Şimdi Ara

Buzdolabı buzluğunun buz tutmasını önlemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
55.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eski tip buzdolaplarının buzluk kısımlarında aşırı buzlanma oluşuyor. Öyleki buzluk kısmında buzdan başka birşey koymaya yer kalmıyor. Bunu önlemenin bir püf noktası varmıdır?



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Buzdolabı Buzluğunun Buz Tutmasını Önleme Rehberi

    Buzdolabının buzluğunun buz tutması yaygın bir sorundur ve yiyeceklerinizi taze tutmanızı engelleyebilir. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki ipuçlarını izleyin:

    • Buzdolabının Kapağının Tam Kapanmasını Sağlayın: Buzdolabı kapağının tam kapanmaması, sıcak ve nemli havanın buzluğa girmesine ve buz oluşumuna neden olabilir. Kapağın menteşelerini ve contalarını düzenli olarak kontrol edin ve gerektiğinde ayarlayın.

    • Buzdolabını Aşırı Doldurmayın: Buzdolabını aşırı doldurmak, soğuk havanın dolaşımını engelleyebilir ve bu da buz oluşumuna katkıda bulunabilir. Yiyecekler arasında biraz boşluk bırakın ve buzdolabını tamamen doldurmaktan kaçının.

    • Sıcak Yiyecekleri Soğutmadan Buzdolabına Koymayın: Sıcak yiyecekler buzdolabındaki nemi artırabilir ve bu da buz oluşumuna neden olabilir. Yiyecekler tamamen soğuduktan sonra buzdolabına koyun.

    • Yiyecekleri Uygun Şekilde Saklayın: Yiyecekleri hava geçirmez kaplarda veya plastik sargıda saklayın. Açıkta bırakılan yiyecekler nemi serbest bırakabilir ve bu da buz oluşumuna yol açabilir.

    • Buz Çözücü Kullanın: Buzdolabınızda buz oluştuysa, buz çözdürücü kullanarak buzu eritin. Buz çözücüyü talimatlara göre kullanın ve buzdolabını temizledikten sonra tekrar takın.

    • Defrost Sistemini Kontrol Edin: Otomatik defrost sistemi olan buzdolaplarında, bu sistemin düzgün çalıştığından emin olun. Defrost sistemi arızalıysa, buzdolabında buz oluşabilir.

    • Yoğuşma Tavasını Temizleyin: Buzdolabınızın yoğuşma tavası, buzdolabı çalışırken oluşan nemi toplar. Tava tıkanırsa, buzdolabında buz oluşabilir. Yoğuşma tavasını düzenli olarak temizleyin.

    Bu ipuçlarını izleyerek buzdolabı buzluğunuzun buz tutmasını önleyebilir ve yiyeceklerinizin tazeliğini koruyabilirsiniz.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir fikri olan yokmu ?
  • Bildiğim kadarıyla arada bir de-frost yapmak lazım,belki 3 belki 6 ayda bir ,tam bilmiyorum,
    De-frost düğmesi genelde ayar düğmesinin ortasında bulunuyor,bir defa bastınızmı içeri girecek şekilde,
    Bakınız http://forum.donanimhaber.com/m_41736859/tm.htm,
    Tam emin değilim ama belki soğukluk derecesini azaltmak buzlanma süresini uzatabilir.
  • Buzlanmanın sebepleri:

    -Nemli hava ortamı
    -Kapının sık açılıp kapanması
    -Yüksek soğukluk ayarı
    -Yiyeceklerin nemi, yiyeceklerin sıcak yerleştirilmesi
    -Kapı lastiğinin hava kaçırması

    Öncelikle bu etkenleri olabildiğince azaltmaya çalışın. Kapı lastiklerini kontrol edin, buzluk kapısını sık açıp kapamayın ve sıcak yiyecekleri yerleştirmeyin, mümkün olan en düşük soğutma kademesini kullanın.

    Ayrıca 1 parmak, yani yarım santimetre kalınlığına ulaşan buzlar mutlaka eritilmelidir. Buzlar kalınlaşırsa soğutma verimi düşer ve buzdolabı fazla enerji harcar.

    Buzları eritmek için pratik önerim, 1 tencere suyu kaynatın ve buzluğa yerleştirip kapısını kapatın. 10-15 dakika sonra buzları tahta spatula yardımı ile kanıttırın. Buzlar erimeden kütle halinde düşecektir. Böylece buzluğu soğukluk kaybı olmadan süratle temizlersiniz.
  • bizimde tek kapılı arçelik buzdolabı çok buz tutuyor. kapısını komple açıp eritiyorlar evdekiler. bu kaynamış suyu dnemeke lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Buzlanmanın sebepleri:

    -Nemli hava ortamı
    -Kapının sık açılıp kapanması
    -Yüksek soğukluk ayarı
    -Yiyeceklerin nemi, yiyeceklerin sıcak yerleştirilmesi
    -Kapı lastiğinin hava kaçırması

    Öncelikle bu etkenleri olabildiğince azaltmaya çalışın. Kapı lastiklerini kontrol edin, buzluk kapısını sık açıp kapamayın ve sıcak yiyecekleri yerleştirmeyin, mümkün olan en düşük soğutma kademesini kullanın.

    Ayrıca 1 parmak, yani yarım santimetre kalınlığına ulaşan buzlar mutlaka eritilmelidir. Buzlar kalınlaşırsa soğutma verimi düşer ve buzdolabı fazla enerji harcar.

    Buzları eritmek için pratik önerim, 1 tencere suyu kaynatın ve buzluğa yerleştirip kapısını kapatın. 10-15 dakika sonra buzları tahta spatula yardımı ile kanıttırın. Buzlar erimeden kütle halinde düşecektir. Böylece buzluğu soğukluk kaybı olmadan süratle temizlersiniz.


    Yeterince açıklayıcı bir cevap olmuş . Sonsuz teşekkürler....




  • 1 tencere kaynamış suyu buzluğa koyarken dolap kapalı olacak sanırım çalışır vaziyette değil :) ilk buzlanmada denemek istiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Buzdolabı arkasında biriken su
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • en güzeli o buzları kazımak buz küreyicisiyle.. (adı buz küreyicisimiydi len? )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 5 Ağustos 2010; 20:10:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.