Dublex evimin alt katında demirdöküm markakombi kullanıyorum ve yine alt katta salonda yer alan bir demirdöküm oda termostatım mevcut.
Alt katta herşey yolunda fakat üst katta yer alan 3 oda yeteri kadar ısınmıyor.
Bu kış kullanmam gereken üst kat 3 oda için termostatik vana taktırmayı düşünüyorum.Alt katta yer alan mutfak ve üst katta yer alan çocuk,yatak ve oturma odalarına olmak üzere 4 petek.(Hol ve banyo hariç)
Aklıma takılan soru mesela Oda termostatını 22 dereceye ayarladığımda salon bu sıcaklığa ulaştığında kombi kapatılacak.Salon 22 derece,çocuk odası 21 derece ayarındayken sorun yok.Fakat salonu 22 derece,çocuk odasını 24 derece yapmak istediğimde sistem kombiyi 22 derecede kapatacak ve çocuk odası 24 dereceye ulaşamayacaktır.Salondaki oda termostatını hep 25-26 derecelerde mi tutmam gerekecektir?
Acaba birşey atlıyor muyum?Yardımcı olacak görüşlerinizi beklerim.
termostatik vanaları çok ısınan odalar taktır. babamın evinde aynı olay oldu. kombiye yakın olan ve fazla uzun olan petekli odalar çabuk ısınıyordu. ustada bu odalara termostatik vana taktı ve az ısınan odalar daha fazla ısınmaya başladı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Buderus RC 10 DİGİTAL ODA TERMOSTATI
1 YIL KULLANILMIŞ TEMİZ HİÇBİR SORUNU YOKTUR.KONYA VE KARAMAN İÇİ ELDEN TESLİM YAPILIR
FİYAT:180 TL
Merhaba. Yeni konu açmak istemedim. Forumda baktım ama tam bulamadım aradığımı. Evimde immergas vitrix 26 kombi var. Ev 3+1. Kışları salonu sadece misafir geldiğinde kullanıyoruz. Gerisi kapalı. 7 aylık kızımız var ve havalar da iyice soğudu. 2 si salonda, 1 i holde, diğer odalar ve mutfakta da 1 er tane radyatör var. Ayrıca banyoda da havlupan var. Kızımız küçük olduğundan beşiği yatak odasında. Oturma odasında oda termostatı var mini crd diye geçiyor adı. Önceden çocuk odasını da salon gibi kapalı tutuyorduk ama şimdi çocuk olunca orasını da kullanıyoruz. Çocuğun eşyaları orada olduğundan eşim bazen kucağında kızla odaya girip çıkıyor. Kombi, mutfağın balkonundadır. Oturma odası ısınmakta fakat yatak odası ve çocuk odası çocuk için biraz serin. Ayrıca kızımıza akşamları banyo yaptırdığımız için banyo da biraz soğuk. Ben yatak odası çocuk odası ve banyonun daha sıcak olmasını istiyorum. Bu sebeple eca termostatik vana aldım. Ben koridor ve mutfak harici tüm petekler ve havlupan için termostatik vana aldım zaten. Bunların hepsine takmayı düşünüyorum. Bu durumda oda termostatını iptal mi etmem gerekir? Ya da ikisini aynı anda nasıl kullanabilirim. Yatak odası biraz arka cepheye kalıyor bu arada. Yatak odasını ve çocuk odasını ısıtmak için oda termostatının derecesini yükseltmem gerekecek. Bu durumda fazla ısınmasını istemediğim odaların vanasını kısmam mı gerekir? Faturayı kabartmadan istediğim odaların daha sıcak olmasını nasıl sağlarım? Şimdiden cevaplar için teşekkürler
Ya da oda termostatı olan odadaki ve fazla ısınmasını istemediğim mutfaktaki vanayı kısıp ısınmasını istediğim odalardaki vanaları sonuna kadar açsam faydası olur mu? Yoksa kombi çok çalışıp fatura kabarır mı?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme