mutlaka kullanılmış olsun etiketi olmasın yoksa çalınabilir) yanında yeşil eldiven de olsun. eldiven ve bere can kurtarır.
    bir deiğer husus esnaf. zamanında bedelli yeri olduğu için esnafın hatta şehrin başlıca geçim kaynağı askermiş. o yüzden esnafa dikkat et hafif esneğini bulsun direk geçiriyorlar fiyatı. bir şey almadan yemeden içmeden mutlaka fiyatını sor. özellikle merkezdeki "katre" pastane cafe çok pahalı dikkat et :)
    3.tabur 3.bölük alayın kapısından girince sola dönünce en yukardaki bölük. alay içtima alanına çok uzak. gidip gelirken bi hayli uygun adımda yürürsün bot un içine yumuşak tabanlık al ama çaktırma etrafına yoksa çalınabilir :)
    bir diğer önemli husus ısparta dağ komando dan refuzeler gelir. ingilizcedeki "refuse" kelimesinden kaynaklı yani çöp asker demek. komando olamayacak askerlerdir. kimisi sağlık probleminden kimisi ise sabıka kaydı eroin gibi madde bağımlıları falan ıspartadan burdura sevk edilir. onlara dikkat et. kesinlikle korkma ama mümkünse de bulaşma. burdur alayında onlar olur zaten acemidirler en fazla 3 hafta sonra giderler.
    taksiye falan binme oraya gidince. zaten küçük yer otobüsler yakınından geçer birine sor bin öyle git otogarın hemen önünden geçer otobüsler asker adamsın paranı çarçur etme.
    sizin nöbet kulubeleri dağlık alandaydı buyuk ihtimal hala öyledir soğuk kavramına tekrar dikkatini çekmek istedim. sakın çok fazla kıyafet götürme iç çamaşırın dışında. zaten onlar da verecek size çorap içlik falan. gittiğin yer acemi birliği yani tertip dönemlerinde 4-5 bin asker gelir. kalabalık olduğundan kantinlerde sıra olur. kadro asker ve rütbeliler önüne geçer sakın ses çıkarma çünkü acemilik bitince sende önce 10başı sonra çavuş olacaksın ve sende öne geçeceksin. gidince anlarsın neden olduğunu

şimdi hocam ben soğuk var dedim hırsızlık olabiliyor dedim refuze askerler geliyor dedim esnafa dikkat dedim. dedim de dedim.. bunların hiçbiri seni tedirgin etmesin. şimdi her sene çağırsalar gider her sene 2 ay yapar gelirim. gerçekten hayatın kıymetini öğretiyor. burdur küçük bi şehir haftasonları şehir pazarı kuruluyor ve köylüler geliyor öyle temiz insanlar var ki akşama kadar 40-50 lira kazanmak için köyünden getirdiği yer elmasını satmaya çalışan 2 yaşlı teyzeyi hala unutamam. önlerinde 2 çuval kilosu 1 liradan satıyorlar belki 40 liralık sermayeleri var belli ki bir bakanları yok "köyden getirdik guzum taptaze" diyerek poşete korken diğer teyzenin sessizce "bunlar bizim askerimiz fazla koy" diye tembih etmesi gibi olaylar yaşarsın. Allah muaffak eylesin kazasız belasız görevini tamamlamanı nasip eylesin inşallah.
    fazla yazdımsa kusura bakma bunlar dışında merak ettiğin cevaplayabileceğim bi şey varsa başım gözüm üstüne sonuçta sülüsü aldın artık sen vatan emanetisin :)

tamamdır hocam anlaşıldı şimdi :)
  • 94/4 Ah Burdur Ahh.. Usta birliğim 49.Komd.Tug.K.Yrd.lığı (Muş) çıkmıştı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrhusnu -- 4 Kasım 2016; 3:41:28 >
  • 4 sene once yorum atmistim bu konuya şimdi görünce duygulandım :)

Öncelikle Allah yardımcıniz olsun askerligin en kolay gibi gozukeni bile zordur ama bitiyor isin garip tarafı aradan zaman gectikten sonra ariyorsun.

Burdur TC deki en rahat acemi birliklerinden biridir yemekler şirket tarafindan hazirlanir komutanlar iyidir spor egitim yok denecek kadar az.

Tek kötü yanı "SOĞUK"! Arkadaslar ankaradan da gelseniz sivastan da gelseniz buranın cok farkli bir ayazi ve sogugu var askerlerin neredeyse tamami hasta ve oksuruyor revir yetersiz. Gündüz güneşte bile zıngır zıngır titreten soğugu var aman dikkat edin !
  • caner4141 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu yil pek soguk olmadi burdur da onceki daha fazla soguktu
  • ben yazın acemeliğimi burada yaptım arkadaşların dediği gibi gündüzleri yanar akşamları buz gibidir, mutlaka boğazlardan rahatsızlanacaksınız o garanti ,öyle övülecek bir yanı yok , genelde kıbrıs,istanbul ve izmire gönderiyor şimdi farklı olabilir , benim istanbula çıktı gazinoya muhasebeci olarak ,ordu evi ve gazinolardan seçmeye gelen olursa geleceklerdir atlayın
  • acemiliğimi burdur 96/4 olarak burdurda yaptım 1. tabur 1. bölük tamamen toplama ınsanların oldugu yerdi tabı bır kac kısının yaptıgını herkes cekıyor. yemeklerını cok ovmuslerdı ben oraya gıttıgımde soguk yemek yemeyı ogrendım pısmemıs ıspanak yemeyı ogrendım. cıddı su sıkıntısı var cesmeden su ıcılemıyor asırı kıreclı havası soguk gıdınce hasta olacaksınız zaten olmayan yok . evet asırı egıtım yok ama sabah 5 den aksam 9 a kadar dısardasınız sıcmaya gıderken bıle ıctıma alınıyor heryere toplu gıdılıyor dus sıkıntısı var . Ben burdurun guzel bır yanını goremedım ana kuzusuda degılım sımarıkta buyumedım ama kapalı cezaevınde gıbıydım yemın edıp cıktıgımda sankı askerlıgım bıtmıstı oyle sevınmıstım kurtulduguma. tuvalete gıdeceksın sıra var tras olcan sıra var kantıne gıtcen sıra var molalar 15 dk zaten nasıl halletcen bunları . Bılmıyorum burdur ıyı olabılırmıs onceden ama ben 96/4 olarak yaptım ve herkesın psıkolojısı bozulmustu bende dahılım aralarına buraya geleceklere allah sabır versın.

• Hort :)

acemi usta buraya çıktı benimde. 6 ay kısa dönemim. 2. tabur 1. bölükteyim. 3 mayısta teslim olucam. bu soğuklar yazın geçerli değildir heralde. su sıkıntıysa askeri matara gibi birşey yok mu alsak :) tavsiyesi olan var mı ?
  • Arkadaşlar Burdur merkeze geliyorum 01.08.2017 gelicek olan varmı ?
  • Merhaba, 1.8.17 de teslimim. Uzun donem.
  • EmircanAlkan kullanıcısına yanıt
    Aynen Kardeşim benimde öyle 3.08.2017 teslimim uzun dönem. bu arada face felan varmı ordan ulaşıyım sana tel num alırız bir birbirimizden.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.