Şimdi Ara

Buzdolabının arkasındaki su kabını nasıl temizleyebilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
73.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar AEG no-frost S85440DT modelini kullanmaktayız bugün mutfağı boyarken hazır dolabı çekmişken su kabını çıkarıyım dedim bulunan su haznesi dolabın kasasına iki adet vidayla sabitlenmiş vidaları söktüm ama çıkaramadım kabın için bir miktar su doluydu ve küf oluşmuştu dikkatimi çeken şey ise kabın sağ tarafında rezistans vardı ama orada su yoktu sanırım o rezistans taşan fazla suyu buharlaştırıyordu kullanma klavuzundada koku oluşmaması için o kabın deterjanlı suyla temizlenmesi gerektiği yazıyor ancak ben o rezistans yüzünden kabı çıkarmaya çekindim açıkcası klipslerle tutturmuşlar çünkü nasıl çıkaracağım hakkında bilgi verirseniz sevinirim arkadaşlar şimdiden herkese teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 13 Eylül 2010; 22:51:37 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Buzdolabının Arkasındaki Su Kabını Temizleme

Buzdolabının Arkasındaki Su Kabı Nedir?

Buzdolabının arkasındaki su kabı, buz yapma ve soğuk su dağıtma işlevlerini yerine getirmek için kullanılan su deposudur.

Su Kabını Nasıl Temizlersiniz?

Buzdolabının markasına ve modeline bağlı olarak, su kabını temizleme adımları değişebilir. Ancak genel adımlar şunlardır:

• Elektriği Kesin: Güvenlik için, buzdolabının fişini çekin.
    • Su Hattını Kapatın: Buzdolabının arkasındaki su vanasını kapatın veya su hattını çıkarın.
    • Su Kabını Çıkarın: Çoğu buzdolabında, su kabı buzdolabının arkasında bulunur ve birkaç vida veya kelepçe ile sabitlenmiştir. Vidaları çıkarın veya kelepçeleri gevşetin ve su kabını dikkatlice dışarı çekin.
    • Su Kabını Temizleyin: Ilık su ve bulaşık deterjanı kullanarak su kabını iyice temizleyin. Sert bir fırça veya sünger kullanmaktan kaçının.
    • Su Hattını Temizleyin: Bir fırça veya temizleme teli kullanarak su hattını temizleyin.
    • Su Kabını Tekrar Takın: Su kabını yerine takın ve vidaları veya kelepçeleri sıkın.
    • Su Hattını Bağlayın: Su vanasını açın veya su hattını yeniden takın.
    • Elektriği Geri Bağlayın: Buzdolabının fişini prize takın ve çalışmasına izin verin.

İpuçları:

• Su kabını en az altı ayda bir temizleyin.
    • Su kabını temizledikten sonra buzdolabını derinlemesine temizleyin.
    • Su hattının temiz olduğundan ve hasarlı olmadığından emin olun.

Önemli Not: Su kabının çıkarılma adımları buzdolabı markasına ve modeline göre değişebilir. Spesifik talimatlar için buzdolabı kullanım kılavuzuna başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • UP
  • güncel
  • Merhabalar, rezistans olarak düşündüğünüz yer kondanser borusu değil, değil mi? Normalde kendinize doğru çektiğinizde çıkması lazım. O kısmın fotoğrafını çekerseniz daha detaylı yardımcı olabilirim. Daha evvel bu modelin buharlaştırma kabını sökmediğimden püf noktasını ezbere bilmiyorum.
  • Plastik kabın içerisine kelepçeye benzer şeylerle sabitlemişler kompresöre bağlı ancak kondanser borularından bağımsız ince bir boru ayrıca dediğim rezistansa benzer şeyde hafiften kireç oluşmuş gibiydi fotoğrafını koyarım hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.