Şimdi Ara

Buzdolabı derinlik sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
22.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sitemizde uzun süre araştırmalardan sonra severek beğendiğim Sharp SJ-PT69R-HS Buzdolabını alıcaktım bu hafta aynı zamanda mutfak yapılıyordu ve yapan kişiye 40 gere ölçüleri verip sıkıştırmama karşın bugun mutfak bitiminde meraktan bir bakayim kaça kaç yapmışlar diye bir ölçtüm şok oldum....
    177 yükseklik
    80 genişlik
    72 derinlik olarak verdiğim buzdolabı için yapılan yer tam tamaına

183 yükseklik
    80 genişlik
    59,5-60 derinlik !!!!!!!!!!!!! delirdim görünce.....

ki adama kaç defa yazıp çizip verdik eline....

genişliğe parça koydular 2 cm genişlettiler onu hallettik neyse
    ancak ben bu derinliği ne yaparım

ustalar abi biz tonla eve gidiyoruz hep bu standart dediler olur mu öyle dedim başka bir arkadaş vardır elektrikci onlarla alakası olmayan valla benim evdede dışarıya sarkıyor dedi. mutfakcılarda abi her yaptığımız böyle dışardan çıkacak dediler

Allah ım sabır ver bana yarabbim....... ankastre fırının olduğu yeri ölçmedim bile kalpten giderim artık diye.....
    sizce ne yapmalıyım hakikatende taşmasına göz mü yummalıyım yoksa derinliği olmayan modellere yönelmeliyim ancak 100 kere araştırdık ve işin doğrusu derin olmuyan pek bir model yok... ne yapıcağız bilmiyorum artık saolsun mimarlar anlaşmışlar milimetrik çalışır diye müthiş milimetrik yapmış...

bakın arkadaşlar karşıda boşluğu duruyor orda... saat kaç oldu uyku muyku bırakmadılar adamda

3 gündür d.gazcılardan uyuyamıyordum bir bu eksikti..... bir kentte işin eğli olan 1 tane mi usta olmaz..
    sigaraya bırakalı 4 yıl oldu vallahide billahide başlatıcaklar adama gece gece düşündükçe delleniyorum 12cm taştı diye
    hayır bakıyorum bizim model yine iyi daha başka modeller daha derin... bu arada arkadaşlar nerdeyse sıfıra sıfır oturtacağım buzdolabı arkadasında boşluk bırakmadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hendrix789 -- 4 Nisan 2013; 4:27:36 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Buzdolabı Derinlik Sorunu: Çözümler ve Ölçümler

Mutfağında yeni bir buzdolabı satın almayı mı planlıyorsun? Mevcut buzdolabının yerleşeceği dolaptaki alanın yeterli olup olmadığını merak mı ediyorsun? Buzdolabı derinliği, mutfak tasarımı söz konusu olduğunda göz önünde bulundurulması gereken önemli bir faktördür.

Standart Buzdolabı Ölçüleri

Standart boyutta bir buzdolabının genişliği genellikle 60-70 cm, yüksekliği 170-180 cm ve derinliği 60-70 cm arasındadır. Ancak bu ölçüler markaya ve modele bağlı olarak değişebilir.

Mutfak Dolabında Buzdolabı Yeri Ölçüsü

Buzdolabının yerleştirileceği alanın ölçülerini doğru bir şekilde alarak derinlik sorunlarından kaçınabilirsin. Dolaptaki buzdolabı boşluğunun genişliğini, yüksekliğini ve derinliğini ölçmek önemlidir.

Buzdolabı Derinliği Nasıl Ölçülür

Buzdolabının derinliğini ölçmek için kapıların kapalı olduğundan emin ol. Ardından, buzdolabının arkasından önüne kadar olan mesafeyi bir mezura veya metre ile ölç. Bu ölçüm, mutfak dolabındaki buzdolabı alanının derinliğiyle eşleşmelidir.

Buzdolabı Yeri Genişletme

Eğer mevcut mutfak dolabındaki derinlik buzdolabının derinliğinden azsa, yer açmak için bazı seçenekler mevcuttur:

• Dolabın arkasındaki duvarı içeri doğru delebilirsin.
    • Dolabın yanındaki komşu dolaplardan bazılarını çıkarabilirsin.
    • Küçük, daha az derin bir buzdolabı satın alabilirsin.

Mutfak dolabında buzdolabı yeri ölçülerini doğru bir şekilde belirleyerek, yeni buzdolabının sorunsuz bir şekilde sığmasını sağlayabilirsin. Buzdolabı derinliği ölçümlerine dikkat ederek mutfak planlamanı optimize edebilir ve hayalindeki mutfağı oluşturabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşım aynı sorunları, inşaat aşamasından evi aldığımız zaman biz de yaşadık. Mutfak dolaplarını yaptırırken, aynı şekilde bizde de Samsung RT 62 KAMT model buzdolabımızı yeni aldığımız halde adamlar kaç kere ölçüler çizimler yapmalarına rağmen dolap yeri ile başka bir yerleri küçük olarak monte etmişlerdi.Bu nedenle az da olsa şimdi bizde dedışarı taşma olayı var zaten tamamen kapalı olursa dolap ısıyı rahat bir şekilde dışarı atamadığı için performans veya farklı sorunlar yaşatabilir de neyse forumda mevcut istersen bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hendrix789

arkadaşlar sitemizde uzun süre araştırmalardan sonra severek beğendiğim Sharp SJ-PT69R-HS Buzdolabını alıcaktım bu hafta aynı zamanda mutfak yapılıyordu ve yapan kişiye 40 gere ölçüleri verip sıkıştırmama karşın bugun mutfak bitiminde meraktan bir bakayim kaça kaç yapmışlar diye bir ölçtüm şok oldum....
    177 yükseklik
    80 genişlik

183 yükseklik
    80 genişlik

ustalar abi biz tonla eve gidiyoruz hep bu standart dediler olur mu öyle dedim başka bir arkadaş vardır elektrikci onlarla alakası olmayan valla benim evdede dışarıya sarkıyor dedi. mutfakcılarda abi her yaptığımız böyle dışardan çıkacak dediler

Allah ım sabır ver bana yarabbim....... ankastre fırının olduğu yeri ölçmedim bile kalpten giderim artık diye.....
    sizce ne yapmalıyım hakikatende taşmasına göz mü yummalıyım yoksa derinliği olmayan modellere yönelmeliyim ancak 100 kere araştırdık ve işin doğrusu derin olmuyan pek bir model yok... ne yapıcağız bilmiyorum artık saolsun mimarlar anlaşmışlar milimetrik çalışır diye müthiş milimetrik yapmış...

bakın arkadaşlar karşıda boşluğu duruyor orda... saat kaç oldu uyku muyku bırakmadılar adamda

3 gündür d.gazcılardan uyuyamıyordum bir bu eksikti..... bir kentte işin eğli olan 1 tane mi usta olmaz..
    sigaraya bırakalı 4 yıl oldu vallahide billahide başlatıcaklar adama gece gece düşündükçe delleniyorum 12cm taştı diye
    hayır bakıyorum bizim model yine iyi daha başka modeller daha derin... bu arada arkadaşlar nerdeyse sıfıra sıfır oturtacağım buzdolabı arkadasında boşluk bırakmadan

Dışarıdan sarkmalı zaten. Kapak dışarıda kalacak

• kapak en fazla 3 yada 4 cm kaplar, kalan 8 cm fazla. ayrıca o fotoya göre çekmeceler tam açıldıklarında büyük ihtimal buzdolabına çarpıcak yada ucu ucuna kalıcak. o daha sinir bozucu bence. hazır iş bitmemişken uygun ölçüye getirtirdim ben olsam. madem eline ölçüler verildi düzgün yapsaymış işi. standardı böyle diyip işten kaytarmak olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

kapak en fazla 3 yada 4 cm kaplar, kalan 8 cm fazla. ayrıca o fotoya göre çekmeceler tam açıldıklarında büyük ihtimal buzdolabına çarpıcak yada ucu ucuna kalıcak. o daha sinir bozucu bence. hazır iş bitmemişken uygun ölçüye getirtirdim ben olsam. madem eline ölçüler verildi düzgün yapsaymış işi. standardı böyle diyip işten kaytarmak olmaz.

toprak direk o sürgülü dolaplara baktım adamlar onu çok milimetrik ayarlamış nasıl olduysa :) hiç sorun yok açılmalarında.çarpma ihtimali yok
    hayır sonradan düzeltilebilecek durum değil. çünkü derinlik sıkıntı olunca tüm o kalipların derinliği arttırılması lazım genişlikte tam 80 di o dolabın ordaki en sağdaki o tuşlarında sağındaki o uzun anahtarların montelendiği parçanın arasına bi parça daha koyucaklar. hiç belli olmuyacak 2-2,5 cm ordan kar yapıcam

12cm çok sıkıntı olmaz inşallah o zamna sizlerin demesiyle

• quote:

Orijinalden alıntı: arsenelupin

Arkadaşım aynı sorunları, inşaat aşamasından evi aldığımız zaman biz de yaşadık. Mutfak dolaplarını yaptırırken, aynı şekilde bizde de Samsung RT 62 KAMT model buzdolabımızı yeni aldığımız halde adamlar kaç kere ölçüler çizimler yapmalarına rağmen dolap yeri ile başka bir yerleri küçük olarak monte etmişlerdi.Bu nedenle az da olsa şimdi bizde dedışarı taşma olayı var zaten tamamen kapalı olursa dolap ısıyı rahat bir şekilde dışarı atamadığı için performans veya farklı sorunlar yaşatabilir de neyse forumda mevcut istersen bakabilirsin.

nerde forumda hocam... valla yüreğime su serpiyorsunuz..bunu yapan adam ama bu dediğini hiçbildiğini sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: HUIK

quote:

Orijinalden alıntı: hendrix789

arkadaşlar sitemizde uzun süre araştırmalardan sonra severek beğendiğim Sharp SJ-PT69R-HS Buzdolabını alıcaktım bu hafta aynı zamanda mutfak yapılıyordu ve yapan kişiye 40 gere ölçüleri verip sıkıştırmama karşın bugun mutfak bitiminde meraktan bir bakayim kaça kaç yapmışlar diye bir ölçtüm şok oldum....
    177 yükseklik
    80 genişlik

183 yükseklik
    80 genişlik

Dışarıdan sarkmalı zaten. Kapak dışarıda kalacak

peki bu kadar çıkıntı(12cm) çok değilmi ayrıca o bölgenin solunda gördüğünüz gibi davlumbaz ocak filan gelicek çok kullanılacak bir bölge olucak...bu sıkıntı yaşatmaz mı? sıkışıklık yaratmaz mı? gerçi eşim 1,67 boyunda 50 kilo :))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İç lamba sorunu
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum fikir olması açısından bizim evin mutfağından bir iki resim ekliyorum.İlk olarak tavsiyem, mutfak girişine davlumbaz ile ocak montajını yaptırmamanız nedenine gelirsek ,mutfağımızda pişen herşey özellikle mutfak kapısına yakın olduğu zaman evin diğer alanlarına yayılma ve yemek dahil pişirdiklerimizin kokusu siniyor ayrıca direk kapıya yakın kısımda her an ocak üstünde birşeylerin olması çok hoş bir görüntü değil bizim fikrimiz balkon kapısına yakın mesafeye davlumbaz ile ocağı monte ettirerek koku ve görüntü problemini çözmekti...

http://c1304.hizliresim.com/18/4/lsmsw.jpg

http://b1304.hizliresim.com/18/4/lsmtm.jpg

• quote:

Dostum fikir olması açısından bizim evin mutfağından bir iki resim ekliyorum.İlk olarak tavsiyem, mutfak girişine davlumbaz ile ocak montajını yaptırmamanız nedenine gelirsek ,mutfağımızda pişen herşey özellikle mutfak kapısına yakın olduğu zaman evin diğer alanlarına yayılma ve yemek dahil pişirdiklerimizin kokusu siniyor ayrıca direk kapıya yakın kısımda her an ocak üstünde birşeylerin olması çok hoş bir görüntü değil bizim fikrimiz balkon kapısına yakın mesafeye davlumbaz ile ocağı monte ettirerek koku ve görüntü problemini çözmekti...

http://c1304.hizliresim.com/18/4/lsmsw.jpg

http://b1304.hizliresim.com/18/4/lsmtm.jpg

çok saol kardeşim benim ordada senin gibi olucak çok göze batmıyor ama girişte biraz daha garip olmazmı ve ayrıca dolabın çıktığı yerde hanım yemek yapıcam arkasında bir dolap olucak... hareket alanı kısıtlanmaz mı???

tabi mantık olarak pencereye yakın orta kısımda olur ocak

bu da bizim mimarımızın süper dahiliği oldu işte en sağda ocak bir bende bir de ninemin evinde gördüm olcağım

Davlumbaz çok çok güçlü sağlam kaliteli 90 lık bir model ....koku hava filan hiç bırakmıyor ondan koku sinecek kalıcak tarz bir şey değil.

valla siz olsanız sharp o koyarmıydınız oraya Allah aşkına b.dolabı yerininin yanındaki kapaklara bakarmısınız solundaki o kapaklar açılınca davlumbaza çarpmıyacakmı??? ALlah ım bu akılı verirken mimarlara niye vermedin...
    bu adam memleketimizin en önde gelen mimarı ben inanamıyorum başıma gelene
    bunlarda evin diğer kısımları
    http://****.com/files/607881457/mutfak.rar

• bi kombi bide bu, zor valla :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

bi kombi bide bu, zor valla :D

daha ooo oo ooo ... böyle bir ilde yaşıyorsan bize herşey zor

-----------------------------------------------

arkadaşlar sorunu çözdük buzdolabı ve yanındaki dolaplar 7 cm kadar ileriye doğru ötelenecek ve arkalarına 7 cm parça konucak... ayrıca 7 cm tezgahın bulunduğu bölüm sola kaydırılacak Allah dan kombinin yeri geniş yoksa olmuyacaktı...

İnşallah çözerler ya bakalım ben daha görmedin olucak demek istemiyorum
  • İnşallah olur ama dediğim, gibi arkadan ve yanlardan mesafe bırakmazsanız dolabınız bu sefer hem çok fazla enerji tüketecek hemde çok ısınacak.
  • quote:

İnşallah olur ama dediğim, gibi arkadan ve yanlardan mesafe bırakmazsanız dolabınız bu sefer hem çok fazla enerji tüketecek hemde çok ısınacak.

üstten 10cm kadar kaldı yanlar nerdeyse sıfıra sıfır... yapabileceğim bu.
  • Benim fikrimce bu sizin ,dolabınızın sürekli olarak kompresörünün çalışmasını ve yan alanlardan havalandırma boşluğu kalmaması nedeniyle ısınmasına aşırı enerji tüketimine verimsiz çalışma ile sıfıra sıfır alana yerleştirme esnasında çizilme risklerini de alın derim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.