Şimdi Ara

BUZDOLABI ALT BÖLME SICAKLIK DALGALANMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar dolabımda dondurucuda sorun yok. Fakat alt bölmede sıkıntı var giibi mesela fanı çalışıyor kademe 5 e ayarlıyken 3.5 Dereceye kadar düşüyor burada sorun yok bir süre sonra fa duruyor bu süreç uzun sürüyor taki iç sıcaklık 10 dereceye çıkıyor ölçüm yaptım.

    2-3 saat fan hiç dönmüor sonra tekrar çalışıyor sıcaklık geri 3-4 aralığına düşüyor.

    Sıcaklığın sabit olması gerekmezmi bu şekilde sürekli değişen sıcaklıkta gıdalar bozulmaz mı?

    Bu durum anormal değil mi? Teşekkürler



  • Isı değerinin belli bir derecede değil, belli bir derece aralığında olması gerekiyor.

    Şöyle ki; siz buzdolabınızı +4 derece olarak ayarlamışsınızdır ancak bu, o dolabın yılın 365 günü +4 derecede olacağı anlamına gelmiyor. dolap üretici firmanın, sensör ve işlemci arasında kurduğu senkronizasyon ve kodlama tekniğine göre değişiklik göstermekle birlikte belli bir ısı aralığında gider gelir ki bunun bir göstergesi olarak size eskilerden bir testo veri sonucu çıkarttım. aslında bu programda biz buzdolabının her 10 saniyede bir olmak üzere tüm ısı değeri - çiy noktası - nem dengesi gibi verileri görebiliyoruz, böylece üründeki performans değerleri ile defrost zamanı defrost süresi gibi durumlarıda görebiliyoruz ancak onu buraya eklemek mümkün olmadığından 2 ayrı ekran görüntüsü ekledim ki anlaşılabilir olsun.

    Birinci görüntüde göreceğiniz üzere tarih ve saate göre ürün 2 li derecelere gelmişken, ikinci resimde 6 lı derecelere kadar yaklaşmış olduğunu da görebilirsiniz. Bu veriler, sizin dolabınızı kaç dereceye setlediğinize göre değişiklik gösterir ancak her halükarda mutlaka ki ısı değişkenlikleri söz konusudur. Dolap teknik olarak bunu başarsa dahi siz dolap kapağını açtığınızda yine de bu ısı değişikliği olacaktır.

    Yapılan araştırmalar, ''acaba ne yesem?'' adı altında dolap kapağının 20 saniye açık tutulup bakılmasının dahi dolap içerisindeki soğutulmuş havanın %60 a yakın kısmının kaybedildiğini gösterir. Bu da demektir ki dolabımızın içi +4 derece olması gerekirken bu 20 saniyede içerideki soğutulmuş HAVANIN neredeyse 15 li derecelere çıkması gayet normal.

    Tabi burada bahsettiğimiz unsur HAVA dır, Dolap içerisindeki gıda maddelerinin kütle ısıları halen muhafaza halinden olması nedeniyle, dolap kapağı kapatıldığında bu ısı değişikliğini algılayan sensörler sayesinde kompresör çalışmaya başlayarak hemen HAVAYI eski ısı değerine geri getirecektir, besin maddelerindeki kütlesel ısı değeri halen muhafaza altında olduğundan dolayı bu anlık hava değişkenlerinin negatif etkisi bu kadar kısa sürelerde olmamaktadır.

     BUZDOLABI ALT BÖLME SICAKLIK DALGALANMASI BUZDOLABI ALT BÖLME SICAKLIK DALGALANMASI




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Anladım, belli bir süre gözlemledim hakkatten dediğiniz gibi sistem zaten sabit bi derecede tutamaz.

    Birde yazının şu kısmı gıda güvenliği için yeterli oluyor ;

    ''Dolap içerisindeki gıda maddelerinin kütle ısıları halen muhafaza halinden olması nedeniyle, dolap kapağı kapatıldığında bu ısı değişikliğini algılayan sensörler sayesinde kompresör çalışmaya başlayarak hemen HAVAYI eski ısı değerine geri getirecektir, besin maddelerindeki kütlesel ısı değeri halen muhafaza altında olduğundan dolayı bu anlık hava değişkenlerinin negatif etkisi bu kadar kısa sürelerde olmamaktadır''

    TEŞEKKÜRLER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecan1 -- 22 Ocak 2017; 7:56:54 >
  • emrecan1 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam, faydası olduysa ne mutlu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BUZDOLABI AŞIRI SOĞUTMA SORUNU
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.