Şimdi Ara

Su kaynatmak için rezistans yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. Aranıza yeni katıldım, hepinize sevgi ve selamlar.

Max 1 LT suyu kaynatmak için bir rezistans alıp, onu da 2 adet ince demir plakanın arasına yerleştirip (sıkıştırıp) su kaynatmak için kullanacağım.

Bilmediğim şey, bu tellerin üzerinde 2500 watt gibi güç terimleri yazması. Yani bu ne anlama geliyor anlamıyorum.

Bir de benim kullanacağım besleme gerilimi 24v olacak.

150-180 derecelere çıkartabilir miyim 24 voltla?

Yahut da ucuz olmak kaydıyla nasıl bir yol izleyebilirim?

Saygılar ve sevgiler.

http://shop.yapitaskablo.com/100x020mm-Yassi-Rezistans-Teli,PR-799.html

Yukarıdaki linkte verdiğim tel benim işimi görür mü? Metal plakaların içine sarım yapsam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igido -- 7 Mayıs 2016; 8:16:57 >

• Hocam 24v ile besleyeceğim diyorsun o zaman senin telin max 25 30 cm olmalı yoksa istediğin sıcakliga ulasamazsin ama sana tavsiyem bir tane kettle al çünkü bu teller isindigi zaman karaririyor is atiyor her turlu suyunun tadini bulandirir ama yok yinede alacam diyorsan bu siteden değilde elektrikciye gidip krom nikel fırın teli alacam dersen cebinden max 10 TL cikar ama 20 TL ye sinbo marka elektrikli cezveler var ben ondan kullanıyorum 400 mL tam kapasite iken 35 40 sn de fokur fokur kayniyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam cevap için çok teşekkür ederim.

Ancak benim kullanacağım sistemde su ile teller temas etmeyecek. Yukarıda da belirttiğim gibi 2 adet ince metal levhanın arasına yerleştireceğim telleri.

Bir de cezve kullanamıyorum yahut da kettle. Çünkü suyu cam beher içinde kaynatmam gerekiyor. Kolloidal formda metaller ürettiğim için, elektroliz esnasında metalle temas etmemesi gerekiyor.

Suyu kaynar vaziyetteyken gerçekleşen tepkimelerden ötürü, böyle bir yöntem kullanmak zorundayım.

Bu linkte verdiğim teller 1500 derece kaynama sıcaklığı diye bir ibare belirtiyor üzerinde. Yan 150-180 derece kadar ısıtsam bir problem olmaz mı?
  • Bu tel krom Aliminyum alaşım bunu ısıtmak zor olur size krom nikel (18/10) tavsiye ederim ayrıca suyu içmeyecekseniz hiçbir sıkıntı yok
    Ama yok illede bu teli alacam derseniz 24v yetersiz gelebilir ve kaç volt ile beslerseniz besleyin amperi mümkün olduğunca yüksek tutun çünkü bu teller akımı iyi iletmedigi için ısınıyor bundan dolayı amper ne kadar yüksek olursa o kadar çabuk isinir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen
  • Hocam ilginiz için çok teşekkür ediyorum.

Bu bahsettiğiniz teli 2 adet metal levhanın arasına koyarak, levhanın ısınmasını ve beherdeki suyu kaynatmasını sağlayacağım.

Bu bahsettiğiniz tel 24 volt 2 amper çıkışlı bir adaptörle suyu kaynatabilir mi?

Beherin taban çapı örnek veriyorum 25cm2 ise, ben de iç içe katmerleyerek bu telleri büküp tam altına getirecek kadar yapacağım.

O bahsettiğiniz tele, bahsettiğim miktarda akım uygularsam suyu kaynatabilir miyim?

Yardımınız için çok teşekkür ederim.
  • evet
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir sorum daha olacak.

Rezistansları arasına koyacağım metal plakalar hangi ne olmalı_?

Alüminyum mu? Demir mi? Ya da bir alaşım mı?
  • Alaşım koysan daha iyi olur çünkü demir zamanla paslanır ki suyla temas var bide
    24v 2A gayet yeterli fakat telin uzunluğu 50 cm yi geçmesin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaynayan ,180 derece ısnımış bir tencere suyun içine, tencereye ağızlık yapıp cam beheri koyarak beher ısısını temassız 180 dereceye çıkartmak ?
  • Teşekkür ederim cevaplar için zahmet ettiniz.

Linyit hocam manyetik karıştırıcı var işin içinde. Yoksa dediğiniz çok makul.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Kaynayan ,180 derece ısnımış bir tencere suyun içine, tencereye ağızlık yapıp cam beheri koyarak beher ısısını temassız 180 dereceye çıkartmak ?

Arkadaşlar tencere de kaynayan su eğer Basınçlı kapalı bir kapta değil ise 100 dereceyi geçemez .

24v 2 amp bir enerji tüketimi ile işe yarar bir miktarda sıvıyı işe yarar bir sıcaklığa getirmeniz çok uzun süre alır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıyı şimdi okudum . 1 litre su demişsiniz . Bu suyu 2000 Watt lık kettle 3-5 dk da kaynatıyor. Sizin ki 50 Watt yani 3 saatt te ancak kaynatacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın @igido amaca uygun ısıtıcılar var. Tel alıp sarsan falan birbirine temas edip kısa devre olabilir. Kamyonlarda kullanılan aküye uygun kettle lar ve 230 V kettle lar var. Eğer cam kabı ısıtıcı üzerine koyacaksan bu biçimde de ısıtıcı var. Üzerine tencere vb konulabiliyor bu tiplerin.

quote:

.....verdiğim teller 1500 derece kaynama sıcaklığı...
    Bu telin ısıtma esnasında kendi sıcaklığıdır. Havadan ısıtma yapan tellerin çalışma sıcaklığı yüksek olur ama sıvı içinde çok daha düşük.

Isıtma kızgın yağ ile de yapılabilir. Yağ ısıtılır ve pompalanır ısıtılacak yere. ısıtılacak yerde bir ısı eşanjörü olur, bakır boru gibi. Ve ya içi boş bir tabla olur içinden kızgın yağ akıtılır. Yağ da başka bir haznede ocakta ısıtılabilir ama pompalamak mesele. Aslında pompalama işini doğal konveksiyonla halledebilirsek bir tarafını sadece ocağa koyduğumuz kızgın yağ düzeneği diğer tarafta direk ısıtma işini yapar. Bu tip bir işte yağ yerine başka malzeme kullanılarak buhar da yollanabilir. Basınç yükseltilerek su için 100 santigrad üstüne çıkılabilir. Kızgın yağ ise yağların 300 derece civarındaki buharlaşma sıcaklıkları için basınç yükseltilmeden de kullanılabilir. Ama içinde tehlike barındırıyor. İçinde buharlaşma olan bir sistem patlama riski taşır ve ya bir kaçak canlılara zarar verir.

>Dediğimiz gibi amaca uygun ısıtıcı varken bunlar fantazi oluyor...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.