Şimdi Ara

Buzdolabı Sorusu (Candoğan Bey'e)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ayrı eve taşınacağım şimdi ve beyaz eşya alıyorum. Ama hangi marka alsam karar veremiyorum.

1) Çamaşır Makinesi için LG kurutmalı çamaşır makinesi alacağım (yer dar)... Tavsiye eder misiniz? F1496ADP3 modelini...

2) Bulaşık makines, yerim dar olduğu için, tezgah üstü olacak.. Siemens alacağım..

3) En önemlisi buzdolabı... Buzdolabı benim oturma odamda olacak ve sessiz olması çok önemli... 2000 liranın altında ne önerirsin? Dondurucusu 80 litre veya altı, soğutucusu 300 hatta 250 lt altı olabilir...

Electrolux'un EN3481AOW, EN3613AOX ve EN3600AOW modelleri arasında kaldım...

EN3481AOW 1500 lira civarında, 42 db gürültü yapıyor, Freshzone (et, balık vs daha uzun süre saklamak için) bölümü var ve kötü kokuları engellemek için Tasteguard denen kömür filtresi var. Ve nofrost.

EN3613AOX 2000 lira civarında, 40 db gürültü yapıyor, Freshzone ve Tasteguard var. Nofrost değil.

EN3600AOW 1100 lira civarında, 38 db gürültü yapıyor, Freshzone ve Tasteguard yok. Nofrost değil.

Şimdi merak ettiklerim şunlar:

1) Freshzone bölümü önemli mi? Yani cidden et, balık, tavuk vs gibi ürünler için faydalı mı yoksa gereksiz mi? Ya da kendim bir şekilde bir çeşit freshzone bölümü yapamaz mıyım?

2) Tasteguard işe yarayan bir şey mi gereksiz mi?

3) Gürültü çok önemli demiştim... 38 db ve 42 db arasında çok ses farkı olur mu? Hissedilecek kadar ve nofrost buzdolapları çok tak tuk diye sesler yapıyor mu?

EN3481AOW modeli en ağır basan model ama işte çekincelerim var.. Bir de Siemens KD46NAW30N nasıldır acaba...

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Floriante -- 28 Aralık 2012; 19:14:45 >

• Bir cevap :( ?
  • Öncelikle eviniz hayırlı olsun.

3dB ses 2 kata tekabül eder. Dolayısıyla 38 ile 42 arasındaki ses farkedilir düzeydedir. Ancak yeni enerji ölçüm etiketine göre 3600 modeli 38 değil, 40dB ses seviyesine sahip.

3613'ün farkı enerji verimliliğinin yüksek olmasıdır. Dediğiniz gibi no frost değildir.

3481 modelinin üst kısmı farklıdır. Bu modelde yine nemli soğutma özelliği vardır. Ancak nemlenip kırağılanma yapan arka duvar hava menfezleri ile gizlenmiştir. Ayrıca bu menfezlerde TasteGuard katalitik koku giderme filtresi ve multiflow fan sistemi vardır. Dolayısıyla statik bir sistem olmasına rağmen tüm raflarda eşit soğutma sağlanır. Aynı zamanda nem oranı da yüksek olduğundan klasik no frostlar gibi içerideki besinleri kurutup bozmaz. Dondurucusu da no frosttur. Sizi rahatsız edecek bir sese neden olacağını sanmıyorum.

Freshzone bölmesi normale göre daha soğuktur. Dolayısıyla et, balık, tavuk ve şarküteri ürünlerini daha uzun süre saklamanıza yardımcı olur. İşinize yarayacağını düşünüyorum.

Electrolux'te buz kırma sesine hiç şahit olmadım. Dolayısıyla yerinizde olsam soğutma teknolojisindeki bu farklar ve daha şık görüntüsü ile 3481'i seçerdim.

Çamaşır makinesini kaça buldunuz? 1500 fiyat çıtasında bakıyorsanız bir şey diyemem ama 4kg kurutma sınırı sorun olmazsa bence Siemens'in kurutmalı çamaşır makinesi daha iyi. Su kullanmadığından kendini daha kısa sürede amorti edecektir. Ya da en azından 1480YD bence daha iyi LG olacaksa. Kurutma makinesini çamaşır makinesinin üzerine koyma şansınız varsa kesinlikle ayrı almanızı öneririm.

Tezgah üstü bulaşık makinesinde Siemens iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Öncelikle eviniz hayırlı olsun.

3dB ses 2 kata tekabül eder. Dolayısıyla 38 ile 42 arasındaki ses farkedilir düzeydedir. Ancak yeni enerji ölçüm etiketine göre 3600 modeli 38 değil, 40dB ses seviyesine sahip.

3613'ün farkı enerji verimliliğinin yüksek olmasıdır. Dediğiniz gibi no frost değildir.

3481 modelinin üst kısmı farklıdır. Bu modelde yine nemli soğutma özelliği vardır. Ancak nemlenip kırağılanma yapan arka duvar hava menfezleri ile gizlenmiştir. Ayrıca bu menfezlerde TasteGuard katalitik koku giderme filtresi ve multiflow fan sistemi vardır. Dolayısıyla statik bir sistem olmasına rağmen tüm raflarda eşit soğutma sağlanır. Aynı zamanda nem oranı da yüksek olduğundan klasik no frostlar gibi içerideki besinleri kurutup bozmaz. Dondurucusu da no frosttur. Sizi rahatsız edecek bir sese neden olacağını sanmıyorum.

Freshzone bölmesi normale göre daha soğuktur. Dolayısıyla et, balık, tavuk ve şarküteri ürünlerini daha uzun süre saklamanıza yardımcı olur. İşinize yarayacağını düşünüyorum.

Electrolux'te buz kırma sesine hiç şahit olmadım. Dolayısıyla yerinizde olsam soğutma teknolojisindeki bu farklar ve daha şık görüntüsü ile 3481'i seçerdim.

Çamaşır makinesini kaça buldunuz? 1500 fiyat çıtasında bakıyorsanız bir şey diyemem ama 4kg kurutma sınırı sorun olmazsa bence Siemens'in kurutmalı çamaşır makinesi daha iyi. Su kullanmadığından kendini daha kısa sürede amorti edecektir. Ya da en azından 1480YD bence daha iyi LG olacaksa. Kurutma makinesini çamaşır makinesinin üzerine koyma şansınız varsa kesinlikle ayrı almanızı öneririm.

Tezgah üstü bulaşık makinesinde Siemens iyidir.

Size nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum...

Şimdi diyorsunuz ki 3481 alırsam 3600 modeline oranla ses konusunda hissedilir bir fark yaşamam değil mi? Yeni ölçüme göre 3481 hala 42 db sanırım...

Mesela salonda kitap okurken, buzdolabı benden 4 metre uzakta herhalde gürültüsü rahatsız etmez. Zaten sürekli çalışmıyor.

1480YD daha iyi olabilir ama onu iki sebeple eledim

1) 100 lira daha pahalı ve 2) 10 santim daha derin. Ve benim için derinlik önemli çünkü yerim dar.

Aslında üst üste koyma şansım var ama çirkin durur diye çekiniyorum.

Tezgah üstü bulaşık makineleri iyi yıkıyor de mi? Normalleri kadar iyi...

• Küçük bulaşık makinesinde toz deterjan kullanmanızı öneririm. Tablet fazla geleceğinden durulaması sağlıklı olmaz.

Üst üste koyma şansınız varsa bence hiç çekinmeyin. Böylesi çok daha verimli ve ekonomiktir. Aynı panele sahip 2 cihaz uyum içerisinde olacağından kötü durmayacaktır.
  • quote:

Küçük bulaşık makinesinde toz deterjan kullanmanızı öneririm. Tablet fazla geleceğinden durulaması sağlıklı olmaz.

Üst üste koyma şansınız varsa bence hiç çekinmeyin. Böylesi çok daha verimli ve ekonomiktir. Aynı panele sahip 2 cihaz uyum içerisinde olacağından kötü durmayacaktır.

Tamam...
    Ayrıca diyorsunuz ki 3481 alırsam 3600 modeline oranla ses konusunda hissedilir bir fark yaşamam değil mi? Yeni ölçüme göre 3481 hala 42 db sanırım...

Mesela salonda kitap okurken, buzdolabı benden 4 metre uzakta herhalde gürültüsü rahatsız etmez. Zaten sürekli çalışmıyor.
  • Kitap okurken sizi rahatsız etme riski çok düşüktür. Aradaki ses farkı farkedilebilir düzeydedir ama dikkat ettiğinizde farkedersiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kitap okurken sizi rahatsız etme riski çok düşüktür. Aradaki ses farkı farkedilebilir düzeydedir ama dikkat ettiğinizde farkedersiniz.

Çok teşekkür bir sorum daha var.

F1480ADP ve F1496ADP3 modelleri arasında ne fark var? Sanırım biri 10 santim daha az derinliğe sahip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Floriante

quote:

Kitap okurken sizi rahatsız etme riski çok düşüktür. Aradaki ses farkı farkedilebilir düzeydedir ama dikkat ettiğinizde farkedersiniz.

Çok teşekkür bir sorum daha var.

F1480ADP ve F1496ADP3 modelleri arasında ne fark var? Sanırım biri 10 santim daha az derinliğe sahip.

F1480ADP daha yeni bir ürün.

1480YD almanız bence de daha iyi 6kg kurutma yapabiliyor. 4kg yeterli olacağından emin misiniz?
  • yeterli.
  • Arkadaşlar... Nasipse ben de Haziran ayında evleniyorum ve dün bir ev için nihai olarak anlaşmış bulunmaktayız, önümüzdeki hafta işlemler başlayacak. Zaman daralmakta olduğundan sizlere beyaz eşyalar konusunda sorular sormak istiyorum ve değerli yorumlarınızı rica ediyorum...

1) Beyaz eşyaları (buzdolabı, çam.mak, bul.mak.) bu dönemde mi yoksa düğüne yakın zamanda mı almak daha karlı olur? Ben düğüne 1-2 ay kala almayı düşünüyordum, bu dönemde popüler olan ürünlerin daha yeni versiyonları çıkar ve fiyatları düşebilir diye düşündüğüm için. Ayrıca para biriktirip trink diye alırız diyordum. Dün haspel kader ilk olarak girmiş olduğum bir siemens bayisi ise bu dönemde almamın benim yararıma olacağını oradan almasam bile bu dönemlerde kampanyaların çok olduğunu, yaz döneminde düğünlerde artış olacağından kampanya bulamayacağımı söyledi. Ne dersiniz???

2) Aklımda Bosch veya Siemens var. Aynı grupta olduklarını biliyorum ancak yanılmıyorsam bosch 1. kalite diğeri 2.kalite? Böyle bir şey var mıdır yoksa sadece pazar sebebiyle mi böyle iki marka politikası izliyorlar??

3) Araştırmalarıma yeni başladığım için, hangi özelliklerin ön planda olduğu, neleri araştırmam gerektiği hakkında hiç bir fikrim yok:( Sadece Siemensteki satıcının söylemiş olduğu modeller ve bosch un sitesinde dolap için yaptığım karşılaştırmalar sonrasında edinmiş olduğum fikrim var. Başlangıç olarak en azından fikir vermenizi rica ediyorum.

4) Tüm ürünleri Bosch veya Siemens düşünüyorum açıkcası. Düşünceme katılır mısınız? Yoksa farklı düşünceleriniz var mıdır? Yüküm ağır malum, hem sorunsuz hem ekonomik bir alış-veriş yapmak istiyorum....

Herkese saygılar....

• quote:

Orijinalden alıntı: mknsrcn

Arkadaşlar... Nasipse ben de Haziran ayında evleniyorum ve dün bir ev için nihai olarak anlaşmış bulunmaktayız, önümüzdeki hafta işlemler başlayacak. Zaman daralmakta olduğundan sizlere beyaz eşyalar konusunda sorular sormak istiyorum ve değerli yorumlarınızı rica ediyorum...

1) Beyaz eşyaları (buzdolabı, çam.mak, bul.mak.) bu dönemde mi yoksa düğüne yakın zamanda mı almak daha karlı olur? Ben düğüne 1-2 ay kala almayı düşünüyordum, bu dönemde popüler olan ürünlerin daha yeni versiyonları çıkar ve fiyatları düşebilir diye düşündüğüm için. Ayrıca para biriktirip trink diye alırız diyordum. Dün haspel kader ilk olarak girmiş olduğum bir siemens bayisi ise bu dönemde almamın benim yararıma olacağını oradan almasam bile bu dönemlerde kampanyaların çok olduğunu, yaz döneminde düğünlerde artış olacağından kampanya bulamayacağımı söyledi. Ne dersiniz???

2) Aklımda Bosch veya Siemens var. Aynı grupta olduklarını biliyorum ancak yanılmıyorsam bosch 1. kalite diğeri 2.kalite? Böyle bir şey var mıdır yoksa sadece pazar sebebiyle mi böyle iki marka politikası izliyorlar??

3) Araştırmalarıma yeni başladığım için, hangi özelliklerin ön planda olduğu, neleri araştırmam gerektiği hakkında hiç bir fikrim yok:( Sadece Siemensteki satıcının söylemiş olduğu modeller ve bosch un sitesinde dolap için yaptığım karşılaştırmalar sonrasında edinmiş olduğum fikrim var. Başlangıç olarak en azından fikir vermenizi rica ediyorum.

4) Tüm ürünleri Bosch veya Siemens düşünüyorum açıkcası. Düşünceme katılır mısınız? Yoksa farklı düşünceleriniz var mıdır? Yüküm ağır malum, hem sorunsuz hem ekonomik bir alış-veriş yapmak istiyorum....

Herkese saygılar....

1-) şimdi yada düğünden hemen önce almanın size maliyet olarak çok etkisi olmaz. o dönem düğün kampanyaları olsada firmalar zaten fiyatlara eklediği için lafta kalıyor indirimler. tık para nakit alım yapacak olursanız pazarlıkta eliniz kuvvetli olur karşınızdaki esnafa göre.

2-) bosch ve siemens arasında kalite farkı yok bire bir aynı ürünler. sadece panel ve aksesuar farkı olur. misal birinin ekranı sağdaysa diğerinin ortada gibi. amaç ürün farklılaştırma ve piyasada daha fazla pay alabilme.

3-)buzdolabı için bosch-siemens grubu XXL serisi ve lowfrost serisi dışında pek önerilmez. LG, Samsung, Sharp, Arçelik gibi markalar buzdolabında daha başarılı. onları araştırın derim bütçenize göre.

4-)tüm ürünleri tek bir markadan almak sanılanın aksine karlı olmuyor aslında. çünkü her marka her üründe başarılı değil malesef. her ürünü iyi yapandan fiyat performans ekseninde almak çok daha faydalı bence. siz genel bütçenizi yazarsanız burda yönlendirmek daha kolay olur.

• ZEITGEIST yorumların için çok teşekkür ediyorum. Peki hangi markalar hangi ürünlerde başarılıdırlar? Hangi markalar hangi ürünleri ile ön plandadır? F/P olayı en önemlisi bence de, zaten servisin ortak olması nasıl bir avantaj sağlar ki... Bütün ürünler aynı anda bozulacak gelen hepsini mi tamir edecek:) Düşüncem 4000-4500TL civarı yeterlidir bu iş için... Tabii kaliteyi fazla düşürmeden fiyatı ne kadar aşağıya çekebilirsek, bana 1-2 farklı ev eşyası hediye olacaktır.
    Buzdolabında dondurucunun aşağıda veya yukarıda olması performans olarak nasıl bir etki yaratır? Yoksa sadece tercih meselesi midir?
    Ayrıca annemin yorumu çam.mak. devir sayısının çok yüksek olması avantaj sağlamıyor zaten yüksek devirler pek kullanılmıyor, çamaşırı çok kırıştırabiliyor. Ne kadar tarafsız bir yorum bilemiyorum:) Sizin düşünceniz nedir? Çam.mak.da 7 veya 8 kg yeterlidir diye düşünüyorum???

• dondurucunun altta yada üstte olmasının performansa bir etkisi olacağını sanmıyorum ama işin teknik kısmından anlayan arkadaşlar daha iyi bilgi verirler bu konuda. bana kalırsa buzluğun altta olması soğutucunun kolay kullanılabilmesi dışında bir artı sağlamıyor. eğilip kalkmak istemeyenler için birebir. ama kombi tipi dolapların boyutları genelde küçük oluyor.

çamaşır makinesinde devirin 1200-1400 civarı olması bence iyi bişey. asarak yada makinede kurutmada çamaşırların kuruma süresine etkisi büyük. daha doğrusu bence bu seçeneğiniz bulunsunda yarın birgün lazım olursa yokluğunu aramazsınız en basitinden

4500 liraya şöyle bir set fiyat performans konusunda oldukça başarılı olur bence.

çamaşır makinesi:
    http://www.ankastreci.com.tr/Aeg-Lavamat-L88489FL-Protex-Plus-8-Kg-1400-Devir-XXL,PR-1405.html

bu makineyi candoğan62 isimli arkadaş kuullanıyor ve ayrıntılı bir incelemesi mevcut. benim fikrimcede bsh-siemens grubunda WAY serisi idos makineler dışında bu cihazın rakibi yok.

Bulaşık makinesi:

http://www.profiloshop.com/PROFiLO-BULAsIK-MAKiNASI-BM6480MG_263.html

1200 lira yazıyor ama nakitte 1050-1100 lira civarına bulunabiliyor. fiyatına göre çok dolu ve gelişmiş bir makine. forumda bunuda kullanan ve memnun olan arkadaşlar var.

buna alternatif olarakta AEG Favorit F77023WOP Proclean olcukça güzel makine. bulaşık makinesinde aeg-electrolux grubu olduk başarılı zaten.

http://www.ankastreci.com.tr/Aeg-Favorit-F77023WOP-Proclean-7-Programli-XXL-Ic-Hacimli-BUlasik-Makinesi,PR-1419.html

buzdolabı konusunda net bir model söyleyemiyorum ama 1700 civarına bulunursa LG nin GR-B632GQQW ve LG GR-B632GVTW modelleri oldukça güzel ve sağlam cihazlar. yada lowfrost isterseniz KGE58AW30N yada KGE58AW40N çok güzel dolaplar. bu konuda başka arkadaşlarda yazarlar fikirlerini.

bütçenizi biraz arttırabilirseniz de Sharp SJ PT69R, LG GR-M762GVHW ve Samsung RT5962DTBW modellerinden herhangi birini gözünüzü kapatıp alabilirsiniz

• Ç.Makinası 9902 samsung 999 tl 9 kg 10 yıl motor garantili..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

dondurucunun altta yada üstte olmasının performansa bir etkisi olacağını sanmıyorum ama işin teknik kısmından anlayan arkadaşlar daha iyi bilgi verirler bu konuda. bana kalırsa buzluğun altta olması soğutucunun kolay kullanılabilmesi dışında bir artı sağlamıyor. eğilip kalkmak istemeyenler için birebir. ama kombi tipi dolapların boyutları genelde küçük oluyor.

çamaşır makinesinde devirin 1200-1400 civarı olması bence iyi bişey. asarak yada makinede kurutmada çamaşırların kuruma süresine etkisi büyük. daha doğrusu bence bu seçeneğiniz bulunsunda yarın birgün lazım olursa yokluğunu aramazsınız en basitinden

4500 liraya şöyle bir set fiyat performans konusunda oldukça başarılı olur bence.

çamaşır makinesi:
    http://www.ankastreci.com.tr/Aeg-Lavamat-L88489FL-Protex-Plus-8-Kg-1400-Devir-XXL,PR-1405.html

bu makineyi candoğan62 isimli arkadaş kuullanıyor ve ayrıntılı bir incelemesi mevcut. benim fikrimcede bsh-siemens grubunda WAY serisi idos makineler dışında bu cihazın rakibi yok.

Bulaşık makinesi:

1200 lira yazıyor ama nakitte 1050-1100 lira civarına bulunabiliyor. fiyatına göre çok dolu ve gelişmiş bir makine. forumda bunuda kullanan ve memnun olan arkadaşlar var.

buna alternatif olarakta AEG Favorit F77023WOP Proclean olcukça güzel makine. bulaşık makinesinde aeg-electrolux grubu olduk başarılı zaten.

http://www.ankastreci.com.tr/Aeg-Favorit-F77023WOP-Proclean-7-Programli-XXL-Ic-Hacimli-BUlasik-Makinesi,PR-1419.html

buzdolabı konusunda net bir model söyleyemiyorum ama 1700 civarına bulunursa LG nin GR-B632GQQW ve LG GR-B632GVTW modelleri oldukça güzel ve sağlam cihazlar. yada lowfrost isterseniz KGE58AW30N yada KGE58AW40N çok güzel dolaplar. bu konuda başka arkadaşlarda yazarlar fikirlerini.

bütçenizi biraz arttırabilirseniz de Sharp SJ PT69R, LG GR-M762GVHW ve Samsung RT5962DTBW modellerinden herhangi birini gözünüzü kapatıp alabilirsiniz

SAyın ZEITGEIST, candoğan bey,eteksen, lazpanyol ve diğer usta arkadaşlar,

aşağıdaki marka ve modeller hakkında yorum alabilir miyim sizden?

buzdolabı
    http://www.ozgurceyiz.net/asp/show_stock.asp?product=2064W2VN&view=1

bulaşık makinesi
    http://www.makroreyon.com/urun/siemens-sn26m283tr-6-program-bulasik-makinesi.aspx

çamaşır makinesi
    http://www.jojumon.com/siemens-wm10s461tr-8-kg-1000-devir-camasir-makinesi_590-5330.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkaboy -- 13 Nisan 2013; 22:33:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turkaboy

quote:

Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

dondurucunun altta yada üstte olmasının performansa bir etkisi olacağını sanmıyorum ama işin teknik kısmından anlayan arkadaşlar daha iyi bilgi verirler bu konuda. bana kalırsa buzluğun altta olması soğutucunun kolay kullanılabilmesi dışında bir artı sağlamıyor. eğilip kalkmak istemeyenler için birebir. ama kombi tipi dolapların boyutları genelde küçük oluyor.

çamaşır makinesi:

Bulaşık makinesi:

SAyın ZEITGEIST, candoğan bey,eteksen, lazpanyol ve diğer usta arkadaşlar,

aşağıdaki marka ve modeller hakkında yorum alabilir miyim sizden?

buzdolabı
    http://www.ozgurceyiz.net/asp/show_stock.asp?product=2064W2VN&view=1

bulaşık makinesi
    http://www.makroreyon.com/urun/siemens-sn26m283tr-6-program-bulasik-makinesi.aspx

çamaşır makinesi
    http://www.jojumon.com/siemens-wm10s461tr-8-kg-1000-devir-camasir-makinesi_590-5330.htm

EN DOGRU URUNLERI SECMISSINIZ SAGLAM CIHAZLAR. BUZDOLABI LG URETIMI GUZEL CIHAZ ÇAMASIR BULASIK ZATEN FAZLA SÖZE GEREK YOK ALMAN MALI

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.