Şimdi Ara

BUZ ATAN ÇAKMAK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
7
Favori
2.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacaktı. Ben videonun adını ilginç çakmak deneyi- buz atan çakmak olarak değiştirdim. Youtubeda değiştirdiğim gibi duruyor. Fakat google da hale sade buz atan çakmak diye geçiyor. Bu böyle kalır mı yoksa google da da değişir mi?
    Not: yapalı 3 gün oldu
    Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BYTEKNONECO

Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacaktı. Ben videonun adını ilginç çakmak deneyi- buz atan çakmak olarak değiştirdim. Youtubeda değiştirdiğim gibi duruyor. Fakat google da hale sade buz atan çakmak diye geçiyor. Bu böyle kalır mı yoksa google da da değişir mi?
    Not: yapalı 3 gün oldu
    Şimdiden teşekkürler

Neco kardeş hevesini kırmak istemem ama çok bilinen birşey zaten gazların serbest kalırken ısı aldığı tüm soğutucular bu şekilde çalışıyor aynı zamanda sıvı azot kullanıyorlar felan.

Bu arada senin olayın aynısı 5 yıl önce youtube'da yapıldı

https://www.youtube.com/watch?v=tSOrsGt3JA0

• Ben araştırdığımda çıkmamıştı. Tüh ya ilk yapanın ben olduğumu sanıyordum.

Yorumlar için teşekkürler

İyi forumlar

• BYTEKNONECO kullanıcısına yanıt
    Konuyu okuyunca aklıma üniversitedeki bir proje geldi. Şimdi ben Gıda Mühendisliği bölümünü bitirdim ve bizim son senemizde ambalajlama dersi vardı. Yani daha önce yapılmamış bir gıda ambalajı bulacaksınız ve bunu mantıklı gerekçelere dayandırarak sunacaksınız. Eğer projeniz daha önce yapılmış bir şey ise direkt 0 puan alıyorsunuz.

Neyse geleyim projeye; buzdolaplarından kurtulma amaçlı yapılmıştı. Kutu kolayı, kendisinden 1-2 mm daha kalın bir metal koruyucu içine sokuyorsunuz ve o 1-2 mm'lik boşluğu çakmak gazı ile dolduruyorsunuz. Kutu kolayı çevreleyen kabın dibinde gazı boşaltabilecek bi çıkış noktası var elbette. Neyse, gazı o mekanizma yardımıyla bir çıkartıyorsunuz kola oluyor BUZ gibi Proje sahibi iyi bir not almıştı ama çakmak gazının yanıcı olması ve dolayısıyla projenin uygulanabilirliğinin olmayışı, Türkiye çapındaki yarışmaya katılmasına engel olmuştu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çakmak gazının soğutucu özelliği iyi ama zehirli ve yanıcı olmasından ötürü soğutma amaçlı kullanamıyoruz.

• Don't Starve'da çoktan bulunmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferrarisini Satan Adam

İşe yaramaz, blok.

katılmıyorum çok iyi bence
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.