Şimdi Ara

büyükbaş süt hayvancılıgı işine girmeyi düşünüyorum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
14
Favori
109.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeş hayvanı sıfırdan sen yetiştirisen kazanırsın ama al sat yaparsan yani kurbanlık toplarsan zarar edebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmaca57

kardeş hayvanı sıfırdan sen yetiştirisen kazanırsın ama al sat yaparsan yani kurbanlık toplarsan zarar edebilirsin

yok bilader ben süt üretimi işine yoğunlaşacagım. tabi ki doğacak olan erkek mallrında sütünü sağamayacagımız için onlarıda ya kestirecegiz yada kurbanda satacagız ama o yan gelir olacak. asıl geliri sütten yapmayı planlıyorum. 50 inekten 40 yavru alsak bunların 30 tanesini yetiştirebilsek 15i erkek 15 i dişi mal olur dişiler sütlük olarak yetiştirilir erkekler zamanı gelince kesilir veya satılır .
  • Belli ki bu işlerden fazla anlamıyorsun. Öncelikle işi iyi öğren, maliyet hesabını iyi yap, çıkan tabloya göre değerlendirmeni yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Belli ki bu işlerden fazla anlamıyorsun. Öncelikle işi iyi öğren, maliyet hesabını iyi yap, çıkan tabloya göre değerlendirmeni yap.

işte bende bilenlerden bilği topluyorum. ögren diyorsunuz nerede ögreneyim yukarıda yazdım bile 2-3 aylıgına bir çiftlige başlayacagım diye artı burada bilğisi olanlardan bilği toplamaya çalışıyorum .
    ben sana yapmak istediğim şeyi söyleyim siz bana nasıl bir tabloda yapacagımı söyleyin o zaman
    40- 50 tane günlük 20 ila 25 litre süt veren inekle başlamak istiyorum
    5 dönümlük arazime sadece hayvanların korunacagı , bakımları yapılacak ve ufak bir ev yapılacak bir çiftlik yapmayı planlıyorum (ilk başta 4,5 dönüm yazdım yanlışmış 5 dönümmüş)
    ayrıca hemen yanımızda bulunan tarlanın sahibi akrabam olur her yıl 20 dönüm arazisini icara verir bu sene 750 liraya verdi bu araziyi en az 10 yıllığına icara tutmayı planlıyorum . o arazide yemlerin barındırılması (slajlı olan yemleri paketli alacagım) ve kalan yerlerinde uygun olan yemlik ekmeyi düşünüyorum
    yem olarak yeri geldiğinde ersu'dan meyve küspesi yeri geldiğinde şeker fabrikasından şeker küspesi yeri geldiğinde mısır silajı ve arpası buğday düşünüyorum.
    mısır silajının en pahalısı paketli fiyatı 250 lira (1 tonu) diğer küspeler neredeyse bedava denecek ucuzlukta .
    yani bu işi yapan herkes anasının karnında ögrenmiyor zamanla ögreniyor . ayrıca önceki mesajlarımda da belirtmiştim bu işten iyi anlayan bir yardımcı aile tutacagım çiftliğin başındaki evde bu aile oturacak hayvan bakımını vs. onlarla birlikte yapacagım .

• Valla işte araştır iyice işi oturttunmu çok para kazanırsın ama çok iyi planlaman lazım. Ayarı bi kaçırdınmı işin içinden çıkamazsın , birde sen diğer çiftkiklerden farklı ol daha modern bir tesis kurmaya çalış. Birde köylerden felan namuslu bir aile bul , çocuksuz olursa iyi olur , çocuklu olcaklarsa illa çocuklar en az 20 yaşında falan olsun onlarda bi işin ucundan tutarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fırtınam..

Valla işte araştır iyice işi oturttunmu çok para kazanırsın ama çok iyi planlaman lazım. Ayarı bi kaçırdınmı işin içinden çıkamazsın , birde sen diğer çiftkiklerden farklı ol daha modern bir tesis kurmaya çalış. Birde köylerden felan namuslu bir aile bul , çocuksuz olursa iyi olur , çocuklu olcaklarsa illa çocuklar en az 20 yaşında falan olsun onlarda bi işin ucundan tutarlar.

açıkçası ilk 2-3 sene modernliği tesis açısından değilde hayvanların bakımı ve beslenmesi açısından yerine getirecegim . daha sonra işi allahın izniyle yola koyduktan sonra büyütüp düşünürüz sonrasını. işin kötü yanı bizim köyde hayvancılık pek yok aile bulmak biraz zor olacak gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: yıldırım_beyazıt

quote:

Orijinalden alıntı: Fırtınam..

Valla işte araştır iyice işi oturttunmu çok para kazanırsın ama çok iyi planlaman lazım. Ayarı bi kaçırdınmı işin içinden çıkamazsın , birde sen diğer çiftkiklerden farklı ol daha modern bir tesis kurmaya çalış. Birde köylerden felan namuslu bir aile bul , çocuksuz olursa iyi olur , çocuklu olcaklarsa illa çocuklar en az 20 yaşında falan olsun onlarda bi işin ucundan tutarlar.

açıkçası ilk 2-3 sene modernliği tesis açısından değilde hayvanların bakımı ve beslenmesi açısından yerine getirecegim . daha sonra işi allahın izniyle yola koyduktan sonra büyütüp düşünürüz sonrasını. işin kötü yanı bizim köyde hayvancılık pek yok aile bulmak biraz zor olacak gibi

Çevre illerden bulmaya çalış. İş oraya gelipte çiftliği kurunca ilan falan verirsin

• Çevremde bu işleri yapanlardan bildiğim;süt işinde çok para yok.. et için bu işe girersen daha iyi.. ama biliyorsunuz ithalat olayı var ve bu büyük bir risk halen.. fiyatlar çok değişken..
  • quote:

Orijinalden alıntı: raskolnikov77

Çevremde bu işleri yapanlardan bildiğim;süt işinde çok para yok.. et için bu işe girersen daha iyi.. ama biliyorsunuz ithalat olayı var ve bu büyük bir risk halen.. fiyatlar çok değişken..

hocam onlar kendilerini acındırmak için söylüyorlar bence . annemin köyünde 10 inekle bu işi yapan bir akrabamız var adam sadece sütten her yıl 80 dönüm tarla satın alıyor neredeyse . tabi yemini kendi tarlasından kaldırıyor
  • Burdan istediğin kadar bilgi öğrenemezsin sana tavsiyem bu işleri yapan tanıdığın varsa yanında kal yoksa bir çiftlikte 5-6 ay çalış nasıl olduğunu öğrenirsin.Öğrenmeden işe girmek intihar.
  • 4500 mt kare alanda yapacaksan tamamen hazır yem kullanman gerekir buda sana bütce olarak öyle bir yansır ki her ay zarar edersin birde 7/24 hayvanların icinde durabilecekmisin? birde bu isi tek basına yapabilecekmisin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 16hakan16

4500 mt kare alanda yapacaksan tamamen hazır yem kullanman gerekir buda sana bütce olarak öyle bir yansır ki her ay zarar edersin birde 7/24 hayvanların icinde durabilecekmisin? birde bu isi tek basına yapabilecekmisin?

kusura bakmayın ben yanlış hesaplamışım . bizim köyde evlek olarak hesaplanır tarlalr burada da pek bilen yok hatta bende dönüme olan orantısını yanlış biliyormuşum . 2,5 evlek 1 dönüm yapıyormuş benim arsam 20 evlek oda 8 dönüm yapar yani 8000 mt kare . ama yinede o yere sadece hayvanların barınacagı yeri yapacagım .
    bu arada daha önce belirttim bir aile tutacagım maaşlı orada onlar kalacak ama bende 7/24 olmasada günün 12 saatini orada geçirecegim .
  • Uzun vadede karlı iş ama bence ilk başlıcak kişi hiç devlete bulaşmadan kredisiz bir kaç hayvanla başlamak lazım 60 tane mal ın hersorununu bırak tezeğini nereye dökücen o bile paralı satamıyorsunda bana kalırsa ilk başta 1-2 tane malı bakmaya çalısın tecrubeniz olur sonra modern tarım anlayışına geçersiniz bu işin tam anlamıyla yapan çok az kişiler var bi tanesi amasyada bu kişi ilk 3 senede zarar ediyor sonra ise elindeki malların değeri trilyonu geçiyor uzun lafın kısası
    uzun vadede yapılcak iş 5 sene sora zengin eden bir iş
    saygılar
  • Kendin yapmazsan kâr edemezsin, devamlı yem verirsen kâr edemezsin, başında durmazsan kâr edemezsin, işi bilmezsen hesabını doğru yürütemezsen kâr edemezsin. İşi öğren derken işi teoride değil, pratikte, detaylarıyla öğren ki bu, öyle kısa sürede olacak bir iş de değil. Bakanlık, belki il tarım müdürlükleri bu işin eğitimini veriyordur. Ordan başlanabilir. Sonra piyasa öğrenilir. Ayrıca girişimciliğin temel ilkelerinden biri pazardır. Sen ne kadar mal üretirsen üret, pazar yoksa o malın değeri sıfırdır. Yani ürettiğini satamazsan yine kâr edemezsin. Sütü toptan satabileceğin gibi kendin de satabilirsin. Bunun için krom tank gerekir, soğutuc da gerekebilir ama işin hilesine kaçarsan ve vicdanın rahat ederse çamaşır sodası veya benzer bir kimyasalla sütün kesilmesi engelleniyrmış. Ayrıca sütü makineden geçirip yağını da alabilir ve tereyağ yapabilirsin. Bir de bu iş birkaç hayvanla uğraşılmaz bence, olabildiğince fazla hayvan olmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

4500 mt kare alanda yapacaksan tamamen hazır yem kullanman gerekir buda sana bütce olarak öyle bir yansır ki her ay zarar edersin birde 7/24 hayvanların icinde durabilecekmisin? birde bu isi tek basına yapabilecekmisin?

kusura bakmayın ben yanlış hesaplamışım . bizim köyde evlek olarak hesaplanır tarlalr burada da pek bilen yok hatta bende dönüme olan orantısını yanlış biliyormuşum . 2,5 evlek 1 dönüm yapıyormuş benim arsam 20 evlek oda 8 dönüm yapar yani 8000 mt kare . ama yinede o yere sadece hayvanların barınacagı yeri yapacagım .
    bu arada daha önce belirttim bir aile tutacagım maaşlı orada onlar kalacak ama bende 7/24 olmasada günün 12 saatini orada geçirecegim .

sen o 12 saatte neler olacagını inan kesitremezsin inan bana babamla bu isi yaptıgı icin cok iyi biliyorum

• Bir çiftliğe girip tecrübe edinir sonra kurarsın işini.Bir şekilde ayakta kalırsın merak etme,istediğin kadar kazanamasanda ama bi ön tecrübe yapmak her zaman iyidir.
  • hocam bu memleketin senin gibi girişimci ruhu olan yiğitlere ihtiyacı var, kimse bu işin zorluğunu göze alamadığı için biz 40 liraya et yiyoruz allahın müflis yunanlısı 6 euroya et yiyor, devlet bu konuda ciddi teşvikler veriyor gözünü karart ve gir bu işe
  • quote:

quote:

quote:

sen o 12 saatte neler olacagını inan kesitremezsin inan bana babamla bu isi yaptıgı icin cok iyi biliyorum

işte en temel sıkıntılardan birisi bu . kime güvenecegimizi bilemiyoruz ki

• quote:

Orijinalden alıntı: rasim888

hocam bu memleketin senin gibi girişimci ruhu olan yiğitlere ihtiyacı var, kimse bu işin zorluğunu göze alamadığı için biz 40 liraya et yiyoruz allahın müflis yunanlısı 6 euroya et yiyor, devlet bu konuda ciddi teşvikler veriyor gözünü karart ve gir bu işe

inşallah hocam , ben işin zorlugundan çekinmiyorum 1-2 sıkıntılı olarak düşündüğüm nokta var .
    1.kime güvenecegizde malların başında duracak (çiftlik evinde yaşayacak olan aile olarak)
    2.allah göstermesin bir tökezlersek kredi borçları felan devlet belimden su alır şerefsizim

• quote:

quote:

quote:

quote:

işte en temel sıkıntılardan birisi bu . kime güvenecegimizi bilemiyoruz ki

sana söyle anlatayım bir süt veren kısım hastalıgı var hastalık cok cabuk gelisir bunu fark etmezsen bir baskmssın ki inek artık süt vemiyor ve 1 hafta suan icin ortalama 7 bin liraya aldıgın inek bugün hasatalıgından dolayı kasap parası ortalama 3 bin tl ve sen daha hastalıkları belirtilerini bile bilmiyorsun ki bilenlerin bile bazen caresiz kaldıgı durumlar var babamın bu konuda baya bilgisi vs var zaten kendisi yarısma hakemi her neyse suan bizim ciflikte inekler isal oldu cözümü yok asısı var ama kesin cözüm degil hastalık yine devam edebiliyor ama günlük 500 lt den fazla bir süt düsüsü meydana geldi buda cok büyük bir maddi kayıp iyisimi sen hic bulasma bu ise

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.