Dlls 2.0 kıstası olacak kadar iyi değil. Yakın zamanda çıkan Death Stranding üzerindeki etkisini gördükten sonra bu daha anlaşılır oldu. Bundan sonra gelecek oyunlarda da, Dlls 2.0 desteği olursa, Amd'nin işi zor. Açıkçası yeni ekran kartı alma arifesinde olsam, Dlls 2.0 hünerlerini görmek adına biraz daha bekleyip, ona göre karar verirdim. |
Büyük Navi RTX 2080 Ti’dan %50 hızlı olabilir: 310 watt çekebilir (2. sayfa)

-
-
dlss 3.0 ile taa destekli bütün oyunlarda dlss olacak.
ek olarak nvidia yapımcının elinden alıyor uygulamasını artık kendisi yapacak. bütün oyunlarda göreceğiz desek yalan olmaz.
-
fiyat olarakta rekabet etseler tam olur bu iş
-
güç tüketimi felan önemli değil. kral benim demek için çıkmalı bu kart, %50 performans fazlası var ise efsane olur.
-
Ama olmayadabilir, çekmeyedebilir.
-
Stoklara geç gelir, bekleriz bu sefer az gelir, alırız, güncelleme ile iyileştirmeler gelir. Düzelte düzelte 1 senede anca yakalar 2080ti performansını.
-
Sevindirici gelişmeler. Rekabet her zaman iyidir ve bize yarar. Bu arada DLSS 2.0'ın AMD tarafında hiç bir muadili yok demek yanlış olur. Fidelity FX upscaling metodu DLSS 2.0 a benzer performans artışları sağlıyor ve open source bir özellik. Death Stranding de 4K 60fps üzerine çıkarıyor 5700 serisini. Tabi metodu DLSS'e göre baya farklı, ondaki gibi tensor core üzerinde çalışan bir yapay zeka uygulaması değil. Görsel olarak şu an DLSS 2.0 kadar iyi olmasa da yakın bir sonuç veriyor. AMD'nin RDNA 2 ile birlikte daha farklı bir cevabı olacak mı göreceğiz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: An Idiot AbroadAMD alarak bir kere hata yaptım R9 390 serisinde (MSI). 10 dakika geçmeden 94 dereceye geliyordu kart. Bir daha asla AMD ekran kartı almam.
Bence aldığınız kartın soğutmasını MSI düzgün yapmamış olabilir. Sapphire HD 7950, Asus HD 7950 DirectCU II, Sapphire RX 570 Nitro gibi AMD kartlar kullandım. Tüm kartlar işkence testinde 75 derecelerde rahatlıkla tutunuyordu.
-
Ya dlss2 varsa Nvidia da amd de image sharpening 2 çıkarır,sanki 500 yıl kovalasa yetişemeyeceği bir teknoloji amd nin, dlss in berbatlığını da gördü herkes o zaman abartarak anlatıyordu nvidia ama boş çıktı ayrıca,nvidia da bugün var olan teknolojilerin hepsinin karşılığı var amd de bir tek raytracing yok onu da daha erken olduğu için eklemediklerini söyledi amd zaten ki çıkmak üzere olan yeni kartların da muhtemelen olacak raytracing yani işin özü bir markayı ilahlaştırmanın anlamı yok iki firmada rekabet içinde bunun olması güzel gerisi hikaye
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haberin içeriğine göre yeni bir "R9 295x2" geliyor gibi.
Yani tek borad üzerinde 1 değil iki grafik işlemci olacak.
Yani AMD tek board'da çift gpu'yu crossfire yapacak.
Doğru mu anladım?
Aydınlatırmısınız?
-
Hayır öyle olmaz. nasıl gpu olarak 570 560ın iki katına denk geliyorsa bu da öyle olur. daha bu mimarinin sorunlarını tam çözemediler iki işlemci falan uğraşamazlar.
-
AMD her gpu çıkaracağı zaman aynı şey oluyor.sonra hep fıss çıkıyor
-
dlss için nvidia 10 sene arge yapmış. Ondan önce bir 10 senede yapay zeka işleme teknolojisi üzerine çalışmaları var.
kısaca amd'nin karşılık verecek bir şeyi yok dlss son 20 yılın en büyük devrimi olarak tarihe geçecek. Daha önceki devrim gpu'nun icadı.
Joker gibi cins bir adam bile 7.43'ten sonra neler neler diyor dlss ve nvidia için. "satanic witchcraft"
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyaqçocuk -- 17 Temmuz 2020; 22:34:17 >
-
O 10 sene de amd de yatmıyor du ki image sharpening i çıkardı,demek ki yani geçen o 10 sene de sadece Nvidia çalışmıyordu. sektörler genel olarak eşlenik ilerler bu birçok sektör için geçerlidir siz bu konuda bilgisizsiniz,demem o ki birileri biraz daha önce çıkarabilir birşeyleri ama diğer markalar da o teknoloji üzerinde çalışma yapıyorlar o süreçte örnek olarak iPhone ilk çıkmış olabilir ama o süreçte Samsung vs bununla ilgili arge yapmıyormuydu zannediyordunuz? Onlar da hemen hemen eşlenik ilerlediği için hemen üzerine Samsung da akıllı telefon pazarına girebildi mesela,bu örnekleri çoğaltabilirsiniz yani marka ilahlaştırmaya gerek yok iki marka da oyun için gerekli olan teknolojileri sunuyorlar
Sadece AMD değil NVIDIA kart alırken de birçok seçenek mevcut. Detaylı araştırmazsanız review makaleleri, youtube videoları izlemezseniz, en ucuzu seçmeye odaklanırsanız böyle kötü tecrübeleri yaşamak mümkün. Sapphire RX 5700 Pulse kullanıyorum, fan sesini bile duymuyorum.
-
-
dikkat daş düşebülü ayu çıkabülü
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Rtx 2080 ti gücünde olabilmesi için %50 performansı artırması gerekiyor. Üstüne bir %50 daha koyması hayal.
Tahminim 2080 ti gücünde bir tepe gpu gelir. Fiyatı da 500 ile 700 arasında olur. Nvidia belirler fiyatı
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
2080TI'dan %40-50 daha hızlı olacağını iddaa eden sızıntılar Nvidia'dan sızdı arkadaşlar, o olamaz, şu olamaz demeden önce biraz düşünmenizi öneririm.
5700xt'nin 2 katı birime sahip olup verimliliği %50 arttırınca rakamlar uzak ihtimal değil.
Yani trolluk veya dalga geçmek için mi yazıyorsunuz anlamıyorum ama amd'nin getirdiği şey zaten nvidia'da olmayan bir şey değil. Control panelden açıp kapatılan bir özellik.
Dlss gibi bir teknoloji amd'nin çok ötesinde bir şey. Apple örneğini neden verdiniz anlayamadım ama apple telefon tanıtımını izlerken google ceo'su yöneticileri arayıp "galiba telefonu piyasaya hiç süremeyeceğiz" tarzı bir laf etmiştir. Aynı şekilde sürememiştir.
Benzer bir lafı dlss gören amd yöneticileride söylemiştir eminim.
Ayrıca çok merak ettim samsung hemen apple'a hangi telefon modeli ile cevap vermişti?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyaqçocuk -- 18 Temmuz 2020; 20:4:49 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X