Merhaba arkadaşlar, Her zaman olduğu gibi yeni bir şey alacağım zaman bu forumda yazan arkadaşların yazılarına bakmadan bir ürün satın alamıyorum. Yaklaşık 15 yıldır burada verilen tavsiyeler doğrultusunda düdüklü tencereden termosa, buzdolabından arabaya ve telefon kılıfından ateş ölçere vs. vs. almış biri olarak. Beynimi en çok yakan bir durumla karşı karşıyayım. Nasip olursa Ağustos ayında oturacağımız ev tamamlanmış olacak. Forumda yazılanları okudum kafam daha da karıştı. Eğer süreci doğru anladıysam sizlere sormak istediğim bazı sorular var. Öncelikle ev bilgileri ile başlayayım. Daha duvarlar örülmediği ve müteahhit işi bir ev olduğunu öncelikle belirtmek isterim. Ev 4+1 şeklinde balkonlar hariç 134,15 metre kare, 9-11 petek arasında bir petek takabilir. Şimdi bu oksijenli sistem ya da manyetik kireç önleyici sistem takılması gibi süreçleri okudum. Ev alttan ısıtma olmayacak. Ancak ben imkanlarım ölçüsünde bir işi en doğru bir şekilde yapmayı isterim. Bu kapsamda, bana hem tesisatta hem de kombi de nelere dikkat etmem gerektiğini bir arkadaşım açıklayabilirse çok mutlu olurum. Özellikle kombiyi yıl başından önce alarak fahiş fiyat artışlarından azıcık da olsa etkilenmemeyi düşünüyorum. Fiyat demişken kombi fiyatları internette daha ucuz eğer kombiyi internetten alırsam taktırma konusunda sorun yaşar mıyım? Bu tip ürünleri bir kere alıp en iyisini almak gerekir diye düşündüğüm için gelecek kıymetli yorumlara açığım. Gaz tasarrufu ve verimlilik benim için ön planda Bu doğrultuda, kararsız kaldığım kombi marka ve modelleri şöyle: ECA Proteus Premix (Hiç fikrim yok buradan iyi olduğunu öğrendim.) Vaillant ecoTEC Pro (Bu kombinin içini canlı canlı gördüm. Adamlar dış ünite kapağının altına bile ses yalıtımı yapmışlar. Epey kaliteli duruyordu. Daikin NDJ- 28 (tipi, wifi vs gibi özellikler aklımı çeliyor.) Buderus- Logamax plus GB 122i (Tipi çok hoşuma gitti, kiracı olduğum evde 062 olan modeli var ev 4+1 olmasına rağmen çok az fatura ödüyorum) Bu kombiler arasından hangisini almalıyım? Ya da boşver bunları şunu al dediğiniz bir marka model var mıdır? Yardımcı olursanız çok çok mutlu olurum. |
Hangi Kombini Almalısın?
Doğru kombiyi seçmek kafa karıştırıcı olabilir. İşte karar vermene yardımcı olacak bazı faktörler:
- Ev Tipi ve Boyutu: Evinizin büyüklüğü ve tasarımı, ihtiyacınız olan kombi gücünü etkiler.
- İhtiyaç Duyulan Güç (kW): Evinizi etkili bir şekilde ısıtmak ve sıcak su sağlamak için yeterli güce sahip bir kombi seçmelisiniz.
- Enerji Verimliliği: Enerji tasarrufu ve daha düşük faturalar için yüksek enerji verimliliğine sahip bir kombi arayın.
- Marka ve Garanti: Saygın markalar genellikle güvenilir ürünler sunar ve geniş kapsamlı garantiler sağlar.
- Özellikler: Kullanım kolaylığı, uzaktan erişim ve akıllı özellikler gibi ek özellikler arayabilirsin.
Önerilen Markalar:
- Bosch
- Vaillant
- Buderus
- Viessmann
- Ariston
Kaç kW Kombi Almalısın?
Gerekli kombi gücü, aşağıdaki faktörlere bağlıdır:
- Evinizin yalıtımı
- Yaşadığınız bölgedeki iklim
- İstediğiniz sıcak su miktarı
Genel bir kural olarak, 100 metrekarelik bir ev için 24-28 kW kombi yeterlidir. Ancak, özel ihtiyaçların için bir ısıtma uzmanına danışman önerilir.
Doğru kombiyi seçmek, evinizin konforunu ve enerji verimliliğini sağlar. Yukarıdaki faktörleri göz önünde bulundurarak ve araştırma yaparak en iyi kararı verebilirsin.