Şimdi Ara

Klima Dış Ünitesinden Su Akıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
13.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Klimayı 2 gün önce taktırdım bugün elektriği bağlandı ve ilk defa çalıştırdım. Drenaj hortumundan değilde görselde gördüğünüz delikten 3-4 saniye su akıyor 1-2dk duruyor sona tekrar 3-4 saniye su akıyor.

Bu normal bir şey mi? Klimayı ilk çalıştırdığımda 30dk turbo modda çalıştırdım hava şuan hafif yağmurlu fakat onun içine girecekte o kadar su akacak kadar yağmurlu değil.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klima dış ünitenizin su akıtması yaygın bir sorun olup çeşitli nedenleri olabilir. Bu sorunu çözmek için klimanızın durumunu değerlendirmeniz ve olası nedenleri belirlemeniz gerekir.

Klima Dış Ünitesinden Su Akmasının Yaygın Nedenleri

• Yoğuşma: Klimalar, çalışırken nemli havayı soğutarak su yoğunlaştırır. Bu su normalde klima dış ünitesinin altından tahliye edilir, ancak tahliye borusu tıkanırsa veya hasar görürse su dışarı taşabilir.
    • Kış Aylarında Su Akması: Kış aylarında, klima dış ünitesinden akan su donabilir. Bu buz, ünite içinde birikerek tahliye borusunu tıkayabilir ve su akmasına neden olabilir.
    • Motor Arızası: Klima motorunda bir arıza, suyun düzgün şekilde tahliye edilmemesine neden olabilir, bu da dış ünitenin altından su akmasına yol açar.
    • Tıkalı Tahliye Borusu: Tahliye borusu yaprak, kir veya diğer enkazlarla tıkanırsa, yoğunlaşan su dışarı akamaz ve dış ünitenin altından sızabilir.

Su Akıntısını Giderme Adımları

• Tahliye Borusunu Kontrol Edin: Tıkanıklıkları kontrol etmek ve varsa temizlemek için tahliye borusunu çıkarın.
    • Buzu Çözün: Kış aylarında, klima dış ünitesinde biriken buzu gidermek için sıcak su dökün veya bir saç kurutma makinesi kullanın.
    • Motoru Kontrol Edin: Klima motorunun düzgün çalışmadığından şüpheleniyorsanız, yetkili bir teknisyenden yardım isteyin.
    • Üniteyi Temizleyin: Klima dış ünitesini düzenli olarak temizleyin ve yaprak, kir veya diğer kalıntıları giderin.
    • Profesyonel Yardım Alın: Sorunu kendi başınıza çözemiyorsanız veya klima dış ünitenizden su akışı devam ediyorsa, nitelikli bir HVAC teknisyeni arayın.

Klima dış ünitenizden su akıyorsa, sorunun altta yatan nedenini belirlemek ve uygun çözümü bulmak için yukarıdaki adımları izleyin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Isıtma yapıyorsa normal ordan akması

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emekkk

Isıtma yapıyorsa normal ordan akması

Evet hocam ısıtma yapıyor fakat şöyle bir şey var. Bağlanan tahliye hortumundan (iç ünite hortumundan bahsetmiyorum) apartmanın gider borusuna bağlanan dış ünite borusundan akması gerekmiyor mu o suyun?
  • CrytekGame kullanıcısına yanıt
    Sogutma yaparken ordan akar ısıtma yaparken altından akıyor oraya ayrı boru çektirmek lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emekkk

Sogutma yaparken ordan akar ısıtma yaparken altından akıyor oraya ayrı boru çektirmek lazım

Su akan yer 2mm çapında ya var ya yok hortumun çapı var 3-5cm ben nasıl buna bir ayar çekebilirim ki?
    Bir de hocam son bi soru daha, klima iç ünitesinden de apartmanın gider borusuna bağlanan bi hortum var o ne oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrytekGame -- 30 Ekim 2017; 1:22:50 >
    Klimalar çalışma prensipleri gereği ısı transferi yaparlar, bu transfer esnasında sistemin bir kısmı soğur bir kısmı ısınır, soğutma nerede oluyorsa orada tam tersine ısı ve nem vardır bu da o sıcak havadaki nemin soğuk borulara yapışması anlamı taşır. Eğer siz klimanıza SOĞUT komutu verdiyseniz, odanızı soğutmak içindir yani odanız sıcaktır ve eşanjör soğuktur, odanızdaki sıcak hava klima iç ünitedeki eşanjöre nemini ve ısısını bırakır, sizin bahsettiğini apartman giderine bağlanan hortum burada oluşan suyun tahliyesi içindir.

Siz eğer ISIT komutu verdiyseniz odanız soğuktur, eşanjör sıcak olduğu için terleme olmaz ve su olmaz. lakin bu sefer aynı soğuk borular dış ünitenizde olur, ve dış ortam ısısı klimanınzın dış ünitesi borularından daha sıcak ve nemlidir bu nedenle bir önceki senaryoda iç ünite eşanjörüne yapışan nem suya dönerken, bu sefer de dış ünite kondanserine yapışarak suya döner.

Dış ünitelerde de aynen iç ünitenizde olduğu gibi bir drenaj hattı olur lakin bir çok klimacı ''NASLSA SOKAK'' mantığı ile bunu takmaz ve ortaya bu sonuç çıkar.

Bhasettiğini çap farkını kaldırmak için zaten klimanın içerisinden çıkan bir aparat var. montajı kim yaptı ise söyleyin, gelsin ve eksik bıraktığı işi tamamlasın.

Daha detaylı bigli isterseniz mail adresime yazabilrisiniz.

• Ado kullanıcısına yanıt
    Sayın Adem Helvacı güzel ve bilgilendirici yorumunuz için çok teşekkür ederim. Klimanın iç ünitesine de dış ünitesinede drenaj hortumu bağlı.

Yuvarlak içine aldığım yer su tahliyesi olan yer yani aslında ordan olmaması gereken yer. Ok işaretli yer drenaj hortumunu gösteriyor. Yani su drenaj hortumundan değilde yuvarlakla gösterdiğim yerden akıyor. Bu tek bir delik değil klimanın altında bunun gibi aynısı 3-4 tane delik daha var. Ya çok anlamam fakat tahminime göre bunlar tahliyeyle ilgisi yok vida deliği çok küçük bir delik ama kapatılmamış nedense.

Fotoğrafı büyütüp bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrytekGame -- 30 Ekim 2017; 11:26:42 >

Selamlar;

Evet fotoyu büyütünce anladım söylemek istediğinizi. Enteresandır ki dikkat ederseniz o klimanın altında eğim ve yükseltiler var. Vüdalanavak olan unsurlar yükseltilere vidalanır zira eğim olan yerler su akış güzergahıdır. yine ilginç olanı bu delikler servis tarafından açılmışa benzemiyor zira çapaklar dışa büküm duruyor.

Teknik anlamda zararı olmasa da, bu suyun oradan akmaması gerekir, o tarz deliklerden sürekli geçen su, yıllar içerisirinde oksit ve sonrasında çürümeye sebep olacaktır. kapatılması gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Selamlar;

Evet fotoyu büyütünce anladım söylemek istediğinizi. Enteresandır ki dikkat ederseniz o klimanın altında eğim ve yükseltiler var. Vüdalanavak olan unsurlar yükseltilere vidalanır zira eğim olan yerler su akış güzergahıdır. yine ilginç olanı bu delikler servis tarafından açılmışa benzemiyor zira çapaklar dışa büküm duruyor.

Teknik anlamda zararı olmasa da, bu suyun oradan akmaması gerekir, o tarz deliklerden sürekli geçen su, yıllar içerisirinde oksit ve sonrasında çürümeye sebep olacaktır. kapatılması gerekir.

Heh derdimi anlatabildiğime sevindim. Alttaki yükseltiler sizi yanıltmasın duvara asılı dış ünite. Yani yere sabit değil yani. Evet çapaklar dışa doğru açılmış şekilde. Bunları macunla veya bantla kapatsam 4-5 tane delik var zaten böyle zararı olur mu?

Zararı Olmaz azizim kapatabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.