Şimdi Ara

Büyükler üşümesin! (Kombi tavsiyesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Memleketin en faydalı sitesine katkıda bulunan arkadaşlarımdan bir ricam olacak.Daha önce buradan tavsiyelerle ile profilo süpürge aldım, işyerine 5 adet mitsubishi klima ve 3 adet lg lcd tv aldırdım yine burdan tavsiye ile hiremco uydu alıcı aldım. hepsinden son derece memnunum katkıda bulunup yardımcı olanlardan allah razı olsun.
    O dereceki kim bir üründen bahsetse "önce bir siteye girelim ya da -hiç tanımasak da- sayın candoğan ne demiş bir bakalım" gibi takıntılarım oldu..

Şimdi gelelim saadete. 4 kişinin 40 ar yıllık birikimlerini toplasak da ne acı ki yetmedi ve üstüne bir de kredi alarak anne babamızın yaşaması için istanbul maltepe de bir ev alabildik.
    Şimdi istiyorum ki sorunlarla uğraşmadan rahatca yaşasınlar.

Eve kombi takılacak. sırf dün burada okuduklarımın üstüne hata yapmayayım diye bugün karşıya geçip odaların ve peteklerini ölçtüm.

Sizden ricam ısınma hakkında ve alınacak kombi hakkında bana fikir ve tavsiye vermeniz. (özellikle 20000-24000 begin_of_the_skype_highlighting              20000-24000      end_of_the_skype_highlighting gibi ölçüler nedir bilmiyorum) Açıkcası ısınma önemli bir mevzu diye viessmann vaillant buderus gibi markaları almak istiyorum ama çeşitli yerlerde her bir arızasında 300-400 lira gibi hesaplar çıktığına dair ve servislerin ilgisizliği ile ilgili konuları ürküttü beni.

Ev güney hariç 3 cephe, katta tek, ara kat ve yeni bina olduğu için yalıtımlı. Net 90 küsür metrekare ve 3+1.

ölçüler şöyle; peteklerin yüksekliği 60 cm olmak üzere;
    salon 25m2 petek1 118cm petek2 80cm
    oda1 14m2 petek 120 cm
    oda2 12m2 petek 100 cm
    oda3 12m2 petek 100 cm
    koridor 10m2 petek 60 cm
    mutfak ve banyoda galiba havlu tipi denilen petekler var.

tavan yüksekliği 2,5metre
    yani yaklaşık 90m2 alanda 6m civarı petek var.
    yeterli mi? bu duruma göre yorumlarınız?

bütçe olarak eğer gerçekten değmeyecekse 1500 liranın üstüne çıkmak istemiyorum. 1300 lerde kalmak idealim.

not: su tesisatçısı su satini takarken kombiye faydası olur diye su basıncını ayarlayan bir aparat taktı.. emin olamadım ama kabul ettim... doğrusunu yapmış mıyım?
    not: 17 yıllık ECA şofbenim tek bir arıza vermeden çalışıyor aynı kalitesi varsa çok sempatim var bu markaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armutra -- 27 Ekim 2010; 15:27:23 >

• peki.. üşüsünler :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: armutra

peki.. üşüsünler :(

Peki liseli.
  • Merhabalar, kombiler hakkında çok detaylı bilgim yok ancak ECA hem kalitesi, hem uygun fiyatı ile ön plana çıkıyor. Yazın ben de dayımın evine kombi alınırken ECA Confeo'yu tercih ettim. Kalori konusuna gelince, evinize keşif yaptırmanız en doğrusu olacaktır. Çünkü ben internet sitelerindeki hesaplamalara güvenip ezbere olarak kombi aldım; daha sonra iade edip değiştirmek durumunda kalmıştım.
  • Çalıştığı işyerine o kadar yatırım yaptıracak konumda olan :) ve ahde vefa ilkesi ile en azından ailesinden aldığı manevi değerlerin bir katresini maddi manevi iadeye çalışarak ev almaya ve onları rahat ettirmeye çalışan bir liseli(!) olarak çok teşekkür ederim candoğan bey..

"Forum" deyince bu sitenin "yardım" deyince sizin aklıma geliyor olmanız galiba yardım alamamış bir kişinin ufak bir sitem ile yazdığı belki nüktedan bir ifadeyi "liseli" diye değerlendirmeyen kişilerden olmanız ve sizin gibi kişilerin sitede diğerlerine nispetle çok fazla olmasındandır.

ECA ya bakacağım. Esasında üst komşum Viessman 100 taktırmış ve memnun. Ama sitede çok kişi bu seriden uzak olmaktan yana..
  • Birdefa sunu söylemem lazım. Yıllardır tek topic ten bu sorular cevaplandırılıyor siz zahmet edip okumadan yeni topic acıyorsunuz ve sitem ediyorsunuz. Böyle bir hakkınız yok Yüzküsür sayfalık hemen her sorunun cevabı bulunan bölümü Doğalgaz kombi önerisi sayfasını okursanız tüm soruların cevabı burda mevcut. Hem Başlığınız sorunuzla alakasız onuda söylemek zorundayım. Ben yinede elimden geldigince yardımcı olayım.

Tesisatcının taktığı aparatın faydası olur zararı olmaz.

Dairenize döşenen petek miktarı yeterli.

Odalardaki petek boyları yeterli.

Hangi cihazı alırsanız alın parca değisiminde hemen hemen aynı ücreti ödersiniz. Bazı firmaların sadece servis(işcilik ücretleri) farklı. Mantıklı olalım madem
    aynı parcayı kullanıyor ikiside ithal aynı yada yakın bir fiyatta olmak zorunda. Aksi durumda aynı kalitede parça kullanılıyor diyemeyiz.

Cihaz olarak eca almayı düşünüyorsunuz galiba. Yada biz ne kadar anlatsakta siz eca alacaksınız ben öyle hissediyorum. Genelde bizler onlarca mesaj yazıyoruz kişiler yine ilk anda düşündükleri kombiyi alıyorlar. Eca alacaksanız fortius yada confeo plus serisini alabilirsiniz.

Başkaca sorunlu gördügüm bir durum yok kombinizi alın takın güle güle kullanın.

Saygılar...

• arkadaşlar biraz önyargılısınız maalesef..
    boş evde sadece bir yatak atıp kalmaya başladım. anne baba taşınana kadar tesisatları abonelikleri ayarlıyorum.. elektirik su internet vs...

bu sebeple 5-10 dakikalığına gittiğim bir arkadaşın yanından o mesajı yazmıştım.. diğer topic i farketmedim..
    zaten bakarsanız ikinci mesajım ve bugünkü mesajım arasında gün farkları var.. çünkü 2-3 günde bir 5-10 dakika internet bulabiliyorum..

bugün sadece bu konuya bakmak için -hayatımda ilk defa- internet cafeye geldim.. çünkü 1-2 gün içinde kombi almam lazım hata yapmak istemiyorum ve sizlerin görüşlerini ve bilgilerinizi önemsiyorum.

ben de bahsettiğiniz topic i biraz önce farkettim ve onlarca sayfa okudum.. ve sizin dediğiniz gibi yanlış yere başlık açtığımı farkettim.. "belki de bu yüzden cevap alamadım" diye düşünürken sayın yeniçeri nin cevabını gördüm..

şimdi şartlar ve durum bu iken ve siz benim sizi önemsememi es geçip sebebini bilmeseniz de hatalı bir başlık açmış olmamı ön plana alıyorsanız ama buna rağmen yine de yardım etmeye çalışıyorsanız sizin inceliğinizdendir. benim acemiliğimdendir. belki liseliyimdir (ne demekse) hatta ilkokullluyumdur (bizim zamanımızsa ilköğretim yoktu).. zararı yok, bunlar mesele değil..

ancak forumda çok şey bilmediği için çok paylaşım yapmayan benim gibi sadece faydalanma yönünü seçen birçok insanında, yüzlerce mesaj yazıp buraya emek harcayan sizlerden daha az forum kuralı bilmesi ve forumu kullanmayı bilmesi de galiba affedilebilirdir. hani keşke başlık silinse ya da o başlığa yönlendirilseydi ne bileyim bu konuda bir uyarı gelseydi daha faydalı ve öğretici olurdu..

konunun özü candoğan beyin daha önceki tavsiyelerinden faydalandığım için (hatta çok kişiye siteden bahesederken tanımadığım halde kendisinden bahsetmişliğim var) o yazana kadar eca yı incelemedim bile. sadece şofbenininden 17 yıldır çok memnunum. ama eskiden arçelik lerde evladiyelik olurdu şimdi aldığım elimde kalıyor..

viessman vitopend 100 üzerinde duruyorum ancak yorumların bazıları beni düşündürüyor..

artık diğer tarafta yazılanlara göre bir şeçim yaparım, çok teşekkür ederim..

• quote:

Hem Başlığınız sorunuzla alakasız onuda söylemek zorundayım. Ben yinede elimden geldigince yardımcı olayım.

Uyarınız için teşekkürler.. Başlığı değiştirdim..
  • Viessman kombi dünyasında bir numaradır kim ne derse desin. Bu sektörün mercedesi dir. Ürünleri çok kaliteli ve çok pahaldır. Yalnız şunu hatırlatmak isterim vitopend 100 1300 tl bir üst modeli vitopend 200 dü galiba şimdi 222 satılıyor oda 3400 tl (kaynak; kombi.com sitesi) sizce bu mantıklımı? Alım gücünüz yüksekse üst modelini düşünün. Onun dışında buderus eca ferroli vaillant daha doğru tercih olacaktır. Enazından yakıt tüketimi konusunda daha başarılı ürünleri var onları tercih edin. 1500 tl bütceye cıkacaksanız Buderus u52 cihazı öneririm internette 1350-1500 aralğında satılıyor. Aynı fiyata eca fortius ve daha ucuz olsun derseniz. Ferroli domitec ve eca confeo plus tavsiye ederim. Viessman alacaksanız kullanan yakınınızdan aylık tüketim değerlerini öğrenip öyle almanızı tavsiye ediyorum. Tekrar hatırlatıyorum viessmana kötü diyen bu işi hic bilmiyor demektir ama bu serisi yani ucuza sattığı seriden daha başarılı başka markalar var onlar varken onu önermiyorum. Kişisel görüşlerimdir kimseyi bağlamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri

Viessman kombi dünyasında bir numaradır kim ne derse desin. Bu sektörün mercedesi dir. Ürünleri çok kaliteli ve çok pahaldır. Yalnız şunu hatırlatmak isterim vitopend 100 1300 tl bir üst modeli vitopend 200 dü galiba şimdi 222 satılıyor oda 3400 tl (kaynak; kombi.com sitesi) sizce bu mantıklımı? Alım gücünüz yüksekse üst modelini düşünün. Onun dışında buderus eca ferroli vaillant daha doğru tercih olacaktır. Enazından yakıt tüketimi konusunda daha başarılı ürünleri var onları tercih edin. 1500 tl bütceye cıkacaksanız Buderus u52 cihazı öneririm internette 1350-1500 aralğında satılıyor. Aynı fiyata eca fortius ve daha ucuz olsun derseniz. Ferroli domitec ve eca confeo plus tavsiye ederim. Viessman alacaksanız kullanan yakınınızdan aylık tüketim değerlerini öğrenip öyle almanızı tavsiye ediyorum. Tekrar hatırlatıyorum viessmana kötü diyen bu işi hic bilmiyor demektir ama bu serisi yani ucuza sattığı seriden daha başarılı başka markalar var onlar varken onu önermiyorum. Kişisel görüşlerimdir kimseyi bağlamaz.

selam arkadaşlar ;
    vitopend 100 ile vitopend 222 arasındaki fiyat farkının çok olduğunu ve bunu adil olmadığını yazmışsınız. Değerli arkadaşım , eğer ısıtma sektörünün içinden bir meslektaşımsanız sizi teessüf ederim. Cihazların teknik özelliklerini incelerseniz vitopend 100 ile vitopend 222 nin kullanım açamlarının çok farklı olduğunu görürsünüz. Bir defa 222 de kullanım suyu eşanjörde değil 50 LT. kapasiteli boylerde hazırlanır. Yani bu cihaz devasa büyüklükte bir restoranın sıcaksu ihtiyacını karşılaya bilir. Ya da çok lüx bir villanın mutfağına ve 4-5 adet banyosuna aynı anda sıcaksu sağlayabilir.Tabi sadece bu da değil 222 de malzeme kalitesi de üst düzeydedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: armutra

arkadaşlar biraz önyargılısınız maalesef..
    boş evde sadece bir yatak atıp kalmaya başladım. anne baba taşınana kadar tesisatları abonelikleri ayarlıyorum.. elektirik su internet vs...

bu sebeple 5-10 dakikalığına gittiğim bir arkadaşın yanından o mesajı yazmıştım.. diğer topic i farketmedim..
    zaten bakarsanız ikinci mesajım ve bugünkü mesajım arasında gün farkları var.. çünkü 2-3 günde bir 5-10 dakika internet bulabiliyorum..

bugün sadece bu konuya bakmak için -hayatımda ilk defa- internet cafeye geldim.. çünkü 1-2 gün içinde kombi almam lazım hata yapmak istemiyorum ve sizlerin görüşlerini ve bilgilerinizi önemsiyorum.

ben de bahsettiğiniz topic i biraz önce farkettim ve onlarca sayfa okudum.. ve sizin dediğiniz gibi yanlış yere başlık açtığımı farkettim.. "belki de bu yüzden cevap alamadım" diye düşünürken sayın yeniçeri nin cevabını gördüm..

şimdi şartlar ve durum bu iken ve siz benim sizi önemsememi es geçip sebebini bilmeseniz de hatalı bir başlık açmış olmamı ön plana alıyorsanız ama buna rağmen yine de yardım etmeye çalışıyorsanız sizin inceliğinizdendir. benim acemiliğimdendir. belki liseliyimdir (ne demekse) hatta ilkokullluyumdur (bizim zamanımızsa ilköğretim yoktu).. zararı yok, bunlar mesele değil..

ancak forumda çok şey bilmediği için çok paylaşım yapmayan benim gibi sadece faydalanma yönünü seçen birçok insanında, yüzlerce mesaj yazıp buraya emek harcayan sizlerden daha az forum kuralı bilmesi ve forumu kullanmayı bilmesi de galiba affedilebilirdir. hani keşke başlık silinse ya da o başlığa yönlendirilseydi ne bileyim bu konuda bir uyarı gelseydi daha faydalı ve öğretici olurdu..

konunun özü candoğan beyin daha önceki tavsiyelerinden faydalandığım için (hatta çok kişiye siteden bahesederken tanımadığım halde kendisinden bahsetmişliğim var) o yazana kadar eca yı incelemedim bile. sadece şofbenininden 17 yıldır çok memnunum. ama eskiden arçelik lerde evladiyelik olurdu şimdi aldığım elimde kalıyor..

viessman vitopend 100 üzerinde duruyorum ancak yorumların bazıları beni düşündürüyor..

artık diğer tarafta yazılanlara göre bir şeçim yaparım, çok teşekkür ederim..

Merhaba , sayın arkadaşım o kadar çok şey yazmışsınız ki size yardım edebilmek için öncelikle karmakarışık birtakım serzenişlerinizi okumak zorunda kaldım.Neyse , anladığım kadarıyla kombi almak istiyorsunuz ve hangi kombiyi seçeceğinize karar veremiyorsunuz. Keşke evinizin m2 ve yalıtım bilgilerini , hatta mevcutta kaç mt/tül petek takılı olduğuna değinseydiniz. 24 KW. - 20.000 k.cal/h kapasiteli bir kombiye ihtiyacınız olduğunu düşünerek cevap veriyorum . Eca dan bahsetmişsiniz ki Eca nın Confeo Plus modelini gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Bir de biraz daha pahalı bir cihaz olan Viessmann dan bahsetmişiniz ki Viessmann vitopend 100 w mükemmel bir cihazdır. Gerisi size kalmış sadece aradaki fiyat farkını değerlendirin her iki cihaz da çok iyi. Şimdi Viessmann vitopend 100 w ye ödeyeceğim fazla paraya değermi acaba onu mu alsam dediğinizi düşünüyorum. Bence değer aslında , çünkü vitopend 100 w her yönüyle harika bir cihaz . Fakat gelin tamamen yerli üretim olan Eca Confeo yu tercih edin . Hem Piyasanın beğeniyle karşıladığı güzel bir cihaz almış olursunuz hem de milli ekonomiye bi katkı sağlamış olursunuz. Ayrıca Eca kalitesinde ve Viessmann dan çok çok daha ucuz servislik ve yedek parça hizmetlerine de sahip olursunuz.

• Teşekkürler.. Bahsetiğiniz bilgileri başta vermiştim.. Arkadaşlar yardımcı oldular, sizin dediğiniz cihazlar yeterli geliyor. Konu istemdışı biraz dağıldı.

Viessman ve Eca confort plus dan birisini pazartesi alacağım.

ECA 3 senelik 320 lira ek garanti ücreti istiyor böylece 6 yıla çıkıyor garanti.
    Viessman'ın garanti süresi 2 yıl galiba.

Bulduğum fiyatlara göre ECA ya 300 lira daha ekleyince neredeyse Viessman'ın fiyatını biraz geçiyordenk geliyor. Aradaki 4 yıl garanti süresi benim için çok önemi. Üstelik ek garanti süresince periyodik bakım da yapıyormuş ECA.

Şu anda aklım ECA ya kaymış durumda 6 yıl sorun yaşatmasın bana zaten o zamana kim öle kim kala.. Belki yeni teknolojiler çıkar o zamana.. Kalın sağlıcakla..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.