Şimdi Ara

Büyük Playstation Store Bayram İndirimi ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
4.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Müslumanlar çalışıp bir seyler üretmek yerine “neden bizim baytamlarimizda indirim olmuyor ?” dediği surece bir karış öteye gidemezler. Üret, ortaya bir şey koy, söz sahibi sen ol. Allah herkese akıl vermiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üretim namına hiçbirşey yok ülkemizde.

Bunu çözüceğimize elin gavurundan indirim bekleriz böyle.

• Gerçekten çoooooook önemli bir konu. Muhakkak çözülmesi lazım.

Müslüman camiasının bu kadar sıkıntısı ve sorunu varken bizim düşündüğümüz olaya bak. Arkadaş trol galiba çünkü başka açıklaması olmaz diye düşünüyorum.

• Ben cevapları aldım, gerekli degerlendirmeyi de yaptım. Sony yetkilisi olsam bundan sonra oyunları 1000 TL fiyatlar indirim de yapmazdım.

43 yaşındayım tüm iş hayatım boyunca elektronik ve bilişim sektöründe kendi Ar-Ge'si ve üretimi olan 100 milyon usd üstü cirosu olan şirketlerde çalıştım, çalıştığım şirketler neredeyse tüm dünyaya ihracat yapıyor.

Dünya pazarlarında ne satsan eyvallah diyen neredeyse tek ülkeyiz, elin adamının üründe, fiyatta neler talep ettiğini görseniz bu talebin nedenini daha iyi anlarsınız.

İşte bu yüzden adamların tüm özel gunlerinde indirim var buzim yok. Yok çünkü sizler olması gerektiğini dusunmuyorsunuz.

• Dante kullanıcısına yanıt
    Süper dedin bunu. Buradan Sony'nin bir amazon etmediğini de anlamış oluyoruz. Geçen sene ramazan kampanyası vardı hatırlarsanız. Bir de ülkelerin dini olmaz demiyorlar mı en çokta buna gülüyorum ha :) Bölgelerin dini var anlaşılan :)

Neyse, madem İngiltere psn'e bağlıyız neden senelerce vergiler :/ diyerek bizi kandırdılar. Şimdi asıl bombaya geliyorum, İngilterede yurdışı satışlar için vergi iadesi var. Mesela şuan GOW 40£, 6,18TL güncel kurdan hesaplarsak 247 TL ediyor. Bildiğim kadarıyla %20 vergileri var. Bu da vergi iadesi olduktan sonra 197 liraya satılması anlamına geliyor :) Aynı durumu RDR2 için uygularsak 60£ a satılan oyun bize vergi indirimiyle 296 liraya satılması gerekiyor. Ama buradaki arkadaşlara göre, kur yüksek :/, üretmiyoruz :/.

O değilde, Sony'nin bu ülkede psn açmaması yine bizim hatamız oldu :)

Sizin özelinizde demiyorum, ayrı bir mesaj atmamak için söylüyorum. Bu kadar bu ülkeye düşman olmayın arkadaşlar. Cem Yılmaz'ın bir skeci vardı: Sevmişim İngiltere'yi diye. Aynen öyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: matmma

Süper dedin bunu. Buradan Sony'nin bir amazon etmediğini de anlamış oluyoruz. Geçen sene ramazan kampanyası vardı hatırlarsanız. Bir de ülkelerin dini olmaz demiyorlar mı en çokta buna gülüyorum ha :) Bölgelerin dini var anlaşılan :)

Neyse, madem İngiltere psn'e bağlıyız neden senelerce vergiler :/ diyerek bizi kandırdılar. Şimdi asıl bombaya geliyorum, İngilterede yurdışı satışlar için vergi iadesi var. Mesela şuan GOW 40£, 6,18TL güncel kurdan hesaplarsak 247 TL ediyor. Bildiğim kadarıyla %20 vergileri var. Bu da vergi iadesi olduktan sonra 197 liraya satılması anlamına geliyor :) Aynı durumu RDR2 için uygularsak 60£ a satılan oyun bize vergi indirimiyle 296 liraya satılması gerekiyor. Ama buradaki arkadaşlara göre, kur yüksek :/, üretmiyoruz :/.

O değilde, Sony'nin bu ülkede psn açmaması yine bizim hatamız oldu :)

Sizin özelinizde demiyorum, ayrı bir mesaj atmamak için söylüyorum. Bu kadar bu ülkeye düşman olmayın arkadaşlar. Cem Yılmaz'ın bir skeci vardı: Sevmişim İngiltere'yi diye. Aynen öyle.
    Sony bu ulkede Ingiltere gibi bagimsiz bir Psn acsa bile musluman indirimi vs. gibi ozel bir sey goremezsin onu anlatmak istiyorum. Kendi kafasina gore ingiltere psn bile kendi psn'ine ozel indirim kampanya yapamaz. Bolgeye ozeldir.

Bu sektorun patronu, bu sektorun merkezi, bu sektorun piyasa sekillendiricisi, bu sektorun guc kaynagi olan Birlesik devletler bile kendi ulkesinde ozel bir indirim kampanyasi yapamaz. Indirim yapilirsa tum amerika bolgesine (Avustralya, canada, abd, brezilya vs.)

Evet uretmiyoruz. Uretiyor muyuz? Ne uretiyoruz da ekonomi bu kadar berbat. Sen kendi ulkeni madem cok seviyorsun, neden bu dolar yukseliyor peki? Dis gucler mi? Bu dolar neden yuksek kardesim ya? Her konuda kuru sıkı sallamayi birakin artik. Sizin Turkce oyun muhabbeti vardi orada da gorduk. Biz musteriyiz vay sunu yapariz vay bunu yapariz ne oldu? Patladi. Laf salatasi yapip hayal kurmayi birakin da su gercekleri gormeye alisin. Musteriyiz diye her istediginiz olmayacak. Kimsenin olmuyor. Musteriyiz kafasi da yeni cikti. Turk kizi gibisiniz. 250 gram karsiliginda yatlar katlar arabalar ister gibi. E sende ne var peki diye sorsan: "250 gram :)" adam zaten indirim doneminde su an. Bir de diyor ki musluman indirimi.

Vay efendim neden musluman bayraminda neden indirim yokmus. Ne urettin ne soz sahibisin sen ki indirim bekliyorsun? Olayin ne senin kara kasina kara gozune mi indirim yapsinlar. Umurlarinda degil muslumanlar daha anlayin iste. Almazsaniz yuru git almayin deseler ne yapacaksiniz cihad mi yapacaksiniz Abd'ye. Anca dis gucler bizi cekemiyor diye bagrinip cayinizdan bir yudum alirsiniz. En fazla bu.

Ulke dusmanligina da ayri paragraf acayim. Bu ulkenin kurucusu onderimiz MUSTAFA KEMAL ATATURK'e ayyas diyen, benim 60 dolarlik oyunu 300 liraya almama sebep olan, yurtdisinda ulke olarak en ufak itibar birakmamis, resmi bayramlarda, 10 Kasim'da ortalarda gorunmeyen, Soma madencilerinin ailesini doven bu adama ve 16 senedir bunu secmeye devam eden bu CAHIL cogunluk kesime dusman olmak gerek. Ulkeye degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 16 Haziran 2018; 7:15:46 >

• Önce psn yi Türk yapalım da sonra müslüman ederiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Foreign.

Mustafa Yiğit Beyefendi de çıkmış , biz oyuncuları düşündüğümüzden bol bol indirimler yapıyoruz fiyatlardaki artıştan dolayı diyor . Göz göre göre yalan söylüyor ve röportaj yapanlar kanallar da "Hmm evet evet ." diyerekten onaylıyor .
    İndirim yapınca biz ama fiyatlar yüksek çıkınca, kötü bi olumsuz eleştiride onlar !! Motto su bu..

• quote:

Orijinalden alıntı: sertace

Ben cevapları aldım, gerekli degerlendirmeyi de yaptım. Sony yetkilisi olsam bundan sonra oyunları 1000 TL fiyatlar indirim de yapmazdım.

43 yaşındayım tüm iş hayatım boyunca elektronik ve bilişim sektöründe kendi Ar-Ge'si ve üretimi olan 100 milyon usd üstü cirosu olan şirketlerde çalıştım, çalıştığım şirketler neredeyse tüm dünyaya ihracat yapıyor.

Dünya pazarlarında ne satsan eyvallah diyen neredeyse tek ülkeyiz, elin adamının üründe, fiyatta neler talep ettiğini görseniz bu talebin nedenini daha iyi anlarsınız.

İşte bu yüzden adamların tüm özel gunlerinde indirim var buzim yok. Yok çünkü sizler olması gerektiğini dusunmuyorsunuz.
    Playstaion Asia bana bayram indirim kuponu yolladı, ama biz avrupaya bağlıyız, kafan basmıyor mu buna? Kaç kisi sebebini yazmış neyi anlamıyorsun hala?

• quote:

Orijinalden alıntı: sertace

Ben cevapları aldım, gerekli degerlendirmeyi de yaptım. Sony yetkilisi olsam bundan sonra oyunları 1000 TL fiyatlar indirim de yapmazdım.

Keske daha ucuza satilsa tabii ki bunu kim istemez. Ama sordugunuz sorunun cevabini verdik psn zaten indirim yapiyor. Ama bu indirimler ulke bazli degil bolge bazli. Su an psne girip indirimleri gorebilirsiniz. O gordugunuz indirimler tum avrupaya bagli. Turkiye Almanya Italya ispanya hepsi dahil tamamen ayni oyunlar ayni indirim oraninda ortak sekilde. Turkiyeye ozel bayram indirimi yapilmaz. Yapilirsa tum bolgeye yapilir. Tum bolgede de ramazan diye indirim olmaz. Suudi arabistan sony gibi sirket kursa sony gibi unlu ve buyuk olsa onlar da paskalya indirimi yapmazdi takdir edersiniz.

• Bölge konusunda hepiniz yanılgı içindesiniz. PSN altyapısı her üyenin hangi ülkeden üye olduğunu biliyor, adamların elinde kredi kartı bilgileriniz var şaka mı yapıyorsunuz gerçekten 😀

PSN altyapısı rahatlıkla Türkiye'ye demiyorum bakın, tüm ülkelerde ki tüm kullanıcılara özel indirim yapabilecek big data üzerinden islem üretecek duzeyde.

Arkadaşlar bana neden, nasıl yapılamadığını anlatmayın talep edin bakın nasıl yapıyorlar. !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: Persona_Non_Grata

Playstaion Asia bana bayram indirim kuponu yolladı, ama biz avrupaya bağlıyız, kafan basmıyor mu buna? Kaç kisi sebebini yazmış neyi anlamıyorsun hala?

Alıntıları Göster
    Kafam gayet basıyor mesleği avukat olan bir üye olarak üsluba daha çok dikkat edin lütfen. Tartışma kültürü sabır içermek zorunda...

• Sony fanları laf konduramıyor psne. Siz böyle savundukça psni körü körüne daha çok alışacaksanız böyle haberlere;

m.bolumsonucanavari.com
    Anthem'in PlayStation Store'daki Fiyatı Arttı
    https://m.bolumsonucanavari.com/Haberler-Anthemin_PS_Store_Fiyati_Artti-91215.htm

Bakın xboxa herkes neden türkçe oyun çıkmıyor diye tepki gösterdi ve sonuç;

m.bolumsonucanavari.com
    Microsoft Türkçe Dil Desteği için İlk Adımlarını Attı ve Devamı da Gelecek
    https://m.bolumsonucanavari.com/Haberler-Microsoft_Turkce_Dil_Destegi_icin_ilk_Adimlarini_Atti_ve_Devami_da_Gelecek-91273.htm

Gayet mantıklı bir konu açmış, ama sony fanlarınca trol ilan edilmiş. Siz böyle laf kondurmadıkça psne oyun fiyatları iyice artar, size özelde indirim yapmaz. Siz bir tepki koyun sony öyle bir indirim yaparki siz bile şaşırırsınız ama yeterli şu biat kültüründen vazgeçin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Japonlar müslümandır.

• quote:

Orijinalden alıntı: evo_4

Japonlar müslümandır.
    Hristiyan'da değiller 🤗

• Celonfix kullanıcısına yanıt
    Sony 30’dan fazla Türkçe oyunu var sadece PlayStation 4’de, Xbox ilk defa bir oyunu Türkçe yapınca ne hikmetse kral ilan ediliyor. Asıl fanboy, trol kim acaba belli oluyor. Xbox’ın Türkçe oyunlara başlaması elbette güzel ama sanki Sony hiç çıkarmıyor da Xbox bütün oyunları Türkçe çıkarıyor gibi sunduğunuz için insanlar tepki gösteriyor. Geçen 2 ay da hem God of War hem de Detroit için Türkçe desteği sunmuştu Sony.

• quote:

Orijinalden alıntı: dark dragon

Sony 30’dan fazla Türkçe oyunu var sadece PlayStation 4’de, Xbox ilk defa bir oyunu Türkçe yapınca ne hikmetse kral ilan ediliyor. Asıl fanboy, trol kim acaba belli oluyor. Xbox’ın Türkçe oyunlara başlaması elbette güzel ama sanki Sony hiç çıkarmıyor da Xbox bütün oyunları Türkçe çıkarıyor gibi sunduğunuz için insanlar tepki gösteriyor. Geçen 2 ay da hem God of War hem de Detroit için Türkçe desteği sunmuştu Sony.
    Bu konu Xbox PS kavga konusu değil. Müşteri olarak hem Sony'den hem Microsoft'dan daha cok istemeyince ancak bu kadar alıyoruz konusu.

Buradaki eskiler bilir Türkçe PSN için ne kavgalar verdik, ondan öncesinde Türkçe PlayStation için ne kavgalar verdik. Zamanında bir is gezisi sırasında sadece Türkçe PSN görüşmesi için adamlarin UK ofisini bastım resmen.

Değerli oyunseverler siz istemeden hiç bir üretici size havadan bir hak tanımaz. Artık istemeyi ogrenelim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertace -- 16 Haziran 2018; 11:31:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dark dragon

Siz benim yazdıklarımı okumadınız galiba? Yada gözleriniz yerine başka bir şey kullandınız. Ben sony türkçe oyun çıkarmıyor gibi bir kelime kurdummu? Ben sadece xbox türkçe oyun çıkarıyor sony çıkarmıyor gibi bir kelime kurdummu? Kurmadım.

Benim dediğim şey tepki koyunca her şey olur. Xboxa türkçe oyun çıkarmadığı için tepki gösterildi bakım şimdi yeni yeni çıkmaya başlıyor türkçe oyunlar, ben kral falan ilan etmedim yani. Attığım linklere bakın bir, Anthemin fiyatını durduk yere arttırdı psn türkiye ama sizin gibi fanboylardan tek bir kelime tepki bile çıkmadı. Tepki çıksa emin olun o gün eski fiyatına düşecektir oyun ama sizin gibi fanboylar biat ettikle oyunların fiyatıda düşmez, size özel indirimlerde olmaz. Türkçe oyun meseleside olmasa nasıl savunacaksınız kendinizi cidden çok merak ediyorum, japonların malzeme kalitesi gibi argümanlarda kullanırsınız beklerim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Sony bu ulkede Ingiltere gibi bagimsiz bir Psn acsa bile musluman indirimi vs. gibi ozel bir sey goremezsin onu anlatmak istiyorum. Kendi kafasina gore ingiltere psn bile kendi psn'ine ozel indirim kampanya yapamaz. Bolgeye ozeldir.

Bu sektorun patronu, bu sektorun merkezi, bu sektorun piyasa sekillendiricisi, bu sektorun guc kaynagi olan Birlesik devletler bile kendi ulkesinde ozel bir indirim kampanyasi yapamaz. Indirim yapilirsa tum amerika bolgesine (Avustralya, canada, abd, brezilya vs.)

Evet uretmiyoruz. Uretiyor muyuz? Ne uretiyoruz da ekonomi bu kadar berbat. Sen kendi ulkeni madem cok seviyorsun, neden bu dolar yukseliyor peki? Dis gucler mi? Bu dolar neden yuksek kardesim ya? Her konuda kuru sıkı sallamayi birakin artik. Sizin Turkce oyun muhabbeti vardi orada da gorduk. Biz musteriyiz vay sunu yapariz vay bunu yapariz ne oldu? Patladi. Laf salatasi yapip hayal kurmayi birakin da su gercekleri gormeye alisin. Musteriyiz diye her istediginiz olmayacak. Kimsenin olmuyor. Musteriyiz kafasi da yeni cikti. Turk kizi gibisiniz. 250 gram karsiliginda yatlar katlar arabalar ister gibi. E sende ne var peki diye sorsan: "250 gram :)" adam zaten indirim doneminde su an. Bir de diyor ki musluman indirimi.

Vay efendim neden musluman bayraminda neden indirim yokmus. Ne urettin ne soz sahibisin sen ki indirim bekliyorsun? Olayin ne senin kara kasina kara gozune mi indirim yapsinlar. Umurlarinda degil muslumanlar daha anlayin iste. Almazsaniz yuru git almayin deseler ne yapacaksiniz cihad mi yapacaksiniz Abd'ye. Anca dis gucler bizi cekemiyor diye bagrinip cayinizdan bir yudum alirsiniz. En fazla bu.

Ulke dusmanligina da ayri paragraf acayim. Bu ulkenin kurucusu onderimiz MUSTAFA KEMAL ATATURK'e ayyas diyen, benim 60 dolarlik oyunu 300 liraya almama sebep olan, yurtdisinda ulke olarak en ufak itibar birakmamis, resmi bayramlarda, 10 Kasim'da ortalarda gorunmeyen, Soma madencilerinin ailesini doven bu adama ve 16 senedir bunu secmeye devam eden bu CAHIL cogunluk kesime dusman olmak gerek. Ulkeye degil.

Alıntıları Göster
    Güzel kardeşim, psn uk sadece operasyonu yürütüyor. İstatistikleri, verileri tutuyor. Gerektiğinde aksiyom alıyor. Vermezler gibi zavallıca bir kabulleniş ayrı şey, biz elimizden geleni yaptık ama vermediler ayrı şey.

Olayları nasıl değerlendiriyorsun bilmiyorum ama verdiğin örnekler ve benzetmeler çok saçma. Müşteriyiz diye her istediğimiz olacak demiyorum, Amerikadaki John, Almanyadaki Hans, Japonyadaki Lee parasını verdiğinde hangi hizmetleri alıyorsa Türkiyedeki Ayşe, Ahmet, Fırat da parasını verdiğinde o hizmetleri almalı diyorum.

Vergi iadesi diye bir şey var, bize ona göre satış yapılmalı diyorum, üretmiyoruz diye cevap veriyorsun. Bunun üretimle ne alakası var?

Siyasete girmek istemiyorum zaten konumuz da o değil. Ülkeyi sevmek sadece üretimle mi mümkün? Herkes kendi gücü nispetinde sorumludur bu işten. Haklarımızı savunuyorum en azından, hem de size rağmen. Bir taraf dış güçler derken, diğer tarafın oturduğu yerden üretmiyoruz demesi birbirinden çokta farklı şeyler değil.

Tekrar konuya dönecek olursak: Çin için Lunar indirimi yapan psn, bize gelince bölgesel bu işler diye savunulması çok ilginç :) Zaten şuan indirim yapıyor diyenler var bir de, aynı indirimleri ülkemiz için ismine Ramazan indirimleri deseydi kötü mü olurdu mesela?

Bu arada farklı bir konu olarak; us, uk, rus, end yada farklı bir bölgeden oyun alınınca ülkemizden sayılmaması durumu da ilginç geliyor bana. Oyunu oynandığı ip den dahi anlayabilir Türk oyuncu sayısını. İşine gelmesiyle alakalı bir şey bu. Mesela tarayıcıdan store sayfasına girdiğinizde geldiğiniz yeri tespit edip sizi Türkiye sayfasına yönlendireyim diyor.

Türkçe konusunda ise ellerinizi ovuşturarak beklediğinizi anlıyorum ama bu kadar aceleci olmazdım sizin yerinizde olsam.

• Çin ile ülkemizi kıyasalamak ne kadar mantıklı, adamların nüfusu 2 milyar:) ayrıca bizim ülkemizde pazar payı çok az. En fazla satan oyun uncharted 4 toplam 100.000 civarı sattı. Büyük oyunlar dışında kalan oyunlar 10.000 bile satmıyordur. Buraya özel bir şeyler olması için kayda değer bir pazar olması lazım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.