Şimdi Ara

Buzdolabı KOKUSU (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
148
Cevap
4
Favori
287.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: saltas

Merhaba arkadaşlar,

Bizim de başımıza aynı şey geldi. Uzun süre sonra eve gelince elektriklerin olmadığını ve dolabın eridiğini gördük. Et tavuk sebze vs. Doluydu dolap. Biz ilk etapta atacaklarimizi atıp dolabı temizleyip çalıştırdık. Temizleyince koku azaldı fakat soğutucu bölümün tavan lambasının etrafı kan dolmuştu ve yavaş yavaş damlıyordu. Sonrasında servis çağırdık. Bu arada dolabimiz Samsung nofrost rt53. Servis şu şekilde tavsiyede bulundu:

-bir gün fişten cekili dursun.

-sonrasında buzluğun tabanındaki hava deliklerinden yoğun su basın.

-bi hafta on gün kullanmadan kapağı açık kurutun.

Sonra kullanabilirsiniz dedi.

Bir gün bekleyip balkonda hortumla yoğun su bastık. Bastığımız su arkadaki hazneye bosaldi. Bugün tekrar bastık. Artık kurumasını bekleyeceğiz.

Buzdolabında aşırı koku yoktu ama straforlu bölümde ciddi kan birikmesi vardı. Ve de lambadan kan damlıyordu. Lambayı sokmenin yolunu bilen var mı? Çünkü orası çok temizlenemeyecek gibi

Işlem bitip inşallah kullanmaya başlayınca tekrar yazarım.
    arkadaşlar,

işlemi yazdığım gibi yaptım, buzdolabını balkona çıkarıp direk hortumla su verdik.
    iki seferde de en az 10-15 dakika su verdik, su olduğu gibi arkadaki hazneye boşalıyor, ordan da taşıyor. (o bölgenin ıslanması tedirgin etti ama uzun süre kullanmayıp kurutunca bir problem olmadı.)
    iki-üç gün sonra kokunun azalması ama halen devam etmesi üzerine bir miktar deterjanlı su döküp tekrar yoğun su verdik.
    yaklaşık bir hafta sonra dolabı çalıştırdık.
    belli belirsiz koku kaldı. onun için de çay posası kahve vs. koyduk.
    şu anda sorunsuz diyebilirim.

dolabı kurtardık diyebilirim.

• saltas S kullanıcısına yanıt
    hocam samsung buzdolabının motor kısmından koku geliyor. sanırım kapağı yırtık süt döküldü soğutma bölmesine onun aşağıya akması sonucu kokuyor. bunu nasıl temizleyebilirim.
  • buzdolabının dışından/arkasından koku gelirse eğer ben de tecrübe sahibiyim artık :( maalesef. o iğrenç koku arkadaki plastik su haznesinden geliyor. aman yarabbi görmeyin... bosch için şu video. bir hanımefendi çözmüş olayı sağolsun.https://www.youtube.com/watch?v=y4VVf09BNPI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechultipo -- 31 Ağustos 2018; 18:35:36 >
  • Tatile giderken veya evden uzun süre ayrılırken derin dondurucudaki ürünlerinizi mutlaka soğuğa dayanıklı plastik kapaklı saklama kaplarına koyun arkadaşlar. Kombi tipi buzdolaplarında veya statik buzdolaplarında bu sorunun yaşanma ihtimali yine bir nebze az ve çözümü daha garantili. Ama no frost buzdolabında böyle bir durum başınıza gelirse buzdolabını sökmeden çözüm zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim buzdolabındada kotu koku var. Köpek ölüsü gibi kokuyor sirke, çay, kahve, mangal kömürü, ne denediysek kokuyu geçiremedik. Beko yetkili servisi bu modellere yapacak bir şeyimiz yok dedi. Koku geçmeyin e yeni dolap aldım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarıközgür

Benim buzdolabındada kotu koku var. Köpek ölüsü gibi kokuyor sirke, çay, kahve, mangal kömürü, ne denediysek kokuyu geçiremedik. Beko yetkili servisi bu modellere yapacak bir şeyimiz yok dedi. Koku geçmeyin e yeni dolap aldım
    geçmiş olsun, o nasıl dolapmış öyle. geçmiş gitmiş olay ama, koku arkadan mı geliyordu yoksa yukardaki örneklerde olduğu gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechultipo -- 9 Eylül 2018; 23:3:55 >
  • Buzdolabını bu bahçeye çıkarıp içine bastım sirkeyi 1 gün bekledikten sonra iyice temizleyip, hortumla iyice yıkayıp 2 gün güneşte kurutup tekrar çalıştırdım ilk günkü gibi oldu

• mechultipo M kullanıcısına yanıt
    Buzdolabını bahçeye çıkarıp içine bastım sirkeyi 1 gün bekledikten sonra iyice temizleyip, hortumla iyice yıkayıp 2 gün güneşte kurutup tekrar çalıştırdım ilk günkü gibi oldu

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.