Şimdi Ara

Buz Dolabı Alt Bölümü Soğutmuyor Buzdolabı alt katı soğutmuyor BuzDolabı su damlatıyo (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
13
Favori
141.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bukadar ne anlatım daha önce hiç görmemiştim

senin yaşadıklarının aynısını ben yaşıyorum şuanda rezistanslar sağlam

bimetal değiştirmek için sipariş yaptım

benim timer mekanik onun kontrolünü elimle çevirerek yapsam olurmu cevirirken arada tık diye ses yapıyor

valla bir aydır uğraşıyorum

rezistansları aldım değişim yapacaktım fakat rezistanslar sağlam diye değiştirmedim alt folyolu olanı değiştirdim

yine aynı sorunları yapıyor
  • Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar buzdolabım SAMSUNG RT50K serisi. TWİN COOLİNG yazıyor. Alt taraf soğutmadığı için kendimi bu konuda buldum.

Buz Dolabı Alt Bölümü Soğutmuyor Buzdolabı alt katı soğutmuyor BuzDolabı su damlatıyo

Üst dondurucu kısmı sökmek için yukarıda iki vida var üzeri plastik kapakla kapalı. İnce tornavida ile plastik kapakları kaldırdıktan sonra vidaları söküp kapağın altında tutma yerlerinden kendimize doğru çekip kapağı açıyoruz. Dolap sıcakken yaparsanız kapak daha rahat çıkar. @termometre arkadaşın anlattığı gibi alt kısımda su tahliye kanalı ısıtıcısı var 335 ohm ölçtüm. Ona direk 220 vererek buzların erimesini sağladım ama tamamen erimesi 1 saati buldu. Çok fazla ısınmıyor elinizi sürünce sıcaklığı rahat hissedersiniz. Ancak ikinci bir rezistans göremedim. Buzlar eridiken sonra su gitmedi. Eriyen suyu sıvı el sabunu pompası ile tahliye ettim. Boşaldıktan sonra da 1 litre kadar ketıl ile su ısıtıp dökünce gider açıldı ve sular dolabın arkasındaki damlama kabına indi.

Buz Dolabı Alt Bölümü Soğutmuyor Buzdolabı alt katı soğutmuyor BuzDolabı su damlatıyo

Gelelim alt kısma. Bu TWİN COOLİNG serilerinde sanırım baştaki konuda anlatıldığı gibi üstten alta açılan bir kapak yok. Zaten twin cooling çift soğutma anlamına geliyor sanırım. Yani alt kısımda da ayrı bir soğutma mekanizması mevcut.

A

Alt kısımı sökmek için de iki adet vida mevcut. Birisi mavi twin cooling yazısının altında. Yazıya avuç içiyle hafif bastırıp saat yönünün tersine çevirince çıkıyor. Diğeri de alta doğru plastik bir kapağın altında. Vidaları çıkarınca plastiğin alt kısmından kendinize doğru çekerek çıkarabilirsiniz. Kablolara dikkat.

Alt kısmın kapağını açınca üstteki soket dikkatimi çekti. Dikkat ederseniz kırmızı kablo kopmuş. Acaba kapağı açarken kendim mi kopardım diye şüphelensem de işin öyle olmadığını soketi sökünce anladım. Soket kısmı oksit yapmış ve kablo koptuğu için oradaki fan çalışmamış ve soğuk havayı içeri dağıtamadığı için oradaki borular buz tutmuş. Söktüğüm soket ıslaktı o kısım nemlenmiş muhtemelen ondan dolayı oksit yaptı. Su üst kattan mı aktı yoksa kendisi nemlenmeye müsait mi bilemeyeceğim.

Resimleri pek sırasıyla veremedim kusura bakmayın. Ama birilerinin muhakkak işine yarar.

Merak ettiğim bunlarda rezistansı devreye sokan Defrost Timer varmı acaba varsa nerede? (İnşallah bozulmamıştır)

Dolabı sabaha kadar fiş çekili ağzı açık beklettim. Başka yerlerinde buz varsa onlar da çözülsün diye.

Sabah içini doldurup fişini taktım. Akşam eve gidince ne olduğunu anlayacağım.

Konuyu açan @termometre arkadaşa teşekkürler.

• Dolabın altı dondurucu ise altı soğutup üstü soğutmuyorsa gazı bitmiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FreeRun kullanıcısına yanıt

termostat arızalı olursa da yapmaz mı onu hocam ?

• Benzer bi sıkıntı yaşıyorum ben de,

Buzdolabının modelini bulamadım ama analog no frostlardan. Fotoğrafını koyuyorum.

Dolabı arkadaşım sesli çalışıyor diye verdi, motora wd40 sıkınca sessizleşti ama ilk günden kapısını açık unuttuğumdan su damlatıyordu, bir iki ay idare edip fişi çektim, hızlı erisin diye de buzluğa kaynar su dolu tencere koyup (altını yalıttım) hızlıca erittim (bu hataydı galiba). Bir gün sonra tekrar taktım, 3-4 gün canavar gibiydi sonra alt soğutmamaya başladı. Aradığım tamirci de bütün parçaları değiştirmeye yeltendi, ölçüme falan gerek yok diye 1500 lira falan fiyat çekti. Mühendis adamız çözeriz diye dağıttım dolabı, Evap buzluydu, fan da seslenmişti zaten. Su gideri açık, İki rezistansın da ohm değeri olması gerektiği gibi (araştırırken buldum değerleri de unuttum kaçtı, kanaldaki daha düşük wattlıydı).

Diğer iki soket evaporatörün üstünde bi sensöre gidiyor toplam 4 kablo, hiç birinde şase ya da ohm okumuyorum (termal sigorta ya da bimetal strip galiba bu, bunu patlatmış olabilir miyim kaynar su operasyonunda?) Bir de takıldığı yeri yanlış olabilir mi? Hatta tüm soketlerin sırasına bi bakabilir misiniz? İkinci el alet hatalı onarım da olabilir.

Bazı dolaplarda üçüncü bir rezistansa daha denkgeldim (kanaldan sonra alt kat girişinde galiba), bunda öyle bir rezistans var mı?

Timer ı söktüm dağıttım, elle çevirince rezistans/kompresör geçişini iki tıkla yapıyor (önce kompresörü attırıp kısa bi açı sonra rezistansı açıyor ya da tam tersi), içini dağıttım, motor dönüyor, dişliler tertemiz. şu an 220 yi verdim kontak değiştirmesini bekliyorum, ses duyunca multimetreyle bakacağım. (Ayrık duran bacağa faz verdim, üçlü tarafın ortasına nötr. İnternetten baktığım ve dişlilerin dönüş yönüne göre doğru gibi geldi, daha güvenliydi bi de Ama doğrusu bu mu tam emin olamadım, ters kutupta da dönüyor motor bilemedim?

Gerekli parçaları Ankara'da elden nereden rahat bulabilirim bilgilendirirseniz de sevinirim.

• Arçelik yedek parça yazın aratin.bir cok sitede yedek parça satışı var.sadece model ismi ve numarası lazim size.bir,iki gunde gelir parcalar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.