Şimdi Ara

Bütün Lisanslı Bayilerde Akaryakıt Kalitesi Aynı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tefennili

Bildiğim kadarı ile Türkiye de 97 Oktan Benzin yok. En son PO satıyordu, o da satmayı bıraktı.

Alıntıları Göster
    o zaman fuel safe - vpower farkı diyelim.
  • Lisanslı bayilerde akaryakıt kalitesinin aynı olduğu doğrudur. Herkesin çok iyi bildiği bir akaryakıt firmasının dolum tesislerinde çalışıyorum. İkmal problemi yaşandığında firmalar birbirine mal verip sonradan birbirlerine faturalandırıyor. Ayrıca yakıt tüpraştan veya socardan alınıyor. Fiyat farkları kar paylarından kaynaklandığını düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FurkanEmir411

Avrupanın en kaliteli akaryakıtı Türkiye piyasasındaymış Komik ya... Bunu dedikten sonra bir inandırıcılığı kalmıyor. Karbon içerikli organik bir madde nasıl her yerde aynı kalitede olabilir? Fabrikada üretilmiyor topraktan çıkıyor, akıl var mantık var.
    Türkiye'nin her yerine belli başlı rafinerilerden gidiyor. Çıktığı yer toprak belki ama dağıtıldığı yer aynı.
  • BP, Shell, Opet, Total, PO nadiren Lukoil ve Aytemiz harici yakıt almam
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Türkiye'nin her yerine belli başlı rafinerilerden gidiyor. Çıktığı yer toprak belki ama dağıtıldığı yer aynı.

Alıntıları Göster
    Nerelerden gidiyor mesela? Çok fazla dağıtım noktası olmuş olması lazım. Şu da var her parti aynı kalitede değil aynı yerden bile çıksa farklı oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla Tüpraş'ın çeşitli rafinerilerinden gidiyor. Her yere giden akaryakıt belli standartları karşılamak zorunda.
    Ha istasyon tankı temiz tutmuyordur, kaçak yakıt koyuyordur vb onlar ayrı.

• En basitinden düşününce bile ne kadar komik ne kadar saçma geliyor. X istasyonu ile Y istasyonu depolama şartları, istasyon yönetmeliklerine uyma durumu vs. bir yığın parametre bile varken yakıt kalitesi nasıl aynı olur? Kaldı ki dağıtıcı markalar arasında bile ciddi farklar var katkı (etanol gibi önceden) ve depolama, stok/tonaj tazeleme gibi parametreler var kaliteyi özdeş olmaktan çok uzak tutan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 5 Haziran 2020; 18:15:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırıkkale Tüpraş yaşadım şehire 165 kilometre. Şehirdeki neredeyse tüm benzinliklerin kendi tankeri var dizel ve benzini kendileri getiriyor tankeri olmayan istasyonlara da yine komşu istasyonlar yakıt getiriyor. Ucuza temiz yakıt konusunda şanslıyız yakınlık sayesinde. Yakın bir arkadaşım sıfır aldığı Hyundai i30 ile sadece Best petrolden dizel alıyor 100 bin km' yi geçti yakıtla alakalı bir problem yaşamadı. Ben benzin LPG kullanıyorum benzin nerede ucuzsa oradan alıyorum LPG' de Shell ve Aygaz tercihim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaqwear -- 5 Haziran 2020; 18:41:57 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.