Merhaba, Direct X microsoft un geliştirdiği ve Multimedia, 3D ve benzeri alanlarda geliştiricilere sunulmuş olan bir API dir. Bu api yi Microsoft dışında kimse geliştiremez ve değiştiremez. Yani CAHİL ce savunduğun Nvidia nın DX 9.0 un gelişmişini yaptığı saçmalığı beni çok güldürdü :))
Eğer bu kadar büyük bir olay sadece bir toplantıda anlatılan ve dinleyenler dışında kimsenin bir fikir icra edemeyeceği bir şey olsaydı inan bana o toplantı için büyük Stadyumun kiralanması ve Aylarca aralıksız soru cevap şeklinde bir toplantı yapılması gerekirdi :)
Bu tür geliştirilen yeni yazılım teknolojilerinin dökümanları ve kullanım şeklilleri zaten isteyen firmalara Microsoft tarafından en ince ayrıntısına kadar anlatılarak veriliyor. Sence piyasada gezen DX Programlama kitapları nasıl yazılıyorlar?
Nvidia DX u tam yapamadıki gelişmişini yapsın :) Nvidia nın planları tamamen kendine özgü bir oyun motoru derleme programı ile anlaştığı firmaların yazdıkları oyunları sadece Nvidia kartlarda çalışacak şekilde optimize etmeleri ve Tekelleşip kesesini doldurmaktı aynı bi zamanlar 3DFX in yapdığı gibi.
Bu plan tutmayınce EŞŞEK gibin dize geldi ve DX 9.0c ye tam uyumlu bi seri çıkardı.
Diyeceğim uzuuunn uzunnn bişiler saçmalamadan önce araştırma yapman ;)
şu ana kadar okuduğum en mantıklı cevap bu oldu gibi
hala iddaa ediyo ya, yazık yazık.
quote:
Orjinalden alıntı: Wolverine61
sabonis, anlama güçlüğü çekiyorsun sen, sende idrak yolları enfeksiyonu mu var? İmzamdaki işlemci ve ekran kartı overclock ayarlarıyla aldığım iddialı 3dmark 2001 puanım sana verilecek en iyi cevaptır. 9600xt ile böyle overclock yapanlar şurda 3dmark 2001 puanı veya 2003 puanı yazsalar da görsek. Kartı ilk alıp taktığımda ve test yaptığımda 12.500 puan aldık. Şu an 16000 puan alıyorsam bu 3500 puanlık artış belli uğraşların ürünüdür. Ayrıca iddia değil, ispatı burda:http://service.futuremark.com/compare?2k1=8072862
Gidin PM den atışın bunun yeri burası değil
şimdi bi kere wolwerine arkadaşımız bu topiği gereksiz bulma konusunda çok haklı.çünkü o elindeki kartları 5 sene boyunca kullanmaktan yana birisi olarak,elindeki kartlarla oyunları sadce açar.ama bizler gibi yüksek çözünürlükte ve full grafik oyunları oynaması imkansız tabiki.ama bir de şöyle düşünmek gerekir,sabonıs arkadaşımın dediği gibi her ekran kartı fary-cry çalıştırmaz.ama wolwerine kardeşimizinde bu oyunu oynadığı yok.elindeki kartlarla tabiki,tetris,dama v.b oyunları tabiki 5 sene oynar. ayrıca wolwerine arkadaşımıza yazım hiç bir şey katmamışım ki bu da doğaldır zaten çünkü benim yazım ekran kartına yüksek paralar verip elindeki kartı 1 en fazla2 sene kullananlara.
ayrıca arkadaşlar benim yazımı okudusanız hikaye tadında yazıyor.hikaye uydurulmuş öyküdür.ben sadce bildiklerimi herkesin anlayabileceği dilden yazabilmek için böyle bir yazıya başvurdum.yani öyle yok mikrosoftun geliştirdiği bir şeydir bu falan diye ortaya çıkıp laf söyleneceğine olayın özünü anlamnızı isterdim.tabi okuma özürlü arkadaşilar varmış aramızda,oda kendini belli etmiş zaten.
veya arkadaşlar ben hiç bir şey bilmeyen biriside olabirim.ben bu topiği bir kaç forumda da yazdım ve kimseden bu şekilde tepki almadım.burda herkes istediği topiği açmakta serbest.ister 2 kere açarım ister 20 kere.bu ukalalığın anlamı nedir onu anlayamadım?ben hiç kimsenin açtığı topiklere bu şekilde terbiyesizce cevap vermedim. ayrıca wolverine arkadaşımız demişki diğer forumdakiler sessiz kalarak tepki göstermişler demiş.yoksa o öyle dedğilde sadce o cevap vermeyen arkadaşlar wolverinin yaptığının aksine gbilmedikleri anlamadıkları konulara cevap vermekı istememişler.
netse rakadşalr tabiki böyle şeyler demek ki olacak.arasıra kendini bilmez kişiler bu şekilde çıkacak.zaten bu yazıma da tepki verecektir kendisi.çünkü sabonis kardeşimizin iyi niyetle yazdığı bir yazıya heme kükreyerek cevap vermesinden belli.ama wolverinden ricam hani diğer forumdaki arkadaşlar gibi oda sesini kesrek tepki göstersin.biz burada birşey tartışıyoruz doğru yada yanlış.ne kadar gerekli bi topikmiş ki baştan itibaren bakın en çok cevap atan kendisi.
neyse konu ile ilgisi bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim. ben sonuçta nvidia'dan geliri olan biri değilim.sözüm şu ve arkasındayım. şu anki piyasa lideri atidir.ama yeni oyunlar ps3 destekli olarak geliyor.şu an için bnudestekleyen kartları almak en mantıklı şey diyorm.yoksa şu an bende gidip x800xt almak isterim ama 6 aysonra ps3 oyunları gelip atinin ps34 destekli kartları çıknca elimdekini satıp onu alacak güzcüm olmaz diyorum. sayglarımla...
Atinin x600 ve x800 ler için ps2.0b desteği sunduğunu/sunacağını biliyorum.
aynı şekilde 3dmark 04'ün hem ps2.0b hemde ps3.0 skoru vereceği gibi bir şey okumuştum.
yani 3dmark04, sonuçta en az ps2.0b destekleyen kartlarda çalışacak.
yani x800 o testte sonuç verecek demek.
nvidia ile ati arasındaki yarış, amd ile intel arasındaki yarışa benziyor.
her iki firma da teknoloji geliştiriyor ve dönem dönem birbirlerine üstünlükleri olmayacak olsa, ne Ar-ge'nin tadı kalır, nede tatlı rekabetin.
şu anda mesela prescott da olan problemlerden bahsedildiğini hiç duydunuzmu? işlemci çekirdeğinde sıcaklık sensör problemleri var ve lga775 platformunda tüm anakarat üreticileri kafayı yemiş durumda, herkes bios güncellemeleri ile sorunu örtbas etmeye çalışıyor.
her yerde var aynı skınıtılar.
Beyaz_Fatih kardeş buraya herkez istediğini yazar ama boş yazana herzaman tepki vardır :)) Parantez içinde gerçek deyipde sonra yalan yazdım yalan demekle bu işten sıyrılamazsın bunuda bil. Sen Nvidia ile devam et yola aferim (bu ban nvidia ya değil senin gibi bol atıp az tutanlara)
şu prescott sorununu açar mısın meke kardeş 3.0 rescott alcam da fiyatı da düşmüş.bi ark ısınma sorunundan bahsediyordu
Prescott sorunu 3.0 için pek yok.
3,4 ve üzeri için thermal kapanma sorunları olduğunu hem THG, hem de Anandtech sitesinde 915 ve 925 chipset testlerinde okuyabilirsin.
beyaz_fatih arkadasimiz olaylari tekrar karistirmaya basladı, kardesim tamam sen Nvidia nin daha iyi oldugunu soyleyebirsin, madem bu konuyu actin ve madem insanlar yorum yazacaksa onların yorumlarına da saygılı olacaksın. Demissinki "arasıra kendini bilmez kişiler bu şekilde çıkacak" bu oldumu şimdi? illaki cıkacak. Herkes yorumunu yazmakta ozgurdur. ve "hikaye tadında" diyerek isin icinden sıyrılmaya calısıyorsun,(ve bunuda konunu basinda ifade etmeliydin)SIKISTIGIN ZAMAN DEGIL. Bence Wolverine arkadasımız gerekeni yazdı daha da tartısılması sacma. Şu da bir gerçekki suan piyasanın lideri ATI ama tabikide ikiside zaman zaman birbirine ustunluk saglayacaktır , kim daha iyiyse o daha iyisini yapacıktır.
hala 3dmark2001'le falan uğraşıyo bu wolverine ya. tamam yavrum sen takıl biraz, ziyarete gelirim bi ara
ati radeon 8500 serisinden beri aynı mimariyi kullanıyor ve bu çipi devamlı olarak geliştiriyor. nvidia 2 kere mimari değiştirdi ama hala ati den hızlı sayılmaz. öve öve bitiremedikleri p.s 3 teknolojiside hikaye. 2.0 versiyonu ilede bu efektlerin verilebileceği oyun firmaları ve ati tarafından bizzat açıklandı. aslında gereksiz bir şeymiş yani. open gl de nvidia üstün olabilir ama 3d de ati hala en iyi kartlara sahip. işin can alıcı noktasıda budur zaten. piyasadaki oyunların %90 ı 3d oyunlardır. ati 8500 ile başladığı bu çipi (radeon serisi diyelim) inanılmaz geliştirdi. bu çipin ömrünün azaldığını atide biliyor tabi, belkide bir sonraki seri için çip hazırdır bile. ati artık nvidia nın her atağına rahatlıkla cevap veriyor. bir sonraki çipi dahada inanılmaz olacaktır. yakında çıkacaktır zaten. nvidia için yeniden zor günler başlayacak yani. hl2 ile zaten x800pro bile nvidia nın en iyi kartını rahatlıkla geçecektir. çıkan ön sürümlerde bu açıkça görülüyor. oyun piyasasında devrimi doom3 değil HL2 yapacak zaten. doom 3 ü oynayan kaç kişi var merak ediyorum. hl2 de ati öne geçince yaşasın ati demeye başlarsınız yine.
quote:
Orjinalden alıntı: ysroguz
ati radeon 8500 serisinden beri aynı mimariyi kullanıyor ve bu çipi devamlı olarak geliştiriyor. nvidia 2 kere mimari değiştirdi ama hala ati den hızlı sayılmaz. öve öve bitiremedikleri p.s 3 teknolojiside hikaye. 2.0 versiyonu ilede bu efektlerin verilebileceği oyun firmaları ve ati tarafından bizzat açıklandı. aslında gereksiz bir şeymiş yani. open gl de nvidia üstün olabilir ama 3d de ati hala en iyi kartlara sahip. işin can alıcı noktasıda budur zaten. piyasadaki oyunların %90 ı 3d oyunlardır. ati 8500 ile başladığı bu çipi (radeon serisi diyelim) inanılmaz geliştirdi. bu çipin ömrünün azaldığını atide biliyor tabi, belkide bir sonraki seri için çip hazırdır bile. ati artık nvidia nın her atağına rahatlıkla cevap veriyor. bir sonraki çipi dahada inanılmaz olacaktır. yakında çıkacaktır zaten. nvidia için yeniden zor günler başlayacak yani. hl2 ile zaten x800pro bile nvidia nın en iyi kartını rahatlıkla geçecektir. çıkan ön sürümlerde bu açıkça görülüyor. oyun piyasasında devrimi doom3 değil HL2 yapacak zaten. doom 3 ü oynayan kaç kişi var merak ediyorum. hl2 de ati öne geçince yaşasın ati demeye başlarsınız yine.
:) Yaw kardeş Atiyi övcem diye atmaya gerek yokki Ps2 ile Ps3 arasında fark olmadığını ATI iddia ediyor Oyun firmalarından çıt yok çünkü nvidia sponsorluk anlaşması yapmayan firma sayısı bi elin parmakları kadar kaldı :) bu arada 8500 nereee 9800pro neree mimari değişmese 8500 zamanında bizi iyi dürttüler ozaman demmek adamlar ozaman 9800pro yu yapabilecek güçtelermiş desene.
Abartmayın kasmayın atmayın yumuşamayın sinirlenmeyin övmeyin sövmeyin sadece bilginizi ve deneyimlerinizi paylaşın
hala cocuk gibi ati-nvidia kavgasi yapiyosunuz ya bravo diyorum size
quote:
Orjinalden alıntı: skara
beyaz_fatih arkadasimiz olaylari tekrar karistirmaya basladı, kardesim tamam sen Nvidia nin daha iyi oldugunu soyleyebirsin, madem bu konuyu actin ve madem insanlar yorum yazacaksa onların yorumlarına da saygılı olacaksın. Demissinki "arasıra kendini bilmez kişiler bu şekilde çıkacak" bu oldumu şimdi? illaki cıkacak. Herkes yorumunu yazmakta ozgurdur. ve "hikaye tadında" diyerek isin icinden sıyrılmaya calısıyorsun,(ve bunuda konunu basinda ifade etmeliydin)SIKISTIGIN ZAMAN DEGIL. Bence Wolverine arkadasımız gerekeni yazdı daha da tartısılması sacma. Şu da bir gerçekki suan piyasanın lideri ATI ama tabikide ikiside zaman zaman birbirine ustunluk saglayacaktır , kim daha iyiyse o daha iyisini yapacıktır.
Katılıyorum+1
wolcerine gardaş,ben bilmediğim şeyi söylemem atmamda.yukardakilerin sadec benim görüşüm olduğunu belirtmiştim ama nedense bir türlü anlayamıyorsun.ayrıca ukalalaşma gibi lafları adama yediririz falan demişsin ve delikanlılıktan falan bahsetmişsin.seni tebrik ediyorum demek delikanlılığın kitabını sen yazdın.sen aynalı tahirmisin yoksa.keşke yanımda olsanda o lafları bi yedirmeye kalksan ama işate yanımda değilsin.ayrıca senin ne karakterde olduğun yazdığın yazılardan belli.diğer forumlarda kimsenin cevap yazmamış dediğin yerlere bak.herkes bir yorum yapmış ama senin gibi ukalalaşan kimse yok.haddimi bildirmek senin gibi dünkü bebelere kaldıysa gidip kendimizi nehre atalım.sen ben topik aştıkça karşıma çıkacakmışsın ya beklerim ben yeri gelir karşımdakinin allahı olmayı iyi bilirim.bildiğin konularda konuş,yada susu.kalabalık etme.ben yeri gelir 20 tane topikte açarım.benim açtığım topic seni niye geriyor anlamadım.geriyorsa gelirsin gevşetiriz.asıl sen akıllı ol aklını almayım,güzel çocuk...
ayrıca speed-step kardeşim,eğer açtığım topiği gereksiz buluyorsan niye cevap yazıyorsun?git başka konulara cevap ver,ortamı kalabalıklaştırma.bildiğiniz konularad konuşun,yada biliyorsanız nvidia ve ati hakkında konuşun.ama bilmiyorsan benim yazımın gerekli olup olmadığını tartışacağın bir yer değil.yazımı beğenmeyip içinden sövmek geliyorsa git bostana söv.burası bilginin ve fikirlerin paylaşıldığı bir yer.ben bişeyi yanlış bilebilirim.o zman beni uyar o öyle değil de.ama ukalalığın anlamı yok.
ondan sonra wolvwerine gardaş bak ben seni çok sevdim.ama unutma burda kimse ağa paşa değil,ağalık paşalık söz konusu oldumu allahın oğlu gelsin mühim değel.cevap vermek istemiyorsanız yazmayın,neşemiz kaçmasın. saygılarımla..
ayıca speed step arkadaşım,ben yalan diyip kaçmadım,senin gibi bazı kişilerin anlayamayacağını düşündüğüm için birazda olaya süs verdim ama sen bunuda anlamamışsın.bida tane tane yazarım ilk okul seviyesinde.,step topu at,tut wolverine tut.
arkadaşım teşekkür ederiz araştırma yazın için. ama benim fikrim 6800 serisinin ömrünün de o kadar uzun olmayacağı hani pixel shader 3.0 destekli oyunlar yaygınlaşıncaya kadar
Bu konuyu dunden beri takip ediyorumda kimse birseyi kabullenmek istemiyor.Bi konu acilmis yorum yapilsin diye olayi lutfen kisisellestirmeyin (Wolverine ve beyaz_fatih), bu durumdada forumun bi anlamı kalmiyor kalite dusuyor. Wolverine sen soylenenleri soyledin sende fatih_beyaz.Dahada uzatmayın, bence bunlar birbirinize yakışmayan ifadeler. Teşekkürler...
bak gene yazdığımı anlamamışsın anlama özürlü çocuk.tekrardan oku bakıyım yazdıklarımı.buralarda öyle külhan beyi gibi dolaşıp yok lafını yediririm yok akıllı ol gibi laflar konuşma.sen kimsin ki lan bana lafımı yedirecen?heryeri karıştırsan nolacak?beni başkasıyla karıştırma koçum.her su içilmez,her kuşun eti de yenmez bunu kafana yaz.şimdi git hangi topic'i anlamlı buluyorsan oraya cevap yaz.ne lan bu konuyu en gereksiz bulan sensin en çok sen cevap yazmışsın.yazma aslanım benim konularıma,yazacaksan da akıllı şeyler yaz.yazmazsan ukalalık yaparsan bizimde her zaman söylenecek bir çift sözümüz vardır elbet..
Arkadaşlar, bu ne sinir, bu ne kin.
biraz daha sakin olun lütfen.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme