Şimdi Ara

Beyaz Eşya Bayii'nin Satıştaki Kazancıyla İlgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
32.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, arkadaşlar beyaz eşya bayiilerinin kazancının ürün başına düşük olduğu doğru mu?
    hayır, bugün bi bayii yemin üstüne yemin ettide.. merak ettim, bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa cevaplamasını isterim.

mesela
    peşin katalog fiyatları aşağıdaki gibi olan ürünlerden;
    buzdolabı 2000 lira, çamaşır makinesi 2000 lira, bulaşık makinesi 1500 lira..
    toplamda 5500 liralık üç parça eşyaya, nakitte 200 lira indirim yapıp, üçünden sadece 180 liralık bi kazancı olduğunu söyleyen bi bayiiyla görüştüm.

5300 liralık üründen 180 lira kazanç bana az geldi ve açıkçası şaşırdım..
    doğrusu nedir bunun? 5000 liralık üründen en az 2000 lira kar beklerdim şahsen..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Beyaz Eşya Bayiliğinin Satış Kazançları

Beyaz eşya bayiliği, yüksek talep gören bir sektör olması nedeniyle karlı bir iş fırsatı olabilir. Beyaz eşya bayisi olarak satışlardan elde edebileceğiniz kazanç, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişir.

Beyaz Eşya Bayiliği Kar Marjları

Beyaz eşya bayiliğinin kar marjı, satılan ürünün türüne, bayinin ölçeğine ve konumuna göre değişmekle birlikte ortalama olarak %15-%30 arasında olabilir. Örneğin, Arçelik bayileri için kar marjı %20-%25, Beko bayileri için %18-%22, Bosch bayileri için ise %15-%20 aralığında olabilir.

Aylık Kazanç

Beyaz eşya dükkanının aylık kazancı, aynı zamanda bayinin konumuna, müşteri tabanına ve ürün yelpazesine bağlı olarak büyük ölçüde farklılık gösterir. Küçük bir beyaz eşya dükkanı aylık 50.000 TL ile 100.000 TL arasında kazanırken, büyük bir bayilik aylık 500.000 TL'nin üzerinde kazanabilir.

Anahtar Kelimeler:

• Arçelik bayi kar marjı
    • Beyaz eşya bayiliği kar marjı
    • Beyaz eşya dükkanı aylık kazancı
    • Beko bayi kar marjı
    • Beyaz eşya kar marjı
    • Bosch beyaz eşya bayiliği kar marjı
    • Bosch bayilik kar marjı
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ikisi de mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontrolsuz_guc -- 1 Mart 2011; 19:44:13 >
  • ben bir firmanın yetkili servisiyim, bayi kazançları yüzde 7 dir genelde. yetkili bayiler çok küçük kazançlarla para kazanır. sürümden kazanamazsa çok satış yapamazsa işi zordur. ama genelde beyazeşyacılar godoman insanlar oldukları için bu tür karlara ses çıkarmazlar. çünkü yan gelirleri mutlaka vardır, kira gelirleri bankada paraları ve aldıkları faiz. altlarında jipler yüksek model arabalar. ben 2.el beyaz eşya sattıgımda onlardan daha çokpara kazanıyorum
  • Gayette mümkün. Bir beyaz eşya bayisi olarak durumumuz içler acısı ne kâr edebiliyoruz ne de millete kar etmediğimize inandırabiliyoruz. Millete kalsa herkes onu kazıkliyor. Kredi kartı olmadan ürün satamazsın, taksite bölersin banka %5-6 civarı pay alır, Adama net kârini söylersin bendende kazanma artık der, fiyatı beğenmez 50 lira diğer bayiden yüksek söyledin diye arkandan küfreder, eğer servis yetkilisi arkadaşın dediği gibi yan geliri yoksa, düşük gelir grubuna dahildir (yani fakir) bizim aylık en fazla kazancımiz 2500 lira olurdu ki biz 5 kişilik bir aileyiz. Cebime aylık 250 lira para girerdi üniversitedeyken. 300 lira civarı da burs alırdim. Yani sandığınız gibi 5000 liralık satıştan 2000 lira kar etmemiz "İMKANSIZDIR". Beyaz eşyanın altın çağı kapanalı 30 yıldan fazla oluyor. Artık bırakın şu herkes sizi s*k*yormuş tavırlarinida sizden başkalarınında aile geçindirdiğini unutmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HER BAYİ AYNI OLMUYOR
    ANKARADA YÜZDE 20 LERLE ÇALIŞILIRKEN BURSADA YÜZDE 5 LERLE ÇALIŞAN YERLER BİLİYORUM
    MESELA ARÇELİKTE BURSA UGURLU MAGAZASINDAN FİYAT ALMADAN ÜRÜN SATIN ALMAYIN DERİM
  • bir ara samsung un digital ekranlı çamaşır makinesi bayilerde 4 bine yakınken hb de 3 bindi.
    Birçok marka bayi fiyatı ile internet firmaları arasında bazen uçurum oluyor.
    Ben şuna yorumluyorum.Bayi satamadığı ama fabrikanın yada ithalatçı firmanın almakla zorladığı ürünleri ya aldığı fiyata yada altında fiyata spota veriyor.Bu yüzden bazen anormal fiyatlarla kaşılaşabiliyoruz.
  • Aynı ürünün hepsiburada gibi sitelerde çok daha ucuz olması, markaların bu sitelere kıyak yaptığı anlamına gelir. Sen senede şu kadar urun sat al sana kar payi vb..

• %30 kar etmeden iş yapmaz bunlar. az kar ettiğini söyleyenlet bayi işletenlerdir inanma.
    dikkat ettiysen bu kişiler beyaz eşya satarak bmw alıp apartman dikerler villa alırlar.
    adam %30 altına ettiği karı zarar sayıyor tipik sömürücü esnaf. esnafların hepsi kan emici birer sömürücü zaten. hepsi zengin oldu son 10 yıldır willalar bmw ler aldırlar. olan sabit gelirliye oluyor.
    git internet sitelerinden al kazıklanma ve zengin burjuva esnafı daha çok zengin etme
  • En ölüsü yüzde10 kar koymadan satmaz.Yilsonu primine çalışıyorsa belki yüzde 7 -8 olabilir.

• %10 veya 7 sizce yeterli bir karmı allah aşkına :):):)
    10.000 tl lik ikne edip bir malı satacaksın, nakliyesini gününde teslimatını ayarlayacaksın
    1000 veya 700 tl kalacak

Bu adamların dükkan kirası elemanı vergisi bu kar marjı ile dönecek :)))

Kendi dükkanı olupta herhangi bir ticari faaliyeti olan birileri yazsa bunu daha iyi olur bence.

Mobilya satan bir kişi ile beyaz eşya satan birini kıyaslarsan içler acısı diyebilirsin.
    Çünkü üretici bir mobilya firması %100 den aşağıya bir marjla çalışmaz.

Beyaz eşyanın da normali 12-13 tür fakat internet ortamında dükkan maliyeti olmayan yerlerle yarışabilmek adına %7-8 lerle iş yapılmaya çalışılmaktadır.
  • vet627 V kullanıcısına yanıt
    Tiz zamanda acsana bir beyaz esyada su turkiye beyaz esyacilik gorsun burjuvanin burnunu bir surt yerlere

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aggressor19 A kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.