Şimdi Ara

Burdur 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
677
Cevap
19
Favori
405.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 ay. paso sol sağ yapacanız başka bir şey yok. bir de teker eğitimi alacaksınız.arada bir gece eğitimleriniz olacak. ulaştırma olarak düşeceğiniz ama ulaştırma ile alakanız olmayacak.
    her gün camiden sela sesleri duyulacak çünkü her gün günde 2-3 kişi ölen oluyor burdur'da.(Kışlanın dışında cami var oradan duyacanız sela seslerini.)
    genellikle kıbrısa gönderiyor. batıyada çok düşen oluyor doğuya da. komando seçmelerine gelecekler. komando olursan kesin doğuya gidersiniz.
  • 187 boy 80 kılo var
    ama gozlukte var secmezler herhalde komandoya
  • şimdi ben seçilmezsin derim o seçilmezsin der ama oraya komando seçmelerine gelen komutan seçer bilemem. takma kafana.
  • hayırlısı dıyelım artık cok sagol bılgıler ıcın
  • eyv tabi her şeyin hayırlısı inan gittiğinde alışacaksın.Güzel ortamlar kuracaksın ve kendinle gurur duyacağın zamanların olacak,ve bir gün gelecek bu postlar burada durursa bakıp bakıp tebessüm edeceksin.
  • Benimde burdur 58. piyade eğitim alay komutanlığı çıktı hadi hayırlısı inş.
  • EVET ARKADAŞLAR BURDUR 58.PİYADE ALAYI ULAŞTIRMA....

HAKKIMIZDA HAYIRLISI
  • 58 piyade eğitim alay komutanlığına cıkmışım .yer hakkında bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa sevinirim.
  • hayırlı olsun arkadaşlar

ben şu anda burdur 58.p.alay k.lığındayım. sizlerin gelmesini bekliyoruz. şu an manga komutanı olarak çavuşum. size şunu diyeyim, zor bir acemilik dönemi sizi bekliyor, korkutmak gibi olmasın. sizin gelmenize 15 gün falan var, şu an burada yardırma aşamasında tüm alay. ayın 22sinde edok denetlemesi var, her gün yat-kalk-sürün. siz gelince de biraz zorlanacaksınız.

sorusu olan varsa ben cevaplayabilirim buradan, şimdiden hayırlı olsun hepinize.
  • Selamlar...
    Benimde 58.Topçu alayı-Burdur. Aynı yerdemi yoksa farkı yerdemi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MegaWolt38

hayırlı olsun arkadaşlar

ben şu anda burdur 58.p.alay k.lığındayım. sizlerin gelmesini bekliyoruz. şu an manga komutanı olarak çavuşum. size şunu diyeyim, zor bir acemilik dönemi sizi bekliyor, korkutmak gibi olmasın. sizin gelmenize 15 gün falan var, şu an burada yardırma aşamasında tüm alay. ayın 22sinde edok denetlemesi var, her gün yat-kalk-sürün. siz gelince de biraz zorlanacaksınız.

sorusu olan varsa ben cevaplayabilirim buradan, şimdiden hayırlı olsun hepinize.

Bugün öğrendim Burdur merkez 58. piyade alayı 22 Şubat sevk tarihim bazı yerlerde ulaştırma yazıyor doğrumur acaba sevk evrağımı almadığımdan tam bilmiyorum sadece bana söylenen bu.
  • quote:

hayırlı olsun arkadaşlar

Allah kolaylık versin yazın ordaydım acemi eğitimleri sıkı gerçekten
  • quote:

hayırlı olsun arkadaşlar

megawolf bi 15 gune bende geliyorum yanına :D çokmu zor egitim filan biraz anlatırmısın. gelince mecburen her haliyle oranın tadını çıkarcaz ama şu heyecan yokmu öldürüo adamı. :D
  • hiç heyecan yapma muhtemelen acemilikten sonra orda kalmazsınız kadro bayaa azdı yazın

fiyatlar diğer askeriyelere gör pahalı

iş bankası bankamatiği var gitmeden çıkartın ama ptt şubesi de ordan da para yatırılabilir

internet kafesi var bedelliler ya da öğretmen askerler olmadıkça çok kalabalık olmaz

eğitimi gördüğüm kadarıyla sıkı

su çok sorun olmaz bir iki defa kesiyolar ama

ayakkabı boyama işi sakat biraz her yer toz toprak 3 günde bir boyadık biz.

Kahvaltılar berbat ötesi yemekler kötü. cafelerde gözlemeler iyi döner ve hazır pizza kötü

garaj alaya uzak otbüse size en yakın yerde indirmesini söyleyin

içeri girmeden burdur kebebı yiyin birde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blue_Knight -- 12 Şubat 2010; 3:23:39 >

• Verdiğinz bilgiler için saolun valla... peki uzun dönemler ordan nereye gider acaba genelde, kısa dönemler kıbrıs ve ankaraymış genelde. Topçuymşm bende.bakalım hepimiz için hayırlı olsun.
  • topçu yazması farketmez arkadaşlar, herkes piyade yani sizin için daha doğrusu ulaştırma gözüküyor. sizin eğitimleriniz şimdiden zor olacak gibi gözüküyor. yün içlik varsa şimdiden alın soğuk olursa alttan giyersiniz. gerçi burada askeri malzeme satan büyük kantin var sıkıntı çekmezsiniz.

gelmeden önce 4-5 tane türktelekom telefon kartı alın. buraya geldiğinizde 3000 asker birden kart almaya kalkışınca bulamazsınız, ailenize sevdiklerinize telefon açamayabilirsiniz 5-6 gün (kartın gelip gelmemesine göre süre değişir).

ayrıca yemekleri özel firma yapıyor, şu an 2 yemek iyi 1 yemek kötü çıkıyor. her yemekte havuç var buna alışın.

yılbaşında kapanan pastanelerin ihaleleri oluyor, siz gelmeden büyük ihtimal açılır, orada pizza döner vb. şeyler satılır, yemeği beğenmeyen oradan karnını doyurabilir.

burdurdan dağııtm genelde kıbrıs ve doğuya oluyor, batıya dağıtım çok az.

bir de burada herşey 25 kuruş üzerine işliyor. örneğin internet kafe, kahve makineleri (çoğu kahve 50 kuruş ama lazım oluyor 25 krş). kendinize ufak bir bozuk para cüzdanı edinin derim.

20 liradan büyük para çok taşımayın. özellikle 100 ve üzeri banknotu bozdurmazsınız. kolaylık için 20 lik bulundurun yanınızda.

eğitim ise sizler doğuya ve kıbrısa gideceğiniz için sıkı ve yoğun olacaktır. mangalarınız 36 kişi olacak büyük ihtimal.

başka sorusu olan varsa girdikçe internete cevaplayabilirim.

şimdiden hayırlı olsun, sivil hayatın tadını çıkarın, ailenizin ve sevdiklerinizin kıymetini bilin.

• yazın biz paso kabak yemiştik hala yemem kabak

ordaki en iyi şey içecek makinaları çoğu kafeden daha güzel yapıyor içecekleri
  • quote:

topçu yazması farketmez arkadaşlar, herkes piyade yani sizin için daha doğrusu ulaştırma gözüküyor. sizin eğitimleriniz şimdiden zor olacak gibi gözüküyor. yün içlik varsa şimdiden alın soğuk olursa alttan giyersiniz. gerçi burada askeri malzeme satan büyük kantin var sıkıntı çekmezsiniz.

gelmeden önce 4-5 tane türktelekom telefon kartı alın. buraya geldiğinizde 3000 asker birden kart almaya kalkışınca bulamazsınız, ailenize sevdiklerinize telefon açamayabilirsiniz 5-6 gün (kartın gelip gelmemesine göre süre değişir).

ayrıca yemekleri özel firma yapıyor, şu an 2 yemek iyi 1 yemek kötü çıkıyor. her yemekte havuç var buna alışın.

yılbaşında kapanan pastanelerin ihaleleri oluyor, siz gelmeden büyük ihtimal açılır, orada pizza döner vb. şeyler satılır, yemeği beğenmeyen oradan karnını doyurabilir.

bir de burada herşey 25 kuruş üzerine işliyor. örneğin internet kafe, kahve makineleri (çoğu kahve 50 kuruş ama lazım oluyor 25 krş). kendinize ufak bir bozuk para cüzdanı edinin derim.

20 liradan büyük para çok taşımayın. özellikle 100 ve üzeri banknotu bozdurmazsınız. kolaylık için 20 lik bulundurun yanınızda.

eğitim ise sizler doğuya ve kıbrısa gideceğiniz için sıkı ve yoğun olacaktır. mangalarınız 36 kişi olacak büyük ihtimal.

şimdiden hayırlı olsun, sivil hayatın tadını çıkarın, ailenizin ve sevdiklerinizin kıymetini bilin.

üstat sağol bilgilerin için burdan ne götürelim tavsiyen nedir yani olmazsa olmaz dediklerin mesela...
    en büyük sorunlardan bahseder misin eğitim sıkı dedin bozuk para olayı dedin sağolasın öncelikle mesela acemilik kaç gün sürer haftasonu ne yaptırırlar tavsiyelerin nedir???askerleri ve komutanları ile ilgili olarak hoş belki değişmiştir ama...

• quote:

Orijinalden alıntı: kanarya788

quote:

topçu yazması farketmez arkadaşlar, herkes piyade yani sizin için daha doğrusu ulaştırma gözüküyor. sizin eğitimleriniz şimdiden zor olacak gibi gözüküyor. yün içlik varsa şimdiden alın soğuk olursa alttan giyersiniz. gerçi burada askeri malzeme satan büyük kantin var sıkıntı çekmezsiniz.

üstat sağol bilgilerin için burdan ne götürelim tavsiyen nedir yani olmazsa olmaz dediklerin mesela...
    en büyük sorunlardan bahseder misin eğitim sıkı dedin bozuk para olayı dedin sağolasın öncelikle mesela acemilik kaç gün sürer haftasonu ne yaptırırlar tavsiyelerin nedir???askerleri ve komutanları ile ilgili olarak hoş belki değişmiştir ama...

alt ve üst yün içlik alın bir kere. sonra 4-5 çift iç çamaşırı falan alın. zaten askeri malzeme satan dükkanlara gittiğinizde onlar size neler götüreceğinizi söylerler. çok abartmayın çünkü burada da ne ararsanız var. ortopedik tabanlıklar var onlardan alın mesela ama normalde 43 giyiyorsanız 44 numara tabanlık alın, 44 numara bot aldığınızda tabanlığı koyunca otomatik 43 numara olacaktır ve botun ayağa vurması kalkacaktır.

acemiliğiniz 28 gün. haftasonu çok birşey olmaz hatta serbest olursunuz. burada sinema var oraya gidersiniz genelde.

her yerde olduğu gibi cins manga komutanları da var. adamlar sizleri ezmek için bileniyorlar şimdiden, öyle yani. komutanlar şans işi, gittiğiniz tabur-bölük komutanları iyiyse rahat edersiniz. mesela 3 tb. 2. bl. alayın en rahat yeridir. komutanları muhteşemdir. mesela 1.tb a düşerseniz oranında komutanları daha serttir. bu biraz şans işi.

10-15dklık duşlara da kendinizi hazırlayın, şimdiden evde pratik falan yapın işte.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.