Şimdi Ara

Burslar hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Artarsa size de yaptırırım hadi iyisiniz yine

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hadi kredi için desen neyse özele gidip burs çıkarmı diye beklemek nedir.......
  • quote:

Orijinalden alıntı: JilberProduct

KYK bursu sıralamada başarılı olanlara verilmez. Ona özel vakıflar, dernekler var. KYK ihtiyacı olana eğitime katkı olsun diye burs verir. Eğer gerçekten ihtiyacın varsa çıkar inşallah ama göründüğü kadarıyla (özel durumunu bilemeyiz) burs'a çok ihtiyacın yok. Ama kredi çıkar galiba

Sonunda insan gibi cevap veren birisi çıktı, Allah razı olsun hocam. Kyk dedemiştim zaten benim paraya ihtiyacım var yani vakıflara falan nasıl başvurabilirim

• Kardeşim boşver elalemi adamlar bilmiyo özele gidenlerin yarısının anası babası eğitim kredisi çekiyor. Sen başvur bursuna gelirse gelir gelmezse gelmez dinleme milleti milletin ağzı torba değil ki büzesin.. Adam kırıkkalede 2yıllık okuyacak sonra gelecek bana burs cıkmadı diye aglayacak sen basvurönünde iyi cocuklar olur diyecegimde ben kyk yı anlamadım, bizim babası emekli polls annesi ev hanımı arkadas kredi cıkakrken babasının 4 ekmek fabrikası olan kıza burs cıktı..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kinginthenorth

Beyni olmadığını ifşa etti haberi yok . Acıyorum lan sana acınacak haldesin. İnsanların 300 lirasına göz dikecek kadar acınacak halde bir açgözlüsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat0001

quote:

Beyni olmadığını ifşa etti haberi yok . Acıyorum lan sana acınacak haldesin. İnsanların 300 lirasına göz dikecek kadar acınacak halde bir açgözlüsün.

Hee evet beynim yok. Hala ilkokul 3 gibi laf sokmalara çalışıyosunuz. Seviyeye bak yahu.

• kinginthenorth kullanıcısına yanıt
    TEB, Doğan ve iş adamları dernekleri başarılı öğrencilere aylık maddi destek sağlıyor. Devam ediyor mu bilmem ama belediyelerde öyle. İnternetten detaylı araştırabilirsin. Sanırsam kayıttan sonra böyle derneklere okulun vasıtasıyla da başvuru yapabiliyorsun. Sen birde okulunla konuş bursada krediyede başvuru yap hangisinin çıkacağını devlet karar verir. Kredi çıksa bile geri ödemede zorluk yaşamazsın gibime geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Kaan

Kardeşim boşver elalemi adamlar bilmiyo özele gidenlerin yarısının anası babası eğitim kredisi çekiyor. Sen başvur bursuna gelirse gelir gelmezse gelmez dinleme milleti milletin ağzı torba değil ki büzesin.. Adam kırıkkalede 2yıllık okuyacak sonra gelecek bana burs cıkmadı diye aglayacak sen basvurönünde iyi cocuklar olur diyecegimde ben kyk yı anlamadım, bizim babası emekli polls annesi ev hanımı arkadas kredi cıkakrken babasının 4 ekmek fabrikası olan kıza burs cıktı..

Hocan öncelikle çok sağ ol. Vallahi konuyu açtığıma açacağıma pişman ettiler, ne kötü kalpli düşüncesiz insanlar varmış forumda. Tabiki benden önce benden daha çok ihtçiyacı olan insanlara çıkmasını dilerim, sonra bana. İnsanlar bunu anlamıyo kimsenin parasında gözüm yok benim. Allah içlerimizdekileri bilir

• quote:

TEB, Doğan ve iş adamları dernekleri başarılı öğrencilere aylık maddi destek sağlıyor. Devam ediyor mu bilmem ama belediyelerde öyle. İnternetten detaylı araştırabilirsin. Sanırsam kayıttan sonra böyle derneklere okulun vasıtasıyla da başvuru yapabiliyorsun. Sen birde okulunla konuş bursada krediyede başvuru yap hangisinin çıkacağını devlet karar verir. Kredi çıksa bile geri ödemede zorluk yaşamazsın gibime geliyor

Krediyi mezun okunca hemen istiyolar mı, ve faiz biniyor mu bilginiz var mı?
  • Faizi var 10 veriyorsa 15 alır. Öğrenim hayatın tamamen bittikten en erken 2 sene sonra aylık taksite bölerek geri alıyor diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltsinler aylık 200-300 falan geri ödüyorsun. Ama dediğim gibi okulun bittikten 2 sene sonra.

Eğer kredi çıkarsa Ocak ayından itibaren her ay (yaz dahil) 300-320 tl para alacaksın

• quote:

Faizi var 10 veriyorsa 15 alır. Öğrenim hayatın tamamen bittikten en erken 2 sene sonra aylık taksite bölerek geri alıyor diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltsinler aylık 200-300 falan geri ödüyorsun. Ama dediğim gibi okulun bittikten 2 sene sonra.

Eğer kredi çıkarsa Ocak ayından itibaren her ay (yaz dahil) 300-320 tl para alacaksın

Faiz işi sıkıntıymış ya. Neyse bulucaz insaAllah artık bi yerden
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Kaan

Kardeşim boşver elalemi adamlar bilmiyo özele gidenlerin yarısının anası babası eğitim kredisi çekiyor. Sen başvur bursuna gelirse gelir gelmezse gelmez dinleme milleti milletin ağzı torba değil ki büzesin.. Adam kırıkkalede 2yıllık okuyacak sonra gelecek bana burs cıkmadı diye aglayacak sen basvurönünde iyi cocuklar olur diyecegimde ben kyk yı anlamadım, bizim babası emekli polls annesi ev hanımı arkadas kredi cıkakrken babasının 4 ekmek fabrikası olan kıza burs cıktı..

Hocan öncelikle çok sağ ol. Vallahi konuyu açtığıma açacağıma pişman ettiler, ne kötü kalpli düşüncesiz insanlar varmış forumda. Tabiki benden önce benden daha çok ihtçiyacı olan insanlara çıkmasını dilerim, sonra bana. İnsanlar bunu anlamıyo kimsenin parasında gözüm yok benim. Allah içlerimizdekileri bilir

Hocam sen basvur cıkarsa da güle güle harca

• Mr.Kaan kullanıcısına yanıt
    Hocam benden kötü durumdakilere çıkmıyorsa bana da çıkmasın zaten, insanlar yanlış anlıyor maalesef
  • quote:

Ulan inşaAllah bana burs çıkar da sena çıkmaz 5kuruş alamazsın. Ne halden anlamayan adamsınız lan

Bırakın şu kendini bilmezi arkadaşlar, gerçekleri söyledikçe çirkefleşti. 5 kuruş çıkmazmış Allah ın izniyle alnımızın akıyla 5 kuruşla geçinmesinide biliriz. Senin gibiler Din Gününde hesap verecek bunu aklına sok (Allah bizlere böylelerinden sakınmamızda yardımcı olsun, bu insana da doğru yola girmesinde yardımcı olsun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frederchopen -- 26 Temmuz 2014; 1:31:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frederchopen

quote:

Ulan inşaAllah bana burs çıkar da sena çıkmaz 5kuruş alamazsın. Ne halden anlamayan adamsınız lan

Bırakın şu kendini bilmezi arkadaşlar, gerçekleri söyledikçe çirkefleşti. 5 kuruş çıkmazmış Allah ın izniyle alnımızın akıyla 5 kuruşla geçinmesinide biliriz. Senin gibiler Din Gününde hesap verecek bunu aklına sok (Allah bizlere böylelerinden sakınmamızda yardımcı olsun, bu insana da doğru yola girmesinde yardımcı olsun)

Bizde o günğ bekliuoruz zaten, Allah biliyor
  • Cikabilir. Tam burssuz adama, burs ve yurt çıktığını gözlerimle görmüşlugum var.

• kinginthenorth kullanıcısına yanıt
    belli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frederchopen

yüzde 50 kazandım diyorsun, kalan yüzde elliyi ödeyecek paran vardır ne bursu? Fakirin 300 400 liralık bursuna mı göz diktin, sizin gibiler hep sömürür zaten

Adamın üstüne çok fazla gitmişsin.Her özele giden zengin degildir.Sehir dışında devlette okuyacagına ailesinin yanında özele gitmeyi tercih edenler oldukça fazla.Mesela bende bunlardan biriydim.Egitim kredisi çekenler var.Bilemessiniz zengin mi degil mi?Özele gitti diye burs almayacak diye bir durum yok.Bende özelde kimya mühendisligi okudum hemde burssuz , bir sansımı deneyeyim diye basvurmustum.Cıkmasını beklemiyordum ama burs cıkmıstı.Cıkabiliyor yani kısmet bu isler.
  • Bizim dershane sinifinda ki bir kiz da %50 gidecek o da cok varlikli degil ama odeyebilecek kadar durumlari var demekki. Burs lazim olur mu tam durumunu bilmiyorum. Bu arkadasta aciklasa durumu yorumlarken daha iyi olur. Sadede gelelim 1 sene bekle tam burslu kazan veya devlete git calisarak madem %50 burs odeyecek kadar imkanin var dershane git bir daha olmadi ozel hoca tut 4 sene verecegine o parayi 1 sene ver hem babana yuk olmazsin hem istedigin yere gidersin. Milletinde parasina ihtiyacin kalmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: UmudunuKaybetme

Bizim dershane sinifinda ki bir kiz da %50 gidecek o da cok varlikli degil ama odeyebilecek kadar durumlari var demekki. Burs lazim olur mu tam durumunu bilmiyorum. Bu arkadasta aciklasa durumu yorumlarken daha iyi olur. Sadede gelelim 1 sene bekle tam burslu kazan veya devlete git calisarak madem %50 burs odeyecek kadar imkanin var dershane git bir daha olmadi ozel hoca tut 4 sene verecegine o parayi 1 sene ver hem babana yuk olmazsin hem istedigin yere gidersin. Milletinde parasina ihtiyacin kalmaz

Hocam bir sene daha hazırlansam hayata, çalışmaya bir sene geç başlayacağım. Yani çalışacagım bir senede asgari 55.000 lira falan kazanıyor olacagım, bu da okulumun 5 senelik eğitim masrafımı karşılıyor. Zaten bir sene daha hazırlansam kazanamama ihtimali fazla, büyük risk yani. Hesap bu hocam, sizce de mantıklı degil mi?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.