Şimdi Ara

Büyük kapışma! 47LW650S vs 46D8000 (veya 7000) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pigeontechs

ben bu tv işini hiç anlamadım. d8000 sonynin yılın en iyi paneli denilen modeli ile kıyaslanıyor ama burada çok farklı bir tv ile -lg ile.
    kimisi lg 3d dışında kötü diyor, mutlak uzak durun diyor ama burada bunlarla kıyaslanıyor.
    lgden philipse, philipsten sony kaydım ben bu yazıları okuya okuya. hala işin içinden de çıkamadım. benim de 3000 liram var burayı okuya okuya aylardır tvsiz oturuyorum. bir 40 ekran bile alamadım gitti o paraya.
    bir tv alayım bir daha da buraya tv için girmem.

cehalet mutluluktur lafı çok doğru hiç araştırmadan bilmeden alan adamın tvsi tıkır tıkır çalışır bide sen araştırıp alırsın birsürü sorun olur
    Ben bikere telefon alcaktım aklımda bir model vardı bu site yüzünden 2 ay alamamıştım sonra gidip aynısını almıştım. Ağzı olan profesör olmuş burda.. lg, sony, philips den birini al gitsin işte bende öyle yapcam hangisinin tipi hoşuma giderse

• quote:

ben bu tv işini hiç anlamadım. d8000 sonynin yılın en iyi paneli denilen modeli ile kıyaslanıyor ama burada çok farklı bir tv ile -lg ile.
    kimisi lg 3d dışında kötü diyor, mutlak uzak durun diyor ama burada bunlarla kıyaslanıyor.
    lgden philipse, philipsten sony kaydım ben bu yazıları okuya okuya. hala işin içinden de çıkamadım. benim de 3000 liram var burayı okuya okuya aylardır tvsiz oturuyorum. bir 40 ekran bile alamadım gitti o paraya.

Çok büyük paralar vermedikçe aldığın her panel birtakım eksileri ile gelecek bir defa. Bunu bir kere establish etmen lazım. O yüzden "en iyi" paneli almıyor insanların %99 u, fiyatını ve isteklerini karşılayabilecek en uygun TV yi alıyorlar. İyi TV konsepti her kişi için farklı. Ama tabii objektif olan şeyler vardır, HX920 nin D8000 ile kıyaslanamayacağı gibi. Sen burdan modelleri öğren sonra gidip çıplak gözle kendin dene bu yüzden.
    Ama sen artık kaybettin, TV al ilk işin buraya resimleri koyup "clouding var mı beyler" diye sormak olacak. TV ni uyduya takıp izlemekten fazla şey yapacaksan bu foruma her daim ihtiyacın var

• quote:

haklısın, başlıktaki 2 TV yi mukayese etmek hatalı. 3000 TL civarına, 46nx720 alır, TV olayını kapatırsın.
  • teşekkürler nx720 de karar kıldım :)
    foruma girmem derken, bir daha tv alacağım zaman ne alayım diye araştırmaya girmem demek istedim :) yoksa ilk defa böyle bir tvim olacak, daha çok sorum olacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pigeontechs -- 9 Şubat 2012; 10:06:20 >
  • 3000TL ye 46NX720 bulursan bir tane de bana ayırt
  • 46 bulamadım o rakama, 40 ekran 2800lerde.
  • 40" boyutta olan da büyük ihtimalle yan ithalattır yalnız, ona dikkat et.
  • 2750:http://www.sonyasya.com/asp/product/257/Sony-Bravia-KDL-40NX720-3D-102-Ekran-LED-TV ile telde Volkan bey ile konuştum. çok ilgiliydi. 1 piksel falan farketmez herhangi bir hatada, beğenmediğinizde hemen geri alırız dedi. böyle bir muhattap bulmak bile kafadaki soru işaretlerini atmaya yetiyor.
    ben taksitle alacağım 10 taksit 2880 gibi oluyor. fiyat gayet iyi geldi.
    sony garantisinde, mağazaları da varmış zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pigeontechs -- 9 Şubat 2012; 11:48:32 >
  • Ya siyah dengesi ve kontrast oranini düşündüğümüzde, üstüne birde standart yayınlardaki performansı karşılaştırıldığında gönlüm hala panasonic 46g30 serilerine kayıyor. Tek kaybettiği nokta elektrik tüketimi arada 30-40 kw oynuyor. Plazmalardaki eski piksel yanma sorunları tarihe karıştı. Ömür dersen hepsi berabere gidiyor üreticilerde bunu söylüyor.

Şimdi kuzey amerikada panasonic'in 50 serileri tanitildi, TRye gelecegi zaman eski serilerde ciddi indirim olur diyorum, bugune kadar hep oyle oldu ne dersiniz?

46D6000 USB desteği-enerji tüketimi konusunda çok iyi. 7000 ve 8000 serilerini 3d ve smart internet icin alirim diyordum ama oda kumandayla işkence gibi. Gerçi klavye cikarmis samsung ne derece kullanisli bilmiyorum.
  • quote:

2750:http://www.sonyasya.com/asp/product/257/Sony-Bravia-KDL-40NX720-3D-102-Ekran-LED-TV ile telde Volkan bey ile konuştum. çok ilgiliydi. 1 piksel falan farketmez herhangi bir hatada, beğenmediğinizde hemen geri alırız dedi. böyle bir muhattap bulmak bile kafadaki soru işaretlerini atmaya yetiyor.
    ben taksitle alacağım 10 taksit 2880 gibi oluyor. fiyat gayet iyi geldi.
    sony garantisinde, mağazaları da varmış zaten.

Dediğin gibi fiyat gayet iyi, hayırlı olsun şimdiden.

• teşekkür ederim. nihayet aldım, rahatladım. bakalım nasılmış yeni nesil tvler..
  • techraven 47 LW650S İ haftasonu kampanyaları ile 3100 e alırsın demişsin. o fiyata yakın bi fiyat bulsam hemen alacağım. 3900 civarında bu model turuncu indirim falan bekliyorum işte:(
  • Konuyu takiben, D6000 den aşağı seçenek sunulmamış. Bence D6000 yerine 6500 daha iyi, 3D dışında (forum paylaşımlarından edindiğim üzere 6000 serisi, 720p 3D) ihtiyaçlarını %90 karşılar. D7000 ile D8000 arasında sağdece tasarım farkıvar. samsung.com teknik detaylardan karşılaştırma ile bakabilrisiniz. D8000 ide 7000 e benzerliğinden dolayı eledikten sonra geriye D6500 ile D7000 kalıyor. Onada teknik detaylardan karşılaştırabilirsiniz.
    Neden 6500 diyorum: bu tv de HD DVB-S2 tuneri mevcut, 6000 de yok. Bu size kafadan (evde HD yayın drekt izlemek için) 250TL kar demektir.
  • Arkadaşlar ben bu başlığı açtığımda TV konusunda toydum. O yüzden maruz görün kusurumu. Ben de artık biliyorum bu iki tv nin kıyaslanmayacağını. Zaten kendi adıma ne LG ne de Samsung almamaya karar vermiş durumdayım:)

Sony NX-HX720 serileri şimdilik hedefim
    Bir de sharp 46LE830 var aklımda.

Bir yanım da EX720 alıp bir tane de 3d li 720p projeksiyon cihazı almayı düşünüyor.

6000'ine de 6500'üne de 7000'ine de 8000'ine de asla bakmadan samsung almayacağım. Clouding beni normalde hiç rahatsız etmezdi ve hatta senelerce fark bile etmezdim, taa ki bu foruma dalana kadar. Şimdi artık hem milyarlarca para vereceğim, hem de mutsuz olacağım için almayacağım samsung.

Ayrıca bir konuya değinmek istiyorum. Evlenme arifesinde iken insan baya bilgileniyor. Orta düzey kullanıcılar olarak alabileceğimiz en kral beyaz eşya markalarından biri olarak Siemens'i örnek vereyim. Siemensten bir ankastre fırın, ocak, davlumbaz, bulaşık makinası, çamaşır makinası ve buzdolabı alabiliyoruz bir tane TV fiyatına. Tamam en iyi modellerini değil ama gene de 2 sene öncesine göre çok özellikli ve tasarruflu, tasarımı da süper bir alman markasının beyaz eşyaları alınabiliyor 5 milyar gibi rakamlara.
    Şimdi sorarım size, bir televizyona 4-5 milyar verilir mi?
    Yahu buraya kim ne yazarsa yazsın, ne iddia ederse etsin, hiçbirimiz televizyonu, zamanımızın %90'ında 1080p Full HD 3d BlurayRip'ler ile falan kullanmayacağız. Zaten öyle bir amaç var ise televizyona para verene kadar gidip adam gibi bir projeksiyon cihazı ile ev sinema sistemi kurmak daha doğru. Televizyon amacı için kullanılacak ise, ki bu amaca film izlemek, konsol oynamak ve tabii ki normal yayınları (normal derken digiturk, teledunya, uydu vs. kastediyor ve HD yi de içine katıyorum) izlemek de dahil ise; benim zamanımın %95'i bu aktiviteleri yaparak geçecek. Televizyondan ASLA internete girmeyeceğim, girersem diye de ASLA bir klavyeye 300TL vermeyeceğim, televizyonumdan ASLA skype yapmayacağım, çünkü bütün bunlar için bir bilgisayarım var, ve şimdiye kadar da bilgisayarımı televizyonuma bağlayarak ÇOK MUTLU MESUT bir şekilde HEM SKYPE, HEM FULL HD FİLM, HEM İNTERNETTE SÖRF yapıyordum.

valla kafam çok bozuluyo, keşke birisi aklımdan söküp alabilse öğrendiğim bunca gereksiz bilgiyi. vallahi cehalet mutluluktur. Nişanlımla gidecektim bir elektronik markete, kasalarını ve görüntüsünü (yanımda bir media player ve uygun birkaç video ile giderek) beğendiğim bir televizyonu alacaktım. benim için ilk öncelik bütçe ve beni tatmin etmesi idi. Şimdi clouding, latency, refresh rate, contrast, smart tv, 3d yi hangi çözünürlükte verdiği, yandan izleme açılarının dereceleri, görüntü işlemcisinin kaç çekirdekli olduğu, hangi codecleri desteklediği gibi zırvalar yiyor bitiriyor beynimi. 10 milyar mı verelim televizyonumuzla tatmin olmak için?

Lütfen hiç kimse alınmasın, sözüm asla forum kullanıcılarına değil, bilgiyi uygun olmayan bir biçimde işleyen zihnimedir. :)

Allah hepimizin yardımcısı olsun bu tv serüveninde. Ama şunu söyliyim, 60-70 milyar vererek araba alırken de, nişanlıma evlenme teklif ederken de, hatta üniversite sınavı sonucunda okul seçerken bile bu kadar düşünmemiştim. :)
    Bilmiyorum katılır mısınız...

• 46D7000 al kurtul

Aslında panasonic neo plazma derdim ama xbox ve ps3 çok oynar dalar gidersen problem çıkar.Plazmaların kullanımı özen ister.Ben 42gw30 neo plazma kullanıyorum çok memnunum.
  • (Alıntı) ''Televizyondan ASLA internete girmeyeceğim, girersem diye de ASLA bir klavyeye 300TL vermeyeceğim, televizyonumdan ASLA skype yapmayacağım, çünkü bütün bunlar için bir bilgisayarım var, ve şimdiye kadar da bilgisayarımı televizyonuma bağlayarak ÇOK MUTLU MESUT bir şekilde HEM SKYPE, HEM FULL HD FİLM, HEM İNTERNETTE SÖRF yapıyordum.'' Bu yazıya göre:

Ben bile lcd servisinde çalıştığım halde, lcd seçerken zorlandım. Şahsen tercihim samsung olsada modeller arası değişimler insanı yanıltıyor.
    Mağazada yüksek modeller ile düşük modellerin bir arada olması beğeneceğimiz bir cihazı, yanındaki yüksek modelinden dolayı gözden düşürüyor.
    Stanadart bir model olarak D550 LCD evimde güzel gösteriyor, 100hz olsaydı dediğim durum olmadı (kablotv analog olduğu için 2m den yakın izlenmesede, 3m den itibaren çok net SD gibi. HD uydu alıcısı vs. bağlasam istersem 50cm yakından net izlerim.
    TV yi almadan önce mağazada gözlerinle göreceksin, yani sitelerde dolaşınca dediğin gibi insanın içine kurtdüşüyor.
    Hiç aklımda olmayaan kalitesiz kaliteli panel, yok arka etiketinde yazıyormuş, c ise şöyle p ise böyle. Hep acaba sorusu aklımıza takıyor.
    TV evde güzeldir, çunku karşılaştıracak başka bir tv yoktur.
    3D çok önemli değilse, internet hizmetinide pc den karşılayacaksan, yerterlilik bakımından D550 LCD derim. Yada 100Hz dersen D5000 LED.

• Sn.ignorant iyi akşamlar

Şöyle bir şey yazmışsınız;

.....benim için ilk öncelik bütçe ve beni tatmin etmesi idi. Şimdi clouding, latency, refresh rate, contrast, smart tv,
    3d yi hangi çözünürlükte verdiği, yandan izleme açılarının dereceleri, görüntü işlemcisinin kaç çekirdekli olduğu,
    hangi codecleri desteklediği gibi zırvalar yiyor bitiriyor beynimi. 10 milyar mı verelim televizyonumuzla tatmin olmak için?......

10 kağıtta versen zaten bu sorunları yine yaşayacaksın yahu

Aslında olayın genelinde işin maddi boyutu yokki(teknik olarak!)1 kağıtta versen,15 kağıtta versen yaklaşık aynı sorunlar/sıkıntılar
    hep vardır,sen bakma Marka Fanatiklerinin bu Forumdaki yorumlarına;adam Samy almış ve onun için olay bitmiş veya LGE almış
    ve paneli alemin Kralı yapmış!
    Bir çuval da para bayıldığı için artık geri dönüşte olamayınca işin maddi kısmı unutulup;psikolojik tatmin kısmı devreye girmiş

++

>Phil 9705 lere bir incele(bitmek üzere ama fiyatı çok ciddi düştü!! ayrıca başlığınıda oku!)
    >Sony den NX-HX7/8 OK dir,EX7x ise F/P olarak bence güzel bir alternatiftir!
    >PDP istersen Pany den VT3x ciddi tavsiyemdir! F/P olarak hala kaldıysa GW3x ler yine ciddi tavsiyemdir!(ancak başlığını iyi oku ve Desktop/Game
    v.s işlerin varsa yine iyi oku konuyu!

3D "Gazına" aldanma
    Paneldeki bahsettiğin bir dünya ıvır-zıvır özelliklerede fazla takılma hatta hiç takılma!

DH de bu konuda çok yalnış ve kasıtlı "bilgi" diye yorumlara ratlayacaksın;zaten insanlarında özellikle "kararsızların"
    kararsız kalmasına işte bu sözde yorumlar sebeb olmaktadır!
    Adamın bir paneli alacağı varsa bile hep "acaba" deyip eli bir türlü gidemiyor+

• Albani hoca,

Bilgine saygımız var ama sen de bu 3D konusunda sabit düşünceni gözden geçirmen gerekmiyor mu?

Ben şimdiye kadar burada 3D alınması konusunda hiç bir forum üyesinin ısrar eden mesajını okumadım.3D sadece tavsiye ve tercih
    konusudur.
    Yakın bir zamanda bir arkadaşımla bu 3D konusunda nerdeyse papaz olacaktım.Yakın çevremden tv tavsiyesi istedikleri zaman 3D isteyip
    istemediğini mutalaka sorarım.Benden en ucuz ve en kaliteli tv 42" tavsiyesi isteyen yakın bir arkadaşıma Vestel tavsiye etmiştim ki
    çevrede cimri olarak tanınan bu arkadaşım bu olaydan iki gün sonra Vatan bilgisayara başka biriyle girip orada ki 50" Lg Lw serisini
    görünce gerekli bilgiyi vermediğim için beni cahillikle suçlamıştı... Ondan sonra da 3D olayının aranılan bir özellik olduğuna kesinlikle emin
    oldum.. Bugün "Bana 3D gerekmez" diyenlerin çoğu ilerde niye almışken 3D'yi tercih etmedim" diye hayıflanacaktır... 3D için forumda
    kimse lisans ücreti istemiyor... Hiç kimsenin menfaati yok... Benim kişisel tercihim Toshiba'dır

• quote:

Orijinalden alıntı: techraven

3000TL ye 46NX720 bulursan bir tane de bana ayırt

mesajımda 3000 değil, 3000 civarı diyorum. şu an sony centerlarda 3360 civarı, paralel ithalat daha da ucuz veren yerler vardır tahminim
    sony merkez alt limit belirlemese daha da düşecekler uhtemelen ama resmi bayilerin fiyat kırmaları yasak
    bir de, tv de 3000'i gözden çıkaranın çoğu zaman +500 payı vardır
    http://sonyavrasya.com/asp/show_stock.asp?product=KDL-46NX720
    1 ay sonra sony daha da fiyat düşürür ise, fprlı muhteşem ötesi tv ler elde kalabilir

• arkadaş aman lg almada ne alıırsan al
    samsung alirrsan sorunlarlaa uğraşması cabası
    ama şansın iyi ggiderse o zaman iyidir
    bizim bu son nanoled lg ile maceramız kötü bitmiştii
    dahada tövbe bu kaliştesiz tvlere samsung ta öyle aslında
    albanihocami dinle veya sony al kuurtul bu durumdan
    ayrıca 3d ve diiğer bçr çok duurumuda seni fazla ilgilendirmiyorsa
    sony philips panasonic gibi kaaliteli tvlerden al
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.