Şimdi Ara

Buzdolabı KOKUSU (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
148
Cevap
4
Favori
287.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de başımızdan geçen tecrübeyi aktarmak isterim, tatilde iken sigorta atmış, buzdolabı 4-5 gün elektiriksiz kalmış, malum iğrenç et kokusu buzdolabına ( nofrost) dağılmış. -çok moral bozucu- neyse ilk önce dolapta çıkarabildiğim bölmeleri çıkardım- dondurucu kısımdan kapağı, alt kısımdan bazı bölmeleri , ortadan ayar bölmesinin bir kısmını çıkarabildim, sonra ilk önce tüm görebildiğim deliklere sirke ve karbonatla hazırladığım karışımı enjekte ettim- uyguladım- bol bol sildim. bir- iki gün sonra baktım yine yetersiz aynıı bölgelere sıvı kos.. marka deterjanla birlikte aynı uygulamayı yaptım ( bu benim yarattığım bir şey, bilimsel olmayabilir- yaradığını düşünüyorum). bu arada kahve ve mangal kömürü koyma uygulaması da devam etti. biraz sabırla bu ugulamayı 3-4 günde bir 3 defa yaptım. sonuç olarak kokuda önemli oranda bir azalma oldu. yani 4-5 ay sonra çok dikkatle koklamaz iseniz ya da buzdolabı ısınmadıysa kokuyu alamıyorsunuz. (mangal kömürü uygulaması devam ediyor) bu arada koku giderileri araştırdım, anladığım kadarıyla çoğu işe yaramıyor. ancak aldığım bir ürünün bu yaptıklarımdan sonra işe yaradığını düşünüyorum. reklam olurmu? bilmem ama ben memnun kaldım biomax diye sprey bir ürün sipariş ettim. özellikle kimyasal olmadığı için almıştım... kolay gelsin...

• Arkadaşlar benzer olay benim başıma geldi. 5 aydır evimizde yoktuk taşınacaktık ama arada gidip geliyordum dolaba bakıyordum evi havalandırıyordum.Son 2 aydır hastalandım yatağa düştüm.Gidemedim. Eşim 4-5 gün önce eşyaları getirmek için gittiii..... Gittikiii sigorta atmış buzdolabı akmış,buzluk içindeki herşey böceklenmiş,kalebodurlar her şey mahvolmuş, eşim temizlemiş ama arkada su bölmesini bilmiyorduk orası kalmış.Nakliyeciler dolabı kaldırırken o su dökülmüş her yere o kadar pis bir kokuyormuşki herkes bi tarafa kaçışmış.Neyse dolabı getirdiklerinde dolabı görünce hastalağımı unutup hemen temizlemeye başladım.Taşındığım apartman ve geldiğim apartmana koku yayıldı.Hala eski komşularım arayıp ne yaptınız apartmana diyorlar.Yöneticiden bi sürü fırça yedik Kokuyu hala çıkaramamışlar.Bende dolabın kokusunu çıkaramadım.Burdaki yazılanlardan kahve, sirke , limon ve sütü denedim.Gitmiyor.Mutfağa girmek istemiyorum.4 gündür temizledim açık tuttum ama mecburen çalıştırdım.Her şeyi agzı kapalı koyuyorum.Ne yapcağımı bilemiyorum.Buzdolabın mahvolduğu yetmedi birde rezil olduk millette.Ne kadar can sıkıntısı yaşıyorum anlatamam. Yardım edin lütfennn.

• çamaşır suyula deneyin son çare

arabaya dökülen süt vb ürünler leş gibi kokar aklıma bu geldi çamaşır suyu ile yıkarsanız bu kokular gidiyor denenemesi sizden
  • kardeşim Allah senden razı olsun inşallah bi iş bulup her şeyini düzene girmiştir bu zamana kadar olmadıysa da bundan sonra olur inşallah dediğin gibi arkadaki kompresörün üzerinde beyaz bir kap var onu söktüm içi dolmuş leş gibi kokuyordu şimdi eşim yıkıyor sorun oymuş bence sayende bi sürü masraftan kurtuldum :D
  • arkadaşlar sistemamalesi nickli arkadaşın yazdığı yorumu okuyun ve uygulayın hiç öle sütmüş kahveymiş yok smerkillermiş falan uğraşmayın arkadaki kabı söküp temizleyin herşey 5 dk da bitiyor :D
  • Arkadaşlar ve değerli forum üyeleri, buzdolabı kokusu ve bozdolabı koku problemleri bir hayli can sıkıyor.Bir türlü başedilemeyen buzdolabı kokuları için sizlere müthiş denebilecek ve son derece pratik bir, koku önleme yöntemi buldum.

Mangal Kömürü ile Buzdolabı Kokularına Son!
    Hepimiz herhalde bir yerlerde mangal yakmışızdır.En azından mangal kömürünün ne olduğunu biliriz.Bosch buzdolabınızda olabilcek kokuların giderilmesinde, sürpriz bir teknik! bosch buzdolabı servisi özel bir çözümü olan mangal kömürü kullanmanızı tavsiye ediyor.Bosch buzdolabınızın iç köşelerine koyacağınız bir mangal kömürü parçası, bosch buzdolabınızdaki kötü kokuları tamamen etkisiz hale getirdiğine şahit olacaksınız.Nasıl değil mi inanılmaz sürpriz bir buzdolabı koku önleme yöntemi..

Diğer Buzdolabı Koku Önleme Yöntemi Karbonat
    Bosch buzdolabınızda oluşan kötü kokuları önleyebilmek için, cihaz 15 günde bir karbonatlu su ile temizlenmelidir.Yemek artıkları ve gıda parçalarından oluşan lekeler kokuya sebep olmaktadır.Yemek ve gıda maddelerini buzdolabınızda kaplar içinde muhafaza ediniz.Buzdolabında açık olarak saklanan yiyeceklerden yayılan mikro organizmalar kötü kokunun artmasına neden olmaktadır.Buzdolabında oluşan kötü kokular tamamen kullanım şekline bağlıdır.Buzdolabınızdaki kötü kokuları gidermek için çay kullanabilirsiniz.Çayda bulunan hidroksil molekülü, kötü kokuların moleküllerini bağlayarak, hapsetmektedir.Buzdolabınızın kötü koktuğundan şikayetçi iseniz,demlenmiş çay poşetini 12 saat kadar buzdolabınızda bırakınız.12 saat sonunda işe yaradığını göreceksiniz.Demlik çay poşetini 12 saatten fazla buzdolabınızda bırakmayınız, 12 saatten sonra, demlik poşetinde kötü koku kaynağı olabileceğini unutmayınız.

Diğer Koku Önleme Yöntemleri

• 15 dakika öncesine kadar çok büyük bir sorunumuz vardı. 3 gündür buz dolabı temizliyorduk. Forumlarda çare ararken kokuyu takip etmeyi denedik. sorun buz dolabının arka kısmında motor kapağının arkasında gizliymiş. bu bölmede bir plastik kap var. kabın içinde son derece iğrenç bir görünümde pıhtılaşmış kan ve diğer sıvılar vardı. kokunun ağır ve daynılmaz olmasının sebebi de bu o plastik kutuyu yerinden söküp temizledik. dolabıda zaten onlarca kez silmiştik. şimdi kokudan eser kalmadı diyebilirim. dolabın kokusu bir ayda anca çıktı diyen arkadaşlara da tavsiyem dolaplarında böyle bir kutu varsa orayıda bir kontrol etmeleri. bu bölge motor ve fandan dolayı zaten sıcak. burada biriken sıvıda buharlaşıp kaybolmuştur buradan. ortam kuruyuncada koku kesilmiş olabilir. neyse 3 günle ucuz atlattık. Vallahi zor. Düşman başına. herkese iyi akşamlar.
  • Mangal yakıp kömürünü mü koyacağız? Duman mı çıkacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa
    Mangal yakıp kömürünü mü koyacağız? Duman mı çıkacak?

:)
  • Şok marketlerde buzdolabı koku giderici diye küçük bir ürün var, fiyatı da 1 lira idi yanlış hatırlamıyorsam. İhtiyacı olanlar ilgilenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 29 Haziran 2011; 1:44:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkaplan1903

15 dakika öncesine kadar çok büyük bir sorunumuz vardı. 3 gündür buz dolabı temizliyorduk. Forumlarda çare ararken kokuyu takip etmeyi denedik. sorun buz dolabının arka kısmında motor kapağının arkasında gizliymiş. bu bölmede bir plastik kap var. kabın içinde son derece iğrenç bir görünümde pıhtılaşmış kan ve diğer sıvılar vardı. kokunun ağır ve daynılmaz olmasının sebebi de bu o plastik kutuyu yerinden söküp temizledik. dolabıda zaten onlarca kez silmiştik. şimdi kokudan eser kalmadı diyebilirim. dolabın kokusu bir ayda anca çıktı diyen arkadaşlara da tavsiyem dolaplarında böyle bir kutu varsa orayıda bir kontrol etmeleri. bu bölge motor ve fandan dolayı zaten sıcak. burada biriken sıvıda buharlaşıp kaybolmuştur buradan. ortam kuruyuncada koku kesilmiş olabilir. neyse 3 günle ucuz atlattık. Vallahi zor. Düşman başına. herkese iyi akşamlar.

+1

Arkadaşlar aynısı bende de vardı. Buzdolabımın markası Vestel. Dolabın arkasında en alt kısımda bir bölme var. Bir yıldız tornavida ile 1 dk da çıkartırsınız o bölmeyi. Sonra da bölme içerisini iyice temizleyin (çok kötü kokuyor leş gibi). Sonra da fark edeceksiniz ki kokunun büyük bir kısmı gitmiş. Hatta ve reklama girmeyecek ise bu kabı domestos un yoğun çamaşır sulu olan ürününü kullanın kokuyu hemen absorte ediyor. Dolabın içini iyice havalandırın ve yine aynı şekilde sulandırılmış çamaşır suyu ve/veya sirkeli su ile iyice temizleyin. Dolabı da en az iki gün havalandırdınız mı bişey kalmayacaktır. Hatta mümkünse ve yine reklama girmeyecek ise şok marketlerde satılan komili - haymana mı nedir sıvı sabun var çok güzel bir kokusu var. Ayrıca onunla da temizleyin güzel bir koku kalacaktır.

Kolaylıklar.

Not : Buzdolabında ki alt ve üst kapak için olan fitilleri sakın değiştirmeyi unutmayın yoksa yaptığınız işin bir anlamı kalmaz.

• Buzdolabınızın arkasındaki plastik kap sökülebiliyorsa şanslısınız. Arçelik 5092 model dolabımız vaz bazen arkasını temizliyoruz ama o kabın sökülmesi mümkün değil, çünkü öyle bir yapmışlar ki. Kabın üstünde radyatör var ve soğutma fanı da bu kaba bağlı içindeki tozları temizlemek işkence. Umarım dolabımızın içinde bir şeyler eriyip de bu kabın içine akmaz...
  • Tatile giderken , buzdolabında elektrik kesilmeleri ve sigorta atmalarına karşı alınabilecek önlemler neler olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hassan01

Tatile giderken , buzdolabında elektrik kesilmeleri ve sigorta atmalarına karşı alınabilecek önlemler neler olabilir?

Hocam, dolaba et, tavuk ve balık koymada ne yaparsan yap...
  • Buz dolaplarını derin dondurucu gibi kullanmak yerine ayrı bir tane derin dondurucu alıp ona depolarsanız ,koca buzdolaplarıyla uğraşmazsınız.orası bence sadece buz yapmak ve eve gelen ılık şeyleri hemen soğutmak veya yarım kalan dondurma için bence......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shark72 -- 31 Ağustos 2011; 14:09:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hassan01

Tatile giderken , buzdolabında elektrik kesilmeleri ve sigorta atmalarına karşı alınabilecek önlemler neler olabilir?

Et, balık, sebze gibi eridiğinde su salacak besinleri plastik saklama kaplarının içine doldurarak tatile gitmenizi öneririm. Böylece olası bir aksilikte çözülen ürünlerin sıvıları saklama kabı içinde kalacaktır, buzdolabının dondurucusu içine sızmayacaktır.
  • Vestel idea 465a no frost buzdolabım var buzlukta hafif bir koku var poşetle konan yiyeceklerin içine kadar siniyor yiyecekler yenmiyor servisi cagırdım baktılar her zamanki gibi müşteri hatası dediler 5 yıllık garantim var ama sonuç nafile . Ne yapmam gerekli
  • Bölümü başından itibaren okudum sözügeçen kokuların çoğunu dolap içine koyabileceğiniz bir ionizer lı hava temizleyicisini 4-5 saat dolabiniz çalışmaz halde içi oda sıcaklığında kadar ısınmışken kapıları kapalı halde çalıştırdığınızda kokunun gittiğini göreceksiniz fakat bazı durumlarda işlemi tekrarlamanız gerekiyor.yanlız kapıyı acar açmaz içerideki havayı solumayın 5 dk havalandırdıktan sonra kontrol edin .Bir diğer önerimde ozon jenaratörü ile bu işlem yapılabilir ama usta ellerden...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sistemamelesi

Ulan dedim battı balık yan gider daldım dolaba bileşenlerine ayırdım dolabın iç kısmını ama fazla bir kan çıkmadı.. Buzdolabını arkasındakikomprsörün bulunduğu kısımımı kapatan kısımı söktüm maksadım toz almaktı aman bir de ne göreyim dünyanın kanı irini pisliği buzdolabının defrost çekmecesinde toplanmış ağzına kadar dolu..Kokunun kaynağı oymuş döktüm iğrenç kokulu legeni.temizledim mis gibi oldu dolabım. Dolabını hurdacıya veren ve arka kısmı sökmeden yepyeni dolaplarını kaybeden arkadaşlar yazık olmuş.. Hurdacı sacede arkadan 5 vidayı söküp legeni döküp gıcır dolabınızı başkasına satmıştır geçmiş ola ... Başına bu durum gelipde bu yazıyla buzdolaplarını kurtaracak arkadaşlar şu sıralar işsiz dolaşmakda olan bendenize bir dua etsinler de iş bulayım

Bu metodu yazan arkadaşa teşekkürler.. Aynen dediği arkaya baktım felaket bir durumdu kokunun esas merkezi tahliye kutusuymuş onu temizledik koku hafifledi inşallah tamamen kaybolur.

• quote:

Orijinalden alıntı: yluHnSerk

Bölümü başından itibaren okudum sözügeçen kokuların çoğunu dolap içine koyabileceğiniz bir ionizer lı hava temizleyicisini 4-5 saat dolabiniz çalışmaz halde içi oda sıcaklığında kadar ısınmışken kapıları kapalı halde çalıştırdığınızda kokunun gittiğini göreceksiniz fakat bazı durumlarda işlemi tekrarlamanız gerekiyor.yanlız kapıyı acar açmaz içerideki havayı solumayın 5 dk havalandırdıktan sonra kontrol edin .Bir diğer önerimde ozon jenaratörü ile bu işlem yapılabilir ama usta ellerden...

tecrubeyle onlarca defa sabit.denenmiş ve netice alınmıştır.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.