Şimdi Ara

Silinsin.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power_net -- 23 Ağustos 2024; 22:31:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: power_net

anlaşılan bu forumda dikkat çekmek için illa bir kız konusu açmak lazım.

Hitap ettiğin kısım daha evvel ameliyat olanlar kardeşim :)

ben olmadım ama yakın bir arkadaşım oldu.. Arkadaşımın hikayesi de sana benziyor :) o da 20 yaşında oldu.. küçükken hatırlayamadığı bir şey olmuş.. geceleri nefes almada zorlanıyordu.. yaklaşık 8-9 ay evvel op oldu şimdi rahat..

zerre kadar kaygın olmasın tıp çok gelişti, plastik cerrahide aynı şekilde..

şimdi kemik alma felan olmaz.. olurda yaptırmana gerek yok, içerden kırarlar kemikleri düzenli bir şekilde sabitlerler, kaynamasını beklerler yanlış kaynarsa tekrar kırar tekrar yaparlar ;) iz vesaire kalmaz merak etme.. zaten opu burnu keserek yapmıyorlar meraklanma ;) içten kırarak yapıyorlar..

kaygın veya merak ettiğin şu olmalı > işin masrafı ve iyileşme süreci.. misal üniversiteye gidiyorsan tatilde olman mantıklı.. çünkü bi süre burnunda bandajla dolaşacaksın ve ağzından nefes alacaksın.. uyuman dahilinde yemek yemen konuşman herşeyini etkileyecek.. bu önemsiz çok uzun sürmüyor.. işin masrafı daha önemli, plastik cerrahi olduğundan [[ tıp okumama rağmen bu konuda bilgim eksik, ciddi manada solunum zorluğu çekmiyorsan bu estetiğe giriyor ve özele bakıyor sanırım ]] biraz tuzlu olabilir.. 500-800 tl tahminim..

buradaki insanların yorumlarına bakma ;) sen git doktora danış, bir kaç doktora tanış.. geçmiş olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatihlik

quote:

anlaşılan bu forumda dikkat çekmek için illa bir kız konusu açmak lazım.

Hitap ettiğin kısım daha evvel ameliyat olanlar kardeşim :)

ben olmadım ama yakın bir arkadaşım oldu.. Arkadaşımın hikayesi de sana benziyor :) o da 20 yaşında oldu.. küçükken hatırlayamadığı bir şey olmuş.. geceleri nefes almada zorlanıyordu.. yaklaşık 8-9 ay evvel op oldu şimdi rahat..

zerre kadar kaygın olmasın tıp çok gelişti, plastik cerrahide aynı şekilde..

şimdi kemik alma felan olmaz.. olurda yaptırmana gerek yok, içerden kırarlar kemikleri düzenli bir şekilde sabitlerler, kaynamasını beklerler yanlış kaynarsa tekrar kırar tekrar yaparlar ;) iz vesaire kalmaz merak etme.. zaten opu burnu keserek yapmıyorlar meraklanma ;) içten kırarak yapıyorlar..

kaygın veya merak ettiğin şu olmalı > işin masrafı ve iyileşme süreci.. misal üniversiteye gidiyorsan tatilde olman mantıklı.. çünkü bi süre burnunda bandajla dolaşacaksın ve ağzından nefes alacaksın.. uyuman dahilinde yemek yemen konuşman herşeyini etkileyecek.. bu önemsiz çok uzun sürmüyor.. işin masrafı daha önemli, plastik cerrahi olduğundan [[ tıp okumama rağmen bu konuda bilgim eksik, ciddi manada solunum zorluğu çekmiyorsan bu estetiğe giriyor ve özele bakıyor sanırım ]] biraz tuzlu olabilir.. 500-800 tl tahminim..

buradaki insanların yorumlarına bakma ;) sen git doktora danış, bir kaç doktora tanış.. geçmiş olsun...

ilginiz için teşekkürler.doktora gideceğim önce biraz bilgi toplayayım dedim.Arkadaşınızın burnundaki şekil bozuklu düzeldi mi acaba ?

• evet ;)
  • quote:

öncelikle iyi akşamlar.İlkokul yaşlarındayken koşarken bir kişiyle çarpıştım.O zamanlar doktora gitme ihtiyacı duymadım.Şimdi 20 yaşındayım ve burnumun üstündeki kemik sanki fazla dışarıda gibi duruyor birazda eğik gibi.nefes alırkende sorunlar yaşıyorum.doktora gitmeyi düşünüyorum.öğrendiğime göre kemik alma gibi bir operasyon oluyormuş.şimdi kemiği alırsa muhtemelen nefes alma problemim düzelir peki dışardan bakınca şekilde bir değişim olur mu ( eğrilikler çıkıntılar vb.) yoksa onlar için estetik şart mı ? daha önce ameliyat olanlar yardımcı olup tecrübelerini yazarlarsa sevinirim ?

Valla aynı şey bendede var burnumun sol kısmı bildiğin tamamen tıkalı bıçak altınada yatmak istemiyorum :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackButler -- 25 Ocak 2012; 10:56:26 >
  • doktor saten burnundaki kırık kemikleri alcaktır, ve bazı kemikleri kırcaktır. daha sonra orayı düzeltcektir bi nevi estetik bi durum kazandırcaktır. Ameliyat genel ve lokal anestezi diye olunabiliyor saten ilkokul çagında gitseydin ameliyat etmiyebilirlerdi. Ameliyat kolay bi ameliyat 45 dk bitiyor. Bazen istisnalar oluyo burunda fazla kırık kemik varsa filan bir arkadasım 4 saat sürmüştü. lokal anestizi olursan bişey olmaz sadece sende ameliyatı izlersin ama kemik kırma seslerini duycaksındır. Yüreğin dayanmayabilir. Doktora kalmış artık acı hissetmezsin uyusuyor çünkü. Ameliyattan sonra pansumana gidiyorsun burnun düzelir ve estetiğine kavusur. Sana tavsiyem bu işi iyi yapan bi doktora git. ( ben ameliyat olmadım arkadasım oldu :D )
  • cevaplar için teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNEBİLİR
    2 ay önce açıldı
    SİLİNEBİLİR
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.