Arkadaşlar merhaba. Kombi ısıtma sorunumuz mevcut tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum. Öncelikle dün kombiyi değiştirdik ECA Citius Premix 28 kw kombi takıldı. Bizim sorunumuz ev giriş ters dublex bina 20 yıllık ve ısı yalıtımı yok. Ev 155 metre kare ve kombi üst katta mutfakta. Alt kattaki 2 oda ve 1 banyo yer seviyesinde olduğu için aşırı soğuk oluyor üst kata göre ve aylık ortalama 2000 tl gaz tüketimine rağmen alt kat 17-18 dereceyi geçmiyor. Şimdi alt kata oda termostatı koyup orayı 20 derece yapmaya çalışsam diyorum bu sefer üst kat 23-24 derece olacak ve kombi alt katı ısıtmak için deli gibi çalışacak diye düşünüyorum, doğru mu bilmiyorum. Alt kattaki 3 peteğe termostatik vana koydurup onları yüksek açıp üst kattakileri kıssam diyorum bu durumda sanırım daha dengeli olur ve oda termostatına gerek kalmaz diye düşünüyorum. Tabi bu durumda üst kat peteklere de termostatik vana gerekecek mi? Ya da bunların dışında ne yapılabilir alt üst dengeli bir ısıtma yapmak için? Teşekkürler. |
Bildirim