Şimdi Ara

Bütün Lisanslı Bayilerde Akaryakıt Kalitesi Aynı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EPDK başkanı Mustafa Yılmaz açıklaması:

Normalleşme süreciyle vatandaşların akaryakıt satın alma alışkanlıklarının değişeceğine işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bir istasyonda fiyat 5 lira 50 kuruşken, birkaç kilometre ötede 5 lira 20 kuruş düzeyinde. Bazı vatandaşlarımız sadece marka sebebiyle akaryakıt için 20-30 kuruş fazla ödeyebiliyor. Oysa, bütün lisanslı bayilerde akaryakıt kalitesi aynı. Bir istasyonunun kira gideri olmayabilir, satış hacmi farklı olabilir ve maliyetleri düşük olabilir. Bunlar da pompaya yansır. Hiçbir vatandaşımız bu şirketlerden daha zengin değil. Öyleyse markaya göre değil bütçeye göre hareket edeceğiz. Vatandaşımız 'Ucuz yakıt arabama zarar verir.' diye düşünmesin, bize güvensin. Hakkari'deki akaryakıtın kalitesiyle Edirne'deki, İstanbul'daki, Ankara'daki akaryakıtın kalitesi aynı. Yeter ki lisanslı bayi olsun. Ucuz olanı tercih etmekte sıkıntı yok"

Daha fazla ödeme yaparak katkılı ürün almanın ise tüketicinin tercihi olduğunu ancak EPDK olarak bunu tavsiye etmediklerini ifade eden Yılmaz, "Trafiğe kayıtlı 23 milyondan fazla araç var. Ancak akaryakıt sorunuyla ilgili bu yıl kurumumuza ulaşmış sadece 135 şikayet var. Avrupa'nın en kaliteli akaryakıtı Türkiye piyasasında ve EPDK bunun güvencesiyken vatandaşlarımız artık hem kendi cebini hem de ülkemizin ekonomisini düşünerek hareket etmeli." diye konuştu.

Yılmaz, ayrıca lisanslı bir bayiden alınan akaryakıtın tüketicinin aracında soruna sebep olması halinde zararın ilgili şirket tarafından tazmin edilmek zorunda olduğunu ve tüketicilerin ilgili faturayla EPDK'ye başvurabileceğini sözlerine ekledi.

Shell'cilerden yorum bekliyoruz

• Adam doğru söylüyor.

Ben aylar önce konu açmıştım.

Milangazdan 2.90 e aldığım LPG , 800 metre ilerde ki Opette 3.80.

Ayıptır ya. Noluyor da o 1 km mesafede üzerine nerdeyse 1 TL fark geliyor ?
  • Avradı kelden mazotu Shellden

Seneler önce babam bu konuşmayı dinledi. Artık mazot aldığı en prestijli markalar TP ve Kadoil. Ağır vasıta için fark etmez. Su gelirse filtreden alırsın mesela. Otomobilde bagaja yedek filtre koymak lazım.
  • Kalite aynı değil bilmediğimiz biseyler var

LPG li aracım varken yaşadığım şehirde en pahalı satan bı firma vardı yeri biraz ters yerdeydi her zaman gitmezdim

sahibi petrolün girisine
    "lütfen yakıt aldıktan sonra km hesabı yapınız "

Diye yazı yazmış

Gerçekten en pahalı olmasina rağmen en uzun mesafeyi oradan aldığım yakıtla yapiyordum
  • Shell den şaşmam dizel kullandığım sürece. Benzin olsa en ucuzu alırım. Bir kere ucuz diye kırmızılı bir şirketten aldım araba motor lambası yaktı
  • Avrupanın en kaliteli akaryakıtı Türkiye piyasasındaymış Komik ya... Bunu dedikten sonra bir inandırıcılığı kalmıyor. Karbon içerikli organik bir madde nasıl her yerde aynı kalitede olabilir? Fabrikada üretilmiyor topraktan çıkıyor, akıl var mantık var.
  • Biz halk olarak zaten bilinçli olsak bu açıklamaya gerek olmazdi guzergah uzeri tenhada sapa yerde kalmayan adi sani belirsiz olmayan duzenli denetlenen her firmadan her yakit alinir bizim millette marka takintisi var yok shell yok opet biz bu kafayla gidersek semer vuran çok olur !
  • Ben Kemal Geliyorum kullanıcısına yanıt
    Aklı keldendir o hocam
  • Dokker dci kullanıyorum ayda 3 bin km civarı yapıyordum çalıştığım yerin talebi doğrultusunda tp, netoil gibi ucuz mazotlar ile kullandığım halde 130 bine geldi araç şu an problem yok çok garibime gitti.

Yalnız courier varken Shell ve BP gibi yerleri bırakıp opetten alsam dpf kolay doluyor, fan açıyor, araç uyarı veriyordu. Çıkamadım ben bu işin içinden :)
  • Ne kadar ucuzlar mesela bilmemney oil petrol yazıyor tam 80 kuruş var dizelde shel opet vs ile kıyaslanınca.. Buralarda düzenli denetlenebiliyor mu kontrol ediliyor mu acaba
  • O zaman niye bp den alınca bir depoyla 850 km giderken shellden alınca 750 km gidiyorum
  • kredi kartı kampanyası hangi firmada ise oradan alırım, firma takıntım yok.
  • Po, shell ve bp kullandım şirket aracında.

Doğru gözlem yapabilecek sürelerde ve miktarlarda kullandım.

Shell açık ara en temizi ve en performanslısı. Po ile bp ise benzer.

Bu konuda en güzel gözlem servis ustalarınındır. Danışın onlara benzer gözlem görürsünüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

kredi kartı kampanyası hangi firmada ise oradan alırım, firma takıntım yok.
    ben de kampanyanın olduğu markadan alıyorum hep benzini ama geçen bir yerde TP indirim yapmıştı, hesapladım kampanyadan alacağım puanla bile daha pahalıya geliyordu. ama indirim kısa sürdü.

500-600 liraya 40-50 puan veriyorlar yüzde 8 indirimli almış oluyorum. hatta aynı anda hem bonus hem world kampanya yapınca 45 gün içinde ikisinden de yararlanıyorum.

ama bu markaların katkılı benzinleri fiyatı yukarı çekiyor, sormayınca da hep ondan dolduruyorlar kötü oluyor. çünkü fark edince düz benzin diyorum ve bir fark göremedim.
  • Opetten standart mazot aldım şirketin polosuna titreşimli çalışmaya başladı katkılısında bir sıkıntı olmuyordu
  • Akaryakıt istasyonlarında dönen dolapların haddi hesabı yok. Çoğu çok zengin ve nüfuzlu insanlar olduğundan EPDK günümüzde öyle kafasına göre istediği gibi denetleyemiyor.

Hangi istasyonun bakımının ve temizliğinin ne kadar sağlam olduğunu bilme şansınız yok. Dikkat etmeniz gereken tek şey çok sapa, çok atıl kervan geçmez yerden almamanız gerektiği. Gerisi hepsi bir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

ben de kampanyanın olduğu markadan alıyorum hep benzini ama geçen bir yerde TP indirim yapmıştı, hesapladım kampanyadan alacağım puanla bile daha pahalıya geliyordu. ama indirim kısa sürdü.

500-600 liraya 40-50 puan veriyorlar yüzde 8 indirimli almış oluyorum. hatta aynı anda hem bonus hem world kampanya yapınca 45 gün içinde ikisinden de yararlanıyorum.

ama bu markaların katkılı benzinleri fiyatı yukarı çekiyor, sormayınca da hep ondan dolduruyorlar kötü oluyor. çünkü fark edince düz benzin diyorum ve bir fark göremedim.

Alıntıları Göster
    benzinde 97 oktan yakıtın çok fazla menzil uzattığını düşünmüyorum, sadece uzun vadede aracınızı korur belki.
    ancak dizel motorlu binek araca standart mazot almanın zararlı olacağı aşikar.
    bir de ne hikmetse mazot fiyatı istasyona göre değişiyor ancak benzin fiyatı her istasyonda aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 4 Haziran 2020; 12:53:32 >

• honda civic araca kaç defa ucuz LPG alsam silkeleme yapıyordu. iyi olanlarda yapmıyordu. fasa fiso konuşuyor herif.
  • LPG konu dışı onu karıştırmayın. Yurtdışından geliyor LPG bin ciddi kısmı. Ama benzin mazot yerli rafineri. Herkes bu rafinerilerden alıyor. Lisanslı yani kaydı olanları kast ediyor. ufak tefek yerlerdeki tali bayiler konu dışı
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

benzinde 97 oktan yakıtın çok fazla menzil uzattığını düşünmüyorum, sadece uzun vadede aracınızı korur belki.
    ancak dizel motorlu binek araca standart mazot almanın zararlı olacağı aşikar.
    bir de ne hikmetse mazot fiyatı istasyona göre değişiyor ancak benzin fiyatı her istasyonda aynı.

Alıntıları Göster
    Bildiğim kadarı ile Türkiye de 97 Oktan Benzin yok. En son PO satıyordu, o da satmayı bıraktı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.