Şimdi Ara

Bütün umudum hayalim bitti. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yaklasik 1 yil once benzer bir durum yasamistim. Yurt ortamindan dolayi olabilir. Sinirim bozulmustu, aynen sende oldugu gibi her sey bitmis hissediyordum ve sahile oturup aglamistim o sogukta. 1 yilda bir cok sey degisti ve su an gayet karamsar degilim.
    Neyden rahatsizsam hayatimda onu degistirdim. Sana da oneriyorum.
  • Dalga geçerlerse çocukmusunuz ilkokullu gibi dalga geçiyosunuz diye sert çıkış, yada git yurdun müdürlüğüne dilekçe ver oda değiştirmek istiyorum diye belki değiştirirler.
  • Oda değiştirirsin, duymamazlıktan gelirsin, en kötü kavga edersin bir daha oda içinde konuşmazsınız falan milyon tane durum varken bulunduğun şehri değiştirmen sence de aşırı gülünç, komik ve acınası değil mi? Ha ailem olmadan yapamıyorum diyorsan o konu başka, okulu direk bırakıp eve dön, yeniden sınava gir.
  • Kendini ezdiriyorsun büyük ihtimalle bir şey de diyemiyorsun belki onların seviyesine düşmek istemediğin belki de çekingen olduğun için bu senin problemin. Kendi başına git otur düşün kimse senden daha iyi bilemez senin için neyin daha iyi olacağını. Seneye tekrar hazırlanırsan ne olur neler değişir yada geçiş yaparsan yada okuduğun üniversite de devam edersen. İyi kötü yönlerini iyice düşün artık sen çocuk değilsin kardeşim kendince düşünüp neyin iyi olacağına karar ver. Eğer orada kalmaya karar verirsen de yada buna mecbur kalırsan da hayatında neleri değiştirerek olayları düzeltebilirsin ona bak dostum. Kolay gelsin hayat her zaman kolay olmuyor orta okulda yaşamıştım buna benzer bir durum
  • Çekingenliginden dolayı senınle dalga geçiyorlarmış işte sende bunu avantaja çevir onların aralarına karışmayı dene

(Eğer bu dalga geçme meselesinin b*knu çıkarıyorlarsa ciddi ciddi konuşma vaktın gelmiştir dostum ama tadında bırakıyorlarsa zarar gelmez bence)
  • quote:

Orijinalden alıntı: vfdg41

quote:

Orijinalden alıntı: Where Is My Mind ?

Neden dalga geçiyorlar seninle? Lisede benimle çok dalga geçtiler ama üniversitede kimse yüzüme bir şey demeye cesaret edemiyor.

Hocam çünkü beni kendilerine eğlence malzemesi görüyorlar ben onların seviyesine inmediğim için.Çekingen birisi olduğum için

Alay edilecek ne gibi bir durumunuz var?

Lise değil yalnız orası üniversite, bu tarz soytarılar varsa bilki onlardan 1-0 öndesin.

İsterse 4 sene boyunca seninle dalga geçsinler. Okulu bitirdiğinde yüzünde ki gülümsemeyi hayatının sonuna kadar unutmayacağından eminim.

• Şansa bağlı değil, çalışırsan geçersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • niye dalga geçirtiyorsun kendinle ? dış görünüşünle mi geçiyorlar ? ha eğer dış görünüşünle ya ni Allahın yarattığı tipinle dalga geçmiyorlarsa kendin malzeme veriyorsundur geçtirtme arkadaşım ölene kadar ailenle mi yaşıcaksın hayatın boyunca bunlar başına gelicek seni ezmeye çalışan insanlar olucak 30 yaşına kadar 40 yaşına kadar böyle mi olacak ? ailenin yanına mı kaçacaksın ? 30 yaşında da artık seninle dalga geçtiklerinde işi bırakır babanın yanına gidersin...ha aileni özlüyorsan ayrı mesela ama bir insanın özelliklede bir erkeğin dik durmayı öğrenmesi lazım çok rahatsız oluyorsan odanı değiştir...yorum biraz sert oldu gibime geldi kalbini kırdıysam kusura bakma.hayatta başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsav12 -- 21 Şubat 2016; 0:27:34 >
  • Dostum senin hikayen benimkine benzediği için samimiyetine dayanarak cevap yazmak istedim.

Ben 2012 yılında liseden mezun olduğumda hayalleri olan bir genç olarak iyi de sayılabilecek bir sıralamam olmasına rağmen(sayısal sıralamam 85.000lerdi) daha iyisini yapabileceğimi düşünerek mezuna kalmayı tercih ettim. Bir sonraki yıl herhangi dershaneye gitmeden sadece evimde çalışarak Mf-4 puan türünde 40.000lerde bir sıralama elde ettim ve benim hedefim istanbulda güzel bir okulun endüstri mühendisliği bölümüydü ancak olmadı... Bende bunun üzerine en yüksek sıralamadan en düşüğe göre kendime göre bir analiz yaparak bir tercih oluşturdum ve yanlış hatırlamıyorsam 27.sıraya yazmıştım Manisa Celal Bayar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü kazandım. Sevinmeli mi üzülmeli mi bilemiyordum ama yine de bir umutla gittim...

Kayıt olmaya ablamla gittik ve bölümde ingilizce bilmek zorunlu idi. İngilizce sınavı okullar açılmadan 1 hafta önceydi. Bu sebeple kayıt esnasında orada görevlinin birisine sınava girmezsem ne olacağını sorduğumda görevliden hazırlık sınıfına en düşük kur olan(A1) seviyesinden başlayacağımı söyledi, bende ingilizceme zaten pek fazla güvenmediğimden böyle olmasının daha doğru olacağına karar vererek sınava gitmedim.

Aradan biraz zaman geçti, ailemden ayrıldım ve otobüse bindim. Elimde 2 büyük bavul indim otobüsten, koca şehirde yapayalnızdım. O an hemen otobüse geri binip eve dönmek istedim ama yapamadım işte...

Yurda vardığımda(Neden bilmiyorum ama kyk görevlisi abi bana çok sıcak davranmıştı-ya da bana öyle geldi, mühendis öğrencileri hep aynı odaya veriyorum gibilerinden küçük bir espri bile yapmıştı:) ). Odama çıkarken bana çarşaf vs.vs. verdiler, çıktım odama odada 4 çocuk yatıyor. Hangisine yatsam, başkasına ayırmışlar mıdır diye kendimce mal mal düşünürken sonra bir tane yatak seçtim. Seçtim ama o an içimden kendi odamda bugüne kadar evimde bir kere bile çarşaf değiştirmediğim aklıma geldi, o an çok koymuştu bana.

Odadakilerle tanışma muhabbeti vs.vs. geçti okula gittim. Hazırlık sınav sonuçları açıklanmış %80 civarı kalmış hazırlıkta. İçimden dedim lan kesin kaldık. Neyse girdim sınıfıma kimse kimseyi tanımıyor tabii herkes boş boş etrafa bakıyor. Amerikalı adamın biri geldi konuşuyor. Çat pat anlıyoruz ama adam aldı başına gidiyor. Neyse bir ders filan öyle basit konuşmaya filan çalıştık, 2.ders idarecilerden bir bayan geldi, dedik hocam noluyor, bu hocamız türkçe bilmiyor. Hocada o an "Sınava girmeyen herkesi ingilizce biliyor kabul ederek en yüksek kura verdik". O an beynimden vurulmuşa döndüm aq. Dedim ben bittim, bir yıl uzadı direkt.

İlk günü zar zor bitirince odadaki çocuklardan biri evine dönmeye hazırlanıyordu, dedim arkadaş hayırdır niye dönüyorsun. O da bana ingilizce hazırlığı geçemediğini, bir kez daha zorlayamacağını sınava tekrar hazırlanacağını söyledi. İngilizce temelin çok iyi değilse sende durma diye kendince bir öğütte de bulundu...

Aradan 1 aya yakın geçti, olmadı yapamadım. Gerek derslerin zorluğu, gerek aile özlemi, gerek geride bıraktıklarım ağır geldi ve okulu bırakma kararı aldım. Bu kararı almak çok zor oldu tabii. Geri döndüğümde ailem ne der, etraf konu komşu hısım akraba ne der vs.vs. Ama sen karar verdikten sonra önünde dağ duramıyor...

Yurtta kaldığım bir ay boyunca çok şeyin kıymetini bilmediğimi fark ettim. İnsanın ana - babasının hiç bir şey yapmasa bile yanında durması, sıcak ev yemeği, halıya çıplak ayakla basmak :) gibi bir çok şeyin kıymetini anladım.

Ve gelgelim okulu bırakıp İstanbul'a geldiğimde ailem her ne kadar beni desteklediklerini söyleseler de dert ediyorsun bazı şeyleri kendine... Hemen bir işe girdim. Ve hem işe gittim hem de ders çalıştım. Ve sonuç olarakta şu an Beykent Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri(Tam Burslu) okuyorum.

Bu pek başarı öyküsü filan sayılmaz ama benden bir abi veya kardeş tavsiyesi istersen sen karar verdikten sonra önünde dağ duramaz. İnsanın başını en çok hısım akraba ne der soruları ağrıtır. Eğer kendine inanıyorsan her şeyi yapabilirsin, ama önce yapabileceğine kendini inandırmalısın.

• uni la ora lise mi okul deistirecen dalga geciyorlar diye ayrica hangi bolum ve ne diye dalga geciyorlar

• Yurt odanı ve arkadaş çevreni değiştir.

• Dalga geçmek için bahaneleri sağlamsa sen de onlara katıl. Kendinizle azcık barışık olun oğlum bu hayat ciddi alınmayacak kadar zavallı.

• Aileye bak sanırsın ÖSYM.

• Belki biliyorsunuzdur yurtlardaki ortamları.Yani saçma sapan sözler.Durduk yere laf sokmalar.Küfürlü konuşmalar gibi.Ve bunu sürekli yapıyorlar.Dış görünüşle değil yani.

• Durumu biraz daha net söylersem ben aile yanına dönüp devam etmeyi planlamıştım.Fakat bunun olamayacağını öğrenince böyle insanların arasında kalmaya mecbur olacağımı anladım.Ve bu durum beni daha da üzdü.

• Dalga geçtiğinde herkesin içinde git babanla dalga geç... de. Büyük ihtimalle kavga çıkar Allah ne verdiyse dal. Biraz ayak yersin ama en azından sen de vurmuş olursun ondan sonra dalga geçecek pozisyon bulamazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: vfdg41

Belki biliyorsunuzdur yurtlardaki ortamları.Yani saçma sapan sözler.Durduk yere laf sokmalar.Küfürlü konuşmalar gibi.Ve bunu sürekli yapıyorlar.Dış görünüşle değil yani.

takma onlari bi sure sonra birakirlar

UZA de gec

• vfdg41 V kullanıcısına yanıt
    duymamazzlıktan gel kardeşim cevap verme takma sende laf sok sinek mi vızıldıyo ya falan de bak nası sinir olacaklar yapamazlar bidaha yaparlarsa da göster dişini en fazla dayak yersin ama başkaldırdığını göstermiş olursun daha da bişey demezler sana
  • Peki teşekkür ederim hepinize önerileriniz için.Çok sağolun.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.