Şimdi Ara

büyükbaş süt hayvancılıgı işine girmeyi düşünüyorum (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
234
Cevap
14
Favori
109.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dedemler yapıyor. 14 tane falan hayvanları var. Getirisi var mı desen vardır heralde. Bayağı iyi harçlık veriyor

İşin şakası benim de hedefim veterinerlik. Veteriner'e ödediğimiz paralar uçuk kaçık miktarlar çünkü. Puanı da düşük.

Bi de ceviz işi var, 5 sene sonra ceviz ağaçları olmuş olacakmış. Dedem TR'de bir rekor kırarak aşıladığı 117 ağacın 116 tanesini tutturmayı başardı.
    Hayvan işi riskli iş ama, hep başında durmak lazım oluyor, en fazla 1 hafta geliyorlar, sonra yine gitmek zorundalar. Çünkü sabah akşam yemini bilmemnesini eksik etmemek gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tritium

Dedemler yapıyor. 14 tane falan hayvanları var. Getirisi var mı desen vardır heralde. Bayağı iyi harçlık veriyor

İşin şakası benim de hedefim veterinerlik. Veteriner'e ödediğimiz paralar uçuk kaçık miktarlar çünkü. Puanı da düşük.

Bi de ceviz işi var, 5 sene sonra ceviz ağaçları olmuş olacakmış. Dedem TR'de bir rekor kırarak aşıladığı 117 ağacın 116 tanesini tutturmayı başardı.
    Hayvan işi riskli iş ama, hep başında durmak lazım oluyor, en fazla 1 hafta geliyorlar, sonra yine gitmek zorundalar. Çünkü sabah akşam yemini bilmemnesini eksik etmemek gerekiyor.

gerçekten cevizin çok iyi bir karı var dedeni yaptıgı işten dolayı tebrik ederim inşallah ceviz üreticileri dedeni örnek alırda 30 liraya ceviz yemek zorunda kalmayız
    ya veteriner evet çok para tutuyor bende işe başladıktan sonra ufaktan ufaktan veteriner bir bayanla evlenmeye çalışacagım tabi işin şakası bu ama hem benim sevecegim hem onun beni sevecegi anlaşılacak birisi olsa çokta güzel olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yıldırım_beyazıt -- 12 Kasım 2011; 23:23:03 >

• Köyde yetişmediysen, hayvandan anlamıyorsan, uzak dur bu işlerden. Yada git bir çiftçinin yanında çoban olarak 2-3 sene çalış, işin çekirdiğinden gel, öğren, ve öyle gir işe.
  • Bu işlerden anlamam ama zamanında az b.k atmadık her neyse öncellikle bu fikir için senin tebrik ediyorum .Ülkenin böyle adamlara ihtiyacı var.

40 hayvandan iyi gübre çıkar bunları değerlendirilebilecek bir yer olsaydı iyi olurmuş bunuda düşünürsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caipirinha

Köyde yetişmediysen, hayvandan anlamıyorsan, uzak dur bu işlerden. Yada git bir çiftçinin yanında çoban olarak 2-3 sene çalış, işin çekirdiğinden gel, öğren, ve öyle gir işe.

hocam bazı yerleri kaçırmışsınız anlaşılan. zaten ben tek başıma yapmayacagım . bu işlerden iyi anlayan bakıcı bir aile işe alacagım bende onlarla birlikte çalışacagım
  • quote:

Orijinalden alıntı: yıldırım_beyazıt

quote:

Köyde yetişmediysen, hayvandan anlamıyorsan, uzak dur bu işlerden. Yada git bir çiftçinin yanında çoban olarak 2-3 sene çalış, işin çekirdiğinden gel, öğren, ve öyle gir işe.

hocam bazı yerleri kaçırmışsınız anlaşılan. zaten ben tek başıma yapmayacagım . bu işlerden iyi anlayan bakıcı bir aile işe alacagım bende onlarla birlikte çalışacagım

Çok büyük hataya düşersin. İşi öğren önce, sonra tamamen kendin kur. İşden anlamazsan, emirde veremezsin. Benim amcam burger king işletiyor şu an işlek bir yerde, BK şirketi franchising i vermeden önce, tuvaleti bile temizlettirdi amcama eğitim olarak, işin çekirdeğini öğrenip girdi bu işe, şimdi para basıyor desem yeridir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Üstü Kalsın

Bu işlerden anlamam ama zamanında az b.k atmadık her neyse öncellikle bu fikir için senin tebrik ediyorum .Ülkenin böyle adamlara ihtiyacı var.

40 hayvandan iyi gübre çıkar bunları değerlendirilebilecek bir yer olsaydı iyi olurmuş bunuda düşünürsün

şimdilik sadece ahırdan uzaklaştırmak gibi bir düşünce içindeyim isteyen olursa bedava veririm . ama yakınlarda gübre işleme fabrikaları varsa aylık onlarıda satabilirim
  • quote:

quote:

quote:

Çok büyük hataya düşersin. İşi öğren önce, sonra tamamen kendin kur. İşden anlamazsan, emirde veremezsin. Benim amcam burger king işletiyor şu an işlek bir yerde, BK şirketi franchising i vermeden önce, tuvaleti bile temizlettirdi amcama eğitim olarak, işin çekirdeğini öğrenip girdi bu işe, şimdi para basıyor desem yeridir.

ya ben zaten çok iyi anlasam dahi orada işi iyi bilen bir bakıcı aile olması gerekiyor . çünküben 8 km uzaklıkta ki şehir merkezinde kalacagım çiftlikte kalamaycagım . tamam sabah erkenden gelir akşama kadar orada olacagım ama o işi iyi bilen aile şart . bu arada zaten patron amir ilişkisi olmamasını istiyorum işi bilmediğimden değil ne kadar dost olursan işçiyle o kadar işine iyi sarılır. 3 yıl markette her kademesinden çalıştım (konyada sincap marketlerinde) elemanlıkta yaptım , müdürlükte yaptım ama kendimden biliyorum bana elemanken emir verilen işleri nasıl yaptıgımı iyi bilirim ama emir değilde rica ile yapılan veya bana bırakılan şeylerde daha iyi yapardım ki müdür olunca da bu şekilde davrandım ve çok faydasını gördüm

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 16hakan16

quote:

quote:

quote:

quote:

40 tane sagmal hayvan mı birde diyelim eger oldu sizin yer neresi tam tamına kac dönüm sütü hangi firmaya vereceksin hangi firmanın yemini kullanacaksın süt sagım ekimanıda önemli kac lık sistem alıp hangi markaya kurduracaksın kurdururken devlet tesviginden faydalanacakmısın? taslak plan konusunda sana yardımcı olabilirim

x

x

x

tasınma olayı iyi vitamini dogru ölcüde yeteri kadar vermek cok önemli olacaktır mısır silajı iyi bir besin olur ama senin ilkbaharda ise basladıgını düsünürsek silaj yapana kadar hazır yem kullanman gerkebilir zaten aldıgın ineklerin öeüne direk ot koyarsan yemezler yani yavas yavas bir alıstırma süreci olacak bu yüzden en azından ilk 2 ay hazır yem sart 4 sagım yapmamn icin gece gündüz calısman gerekir ki bu calısmayla yoruludugun süreyi yaptıgın elektrik vs masrafını düsündügümüzde belki zarar bile etme riskin var o yüzden bence 3 yap ama karar senin bu is icin kendini iyi hazırlmaslısın bir sürü masraf yapacaksın bunu unutma gübre romogundan tut hayvan dogum aracına bir sürü büyük kücük alet edevat alacaksınbuda bütceni zorlayabilir birde tank alacaksan sogutmalı almanı tavsiye ederim zaten sogutmasızada para vereceksin üstüne birde kar saglayacaksın üstüne birde sogutma tanksız satan kisiye göre üstünlük saglayacaksın suanlık en önemlisi insaat ve süt sagım makine sistemi sen 150 saglamallık dersen bu cok büyük bir mevla yapar ki zaten 150 baslık yarı acık sistem senin arsanın tüm arsasını kaplar

işe ilk baharda başlayamam cünkü dediğim gibi tarla ekili yani hasat döneminde başlayacagım onun için yem sıkıntı olmaz ama yinede ilk 3-4 ay hazır yemle destekleriz sıkıntı olmaz. geceki sağımı zaten bakıcı aile yapar eger yaparsak. zaten arsayı tamamen çiftlik olarak düşünüyorum . benim arsada hiç bir yer ekilmeyecek hatta gübreyi bile o yan araziye koyacagım . tank olayı şuan için muamma p.tesi ereğliye gidecegim hem kesin süt fiyatlarını ögrenirim hemde soğutmalı oldugunda ne kadar bize karı var onu ögrenirim .

git bir cifliktede gör sistemin nasıl isledigini birde süt parası hijyen ölcüsüne verdigin süt kg sine göre degisir gübre isi cok önemli birde devletten tesfigi alacakmısın? yani sartlarına uyacakmısın arsan uyuyyormu?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

40 tane sagmal hayvan mı birde diyelim eger oldu sizin yer neresi tam tamına kac dönüm sütü hangi firmaya vereceksin hangi firmanın yemini kullanacaksın süt sagım ekimanıda önemli kac lık sistem alıp hangi markaya kurduracaksın kurdururken devlet tesviginden faydalanacakmısın? taslak plan konusunda sana yardımcı olabilirim

x

x

x

tasınma olayı iyi vitamini dogru ölcüde yeteri kadar vermek cok önemli olacaktır mısır silajı iyi bir besin olur ama senin ilkbaharda ise basladıgını düsünürsek silaj yapana kadar hazır yem kullanman gerkebilir zaten aldıgın ineklerin öeüne direk ot koyarsan yemezler yani yavas yavas bir alıstırma süreci olacak bu yüzden en azından ilk 2 ay hazır yem sart 4 sagım yapmamn icin gece gündüz calısman gerekir ki bu calısmayla yoruludugun süreyi yaptıgın elektrik vs masrafını düsündügümüzde belki zarar bile etme riskin var o yüzden bence 3 yap ama karar senin bu is icin kendini iyi hazırlmaslısın bir sürü masraf yapacaksın bunu unutma gübre romogundan tut hayvan dogum aracına bir sürü büyük kücük alet edevat alacaksınbuda bütceni zorlayabilir birde tank alacaksan sogutmalı almanı tavsiye ederim zaten sogutmasızada para vereceksin üstüne birde kar saglayacaksın üstüne birde sogutma tanksız satan kisiye göre üstünlük saglayacaksın suanlık en önemlisi insaat ve süt sagım makine sistemi sen 150 saglamallık dersen bu cok büyük bir mevla yapar ki zaten 150 baslık yarı acık sistem senin arsanın tüm arsasını kaplar

işe ilk baharda başlayamam cünkü dediğim gibi tarla ekili yani hasat döneminde başlayacagım onun için yem sıkıntı olmaz ama yinede ilk 3-4 ay hazır yemle destekleriz sıkıntı olmaz. geceki sağımı zaten bakıcı aile yapar eger yaparsak. zaten arsayı tamamen çiftlik olarak düşünüyorum . benim arsada hiç bir yer ekilmeyecek hatta gübreyi bile o yan araziye koyacagım . tank olayı şuan için muamma p.tesi ereğliye gidecegim hem kesin süt fiyatlarını ögrenirim hemde soğutmalı oldugunda ne kadar bize karı var onu ögrenirim .

git bir cifliktede gör sistemin nasıl isledigini birde süt parası hijyen ölcüsüne verdigin süt kg sine göre degisir gübre isi cok önemli birde devletten tesfigi alacakmısın? yani sartlarına uyacakmısın arsan uyuyyormu?

bilmem pazartesi tarım ve köyişleri müdürlüğüne gidecegim . şartları ögrenecegim ona göre bir yol çizecegim kendime

• quote:

Gittiniz mi inşaatçılara,Tarıma falan?
  • beyler benden size tavsiye hiç bulaşmayın

konyalı olduğum vede köylü olduğum için biliyorum;hayvancılık artık türkiyede ölmüştür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shroud61

quote:

Gittiniz mi inşaatçılara,Tarıma falan?

bugün annem biraz rahatsızdı gidemedim maalesif . ama bu hafta içinde inşallah gidecegim
  • quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

beyler benden size tavsiye hiç bulaşmayın

konyalı olduğum vede köylü olduğum için biliyorum;hayvancılık artık türkiyede ölmüştür.

evet haklısınız ithal et ve süte dönelim en karlısı bu anlaşılan .
    yav tamam bu hükümeti bende sevmiyorum ama yigidi ödürürüm ama hakkını yemem adamlar bir sürü teşvik veriyor 2 yıl ödemesiz 7 yıllık kredi veriyor . kurbandaki yerli üreticinin istediği fiyatlarda mallarını satamamasından kaynaklanan bu sıkıntı bence yerli üreticinin kendi hatasıdır. hayvanların aşısını tam yaptırmıyorlar , bakımlarını tam yapmıyorlar doğru düzğün hava almayan ahırlara dolduruyorlarhayvanları bide haftada bir temizliyorlar sonra o hayvandan verim bekliyorlar , hastalanmamasını belkiyorlar . inan bazı köylere gezmeye giderim ahırlar giremiyorum kokudan adam haftada bir temizliyor pisliğini hayvanın . ineğin heryerine çok afedersiniz bok yapışmış tımar desen yapmıyorlar zaten . bende mesela hayvanların soguktan çok etkilendiklerini düşünürdüm ama değilmiş biraz havadar yap şu ahırı ne olacak sanki . işte bizim yetiştiricilerimiz araştırma yapmadan babasından gördüğü gibi yapmaya çalışıyor sonra hiç bulaşmayın (lafım size değil ). tamam biz bulaşmayalım o bulaşmasın sen bulaşma etle sütü kim üretecek , sonar et fiyatları çıkacak süt fiyatları çıkacak devlete yüklenecegiz . bakın dediğim gibi şuan ki hükümeti sevmiyorum ancak yetiştiricilere verdiği destek gerçekten çok iyi adamlar daha ne yapsın
    konyanın neresinden acaba ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yıldırım_beyazıt -- 15 Kasım 2011; 0:31:27 >

• quote:

quote:

yav tamam bu hükümeti bende sevmiyorum ama yigidi ödürürüm ama hakkını yemem adamlar bir sürü teşvik veriyor 2 yıl ödemesiz 7 yıllık kredi veriyor . kurbandaki yerli üreticinin istediği fiyatlarda mallarını satamamasından kaynaklanan bu sıkıntı bence yerli üreticinin kendi hatasıdır. hayvanların aşısını tam yaptırmıyorlar , bakımlarını tam yapmıyorlar doğru düzğün hava almayan ahırlara dolduruyorlarhayvanları bide haftada bir temizliyorlar sonra o hayvandan verim bekliyorlar , hastalanmamasını belkiyorlar . inan bazı köylere gezmeye giderim ahırlar giremiyorum kokudan adam haftada bir temizliyor pisliğini hayvanın . ineğin heryerine çok afedersiniz bok yapışmış tımar desen yapmıyorlar zaten . bende mesela hayvanların soguktan çok etkilendiklerini düşünürdüm ama değilmiş biraz havadar yap şu ahırı ne olacak sanki . işte bizim yetiştiricilerimiz araştırma yapmadan babasından gördüğü gibi yapmaya çalışıyor sonra hiç bulaşmayın (lafım size değil ). tamam biz bulaşmayalım o bulaşmasın sen bulaşma etle sütü kim üretecek , sonar et fiyatları çıkacak süt fiyatları çıkacak devlete yüklenecegiz . bakın dediğim gibi şuan ki hükümeti sevmiyorum ancak yetiştiricilere verdiği destek gerçekten çok iyi adamlar daha ne yapsın

iyide ben hükümete bişey demedim ki hocam

yem fiyatları almış başını gitmiş ne yapsın çiftçi?

bu sene zaten malda para etmedi

millet külliyen zararda valla

• quote:

quote:

quote:

iyide ben hükümete bişey demedim ki hocam

yem fiyatları almış başını gitmiş ne yapsın çiftçi?

bu sene zaten malda para etmedi

millet külliyen zararda valla

HAZIR YEME BU KADAR BAGLI KALIRLARSA OLACAGI O. biraz önce burada konuştgum bi arkadaşla pm ile sohbet ettik hazır yem kullanmadan holştayn ineğine mısır silajı arpa saman vererek 35 litre süt aldıklarını söyledi ve asla hazır yem kullanmıyoruz diyor. zarar eden yok kardan zara ediyorlar . mesela 1 yıl önce 1 besi maldan 2 bin lira kar ederiz diye hesap ediyorlar fiyatlar düşünce bu kar 1 liraya düşüyor (misal) bunu zarar olarak görüyorlar. şükür yok ki bizim çiftçimizde hep daha çok kar etmek istiyor am malı satmay gelince bi yer tutayım ürünümü orada satayım daha fazla kar edeyim demiyor gidiyor kesimciye veriyor veya sütcüye ucuzdan satıyor sütü , sonra aglıyorlar yok şöyle yok böyle . hocam önce şükür olacak insanda biraz gözün tok olacak yoksa olmaz bu işler. bu sene bir malden istediği karı etse dahi bizim çiftçimiz seneye en az %50 daha fazla kar etmek ister .
    bu arada konyanın neresinden ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yıldırım_beyazıt -- 15 Kasım 2011; 0:53:13 >

• devlet kumarhane gibi çalışıyor .açık çek veriyor. gelin hayvancılık yapın diye. risk size kalmış ,pazarda.

istediğin kadar para diyor gel oyna .et süt borsasına gir. sende şansını dene.

kazanmak istiyorsan kağıt üzerinde akış şemasını hazırla. hangi durumlarda ne yapılacak - masraf ne olacak. kimlerle görüşülecek.

en sona toplam maliyet ve kar hesaplarını yap. burada paylaş. 5 kat kazanmıyorsan tavsiye etmem.

şirketleşmeye çalış. et borsasını takip et-et süt fiyat artış grafiklerini ağırlıklı ortamalarıyla incele.

borçla sermaye yapmanıda tavsiye etmem. yuzde 80 sermaye yuzde 20 kredi olursa tadından yenmez. kira vermeyeceğin yerlere yatırım yapacaksın.

yabancı şirketlerle görüş .komplike hayvan bakım sağım tesisleri var. yaklaşık 1 trilyon civarı tutacaktır. ipotekle buyuk bir denizde var. incele kendine göre küçült ve örnekle.

gdo lu mısırlarla hayvan beslenilmesine karşıyım şahsi fikrim.

• quote:

Öldüğü halde etin fiyatı neden bu kadar fazla, para kimlere gidiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Öldüğü halde etin fiyatı neden bu kadar fazla, para kimlere gidiyor.

dedim ya hocam yukarıda şükür yok . malı besiye çekmeden önce hesaplıyor işte misal 5 bine satarsam 2 bin kar diyor ama 4 bine satıyor 1 lira kar edince zarar etmiş oluyor. allah aşkına millet hayvan pisliği temizlemeye heves mide bu işi yapıyorlar .
    klavye hocam aynen dediğiniz gibi zaten şimdi proje hazırlıyorum yakında kendi çapımda ar-ge çalışması yapacagım. daha sonra bi fizibilite raporu hazırlayıp ona göre yolumu belirleyecegim. nasipse bu hafta önce tarım ve köyişleri müdürlüğüne sonra memlketteki çiftliklere gidip konuşacagım . daha olmadı şütaşın eğitimine katılacagım

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.