Şimdi Ara

lütfen yardım! evde tek petek çalışırsa kombiye zarar verirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
14.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bir konuda yardım isteyecektim, kombiemiz viesman marka, babam gelen tamircilerden şöyle bir bilgi öğrenmiş, en az 3 metre petek çalışmalıymışki sirkulasyon olsun ve kombi bozulmasın,şayet 3 metre çalışmazsa kombi bozulurmuş, böyle bir şey olamaz dedim 30-40cm peteki olup tek onu yakanlar oluyor,o zaman herkesin kombisi bozulurdu

bizim petek boyları 1 1,5 metre civarı, yalnız tek odayı yaksak, 1 metrelik tek peteğin çalışması kombiye zarar verirmi?bu konuda gerçekten bilgisi deneyimi olan bir arkadaş cevap verirse seviniriz

• Yapay Zekanın Yanıtı

Evde Tek Petek Çalıştırmak Kombiye Zarar Verir mi?

Evde yalnızca bir petek çalıştırmak genellikle kombinize zarar vermez, ancak bazı hususlara dikkat etmelisin:

• En Az 2 Petek Yakın: Kombi, en az iki petek çalıştığında ideal verimlilikle çalışır. Tek petek açıkken kombi, daha fazla çalışmak zorunda kalabilir ve bu da enerji tüketimini artırabilir.
    • Sirkülasyon Sorunları: Tek petek çalıştırmak, sistemdeki suyu yeterince sirküle etmeyebilir. Bu, özellikle uzun boru hatlarına sahip sistemlerde sirkülasyon sorunlarına ve hatta donmaya yol açabilir.
    • Kısa Döngüler: Tek petek çalıştığında, kombi daha kısa döngülerle açılıp kapanır. Bu, bileşenlerin daha sık çalışmasına ve daha hızlı aşınmasına neden olabilir.

Bu riskleri en aza indirmek için şu önlemleri alabilirsin:

• En Az İki Petek Yak: Mümkünse, en az iki petek açık tut.
    • Termostatik Vanalar Kullan: Peteklere termostatik vanalar takarak, yalnızca ihtiyaç duyduğun petekleri çalıştırabilirsin.
    • Kombi Bakımı: Kombinin düzenli olarak bakımını yaptırmak, sirkülasyon sorunlarının ve diğer sorunların önlenmesine yardımcı olur.

Genel olarak, evde tek petek çalıştırmak kombinize zarar vermezken, en az iki petek yakmanın ve diğer önlemleri almanın daha iyi olduğu unutulmamalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bilen bir kişi dahi yokmu bu konuyu:(
  • çok saçma kombi bozulmayacak diye oturmadığım yerleri niye boşuna yakayım
  • Hiç bişey olmaz, isterseniz bütün petekleri kapatın gene devirdaim olur motor çalışmaya devam eder, ama sadece borunun içindeki su ısınır.
  • hiç bir şey olmaz kombinin altındaki 3/4 çıkışlara spralle by pass yapsanda kombi çalışır yani petek kapatmakla cihaz bozulmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.