Şimdi Ara

Buzdolabı iki ürün arasında kaldım yardım ltf.Sharp SJPT 69R-Arçelik 5276 NFYI A++

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
10.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1 aydır araştırıyorum.Yer sorunum yok.özellikli ve az elektrik harcayan bir dolap istiyorum
    Sharp SJ-PT69R-WH ile Arçelik 5276 NFYI A++ modeli arasında kaldım,
    Sharp 2000 tl arçelik ise 2800 tl
    Sharpta eksik olan tek şey mavi ışık olmaması,
    Arçelikten önceleri uzak durdum ama geçen mağazada inceledim bu modeli kaliteli ve özellikli olarak gördüm,
    Arçeliğin günlük elektrik tüketimi 1,13 kw iken sharp 1,38 kw harcıyor
    elektrik önemli her geçen gün zam geliyor.
    Arçelikte mavi ışık, küf önleme ,led lambalar vs herşey var
    Sharp ise 2008 den beri aynı dolabı satıyor.4-5 yıldır bir yenlik yok.Mavi ışık yok

Candoğan ustam ,sevgili ustalar
    Hangisini önerirsiniz.
    Almışken iyi bir şey alalım diyorum.
    Çok araştırdım ve yoruldum valla,
    Selamlar teşekkürler
    Dorumda 2008 yılından beri sharp önerisi görüyorum.
    Ama aradan yıllar geçti ve teknoloji ilerledi Artık A++ olan ve hacmi geniş dolaplar var görüyorum.
    Ne dersiniz .
    Hiç bir beyaz eşya alımında bu kadar düşünmemiştim.
    Mevcut dolabım 17 yıllık arçelik 4080t derin donduruculu
    Aylık elektirk faturam 90 tl altına düşmüyor.
    Ütü ,fırın fazla kullanmayız.Sanırım bu canavar buzdolabıdır diye düşünüyorum.

http://www.arcelik.com.tr/buzdolaplari-nofrost-buzdolabi-5276-NFIY-A---Buzdolabi.html
    http://www.avrupabilisim.com.tr/?urun-3054-Sharp-SJPT-69RHS-inox-Plazma-Nofrost-Buzdolabi.html,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deftercim -- 27 Mayıs 2012; 21:18:46 >

• Birde arçeliğin 560 lt lik bu modeli var.
    39 db ses olayı var.
    elektrik tüketimi A+
    ne alacağımı şaşırdım valla.

Buzdolabı iki ürün arasında kaldım yardım ltf.Sharp SJPT 69R-Arçelik 5276 NFYI A++
  • 500-560 lt gibi bir buzdolabı alacağım.
    Arçeliğin özelliklerine baktığımda sharp ta olan özelliklerden fazlası var gibi.
    malzeme kalitesini yakından inceledim ve beğendim.
    Tabi sharp kalitesi belli ama 4-5 yıldır hiç bir yenilik ve model yenileme A++ gibi bir çalışma yok.
    1 aydır tüm markaları yakından ve internetten araçtırıyor yorumları okuyorum.
    Bosh dar modellerde kaliteli gördüm,geniş büyük modeller iyi değil.
    LG lerde dondurucu tabanları sallanıyor.
    Siemenslerde bosch gibi büyük modeller pek iyi değil ve enerji sarfiyatları fazla
    Samsunglarda led aydınlatma benim istediğim modellerde yok.onuda eledim
    Lieberlerde büyük tip pek göremedim.
    Herşey tamam sharp premium 69R almalıyım derken
    Arçelik bayisinde bunları gördüm.
    Bu modellerden alan ,kullanan var mıdır.
    Paylaşımlarınızı bekliyorum.
    Evde en çok elektrik tüketen alet buzdolabı
    bu yüzden bu araştırmayı kesinlikle hakediyor.
    Tek buzdolabına başta 500-600 tl fazla vereyim
    aylık elektrik parası fazla vermeyim diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deftercim -- 27 Mayıs 2012; 21:33:17 >

• Arçelik'in makinasını bilemem ama 3 yıldan fazla zamandır Sharp'ın dolabını kullanan birisi olarak iyi ki almışım diyorum.Elektrik kıyaslamasında verileri doğru olabilir ama benim faturam hiç kabarık gelmedi şimdiye kadar.

Modelin güncellenmesi açısından evet Sharp yeni model çıkarmadı.Hala benim dolaptan satılıyor.Merak ediyorum ne zaman çıkaracaklar.Acaba biz yaptık bu oldu daha iyi de yok mu diyorlar acaba

Tercih konusunda Arçelik'i bilemem ama Sharp sizi üzmez beklentilerinizi karşılar.

Ama elbette alırken sorgulamak en iyisini almak lazım.Umarım alacağınız makinayı uzun yıllar sorunsuz kullanırsınız
  • Bence Arçelik gibi bir makineye o kadar yüksek bir bedel ödemek akıl işi değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: M e t i n

Arçelik'in makinasını bilemem ama 3 yıldan fazla zamandır Sharp'ın dolabını kullanan birisi olarak iyi ki almışım diyorum.Elektrik kıyaslamasında verileri doğru olabilir ama benim faturam hiç kabarık gelmedi şimdiye kadar.

Modelin güncellenmesi açısından evet Sharp yeni model çıkarmadı.Hala benim dolaptan satılıyor.Merak ediyorum ne zaman çıkaracaklar.Acaba biz yaptık bu oldu daha iyi de yok mu diyorlar acaba

Tercih konusunda Arçelik'i bilemem ama Sharp sizi üzmez beklentilerinizi karşılar.

Ama elbette alırken sorgulamak en iyisini almak lazım.Umarım alacağınız makinayı uzun yıllar sorunsuz kullanırsınız

Teşekkürler yanıtlar için
    Arçelikte fiyat bencede yüksek.
    Yerli üretim yapan bir firmada özellikler yakın iken 700-800 TL fazla isteniyor.
    Peki bu mavi ışık olayı şartmı ?
    Sharptaki mevcut özellikler küf önleme ve özellikle Hibrit olayı kalite için bugün için yeterlimidir?
    Bakıldığında özelllik olarak arçelik daha dolgun görünüyor.
    Sadece malzeme kalitesine güvenemiyorum işte.
    Sanırın Sharp alacam.
    Selamlar.

• Arçelik teknik değerler yönünden iyi görünüyor ama pratikte o kadar verim alındığını pek sanmıyorum. Özellikle arkadaşımda 42dB denen buzdolabının rahatlıkla 50dB üzerinde çalıştığını görünce :) Plastik malzeme kalitesi ve görünümü nedeniyle de bence bu modeli pek tercih edilesi değil.

Arçelik istiyorsanız kombi tipi modelleri değerlendirebilirsiniz. Onlar malzeme kalitesi yönünden nispeten daha başarılı bana göre.

Ya da Bosch KGE58AL30N modeli çok iyi. Tüketim, kalite ve kullnım yönünden çok başarılı bir ürün. Beyazını kullanıyorum ve oldukça memnunum. Dondurma kapasitesi ve elektrik kesintilerinde saklama süresi diğer buzdolaplarının 2 katı kadar. No frost değil sadece, Low Frost olarak geçiyor.

Sharp'ta kalite tartışılmaz. Ancak dediğiniz gibi tüketim yönünden geride kaldı.

Mavi ışık vb. gibi cicili bicili özelliklere bence kanmayın. İyi soğutan buzdolabında ne koku olur ne de çürüme. LED aydınlatma daha iyi tabi, o değerlendirilebilir.

• http://www.cimri.com/arcelik-5276-nfi-nofrost-buzdolabi

Arçelik 5276 NFYI Fiyat internete daha ucuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Arçelik teknik değerler yönünden iyi görünüyor ama pratikte o kadar verim alındığını pek sanmıyorum. Özellikle arkadaşımda 42dB denen buzdolabının rahatlıkla 50dB üzerinde çalıştığını görünce :) Plastik malzeme kalitesi ve görünümü nedeniyle de bence bu modeli pek tercih edilesi değil.

Arçelik istiyorsanız kombi tipi modelleri değerlendirebilirsiniz. Onlar malzeme kalitesi yönünden nispeten daha başarılı bana göre.

Ya da Bosch KGE58AL30N modeli çok iyi. Tüketim, kalite ve kullnım yönünden çok başarılı bir ürün. Beyazını kullanıyorum ve oldukça memnunum. Dondurma kapasitesi ve elektrik kesintilerinde saklama süresi diğer buzdolaplarının 2 katı kadar. No frost değil sadece, Low Frost olarak geçiyor.

Sharp'ta kalite tartışılmaz. Ancak dediğiniz gibi tüketim yönünden geride kaldı.

Mavi ışık vb. gibi cicili bicili özelliklere bence kanmayın. İyi soğutan buzdolabında ne koku olur ne de çürüme. LED aydınlatma daha iyi tabi, o değerlendirilebilir.

Üstad teşekkürler
    Bosch KGE58AL30N kombi tipi olması nedeniyle istemedik.
    Özellikle soğutucu alanının büyük olması ve kullanılabilir olmasını istiyoruz. Tencereler ,yoğurtlar için özellikle
    Mevcut buzdolabım Arçelik 4080T derin donduruculu model. elektrik faturam 100 TL den aşağı düşmüyor
    Aylık 40-50 tl olarak payı olduğunu düşünüyorum.
    Dolap sağlam ama elektrik faturası fazla geliyor.ve hacim yetersiz.

Mavi ışık vs hikaye dediğiniz için Kararımı Sharp olarak veriyorum.
    Bosch un kombi olmayan elektrik tüketimi az olan 540 lt gibi bir modelide olmadığı için
    Sharp 69 premium alayım diyorum.
    Yanıt veren ,değerlendiren herkese teşekkür ediyorum.

• Hocam al yerli markaı destekle derim. Bende ya arçelik ya da vestel alacam büyük ihtimal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz707 -- 28 Mayıs 2012; 17:23:59 >
  • Benim önerdiğim ürünün soğutucu bölmesi oldukça geniş. (379lt) Paylaştığım inceleme yazıma göz gezdirdiyseniz fotoğrafları mevcut. Tabi 40lt daha geniş olsun diyorsanız Sharp da çok iyi bir tercih. Sadece tüketim değerleri güncel değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 29 Mayıs 2012; 1:24:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz707

Hocam al yerli markaı destekle derim. Bende ya arçelik ya da vestel alacam büyük ihtimal.

evlenirken aldığım arçelik no-frost küçük gelmeye başladığında devasa bir vestel almıştım 2007 başlarında. garantisi bitene kadar 3 kez tamir gördü, bir defa kapısı değişti ve yine bir defa da komple buzdolabı yenilendi. garantisi (5 yıl) biter bitmez de motoru yandı. 500 tl masrafı duyunca derhal dolabı hurdaya ayırıp yeni bir tane (başka marka) aldım ve zannedersem kurtuldum. 5 yılda 6 kere dolaptaki gıdalar çöpe gitti. illallah dedirtti. bizim emektar ufak arçelik ise 18-19 yıldır servis-tamir vs görmeden hala çalışıyor.(köyde).

sonuç olarak,arçeliğe bişey demem de, vestel lafını duyunca sinirlerim zıplıyor. aptallık edip yıllarca o dolaba nasıl tahammül etmişim şaşıyorum. değişim yapıldığında elden çıkarmam lazımmış. kapak yüzeyi deri kaplama görünümündeydi ve ekranı felan gözalıcıydı. görüntü aldattı galiba. eski dolaptan bir karış geniş olmasından da etkilenmiştim sanırım.

• Sharpın kendi sitesinde bu buzdolabı için A+ enerji gösteriyor.
    Diğer modelleride inceledim.
    boyutlarına göre en az enerji tüketen model bu
    Bizde ise elektirk tüketimi 480 kw yazıyor.Avrupa ile ürünler farklımı ?

• Bizdekiler A+ modelden değil sanırım.A sınıfı olarak geçiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deftercim

Sharpın kendi sitesinde bu buzdolabı için A+ enerji gösteriyor.
    Diğer modelleride inceledim.
    boyutlarına göre en az enerji tüketen model bu
    Bizde ise elektirk tüketimi 480 kw yazıyor.Avrupa ile ürünler farklımı ?

Arçelik al hocam alanında uzman bir şirket. Ben satıcı değilim. Ama tavsiyem o bu piyasayı en iyi bilen o.

• İyi diyorsun Oğuz kardeş ama Yabancı firmanın 2000 TL istediğine Arçelik daha fazla fiyat istiyor
    Yerli üretim daha uygun fiyatlı olmalı değilmi.
    Eskiden bir arçelik fırın almıştım.
    5-6 defa plastik tutacak sapını servisten satın aldım.
    sürekli bağlantı yerlerinden kırılıyordu.
    en sonu attım fırını
    O yüzden arçeliğin plastik kalitesine pek güvenemiyorum
    Yerli malı desteklemek lazım tabi.Elin yabancılarına niye para verelim.
    Bende o fikirdeyim.
    Ama yerli malım da tüketici olarak beni düşünmezse ne yapabilirsin.
    selamlar
  • bu "yerli malı" kavramı günümüzde epey su götürür oldu. kafamda öyle soru işaretleri var ki cevap bulmakta güçlük çekiyorum. birkaç tanesini paylaşayım.

- tr de üretilen bosch mu yoksa çinde üretilen arçelik mi daha yerli malıdır. kapitalist mantıkla yerli sermaye girişimi olan arçelik yerli mal kabul edilebileceği gibi, türk işçisinin ürettiği bosch da sosyalist düşünceye istinaden yerli malı olmalı.
    - tasarım-parça üretimi-montaj temel üçlüsü dünyada hiçbir sanayi üretiminde tek ülkeden karşılanmıyor artık. bu durumda içinde birçok değişik ülkede üretilmiş parçalar ihtiva eden, patenti bir başkasına ait olan ama yine başka bir ülkede montajlanıp marka basılan ürünü nere malı saymak lazım.
    - ........

-
  • Fikir vermesi açısından yazıyorum:

Bu modelde gözüm vardı; http://www.benimevim.com.tr/?urun-3931-Samsung-RT77SBPN-Buzdolabi.html
    7 yıl garanti + 3 taksit atlatma + 8 taksit 2250 liraya Arçelik 5845 NFY aldım. http://www.arcelik.com.tr/buzdolaplari-nofrost-buzdolabi-5845-NFY-Buzdolabi.html

• @elmaci tr de üretilen bosch mu yoksa çinde üretilen arçelik mi daha yerli malıdır. kapitalist mantıkla yerli sermaye girişimi olan arçelik yerli mal kabul edilebileceği gibi, türk işçisinin ürettiği bosch da sosyalist düşünceye istinaden yerli malı olmalı.

Arcelik " Beyaz Esya " Cinde sadece camasir makinesi üretiyor, oda yerel ve Asya pazara icin. Arcelik ayni ürüneri türkiyede üretiyor, cinde satilan " beyaz Esya " büyük bölüm türkiyeden gönderiliyor.

Bosch / Siemens türkiyede yatirim yapiyor, hala yapiyor bunari yerli olarak sayiyorum. BSH " Bosch Siemens Ev Aletleri " türkiye üretiyor, gecen Almanyada Siemens marka Ekmek kesme makina aldim, Made in Turkey. Demeki kücük ev aletler türkiyede üretiliyor, baska markalar gibi.
    Bosch Bursa ve Istanbul Fabrikalarina TÜRK MALI büyük Sanayi Makineler bile var.

Vestel, Arcelik, Bosch / Siemens gibi markalar türkiyede üretim yapiyorsa, bende gidip LG, Samsung, Gorenje... Beyaz Esya agliyorsam, BENCE dogru degil.
    Bunu belirtmek lazim. Bosch / Siemens Beyaz Esya Cin, Almanya, Türkiye AR-Ge Tesisleri var, baska yerde yok

@deftercim

İyi diyorsun Oğuz kardeş ama Yabancı firmanın 2000 TL istediğine Arçelik daha fazla fiyat istiyor
    Yerli üretim daha uygun fiyatlı olmalı değilmi.

Hayir degil, cünkü yabanci firmalar türkiyede daha az ücret olan Devletlde üretim yapiyor. Samsung Beyaz Esya Polonya, Samsung TVler Slovakya,LG TV Polonya, LG Beyaz Esya Polonya, hemde bunar yeni yapilmis fabrikalar. Yabanci Markalar orda üretim yapsin diye, Devlet BÜYÜK Vergi destek veriyorlar !!! Polonya bazi kentlerde binlerce kisi issiz ! Devlet burda yabanci firmalar görüsuyor ve oraya yatirim yapma davet ediyor, büyük vergi indirimler oluyor, maddi destekler bile oluyor, bedava arsa ...

Türkiyede Binlerce ksi Arcelik / Beko, Vestel, Siemens / Bosch / Profilo Magzalarda para kazaniyor.

• baştan aşagı sallama bilgiler,

arçelik çinden; süpürge, küçük ev aletleri, ütü gibi binbir ürün getiriyor özellikle klimalarının kompresörlerini iyi inceleyin, sayın gurbet kuşu arkadaşım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.