Şimdi Ara

Bütçe düşükse bile Casper laptop alınmaz mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Alın casper alın bunlar hep tecrübedir alın da öğrenin :D:D:D
    Şaka bir yana benim gibi çöpe para atarsınız yinede siz bilirsiniz :)
  • Roquish06 kullanıcısına yanıt
    Çöpe atmak biraz haksızlık olur ama kalite olarak asustan bayağı aşağıda..
    Basit örnek vereyim elimde hem asus K54C hemde casper clc-4030 notebook var.
    Asus 3 yıl daha eski birisi 2012 diğeri 2015 model.
    Fakat asusun kullanışlılığı daha fazla,
    1. Pili rahatça çıkıp değişebiliyor, casperda ise cihazı açıp garantiyi bozmanız lazımki bu çok absürd bir durum.
    2. Asusta hem memory module hemde disk değişimi bölümleri cihazı tam açmadan yani garantiyi bozmadan değişebiliyor. Casper ise ben kapalı kutuyum elleme bozulurum diyor.
    3. Asus hem driver hemde yeni firmwareleri internet sitesinden çok iyi bir organizasyon ile yayınlıyor, casper ise bu konuda çok çok zayıf.
    Elbette bunları bildiğim için casper alırken bende madem kalite böyle bunada para bu kadar dedim.
    Aynı işlemci ve kapasitedeki asusa göre %40 ucuza aldım. Yoksa almazdım.
    Sonuçta lista fiyatları aynıydı, benim gibi davranan az sayıda diye casper kendini bir şey sanabilir, ama bu krizde uzun vadeli düşünmeli ve daha kaliteli ürün üretip, web sitesinden firmwareleri vermeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydayd

Yazdıklarınızı biraz detaylandırırsanız daha iyi olur, bizde kıyaslayabiliriz.
    Asus için yavaş demişsiniz, lenovo pili gitti demişşiniz bunlar normalde hemen olacak şeyler değil.
    Bu ürünlerin model , işlemci ve işletim sistemi bilgileri nedir?
    Bende hem asus hemde casper var, asus eski olmasına ragmen kullanışlılık olarak daha iyi, asus eski olmasına ragmen yavaş değil...

Lenovo s100http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-ideapad-100s-celeron-n3050-1-6ghz-2gbram-32gb-hdd-14-int-w10-notebook.html
    Vatan linkini buldum ama Teknosadan 799a almistim. Pil omru ile iddiali bir model ama sarj olmamaya basladi daha 2-3. Sarjda.

Digeri de buhttps://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=111670297
    Bu da asiri yavasti. Oyleki windowsun ilk acilisi 5dk civari aliyordu. Servise gitti hdd degisti, menteseleri takamamislar montede. Soyledim, kullanici hatasi cihazi teslim alirken faketmeniz lazimdi dediler. Aksamin 9.30, magaza kapanma hazirliklari yapiyor, yorgunluktan olmusum menteseyi farketmem imkansizdi. Mentese acik sekilde duruyor.

Format atinca biraz kendine geldi ama yine bir casper kadar hizli boot etmiyor windowsu. Ssd takalim dedim, teknik servisle gorustum hem cok pahali fiyat cektiler hem de yeri bana cok ters. Oyle kaldi laptop. Yazi yazarken de klavye iceri gocuyor,esniyor. Casperda bu da yok. Cok sert yapisi var, aluminyumdan dolayi esneme hic yok. Ama asus daha sessiz calisiyor, casperda fanlar biraz daha fazla devrede. Lakin asus daha isiniyor,casper daha serin calisiyor.

Casperin modeli de buhttp://www.teknosa.com/urunler/125033003/casper-4210d-notebook

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=113473061&p=1&anchorToGo=113473061#113473061

Burada da baslik acip goruslerimi yazmistim. Bunu almamdaki en buyuk etken, islemcinin anakarta lehimli olmamasi ve hemen her bilesene kolayca ulasabilmenin mumkun olmasi. Mesela hdd mi degistireceksiniz, kapagi kaldirin karsinizda. Fan temizligimi yapacaksiniz, ilgili bolumu kaldirin fan karsinizda. Yani her bilesen, kasanin altinda ayri ayri kapaklarin altinda. Ulasmasi cok cok kolay. Asus zaten kapali kutu, lenovo da oyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 31 Ekim 2016; 7:04:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlk aldığınız üründe malesef ram çok az. İşlemci zayıf sonuçta ancak yazı yazma ve internette gezinme amaçlı kullanılabilecek bir ürün.
    İkinci cihaz güzel nedense tahminen yavaş bir hdd takmışlar cihaza rezil olmuş. Ssd takarsanız iyi performans verir. Fakat klavye konusunda bir şey diyemiyorum. Belki çinden aliexpress ile uyumlu farklı bir klavye tedarik edebilirsiniz. Asusun bendeki k54 modelinde pil ayrı çıkabiliyor, bellek ve disk bölümü ayrı açılabiliyor ve bunlar kasa kısmından bağımsız açılıyor yani garantiyi bozacak bir durum oluşmuyor. Bu modelde niye bozmuşlar anlamadım.

Casper ise bendekine benziyor. Asusta 5. Nesil i5 varken bunda 4. Nesile dönmüşsünüz, gerçi u serisinden m serisi hızlıdır. Casperda beni rahatsız eden konu disk ve belleği geçtim pilin bile ayrıca sökülüp takılamaması.
    Daha önce kullandığım ne asus nede hp notebooklarda böylesini görmemiştim. İyi günlerde kullanın.

• aydayd A kullanıcısına yanıt
    Lenovoyu pedere almistim. Emekli adam, ina fazlasiyla yetiyor. Hem hafif ve az yer kapladigi icin ev icinde rahatca bir yerden bir yere de goturebiliyor. Bu hfta teknosaya verecegim bakalim derdi neymis cihazin. Daha 2 aylik pcnin de servislik olmasi....

• Lenovo'nun ürününü beğenmedim.
    Celeron ve 14" bir notebook almaktansa ikisi bir arada denilen klavye takılabilen tablet daha fonksiyonel düşüncesindeyim.
    Bu konuda tavsiyem 4gb ram ve 64gb EMMC kapasiteli bir cihazın tercih edilmesi.
    Bende chuwi Hi10 mevcut, klavyesi ile süper bir alet, fakat benim yaşıma biraz ekranı ufak kaldı.
    Baban gibi yaşı olan biri kullanacaksa en az 11.6" veya daha üstü ekran boyutlu tercih edilmeli.
    Casper'ı kendime almıştım ama liseye giden oglum el koydu.
    Malum benim gibi yaş 50 olunca gözler için büyük ekran şart.
  • Aslinda casperin bir urunu vardi, 500gb hdd li 4gb ramli 14 inchlik oldukca hafif bir cihaz. Fiyati da 600du yanlisim yoksa. Ama vatanda sadece teshir kaldigi icin almamis,lenovoyu almistim.
    Lenovonun bir de 10 inchlik modeli var. O nun fiyati bin liraydi en son. 64gb ssdye sahip katlanip tabletimsi kullanilabilen garip bir sey. Yoga mi ne diyor model ismine lenovo beycigim. Ama ekrani kucuktu onunda....

Her neyse zaten bu cihazlar 5-6 yil minimum bizde en son laptopum 9 yasinda sizlere omur oldu. 9 yil boyunca ki bunun 5 yili bir fiil personel tarafindan kullanilmis, hic kapanmamisti. Geri kalan 4 yilda da pederden ben sahiplenmis ve kullanmistim. Ah toshiba, su piyasadan cekilmeseydi saglam aletler yapiyordu....

• Ben hala evde 2012 de aldığım asusu kullanıyorum. Mefta olursa ofis için aldığım chuwi hi10'u eve getiririm.
    İşlemcisi değişebilir ürün almak mantıklı 3-4 yıl sonra ürüne uyan üst sınıf bir işlemciyi ikinci el alıp takarak 3-4yıl daha cihaz kullanılabilir.
    Ben benim asus k54 serisine ikinci nesil bir i7 taksam 3 yıl daha kullanırım. Ama mefta olursa diye yatırım yapmıyorum.
  • 1 senedir casper kullanıyorum pek sıkıntım olmadı sadece metal olduğu icin ısıyı daha çok hissediyordum ama geçen ay bilgisayarımı kırıp servise yolladıktan sonra pişman oldum 16-17 iş günü içinde 295 TL karşılığında ekran değişimi yapıldı fakat ekranın çerçevesinin üst tarafı oturtulmamisti (oturmuyordu da kırık galiba ) gözlerinden kaçmıştır deyip tekrar yolladık 1 hafta sonra (bugün) geldi ve kutuyu açtığımda sağlam olan tarafa yapıştırıcı sürülüp dondurulmadigini kapanmayan kısımın ise hiç dokunulmadan birakildigini gördüm ayrıca çerçevenin üst kısmında yapıştırıcı lekeleri vardı hiç önemsemeyen bir servisi var tekrar yolladık ve yarın müşteri hizmetlerini arayacağız unutmazsam yarın olanları yazarım buraya belki kafanda birtakım düşünceler oturur

• tgrdmrl T kullanıcısına yanıt
    Böyle servis mi olur. Okuunca inanamadım.
    Resimlerini çekip tüketici hakem heyetine bir dilekçe ile başvurun.
    Ürünü bu şekilde kullanamayacağınızı belirtip para iadesi isteyin.
    Bu yapılanları yazın faturanızı ekleyin.
    Bir ay sonra ödediğiniz parayı alırsınız.
  • Ptesi aradık ve çarşamba veya perşembe arayın dediler arayınca şikayet kaydı açıp bıraktılar eğer 3. kez ekran açıklığı yüzünden yollamam gerekirse ürünü yenisiyle değiştirmeyi düşünüyorum merak ettiğim şey ekran değişim ucretimin iadesi sağlanabilir mi ? çünkü hizmeti tam almadım

• tgrdmrl T kullanıcısına yanıt
    Tuketici hakem heyetine hizmeti alamadiginizi defalarca iletisim kurmaya calismaniza ragmen dönüş yapilmadigini. Bu sekilde ayipli hizmeti kabul edemeyeceginizi ve ücret iadesi istediginiz belirtin.

• Git fujitsu siemens al

benim gibi extreme bilgisayar yüklenicisine(kullanım saatleri belli değildir sabah akşam hatta gece bile kullanabilirim oyun kaldırmayınca bilgisayarı yumruklarım ağır işlerde kullanırım)10 yıl dayanmış ve sadece fanı bozulmuştur(bozuk kullanıncada saçma bir sorun çıktı sarsıntıda ekran kartı sıçıp sıvıyor)

sen düşün değerlendir

ayrıca ucuz olması lazım bildiğim kadarıyla

benimkinin sökmesi kolay bir kaç vida söktünmü işlem tamam sistem önünde

ama türkiyede bulman biraz zor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum, cevap verme ihtiyacı hissettim, üstünden aylar geçmiş gerçi de inşallah casperi almamışsın diye umut ediyorum. Dediğin sistem ben de var :

i5 2.6 GHz
    8 GB ram
    Nvidia 940m 2 gb
    w10

Ben de oyunlar için yeterli olur diye düşünmüştüm ve bu sisteme bu kadar ucuzu(ben 1990'a almıştım) yoktu. İlk bir iki ay gta 5 ve gta 4'ü çok rahat oynuyordum akıcı bir şekilde ve şimdi 1 ayı geçkin bir süredir laptop pert oldu, elimde kaldı diyebilirim. Left 4 dead 2 8 senelik bir oyun ve evet elimdeki laptop 15-20 fps alıyor sadece ve bu oyunu bile oynayamıyorum

Aldıysan bile hemen elinden çıkarmaya bak.

• SM01_VXG kullanıcısına yanıt
    Parça olarak satın diyeceğim ama sonu U ile biten işlemciler anakarta gömülüymüş. Bende clc4030 modelini almıştım. Upgrade ederim diye düşünürken elime patladı. Allahtan ekran fullhd oradan kurtarıyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.