Şimdi Ara

Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi (250. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.143
Cevap
77
Favori
191.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 248249250251252
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Grozny

Meraba kitaplara ara verdim dizi bitince devam edeceğim ama bu golden army muhabbeti nedir kim sahip bunlara demir bank mı ? bilen var mı o dünyanın en büyük savaç gücü diye bahsediliyor ? Bi kaç yerde

Golden company vaktiyle blackfyre isyanının bastırılması ve daemon blackfyre'nin öldürülmesi sonrası daemonun kardeşi bittersteel tarafından kurulmuş paralı bir askeri birlik. Amacı blackfyre'ları hakkı olan tahta oturtmak ve bu amaçla birkaç başarısız isyan yaptılar. Yani birlik targaryenlere düşman, bir targaryen kolu olan blackfyre yanlısı. Tuhaf olansa şu ana aegon için mücadele veriyor olması, çünkü aegon bildiğimiz kadarıyla rheagar'ın oğlu ve dolayısıyla bir targaryen. Ama cypon nikli arkadaşın teorisine göre (bence de mantıklı) aegon aslında sandığımız kişi değil, bu varys'in bir oyunu. Diyarda kabul görmesi için onu aegon targaryen diye pazarlıyor, aslında o bir blackfyre...

• Geçen sene seriyi bitirdim şimdi A Knight of the Seven Kingdoms'ı okuyorum, Epsilon hayret daha çevirmemiş bu kitabı nedense. :D
  • Ejderhaların Dansı kitabına nihayet başladım. Kitap gerçekten farklı bir dünya. Martin amcamız umarım ölmeden bitirir kitabı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: veysel027

Dün idefixten ilk kitabı Taht Oyunları'nı istettim, gelince okumaya başlayacağım. Bakalım övüldüğü kadar var mı :)

İlk kitabı seri içindeki şahsi görüşüm en iyisidir 800 küsür sayfalık kitabı 4 5 günde okudum zamanım vardı o sıralar o ayrı konu ama elinizden bırakamayacaksınız. Prologdan başlayacak sizi hapsetmeye hayırlı olsun iyi okumalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: veysel027

Dün idefixten ilk kitabı Taht Oyunları'nı istettim, gelince okumaya başlayacağım. Bakalım övüldüğü kadar var mı :)

10 Nisanmış pardon hocam tarihe dikkat etmemişim
  • Artizt kullanıcısına yanıt
    Dunk ve Egg hikayelerinin yazilmasinin mutlaka bir nedeni var ve sonuçlarının ASOİAF serisine mutlaka etkisi olacak. Aegon ve Brynden Rivers'ın hikayede çok kilit rolleri var, inşallah seri bitince öğreneceğiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilen biri cevaplarsa sevinirim Allah aşkına çok ikilemdeyim

Şimdi ben diziyi izliyorum, evreni, karakterleri çok sevdim ve kitapları okumak istiyorum. Ama okumaya, para vermeye değer mi? Sonuçta olayları biliyorum. Gerçekten böyle "oha bu da mı varmış dizide niye bunlar yok" diyebileceğim bir şeyler var mı? İlk kitapla ilk sezon aynıymış neredeyse, okumasam olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: thelmessos

Dunk ve Egg hikayelerinin yazilmasinin mutlaka bir nedeni var ve sonuçlarının ASOİAF serisine mutlaka etkisi olacak. Aegon ve Brynden Rivers'ın hikayede çok kilit rolleri var, inşallah seri bitince öğreneceğiz.

Martin, Dunk ile Egg'in ilk kitabını Taht Oyunları'ndan bir sene sonra çıkarıyor. O zaman tabi seriyi 3 kitap düşünüyor. İlk kitabın öyle aman aman bir konusu ve etkisi yok, Targaryen dönemini betimlemek haricinde. Ancak çok önemli bir detaya ışık tutuyor. O da Baelor Targaryen.

Malum artık Jon'un anasını babasını hepimiz biliyoruz. Kitapta durum netlik kazanmadıysa da yüzde 90 dizi ile aynı çıkacak. Burada önemli olan ilk kitapta Jon'la ilgili bilgiler verilip, Targaryenların platin-sarı rengi saçları ve mora çalan göz rengi sahibi oldukları anlatılıyor. Tabi bunlar Jon'da yok.

Ama Dunk ile Egg'in ilk kitabında bunların aksine Targaryen olup siyah saçlı siyah gözlü bir prensin varlığından haberdar oluyoruz. Asıl ipucu bu. Targaryenların kendi aralarında evlilik yapmalarının sebebi, genlerinin çekinik olması, yani dışardan birileri ile evlendiklerinde çocukları genelde karşı tarafa çekiyor.

İkinci kitapta asıl konu Karaalev isyanı. Tam da üçüncü kitaptan sonra çıkıyor. Yavaş yavaş çünkü hikayeye Karaalevler giriyor çünkü.

Üçüncü kitapta ise asıl konu Brynden. Kişiliğini, sinsiliğini, Bin ve bir göz oluşunu, sihirlerini, daha da önemlisi asıl motivasyonunu öğreniyoruz. O da Targaryen hanesi. Adan hanedan ayakta kalsın diye her türlü hileyi, caniliği yapabilecek bir kişilikte. Ve beşinci kitaptan bir sene önce çıkıyor. Yani Bran'ın Brynden ile tanıştığı kitaptan.

Dördüncü kitap Kışyarı'nda geçecek söylentisi var. Bu da altıncı kitap için bir ipucu olabilir.

Ama bana göre, Targaryen döneminde geçen hikayeler daha doyurucu oluyor, daha çok bilgi içeriyor bana göre hikayenin ince detayları hakkında.

• quote:

Orijinalden alıntı: alp3446

Bilen biri cevaplarsa sevinirim Allah aşkına çok ikilemdeyim

Şimdi ben diziyi izliyorum, evreni, karakterleri çok sevdim ve kitapları okumak istiyorum. Ama okumaya, para vermeye değer mi? Sonuçta olayları biliyorum. Gerçekten böyle "oha bu da mı varmış dizide niye bunlar yok" diyebileceğim bir şeyler var mı? İlk kitapla ilk sezon aynıymış neredeyse, okumasam olur mu?

Ben diziyi 3 sezon izleyip bıraktım sonra kitaplarını okudum, kitapları bin kat daha iyi diziden abartmıyorum. Kitapları atlamadan okumak en doğrusu olur.

• Arkadaşlar şu ölü diriltme ve geleceği görme olayları beni kitaptan soğuttu. Sizde de aynı durum var mı? Dizi olayına girmiyorum bile laf olsun diye izliyorum saçmalığın daniskası, her bölüm mantık hataları saçmalıklar var.
  • Beyler kitapta dizideki "Hardhome" mevzuu geçiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sufistike

Beyler kitapta dizideki "Hardhome" mevzuu geçiyor mu?

Geçiyor ama sadece bahsediliyor. Jon gitmiyor yani birkaç Nights Watch üyesi gidiyor. Hardhome hakkında da "Suyun üstündeki ölüler." tarzı bir laf geçiyordu tam hatırlayamıyorum ama orada bir olaylar olduğu kesin kitapta da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Artizt

quote:

Ben diziyi 3 sezon izleyip bıraktım sonra kitaplarını okudum, kitapları bin kat daha iyi diziden abartmıyorum. Kitapları atlamadan okumak en doğrusu olur.

Ben de kitapları okumak istiyorum ama ilk kitap sıkacak büyük ihtimal 1.sezonla aynı çünkü. Benim asıl sorum mesela 4. ve 5.sezonlarda olan olaylar falan filan ve hele şu son çıkan bölümde (7x06) kitapla ne kadar benzerlik taşıyor? Spoiler vermemek için % bilmem kaç benziyor diye de yazabilirsin hocam. Olaylar hep bu şekilde ilerliyorsa dizideki gibi yani sadece ekstra bir kaç karakter için değmez okumaya.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Red Devil

quote:

quote:

Ben de kitapları okumak istiyorum ama ilk kitap sıkacak büyük ihtimal 1.sezonla aynı çünkü. Benim asıl sorum mesela 4. ve 5.sezonlarda olan olaylar falan filan ve hele şu son çıkan bölümde (7x06) kitapla ne kadar benzerlik taşıyor? Spoiler vermemek için % bilmem kaç benziyor diye de yazabilirsin hocam. Olaylar hep bu şekilde ilerliyorsa dizideki gibi yani sadece ekstra bir kaç karakter için değmez okumaya.

Şuan 5 kitap var,

1 kitap = 1 sezon oluyor,

1.kitap=1.sezon

vs vs

5.kitap= 5.sezon

Dizinin son iki sezonu kitapla alakası yok, HBO nasıl yapmak istiyorsa öyle yapıyor, George Martin 6. ve 7. kitabı da yazıcak seri biticek, ama dizi ile paralel gitmiyicek, mesela kitapta Jon Snow büyük ihtimalle ölüyor, dizide ise öldürmediler. Kitapları diziden kat kat daha iyi. Hem dizi hem kitabı okuyanların kafası 6. ve 7.kitapta karışıcak, o açıdan kötü, ben 3 sezon izleyip bırakmıştım dizi beni sarmadığı için.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Red Devil

quote:

quote:

Şuan 5 kitap var,

1 kitap = 1 sezon oluyor,

1.kitap=1.sezon

vs vs

5.kitap= 5.sezon

Dizinin son iki sezonu kitapla alakası yok, HBO nasıl yapmak istiyorsa öyle yapıyor, George Martin 6. ve 7. kitabı da yazıcak seri biticek, ama dizi ile paralel gitmiyicek, mesela kitapta Jon Snow büyük ihtimalle ölüyor, dizide ise öldürmediler. Kitapları diziden kat kat daha iyi. Hem dizi hem kitabı okuyanların kafası 6. ve 7.kitapta karışıcak, o açıdan kötü, ben 3 sezon izleyip bırakmıştım dizi beni sarmadığı için.

Dostum teşekkürler bilgi için ama kitapta öleceğinin spoilerini niye veriyosun onu anlamadım? Hevesim kaçtı resmen.

• Ben valla beklemeyi bıraktım. Dizi aldı başını gitti tamam senaryo farklı ilerliyor ama artık insanların içindeki heyecanı öldürdü Martins.
  • Eylülde satışa çıkar büyük ihtimal umarım orjinali gibi güzel ciltli ve kaliteli basım olmuştur

• Kimse bilmiyor hocam ne olacağını arkadaş tahminini söylemiş sadece.rahat olun yani

• Aeronautical Engineer A kullanıcısına yanıt
    Arkadaş sayenizde forumu öğrenmiş resmen ya binbaşı olmuş
  • Bu seriye başlamayi düşünüyorum. Yeni yeni kitap okuma alışkanlığı kazanıyorum. Okurken sıkılır miyim ?

• 
Sayfa: önceki 248249250251252
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.