Ben de yeni ev kuranlardanım ve beyaz eşyaların tümüne forumdaki deneyimli arkadaşların yardımlarıyla karar vermiş bulunmaktayım. Şimdilik tek başıma yaşıcam fakat yakın zamanda durumlar değişebileceğinden, "almışkan tam alayım" mantığıyla fiyat / performans açısından iyi ürünleri seçmeye çalıştım.
Fakat buzdolabı konusunda kafamda şöyle bir soru işareti kaldı:
Mutfakta buzdolabı için ayrılmış yerin genişliği 88 cm, uzunluğu 199 cm ve derinliği de yaklaşık 77 cm. Derinliğe 77 diyorum fakat bu kapının menteşesini de dahil etmiş bulunarak söylüyorum. Aslında menteşeye kadar söylersek (menteşeyi de kapatarak mutfağın girişini daraltmamayı tercih ediyorum) 70-71 cm.
Forumlardan yola çıkarak Sharp 69R modeline karar vermiştim fakat bu modelin derinliği 72 cm, arkadan da 6-7 cm boşluk bırakmak gerekeğini düşünürsek, dolap menteşenin sınırlarına kadar dayanıp, mutfağın girişini iyice kapatacak. Samsung'un modelleri zaten genelde 72 cm'den de büyük. Hitachi de Sharp yakın, sadece 1 cm fark var.
Sizlerden derinliği çok fazla olmayan buzdolabı tavsiyeleri almak istiyordum. Profilonun buna benzer birkaç modeli var fakat onlar pek içime sinmiş değil.
Bu arada forumu uzun okumalar sonucu aşağıdaki yeni bir ev için alınacabilecek eşyaları çıkarmaya çalıştım. Birçok yerden fiyat araştırdım, soruşturdum. Dileyen arkadaşlar faydalanabilir. Fiyatlar için en uygun yer internet gözüküyor (tekcarsi.com / kolayesyam.com) fakat daha spotçuları gezmedim.
Öncelikle,
Tercihleriniz çok güzel...
Buzdolabı sorununuza en etkin çözümlerden birini candogan62 arkadaşımız sunabilecektir diye düşünüyorum...
Naçizane fikrim gömme yerde yandan baktığınızda Buzdolabı kapağının dışta kalacak şekilde kullanmanın bir sorun olacağını düşünmüyorum...
Kolay gelsin...
konu biraz acil, acaba piyasada kaliteli 60-65 cm derinliği olan bir buzdolabı bulunuyor mu?