arkadaşlar bi gerçek olan şudur.nvidia ekran kartı üretiminde en büyük ve en iyi şirkettir.buna itirazı olan arkadaşlar profesyonel anlamda bir araştırma yapsınlar anlarlar.bende var,yayınlayabilirim.ancak birde boynuz kulak mesele var.boynuz nvidia ati ise doğal olarak kulak. şimdi teknik konuşmak yerine herkesin anlayacağı dilden bir hikaye şeklinde olayı anlatıyorum. mikrosoft direck9 ile ilgili tezini ortaya koyduğunda,oyun şirketlerini ve ekran kartı üreticilerini,bu yeni teknolojiyi tanıtmak üzere toplantılara çağırdılar.tabi bu toplantılara bütün oyun şirketleriyle beraber nvidia hariç bütün ekran kartı üreticileride katıldılar.direktx9'u tam olarak mikrosoftun belirttiği ölçülerde ne eksik nede fazla olarak hazırlamaya başladı ve bunuda yaptı.nvidia ise,yani gelmiş geçmş en iyi ekran kartı üreticisi ise,toplantılara gitme ihtiyacı duymadan kendi bilim adamlarına direkt9 diye bir teknoloji hazırlama görevi verdi.nvidia bilim adamları öyle bir direkt9 hazırladıki mikrosoftun belirttiği ölçüler dışında çok daha kapsamlı gelişmiş bir teknoloji. ama gelin görünki 2 gün sonra ortaya çıkmaya başlayan direktx9 oyunlarında nvidia'nın bu çok gelişmiş bir şekilde ortaya çıkardığı direktx9 teknolojisi beklenenlerin aksine hayal kırıklığı yarattı.çünkü nvidia gibi bir şirket çok daha gelişmiş bir direktx9 yapıp prestijimi konuşturum derken oyun firmalarınında bu mihrosoftun toplantılarına katılıp direktx9'u ne eksik nede fazla kullandıklarını göz ardı etmiştir.ati ise dersini iyi dinleyen bir çocuk edasıyla istenileni ukalağalıya vurmadan(nvidanın direkx9'u daha çok geliştirmesinin aksine)tam olarak yaptı.sonuç olarak ati ekran kartlarıyla oyunlar,özellikle direkt9 oyunları tam anlamıyla bir bütünlük sağladı.nvidia ise mikrosoftun verdiği direkx9 değerlerinden(oyunlarda ve kartlarda kullanılması gereken değerler)tutturabildiği kadarını tutturdu ve bu nedenledirki direkt9 oyunlarıni 5900'ler yarım yamalak(aa 'yı rahat açamama)kullandılar.ancak bunca olaya karşı kafa karıştıran bir durum varki buda 9800'ler ile 5900'lerin 3d mark 2003 teatlarinde özellikle aynı puanları alması hatta nvidianın çoğu yerde öne geçmesi.bu asla 5900'lerin 9800pro'lardan iyi olduğu anlamına gelmez.5900 lerin bu puanı almaları sadece nvidia bilim adamları tarafından geliştirilen direktx9'un sonucudur.ama unutmamak gerekirki 3d mark test sisteminde kullanılan direkt9 oyun üreticilerinin kullandığı direkt9'un çok üzerindedir.oyun üreticilerinin kullandığı teknolji(directx9) tamamen atinin kullandığı ile aynıdır.bu nedenle oyunlarda atinin ön plana çıkması her zaman için kaçınılmaz bir gerçektir. şimdi günümüzdeki teknolojiye bakacak olursak.yapılan bir toplantı daha söz konusudur.bu toplantının adı da "DİRECTX 9C" . bu sefer toplantılardan kaçan yaramaz çocuk nvidia tabiki ağzı yandığı için bu toplantılarda yerini en önlerden aldı.ve mikrosofttan aldığı verilerle direkt9'u ne eksik nede fazla kullanak kartlarına koydu. şimdi ortada olan bir gerçek var.bu toplantılara oyun firmaları da katıldı.ve 2 gün sonra ortaya çıkacak oyunlarda ki teknolojide süphesiz direk9c desteği olacak.tabi nvidia bunu verilen ölçülere tam olrak yaydığı için bu oyunlarda şüphesiz başarılı olacak. peki ati bu toplantılara katıldıma dı diye soracak olursanız.soru işaratleri burda başlıyor.ati de nvidia gibi bu toplantılara katıldı.fakat gördükki çıkardığı yeni nesil ekran kartlarında bu teknolojiyi kullanmadı.şimdi aklımıza neden sorusu geliyor,olay aynen şöyle.tabii bu benim görüşüm.. ati 9800 serilerinde yakaladığı prestiji paraya çevirmek adına ,fazla para,çaba,kafa harcamadan 9800 serilerini biraz olsun geliştirerek (yani yüksek hızlara çıkamk için ddr3 kullnarak)x800pro ve x800xt kartlarını çıkardı.tabi 9800 serisinden bir hayli memnun olan ati kullanıcıları 6800'lerin getirdiği ps3 desteğini(directx9c)göz ardı ettiler,ve hemen bu kartlara hücum ettiler.doom3 ve far cry hariç(ps3 destekli) şu anda var olan her türlü oyunu deneyin istediğiniz kadar driver değiştirin her zamn öne çıkıp 1.olacak kartlar ati ekran kartları olacaktır.çünkü şu andaki oyunların hepsi directx9b desteklidir ve atinin bundaki üstünlüğü tartışılmaz.peki bu hep böylemi sürecektir hayır.. yakında ortaya çıkacak oyunların tamamına yalını direkt9c ps3 destekli olacaklar.(internette küçük bir araştırma yapmanız yeterli)hemde bu 1 yıla kadar olacak.peki şu anda o zamn hangi kartı almak mantıklı diye sorarsanız bence,6800 seri derim.çünkü 5900 kullandıktan sonra kesinlikle ati'ye geçmeyi düşünen ben,kesinlikle atinin şu andaki para tuzağına düşmek niyetinde değilim.eeeee ben şimdi 550-600 dolar+kdv vericem ve aldığım kart ps3 destekli oyunlarda verimli olmıcak.ayrıca 1 yıl sonraya bu ps3 destekli oyunlar çıkıpta ati ps3 destekli yeni kartlar çıkarınca elimdekiini elimden öldü fiyatına çıkarıp,kıçımı sıkarak(afedersiniz) ps3 destekli kartlar alamaya çalışacağım.valla arkadaşlar bence olmaz öyle şey.bugün nvidia sarsılan tahtını geri almak için ilk defa kullanıcı dehine ileriye yönelik bir teknoloji sundu ve fiyatlarınıda uygun sayılabilicek bir seviyede tuttu. lafı çok uzattım ama arkadaşlar inanın bence gerçek bu.ben şu an bi karat 600 dolar+kdv vereceksem o kartın beni en az 2-3 sene idare etmesini isterim.ve inanın şu an atinin kartlarıyla bu mümkün değil.yani gene her oyunu çalıştırır ama,yeni teknolojilerden mahrum bırakarak. pcnet dergisini okudum ve zaten oradaki karşılaştırma bir rezalet.zaten şu anki durumda karşılaştırma yapmak bile yanlış.çünkü nvidia 1 sene sonrasının kartı ati ise şu anın.bence ileriye dönük olark yapılacak en iyi yatırım bence 6800 serisi. bir ati severi,nvidia'dan çok çekmiş biri olarak söylüyorum bunları ve atiyede sesleniyorum.prestij kulanarak kart kakalamak hiç bir şeydir,teknoloji ise herşey.bizim geçici teknojojilere verecek paramız yok.en azından benim... saygılar...
biraz aralık falan bırakarak ayrı ayrı yazsaydın keşke. resmen okuyamadım
quote:
Orijinalden alıntı: sabonis
biraz aralık falan bırakarak ayrı ayrı yazsaydın keşke. resmen okuyamadım
ben okudumda noldu ki?ikiside ii kart ikiside seneyede ii kart olacaklar,sonraki seneye ikiside kötü kart.olay budur.
quote:
Orijinalden alıntı: Wolverine
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
@wolverine: konu ile alakasız olacak ama, 8500le ile far cry, splinter cell falan oynadın yani. e helal olsun zevk alabildiysen 9600xt'nin de 1 yıldan fazla zamanı olduğunu sanmıyorum. tabi 15 fps ile oyun oynamaya oyun oynamak dersen =) ayrıca doom3'te 9800pro'lar zorlanırken sen nası çatır çatır oynuyon onu da merak ettim hehe.
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
Arkadasimiz heralde nvidia urunlerinden satiyor yada zevk olsun diye bu konuyu acmis. Herkesin ozgur dusuncesi oldugu gibi benimde var bence ATI erkan kartlari konusunda 1 numara. ATI nin suanki teknolojisi gercekten cok iyi ve gelecegin ekran kartlarini simdiden tasarliyor. Bu arada dikkatimi ceken bazi arkadaslarimizin surekli kafa utulemesi. Kardesim burda "beyaz_fatih" arkadasimiz dusuncesini ortaya koydu , bizde guzel bir sekilde okuduk ancak birisinin cikip yok efendim bu konular eskiden tartisilan konular, yok efendim ne bicim topic atmissin vs... cok sacma.artik birakin bunlari. Adam demekki merak etmis ve bir konu ortaya atmis, daha dogrusu yeni bir uye olabilir ve bu konularin daha oncesinden tartisildigini bilmeyebilir bence cok normal ve topic atmasida normal. Teşekkürler...
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: Wolverine61
Yok yok, saat geç oldu, senin uykun gelmiş, git sütünü iç, yat, halisülasyon görmeye başladın.
Sizin kafadaki insanlar o kartları 1 yıl kullanır, sonra yenisini alır, para nasılsa var, mok gibi yani, alın alın! Size karışan mı var? Ama burda kimsenin kullandığı karta iyi iş çıkardığı zaman laf etmeyin. Bir de yazıları daha dikkatli okuyun!
biraz daha saygili davransak? konuyu kisisel kavgaya donusturmesek?
quote:
Orijinalden alıntı: caitlin
quote:
Yok yok, saat geç oldu, senin uykun gelmiş, git sütünü iç, yat, halisülasyon görmeye başladın.
Sizin kafadaki insanlar o kartları 1 yıl kullanır, sonra yenisini alır, para nasılsa var, mok gibi yani, alın alın! Size karışan mı var? Ama burda kimsenin kullandığı karta iyi iş çıkardığı zaman laf etmeyin. Bir de yazıları daha dikkatli okuyun!
biraz daha saygili davransak? konuyu kisisel kavgaya donusturmesek?
Alıntıları Göster
ya saçmalamış wolverine kendi çapında. neyse bırakın kendi haline. splinter cell sadece örnek verdim, ayrıca 2 ay önce çıkmadı far cry, maşallah kaç ay önce çıktı. nisan-mayıs idi yanlış hatırlamıyorsam. neyse asıl komik bulduğum şey ise 1 gb ram olmadan far cry ve doom3'ü takılma olmadan oynuyorum demiş olması, hem de 9600xt ile. ya peki tamam. şu tür iddaalardan nefret ediyorum. hele bi de far cry'da maşallah aa ve af açmış da oynamış. ya hey allahım ya. sallarken bari biraz mantıklı sallar insan.
neyse hadi kal sağlıcakla. şu forumdaki herkes biliyor ki o oyunlar senin dediğin sistemde o ayarlarda rahat bir şekilde oynanamaz.
@Wolverine61.. http://forum.donanimhaber.com/m_925406/tm.htm topiği hakkında oradaki bir arkadaş için attığın şikayet msjlarını hatırla! Şimdi senin burda yaptığının ne farkı var???
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
Gecenin bu saatinde başlığı açan arkadaşa teşekkür ediyorum...Çok güldüm de...
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
Wolverine kardes kendini bu kadar yorma bence soylenenleri soyledin, anlayan anlamistir heralde ne anlamasi gerektigini. Neyse simdiden herkese iyi geceler...
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
quote:
Sayın albayımız, anlaşılan şikayet gelmiş sana. Ama bu yazdığınla hiçbişey değiştiremezsin. İstersen korgeneral rütbesinde ol, istersen mareşal! Bahsini ettiğiniz adam benim halkıma varacak şekilde hakaret ve tehdit dolu bana bir sürü pm gönderdi, olay yargıya intikal etti zaten. Mahkeme sürüyor. O adamla bu durumun benzer yanlarını bana yazın. O kişi bana kafayı takmış bir mahlukat, burdaysa kişisel ne var? Söylemediğim, yazmadığım şeyi yazmışım gibi gösteren bir kişi var ortada, bu nedir? İftiraya benzer az biraz. Bir de yanlış örnek, örnek değildir. Bunu unutmayın.
Şikayet gelmedi ben olaydan rahatsız oldum.Attığın ilk mesajdan beri agresif bir tutum içindesin ve konuyu açan arkadaşı böyle bir konu açtığı için yerden yere vurmuşun, ki bence arkadaşın yazısı okunmaya değer.Bu agresif tutumundan vazgeçersen sevinirim.
YA ÇOK KOMİK OHA FALAN OLDUN YANİ
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
quote:
Sayın enderc albayımız, dikkat edersen sabonis nickli arkadaş onunla hiç alakam yokken birden bire bana söylemediğim şeyleri söylemişim gibi göstererek yazı yazmış. Ben bu yüzden haklı olarak bu tepkiyi verdim. Adam hala hem suçlu, hem güçlü. Üstteki ilk 2 yorumda da fatih'in yazılanlarına tepki var, benim tepkim daha sert, herkes aynı kafada yorum yapacaksa hiçbişey yazmayalım kardeşim! Bu arada alakasız adamlar olaya müdahale etmesin, konuyu yanlış okuyarak yanlış yorum yapmasın. Daha nedir yani? O adamda hiç mi hata yok? Saygılar efendim... saygılar...
Hadi ondaki tutumunun bir sebebi var. Peki daha attığın ilk mesajdaki sözlerin sebebi ne?
quote:
Orijinalden alıntı: enderc
quote:
Sayın enderc albayımız, dikkat edersen sabonis nickli arkadaş onunla hiç alakam yokken birden bire bana söylemediğim şeyleri söylemişim gibi göstererek yazı yazmış. Ben bu yüzden haklı olarak bu tepkiyi verdim. Adam hala hem suçlu, hem güçlü. Üstteki ilk 2 yorumda da fatih'in yazılanlarına tepki var, benim tepkim daha sert, herkes aynı kafada yorum yapacaksa hiçbişey yazmayalım kardeşim! Bu arada alakasız adamlar olaya müdahale etmesin, konuyu yanlış okuyarak yanlış yorum yapmasın. Daha nedir yani? O adamda hiç mi hata yok? Saygılar efendim... saygılar...
Hadi ondaki tutumunun bir sebebi var. Peki daha attığın ilk mesajdaki sözlerin sebebi ne?
Alıntıları Göster
Sayın albay fln deme lütfen bende senin gibi bir üyeyim ne eksik ne fazla..
quote:
quote:
Sayın albayımız, anlaşılan şikayet gelmiş sana. Ama bu yazdığınla hiçbişey değiştiremezsin. İstersen korgeneral rütbesinde ol, istersen mareşal! Bahsini ettiğiniz adam benim halkıma varacak şekilde hakaret ve tehdit dolu bana bir sürü pm gönderdi, olay yargıya intikal etti zaten. Mahkeme sürüyor. O adamla bu durumun benzer yanlarını bana yazın. O kişi bana kafayı takmış bir mahlukat, burdaysa kişisel ne var? Söylemediğim, yazmadığım şeyi yazmışım gibi gösteren bir kişi var ortada, bu nedir? İftiraya benzer az biraz. Bir de yanlış örnek, örnek değildir. Bunu unutmayın.
Şikayet gelmedi ben olaydan rahatsız oldum.Attığın ilk mesajdan beri agresif bir tutum içindesin ve konuyu açan arkadaşı böyle bir konu açtığı için yerden yere vurmuşun, ki bence arkadaşın yazısı okunmaya değer.Bu agresif tutumundan vazgeçersen sevinirim.
Alıntıları Göster
arkadaşlar; beğenmediniz/anlamadığınız yazılara tepki göstermek zorunda mısınız???
quote:
Orijinalden alıntı: djx
quote:
Orjinalden alıntı: djx
Komik olan nedir? Söyle de bizde senin bu msjını sırf post sayını arttırmak için attığını düşünmeyelim...
quote:
quote:
Komik olan nedir? Söyle de bizde senin bu msjını sırf post sayını arttırmak için attığını düşünmeyelim...
Alıntıları Göster
Benim burda post sayımı arttırmak falan gibi bir niyetim yok sadece olaya kişisel bir tepkim
quote:
Orjinalden alıntı: enderc
quote:
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
Wolverine yazı nvidia taraflı değil yazı gerçekleri içeriyor.Şu an nvidia teknoloji olarak daha üst düzelde kimse bunun aksini iddia edemez.Ama elbette bu yeni teknolojinin ne kadar verimli olduğu yararları tartışılır...
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
quote:
Gercekten tebrikler wolverine. Olaya cok iyi hakim olmussun, bencede, (son yazında) yazılacak en guzel yazıyı yazdın..
quote:
Orijinalden alıntı: skara
quote:
Gercekten tebrikler wolverine. Olaya cok iyi hakim olmussun, bencede, (son yazında) yazılacak en guzel yazıyı yazdın..
Alıntıları Göster
Merhaba, Direct X microsoft un geliştirdiği ve Multimedia, 3D ve benzeri alanlarda geliştiricilere sunulmuş olan bir API dir. Bu api yi Microsoft dışında kimse geliştiremez ve değiştiremez. Yani CAHİL ce savunduğun Nvidia nın DX 9.0 un gelişmişini yaptığı saçmalığı beni çok güldürdü :))
Eğer bu kadar büyük bir olay sadece bir toplantıda anlatılan ve dinleyenler dışında kimsenin bir fikir icra edemeyeceği bir şey olsaydı inan bana o toplantı için büyük Stadyumun kiralanması ve Aylarca aralıksız soru cevap şeklinde bir toplantı yapılması gerekirdi :)
Bu tür geliştirilen yeni yazılım teknolojilerinin dökümanları ve kullanım şeklilleri zaten isteyen firmalara Microsoft tarafından en ince ayrıntısına kadar anlatılarak veriliyor. Sence piyasada gezen DX Programlama kitapları nasıl yazılıyorlar?
Nvidia DX u tam yapamadıki gelişmişini yapsın :) Nvidia nın planları tamamen kendine özgü bir oyun motoru derleme programı ile anlaştığı firmaların yazdıkları oyunları sadece Nvidia kartlarda çalışacak şekilde optimize etmeleri ve Tekelleşip kesesini doldurmaktı aynı bi zamanlar 3DFX in yapdığı gibi.
Bu plan tutmayınce EŞŞEK gibin dize geldi ve DX 9.0c ye tam uyumlu bi seri çıkardı.
Diyeceğim uzuuunn uzunnn bişiler saçmalamadan önce araştırma yapman ;)