Şimdi Ara

büyükbaş süt hayvancılıgı işine girmeyi düşünüyorum (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
14
Favori
108.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • konuyu şöyle bir hortlatayım. bende bu işe girmeyi düşünüyorum. iş ile bilgisi olan arkadaşların güncel bilgileri paylaşmasını beklerim :)
  • Merhaba arkadaşlar ben hayvancılık işi yapıyorum ve 64 adet büyük baş hayvanım var hepsini çok acil satmak istiyorum yerim kırklarelı Demirköy de ve cins hayvanlar zor durumdayı. Uzağım yapamıyorum ilgilenen arkadaşlar için teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar,

Bende yeni bir uye, aslinda bende buyukbas sut besiciligine baslamak icin arastirma safhasindayim ve sizin soru /cevaplarinizla karsilastim, aslinda benim gibi hic deneyimi olmayanlar icin zor ama zor nedir, baslanmayan hicbir is bitmez onun icin baslamak lazim ve baslarken nerden basladigimiz cok onemli diye dusunuyorum, mesela ilk is bilgili insanlardan bilgi almak, oncelikle ben bankayla konustum ve dendigi gibi %40 lar %50 ler yok teminatta yok ama size dusen %25 lik bolum aslinda kolay olan bolum, ( sut besiciligi icin gecerli ) Tarlaniz varsa, iyi bir proje ile ahiri yaptirip iyi bir fizibilite ile bankaya basvuru yapiliyor, basvuru uzerine bir heyet gelip yapmis oldugunuz masrafa ve on calismayi inceliyor ve krediye onay veriyor, bina derken tabiki dort duvar degil, bolumler yemlikler falan yani kisaca ortalama 150.000 bir masraftan bahsediyoruz ki bu tabiki besiciligin enaz olan masrafi, pahali olanlar hayvan alimi, sut unitesi gibi seyler ve hersey tamamlandiktan sonra ilk 5 aylik yem masrafinida kredilendiriyorlar, bu 5 aydan sonraki masraflari kendiniz karsilamak zorundasiniz.

yanlisim varsa lutfen duzeltin.

• Merhaba,

Ünsal Danışmanlık olarak 2013 yılından itibaren Avrupa Birliği kırsal kalkınma fonu IPARD kapsamında verilen hibe yardımlarına proje danışmanlığı hizmeti vermekteyiz.

IPARD kapsamında et besiciliği, süt besiciliği, kanatlı hayvan yetiştirme, et işleme, süt işleme ve kırsal ürünlerin yetişterilmesi ve kırsal turizm gibi farklı konularda 3.000.000 euro'ya kadar olan yatırımlarınızda %65'e varan hibeler ve kdv muafiyetleri söz konusudur.

250.000 TL'lik bir yatırımla 1.000.000TL bir yatırım sahibi olmanız mümkün.

Hibeleri Türkiye'de Avrupa Birliği'nden onay almış tek kurum TKDK dağıtıyor. Tüm süreçler kurumsal bir şekilde yürütülüyor ve hibeniz kurumla yapacağınız sözleşmelerle garanti altına alınıyor.

Doğru hazırlanmış bir proje ile hibelerden faydalanamama imkanınız yok.

2013 yılında IPARD kapsamında 130 milyon euro hibe dağıtıldı. 2014 yılında bu rakamın 180 milyon euroya ulaşması bekleniyor.

Başlangıç için 100.000 TL sermayesi olan ve yatırım yapmayı düşünen herkesin yatırımlarına başlamadan önce bizimle görüşmelerini şiddetle tavsiye ederiz.

0543 716 2854 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla

Ünsal Danışmanlık

www.unsaldanismanlik.com

www.facebook.com/unsaldanismanlik

• GENEL BİLGİ :
    İPARD TÜRKİYEDEKİ TARIM , HAYVANCILIK , BALIKÇILIK VB. KIRSAL ALANDA FALİYET GÖSTERİLEN İŞLETMELERİN ÜRÜNLERİNİ İNSAN SAĞLIĞINA UYGUN KOŞULLARDA YETİŞTİRMESİ VE AVRUPA BİRLİĞİ KRİTERLERİNE UYGUN HALE GETİRMESİ İÇİN VERİLEN MALİ YARDIM YANİ HİBE DESTEĞİDİR.

BU DESTEKLERDEN ŞUAN FAALİYET GÖSTEREN VE MEVCUT İŞLETMESİNİ ULUSLAR ARASI STANDARTLARA GETİRMEK İSTEYEN YADA ULUSLAR ARASI STANDARTLARDA YENİ İŞLETME KURMAK İSTEYEN YATIRIMCILAR FAYDALANABİLİR.

NELER YAPABİLİRİZ VEYA NASIL BİR TESİS KURABİLİRSİNİZ ?
    1- BÜYÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİREBİLİRSİNİZ.
    2- KÜÇÜKBAŞ HAYVAN (KOYUN-KEÇİ) YETİŞTİREBİLİRSİNİZ.
    3- KANATLI ET (TAVUK-HİNDİ) YETİŞTİREBİLİRSİNİZ.
    4- ARICILIK VE BAL ÜRETİMİ YAPABİLİRSİNİZ.
    5- BALIK ÜRETİM TESİSİ KURABİLİRSİNİZ.
    6- SÜT ÜRETİMİ (KOYUN-KEÇİ-İNEK) YAPABİLİRSİNİZ.
    7- TIBBİ VEYA AROMATİK BİTKİLER YETİŞTİREBİLİRSİNİZ.
    8- YEREL VE YÖRESEL ÜRÜNLER YETİŞTİREBİLİRSİNİZ.
    9- KONAKLAMA TESİSİ , TERMAL OTEL , RESTOURANT VB. TESİSLER KURABİLİRSİNİZ.
    10- MEYVE SEBZE İŞLEME VE PAKETLEME TESİSİ KURABİLİRSİNİZ.
    11- KESİMHANE KURARAK ÜRETTİĞİNİZ KIRMIZI VE BEYAZ ETLERİN KESİMİNİ YAPARAK PAZARLAYABİLİR YADA DIŞARIDAN HAYVAN ALARAK KESİMİNİ VE PAZARLAMASINI GERÇEKLEŞTİREBİLİRSİNİZ. KISACA KESİM İLE İLGİLİ HERŞEYİ YAPABİLİRSİNİZ.
    12- SÜT İŞLEME TESİSİ KURARAK PEYNİR,TEREYAĞ,KAŞAR VB. SÜTTEN YAPILAN ÜRÜNLERİN ÜRETİMİNİ YAPABİLİRSİNİZ VE KENDİ MARKANIZLA BUNLARI PAZARLAMASINI YAPABİLİRSİNİZ.
    13- SÜT TOPLAMA TESİSİ KURARAK SÜTTEN ÜRÜN ÇIKARAN TESİSLERE SÜTÜN PAZARLAMASINI YAPABİLİRSİNİZ.
    14- SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİREBİLİRSİNİZ.
    15- TARIM ÜRÜNLERİ YETİŞTİREBİLİRSİNİZ.

NOT: BU TESİSLER İÇİN YAPILACAK TÜM BİNALAR BU BİNALARDA KULLANILACAK EKİPMANLAR YADA BUNLARIN TAŞINMASI İÇİN KULLANILACAK ARAÇLARIN TAMAMI HİBE KAPSAMINDADIR.

DETAYLI BİLGİ ALMAK İSTERSENİZ BİZE BURADAN YADA TELEFON İLE ULAŞABİLİRSİNİZ...
    HİBELERİ ALABİLMENİZ İÇİN UZMAN EKİBİMİZLE PROJELERİNİZİ HAZIRLAMAYA TALİBİZ.
    HİLMİ BEZİRCİ 0507 829 34 95
    OFİS ADRESİ: GMK BULVARI FEVZİ ÇAKMAK 2 SOK. HASAN FEHMİ ALPER İŞ MERKEZİ NO:32/28 KIZILAY/ANKARA

ÖNEMLİ NOT: HİBEDEN YARARLANABİLMENİZ İÇİN BİZİM SİZE YAKLAŞIK 1 AY UĞRAŞARAK 1 MAVİ KLASÖR TUTACAK ŞEKİLDE DETAYLI BİR PROJE HAZIRLAMAMIZ GEREKMEKTE VE BU PROJENİN İÇERİSİNDE MALİ TABLOLAR, MİMARİ VE MÜHENDİSLİK ÇİZİMLERİ , İŞ PLANLARI , FİZİBİLİTE RAPORLARI , TAAHÜTNAMELER VB. BİRÇOK DETAY BULUNMAKTADIR. BİZ BU PROJENİN HAZIRLIĞI İÇİN SİZDEN HİÇBİR PARA TALEP ETMİYORUZ BİZ PROJE ÜCRETİMİZİ FATURA KESEREK HARCAMALAR KISMINA EKLİYORUZ VE KISACA DEVLETE FATURA ETMİŞ OLUYORUZ VE SİZE GELİCEK HİBEYE BİZİMDE ALICAĞIMIZ ÜCRET YANSITILIYOR BU TAMAMEN DEVLETİN BİZE VE SİZE TANIDIĞI BİR HAK OLUP BİZDE PROJE ÜCRETİNİ SİZİN GİBİ DEVLETTEN ALARAK SİZE MALİ OLARAK YÜK OLMUYORUZ.

• Mesajım bulunsun
  • bu ipard 2015 de tüm 81 ili kapsayacağına dair dedikodular var... acaba ne kadar doğru bilginiz var mı??
  • Merhaba,
    MADO gibi dondurma-pasta üzerine marka için keçi almayı, yeni bir tesis oluşturmayı planlıyoruz.Bilginiz varsa aydınlatın lütfen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesajım bulunsun, bende yatırım yapmak istiyorum, detaylı bilgi toplamam lazım
  • SEZzZER_TR kullanıcısına yanıt
    Selam arkadaşım. Ben de bir süredir IPARD ile ilgili araştırma yapıyorum, en sonunda Belçika'da bu programı düzenleyen komisyonu buldum. 2014-2020 projeksiyonunda kapsamın genişletilmesiyle ilgili 29.01.2015 tarihli bir raporları var. Ancak raporda da net tarih vermiyor. Ben de bu tarihin ne zaman kesinleşeceğiyle ilgili mail attım. Ayrıca mailde O bölgenin de şiddetle desteklenmesi gerektiğini küçük ölçekte bir çok işletmenin olduğunu falan yazdım, şaşırtıcı bir şekilde 2 gün içinde dönüş yaptılar.

Gelen cevap aşağıda;

Dear Mr Tas
    I thank you very much for your interest in IPARD support for on farm investments.

Indeed, the current programme is focused on 42 provinces. The next IPARD for 2014-2020 will for the time being continue on the same basis.
    The reason is that the amount of resources is limited and it needs to be focused on those most in need and those with already existing administrative structures.

However, the Turkish Ministry of Agriculture have informed the Commission that from 2015 the national rural development policy will operate in the remaining 39 provinces of Turkey.
    The support is to be modelled on IPARD.

Therefore I encourage to contact the Ministry of Agriculture of Turkey for further details.

I wish you success in your projects!

Mailden benim anladığım 2014-2020 planında aynı şekilde devam etmek var, ama bakanlık genişletmekle ilgili bir talepte bulundu diyor değil mi?
    Saygılar

• secondary S kullanıcısına yanıt
    2 gün için de dönmeleri baya iyimiş

mailden benim anladığım 42 il için 2020 ye kadar program devam edecek diğer 39 il içinde kalkınma ajansıyla görüşmeler devam ediyor diyor hocam.

Bence bu görüşmeler olumsuz oldu ki alel acele 39 il için Kırsal Kalkınma KKYDP 'yi çıkardılar %50 hibe destekli (%60 olacak diyorlar). Alel acele diyorum çünkü program da olan herşey için hiç bir usul belli değildi. Yem karmasını filan sabit yapmışlar. Tee sonradan düzeltildi 'sabit olma şartı aranmaz' diye. Bunun gibi bir sürü şey var. Bizim il de 39 ilden biri bizde başvurumuzu yaptık bekliyoruz bakalım besi çiftliği için.

Normalde ipard bekliyorduk da artık napalım nasip kırsal kalkınmayaymış.
  • Hayvanlar için buraya bakabilirsiniz:http://nethayvanpazari.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: iMega

quote:

Orijinalden alıntı: yıldırım_beyazıt

büyükbaş hayvancılık işine girmeyi düşünüyorum , memlekette (Ereğli'de) 4,5 dönüm yani 4500 metre kare arazi var . onun üstüne en az 150 büyükbaş hayvanlık bir çiftlik kurup 60-70 inekle işe başlamayı düşünüyorum . bu konuda blğisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim her türlü bilğiye açığım teşekkürler

Konya Ereğli mi? Ben de ordayım.

şuan konya ereğlide hayvancılık işine girme ihtimalimiz var ciddi ciddi düşünüyoruz bu işi kaynanamın boş 12 büyük baş sıgacak tarzda ahırı var istenirse büyütülebilir arazi uygun acab girsemmidiye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• www.tirnakbakim.com

Veteriner teknikerliği mezunu ve Veteriner Fakültesi öğrencisi olan tirnakbakim.com ekibi, Hatay'da büyükbaş hayvanların uzayan tırnaklarının kesilmesi, ayak ve tırnak hastalıklarının tedavisi, ayak ve tırnaklara cerrahi müdahale yapılması konularında hizmet vermektedir. Ayrıca büyükbaş-küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, hastalıkları, vb.konularda da danışmanlık yapmaktayız. İstek üzerine Adana, Osmaniye, Kilis ve Gaziantep illerinde de hizmet verme imkanımız bulunmaktadır.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.