Şimdi Ara

Buz ve Ateşin Şarkısı Ardından Ejderha Mızrağı ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi'ni meristokrasi aracılığıyla buldum okudum çok keyif aldım. Ardından yine meristokrasi aracılığyla elime geçen Ejderha Mızrağı Serisi'ne başladım. İlk kitabın ortasına geldim aldığım zevkin düşüklüğü kitabın türkçeye çevirilişindeki kalite düşüklüğünden mi yoksa serinin beğenime uymayışından mı olduğunu anlayamadım.. Türkçeye çeviren Çiğdem Erkal İpek'miş.

Ne yapabilirim ?

Düzenleme: Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagoca -- 21 Eylül 2016; 23:38:41 >

• VeRMİNaaRD kullanıcısına yanıt
    lk kitabın ortalarına doğru ejderhanın derin geniş bir kuyudan çıkıp güneşi kapatacak kadar büyük bir hacme sahip haldeyken sadece alevleriyle Nehiryeli'ni yakması kuyuya geri dönmesi tekrar çıkıp ki tekrar çıkmadan önce kuyunun içinde anlamsız şeilde oyalanması falan tam anlamıyla saçmalık geldi arkadaşlar affedin. Yani ne yapacağımı bilemedim.
  • Kagoca kullanıcısına yanıt
    Hocam o kısımda ejderha kuyudan çıktıktan sonra "tek bir söz söyledi büyü dilinde bir söz ve gökten yoğun korkunç bir karanlık indi hepsini kör ederek sonrada ejderha kendi yarattığı karanlıkta kendide göremiyordu..." diye devam etmekte kuyuya nehir yeli yakın olduğu için o an en çok zarrarı o görüyor sonuçta fantastik bir eser mantık hataları vs. her yöne çekilebilir tabi Zevkler tartışılmaz ama bence ejderha mızrağı fantastik eserlerin içinde özelliklede lotr tarzından hoşlananlar için tek kelimeyle bulunmaz bir seri ben ilk 6 kitap mutlaka okunmalı derim Bence sıkılıp bırakmayın
  • xmxksk kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgilendirme için teşekkür ederim. Bendeki çeviride bu açıklama yazmıyordu diye hatırlıyorum ki yazmyoyrsa büyük hayal kırıklığı çeviride ciddi sıkıntı var demektir. Kontrol edip döneceğim.
  • Kagoca kullanıcısına yanıt
    Bendeki ejderha mızrağı destanı ilk 3 kitap ithaki basımı onlarda Çiğdem Erkal İpek çevirisi ama e-book yada e-pub olarak okuyorsan belki eksik kısımlar olabilir.
  • xmxksk kullanıcısına yanıt
    e-pub & e-book olarak okuyorum

edit: düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagoca -- 25 Eylül 2016; 1:20:22 >
  • Bende başladım ve beğenmedim maalesef ejderha mızrağı serisini.
    Amber yıllıkları'nı dene, yada zaman çarkı serisini
    senaryolarını daha olgun buldum aynı şekilde locke lamora serisini de okuyabilirsin ilkini okudum
    farklı bir tat merak uyandırıcı.
  • sakinharman S kullanıcısına yanıt
    Fantastik serilerde savaş, elf, cüce, goblin vs. kısmından pek hoşlanmıyorsan sarmamış olabilir. Yüzüklerin efendisiyle benzer tarza, karakterlere sahip ama mesela dili çok çok daha hafif tasvirler daha basit ejderha mızrağı serisinde zevk tabi ama bence ciddi sürükleyici okuması rahat bir kitap.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.