Şimdi Ara

büyükbaş süt hayvancılıgı işine girmeyi düşünüyorum (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
14
Favori
108.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar ben aranıza yeni katıldım :) bizde babam hayvancılıkdan anlıyor zmnında dedem ve kardeşleriyle bu işleri yapmışlar hep ama dedem rahmetli oldukdan sonra batmışlar hepsi malları bölmüş satmışlar. ist/silivride oturuyoruz 25 inek alıp bizde süt inekçiliği yapmak istiyoruz bi riske girip sonuçda batsakda tekrar düzelebilcegimiz silivride yerler war biz onları satmadan bu işe girmek istiyoruz bizde yıldırım_beyazıt abi gibi konya/ereğlide düşünüyoruz anne tarafı oranın bulgurluk köyünde yerimizde var babamla ikimiz her daim başında durup beslenmesine sağılmasına hep biz koşturcaz babamın bana anlatmasına göre 25 inekten en düşük 20 litre süt alsak ayda 500 litre süt alırmışız en düşük 0.55ykrden wersek ayda 8.500 YTL kazanırız diyor bunun ayda 4bini yemdi flandı filandı masraf olsa 4.500 cebimize kalır dio babam zten emekli maaşı alıo ikimiz birlikte koşturcaz pisligiydi kokusu kotu olabilir ama sonuçda kendi işiniz ve babam şöyle bişeyde söyledi alcağımız hayvanlar buzaklı olcak yanı 25 anaç 25buzak we böyle döndürcez işi diyo süt besiliciği yaparken elde etceğimiz diğer buzaklarda bizim için ek gelir olcak dio yıldırım abi wll babamın konusması mantıklı dediği gibi olursa bizde ereğlideyiz bizimde duydugumuza göre sütün litresi 0.65 0.80 kuruş arası seviyelerdeymiş :)

• yanlış yazmışım yukarda 25 inekden en düşün 20 litre süt alsak günde 500 litre süt yapar ayda 15ton en düşük fiyat 0.55 olsa 8.250 ytl ayda yapar bide maksimum değerde düşünün günde 30 litre süt werse hayvan günde 750litre 0.65den sattığıgında 14.500 YTL yani ayda elimize geçicek rakam
    8.000YTL ile 15.000YTL arası bi rakam bursada bi çiftlikde baktığımız süt inekleri adam günde 2 sağım yaptı misafir etti bizi sağolsun sabahki sağımda 22lt akşamki sağımda 15 litre süt werdi :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightbow

yanlış yazmışım yukarda 25 inekden en düşün 20 litre süt alsak günde 500 litre süt yapar ayda 15ton en düşük fiyat 0.55 olsa 8.250 ytl ayda yapar bide maksimum değerde düşünün günde 30 litre süt werse hayvan günde 750litre 0.65den sattığıgında 14.500 YTL yani ayda elimize geçicek rakam
    8.000YTL ile 15.000YTL arası bi rakam bursada bi çiftlikde baktığımız süt inekleri adam günde 2 sağım yaptı misafir etti bizi sağolsun sabahki sağımda 22lt akşamki sağımda 15 litre süt werdi :))

yalnız yıllık hesap yaparken 365 gün olarak değil 300 gün olarak hesapla . neredeyse 2 ay sütten kesiliyor hayvanlar doğum yakın .
    ben beyşehirde bir çiftlik buldum 50 malı var bunların 25i sürekli sağılırmış . bir kısmı kuruya bir kısmı ise daha inek olmamış . neyse adam benim tanıdıklarım var bankada kredi işini hallederiz filan dedi . çiftliğin ruhsatı projesi felan hepsi var. 1 yıllık yemide var traktör vs.vs. gibi tüm herşeyi var 500 bine bırakırım dedi tabi gidip görmedim daha gidip baktıktan sonra iyi bir pazarlıkla 475 bine bile alınır. ama önce ineklerin durumunu bilmek lazım . neyse ben bu işe baya baya sardım bakalım eger kredi işini hallederse beyşehirde olacak ama temelli olarak orada yapmam 2-3 yıl çalıştırırm sonra satar kendi memleketimde yaparım diye düşünüyorum . bakalım nasip kısmet rabbim inşallah nasip eder sizde banada

• tamam abi 300gün üzerinden yapsanda zararlı bi iş gözükmüo biz bursadan bi çiftlikle görüşüoruz 25 inek almayı düşünüoruz buzaklı 25 ineğin yanında ikramları olarak 3 aylık yem stoğu sağma makinası fln werio :)
  • quote:

tamam abi 300gün üzerinden yapsanda zararlı bi iş gözükmüo biz bursadan bi çiftlikle görüşüoruz 25 inek almayı düşünüoruz buzaklı 25 ineğin yanında ikramları olarak 3 aylık yem stoğu sağma makinası fln werio :)

kolay kolay zarar edilecek bir iş değil. tek risk var oda hayvanın hastalanıp sütten kesilmesi veya sütün kullanılamamasıdır. ölmesi felan risk değil yaptırırsın hayvanın sigortasını (250 lira civarıymış) kafan rahat olur hani ölürse paran boşa gitmemiş olur. hani tek risk bu gibi duruyor. ha birde bakıcı durumu var bu işte önemli ama zaten siz kendiniz bakacagınız için sorun olmaz ama ben bakıcı tutmam gerekecek .
    şuanda görüştüğüm kişinin 1 yıllık yemi hazır , her alet edevat var . gidip hayvanların verimini ögrenmem gerekiyor eger iyi verimleri düşündüğüm gibiyse (yani orta halli) şu yaptıgım tablonun tutmaması çok zor
    50 inek ile başlayacagız
    1. sene 40 yavru alsak bunun 15i dişi 25i erkek olsa
    2. sene 50 inek +15 dişi ile 65 dişi yapar bunlardan 50 yavru alsak 20 si dişi 30u erkek olsa SATILAN SÜT MİKTARI 160,000 LİTRE
    3. sene 65 inek +20 dişi ile 85 dişi yapar bunlardan 70 yavru alsak 30u dişi olsa 40ı erkek olsa SATILAN SÜT MİKTARI 340,000 LİTRE
    4. sene 85 inek +30 dişi ile 115 dişi yapar bunlardan 100 yavru alsak 40ı dişi olsa 50si erkek olsa SATILAN SÜT MİKTARI 450,000 LİTRE SÜT
    5. sene 115 dişi +40 dişi ile 155 dişi yapar bunlardan 130 yavru alsak 60ı dişi olsa 70si erkek olsa SATILAN SÜT MİKTARI 600,000 LİTRE SÜT
    6. sene 155 dişi +60 dişi ile 215 dişi yapar bunlardan 200 yavru alsak 90ı dişi olsa 110nu erkek olsa SATILAN SÜT MİKTARI 700,000 LİTRE SÜT

7. sene toplamda sağılır hayvan sayısı 110 adet inek , erkek sayısı 325, elimdeki mevcut dişi sayısı 300 yapar SATILAN SÜT MİKTARI 900,000 LİTRE SÜT

7 senede erkek malları 3 bin liradan satsak, 7 sene sonra erkek malların ederi 975 bin lira (istersen fazla gelen dişileride satabilirsin)
    7 senede satılacak süt miktarı 3,150,000 LİTRE SÜT YAPAR
    7 senede satılacak süt mikratının tutarı 2,600,000 lira yapar (ortalama 0,83 kuruştan satsak 7 yıl boyunca )
    7 senede edilecek edilecek ciro 3,500,000 lira yapar
    bu paranın 2,500,000 lirası yem,sigorta,elektrik,su,işçi parası,veteriner hizmetleri vs. vs. gibi hizmetlere gitse
    1,000,000 lira kar kalır bunun 650.000 lirası krediye gitse bana 7 yılsa 350,000 lira para kalır
    al sana ufak bir hesap
    not : hayvanlar aşagı yukarı eşit oranda dişi ve erkek doğurur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yıldırım_beyazıt -- 13 Aralık 2011; 23:47:17 >

• wll abi babamda aynı senin gibi hesap çıkardı bizim fazla kar yapmamız bakıcı artı kredi gibi borcumuz olmamasııı :))
  • quote:

wll abi babamda aynı senin gibi hesap çıkardı bizim fazla kar yapmamız bakıcı artı kredi gibi borcumuz olmamasııı :))

hali hazırda hayvan var mı ?
  • gorustugumuz kişide sürekli var bulgurluk diye köy war bilirmisin bilmem orda 65 dönüm yerimiz var oraya yer yapmaya başladılar işte büyük ihtimal şubat-mart gibi bizde hayvan koymaya başlıcaz
  • quote:

gorustugumuz kişide sürekli var bulgurluk diye köy war bilirmisin bilmem orda 65 dönüm yerimiz var oraya yer yapmaya başladılar işte büyük ihtimal şubat-mart gibi bizde hayvan koymaya başlıcaz

bilmem mi
  • wll abi inceledim mantıklı iş babamın demesine görede mantıklı abi fabrikada elalemin işinde sabah 8 akşam 8 adamın işini koştur aldığın para 800 kendi işin kndi malında koştur kendin kazan yani :)
  • quote:

wll abi inceledim mantıklı iş babamın demesine görede mantıklı abi fabrikada elalemin işinde sabah 8 akşam 8 adamın işini koştur aldığın para 800 kendi işin kndi malında koştur kendin kazan yani :)

aynen bende öyle düşünüyorum . okumakta kar etmiyor artık , iyi bir torpil olmazsa olmaz . en güzeli bir şekilde kendi işini kurmak
  • sana söyle birsey söyleyeyim hayvan sigortası hicte güvenilir degil acık maddelerini oku bakalım bir adam zaten parayı vermemek icinde elinden geleni yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: RecycleBin

mayıs 2011 de babam bu işe girdi .polonyadan gelen ithal hayvanlardan 50 tanesini 200milyar a aldı. ardahandaki amcamın ciftliğine götürdü.12bin tl tasıma parası odedi üstüne.
    yolda jandarma cevırdı 1 evrak eksıkmıs 16bın tl ceza kestıler.
    suan 11 .aydayız hayvanlar 1 yasına yaklastı .2 tanesı öldü . 2 tanesi 6bin tl ye satıldı.
    üstüne 20bin tl ye kıslık saman vs aldı. yaz boyunca yine 5 bin tl ye yakın ot aldı.

kar yapmayı bırak verdiğimiz parayı geri alsak tüm aile rahat edecez. bankalara verdiğimiz faizlerde çabası.

uzun lafın kısası işi heryönüyle cok iyi bilmen gerek .köyde dogup buyumek yeterli olmuyor ve cok rıskli

aldığınız hayvanlar ardahan doğuna dayanır mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yesilsoy

quote:

mayıs 2011 de babam bu işe girdi .polonyadan gelen ithal hayvanlardan 50 tanesini 200milyar a aldı. ardahandaki amcamın ciftliğine götürdü.12bin tl tasıma parası odedi üstüne.
    suan 11 .aydayız hayvanlar 1 yasına yaklastı .2 tanesı öldü . 2 tanesi 6bin tl ye satıldı.
    üstüne 20bin tl ye kıslık saman vs aldı. yaz boyunca yine 5 bin tl ye yakın ot aldı.

kar yapmayı bırak verdiğimiz parayı geri alsak tüm aile rahat edecez. bankalara verdiğimiz faizlerde çabası.

uzun lafın kısası işi heryönüyle cok iyi bilmen gerek .köyde dogup buyumek yeterli olmuyor ve cok rıskli

ahırda iç içe oldukları için nefeslerıyle felan ısıtıyolar.sogukla ılgılı sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: yesilsoy

quote:

o hayvanlar -25 dereceye kadar süt bile veriyorlar değil ki yaşaması gayet doğal

• kısırlastırdılar tohumları :) artık elinde orjinal tohum bulunduran cok degrli olacak teori var dikkatli yatırım yapın !
  • mesajım bulunsun takip edicem samsun da bizim de planlarıız var... allah kolaylıklar versin.
  • Bi gelişme var mı arkadaşlar? Kim ne yaptı son 1 yıldan bu tarafa
  • bende bu işe gireceğim bursa karacabey de. 20 baş hayvanla başlamayı düşünüyorum. Bu işe giren arkadaşlarımız var mı?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.