Şimdi Ara

BOSCH'tan yeni A++ Sınıfı 40dB Ses Seviyeli Statik Kombi Buzdolabı KGE58AL30N

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
3
Favori
45.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bosch'un Ekim ayı listesini kurcalarken statik buzdolabı kategorisinde çok güzel modeller çıkardığını gördüm. En beğendiğim model ise KGE58AL30N oldu.

Buzdolabı statik, yani no frost özelliği yok. Alışılageldiği gibi soğutucu bölme olabilecek karlanmayı kendisi gideriyor, dondurucu bölmeyi ise yılda 1-2 defa siz eritiyorsunuz. Statik buzdolaplarının soğutmasını her zaman daha çok beğenmişimdir.

Bu modelin en güzel yanı ise çok az enerji harcaması. 513lt brüt hacme karşılık günde sadece 0,78kw enerji harcıyor. Yılda 285kw ediyor. Normal kullanımda elektriğe 6TL kadar yük getiriyor.

Statik buzdolabında 1, 2, 3, 4 diye kademeli ayar yapmak ilkel gelirdi. Bu modelde ise durumu elektronik kontrol ile çözmüşler. Dondurucu ve soğutucu bölmede direkt 'C cinsinden ayar yapıyor ve anlık soğukluk kademesini izleyebiliyorsunuz. Tatil ve süper soğutma konumları da var. Yani hem dondurucu ile soğutucuyu ayrı ayarlayabiliyor, hem de ne ayarladığınızı görüp izleyebiliyorsunuz.

Dolapta sıfır derece bölmesi, kayar raylı sebzelik, çıkarılmadan yüksekliği değiştirilebilen kapı ve gövde rafları, soğutma aküsü gibi en yüksek no frost modellerine ait aksesuarlar mevcut. Buzdolabının içi neredeyse dümdüz, kıvrım ve çıkıntıları az. Bu da temizliğini kolaylaştırıyor.

Dondurucu hacmi genişletilmek istenirse çekmeceler çıkarılabiliyor, 2 çekmece arasında düz bir cam raf olduğundan normal dondurucu bölme gibi kullanmak mümkün.

Son olarak da 120lt net hacme rağmen günde 17kg yiyecek dondurma kapasitesi ve elektrik kesintisinde 40 saat dondurucudaki besinleri koruma özelliği var. Bu da ne denli yüksek soğutma kapasitesi ve iyi bir yalıtımı olduğunu gösteriyor.

Kısacası bu model 90'lı yıllarda kalitesini hissettiren ithal Bosch kombi buzdolaplarıyla aynı izlenimi bıraktı bende. Soğutma gücü süper, tüketim çok düşük. Resmen aşık oldum bu modele valla :) Elime geçen ilk parayla almayı düşünüyorum. Sizinle de paylaşmak istedim. Çünkü bu buzdolabı no frost olmadığından arıza çıkarma riski çok daha az, buz kırma sesi diye bir şeyin olması söz konusu değil, ses seviyesi de güzel. Üstelik içinde hava kanalları ve girintiler de az, yerine güçlü bir fan donanımı var. Sanki Bosch beni düşünüp bu modeli tasarlamış dedim :)

Fiyatı 1450TL civarına kadar geriliyor, iyi araştırma ile daha ucuza bile bulunabilir belki.

Ürünün tek eksisi tahminimce plastik parçalarda kalite yetersizliği, o da günümüzdeki çoğu buzdolabında yok zaten. Başka sorunu olmasa gerek.

Dolabın dış resmi konmamış ama muhtemelen böyle;

Ürünün linki;
    http://www.bosch-home.com/tr/KGE58AL30N.html

Benzer modelin tanıtım videosu;
    http://www.youtube.com/watch?v=aWNNcO7GNek&feature=relmfu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 23 Aralık 2011; 11:39:06 >

• Bilgi ve emeğiniz için tşk ederiz. Güzel bir paylaşım olmuş. Almayı düşündüğünüzü belirtmişsiniz ama ailenizle kalıyordunuz yanılmıyorsam ve buzdolabınızda sorun olduğnu da hiç hatırlamıyorum. Affınıza sığınarak soruyorum acaba alıp ne yapcaksınız bu dolabı acaba Yoksa koleksiyonmu yapıyorsunuz :)

Saygı ve selamlar..
  • Hehehehe evet ailemleyim :) Evimizdeki buzdolabı her yönüyle harika. Tek kötü yönü elektrik tüketiminin günümüzdeki buzdolaplarına göre fazla olması. Yüksek gelen elektrik faturalarından bıktığım için evdekini satıp üzerine para ekleyerek bunu alacağım sanırım.

Evdeki buzdolabı ayda 25-35TL arası elektrik yakıyor. Bunu alırsam ayda en az 20TL karda olacağım. 6 senede cihazın komple parası da çıkıyor zaten.
  • Ben de A++ buzdolabı arıyorum,buzdolabı benim de çok hoşuma gitti,bu modelin siemens versiyonu var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: @CAN@

Electrolux marka olan dolabımı annemlere verip bunu alacağım kesinlikle.Çünkü evdeki herşeyim Bosch ve hanımda böyle istiyor.Bende görünce havalara uçtum.Ama candogan bey size bir sorum olacak acabu bu dolapta diğer boschlar gibi buz kırma vsvs şikayetler varmıdır?

can kardeş, sen evli miydin yav?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

Electrolux marka olan dolabımı annemlere verip bunu alacağım kesinlikle.Çünkü evdeki herşeyim Bosch ve hanımda böyle istiyor.Bende görünce havalara uçtum.Ama candogan bey size bir sorum olacak acabu bu dolapta diğer boschlar gibi buz kırma vsvs şikayetler varmıdır?

can kardeş, sen evli miydin yav?

Evet,onun için bende bulaşık makinesi çamaşır makinesi buzdolabı aldım ya :)

ne bilyim.. doğum tarihine bakınca, hiç aklıma gelmedi o yaşta evli olabileceğin. Allah her daim mutlu etsin.

• Ben 22 yaşındayken evlenmeyi bırak, üniversiteden yeni mezun olmuş askerliği bekliyordum.
    Gencecik yaşta evlenebilmek büyük sorumluluk.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Baymak Kombi Basınç 0 da
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kısmet
  • Can kardeş yanlış anlama ama bir profilinde 78 doğumlu diğerinde 89 doğumlu yazıyor birinde ikametgah alibeyköy diğerinde Ataşehir..benimde tahminime göre sen ataşehir tarafındaydın, Taşkafa görmesin bu yazılanları:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forza Kartal

Can kardeş yanlış anlama ama bir profilinde 78 doğumlu diğerinde 89 doğumlu yazıyor birinde ikametgah alibeyköy diğerinde Ataşehir..benimde tahminime göre sen ataşehir tarafındaydın, Taşkafa görmesin bu yazılanları:)

@CAN@ ben değilim. Başka bir arkadaş.

Benim profilime bakarsanız Ataşehir'de oturduğum ve 1989 doğumlu olduğum yazıyor. Evli de değilim zaten. Muhabbette bir karışıklık oldu sanırım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Can kardeş yanlış anlama ama bir profilinde 78 doğumlu diğerinde 89 doğumlu yazıyor birinde ikametgah alibeyköy diğerinde Ataşehir..benimde tahminime göre sen ataşehir tarafındaydın, Taşkafa görmesin bu yazılanları:)

@CAN@ ben değilim. Başka bir arkadaş.

Benim profilime bakarsanız Ataşehir'de oturduğum ve 1989 doğumlu olduğum yazıyor. Evli de değilim zaten. Muhabbette bir karışıklık oldu sanırım :)

evet karışıklık olmuş şimdi farkettim:)
  • anti-parmak izi şeysi yok bunda heralde, birde boyutları normal gibi,fazla geniş değil sanırım
  • CANDOĞAN AŞK ADAMI HER AN HER ŞEY OLABİLİR
  • quote:

@CAN@ Benim beni candogan beyle karıştırdınız sanırsam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_ProXy

CANDOĞAN AŞK ADAMI HER AN HER ŞEY OLABİLİR

:)))))))

Dolabı henüz bir yerde göremedim, merak ediyorum. Ah şu elimdeki buzdolabını satsam direkt alacağım :)
    Ya da beklesem mi diyorum, belki A+++ modeller de gelir. Onların tüketimi 0,6'ya kadar geriliyor. Ayda 5TL altında elektrik faturası demek.
  • candoğan bey bu forumda boch marka buzdolabı önerilmiyor sanıyordum aklım yine karıştı :D

peki sizce bu sizin burada önerdiğiniz bozdolabı mı
    yoksa samsung RL 62 ZBSW yoksa yine boch marka KGN57P01NE mi önerirsiniz????
  • Bosch'un no frost modelleri sıkıntılı. Bu ürün no frost değil, statik bir model.

Sorduğunuz 2 ürün arasından Samsung derim.
  • bende size çok çok teşekkür ederimmmm. iyi akşamlar.
  • aynı şekilde ekim 2011 de çıkan KDV58AL30N modelide kesinlikle süper özelliklere sahip. dondurucu kısmını pek kullanmam derseniz bu modelde süper. canlı canlı görme fırsatım henüz olmadı ama düşük elektrik tüketimi beni kendisine alık etti. Tek sıkıntım no frost olmaması. Acaba uğraştırrırmı? buz çözmek,yılda 2 defa??
  • beyler sizin dediğiniz bu A++ bosch veya siemens buzdolapları nere üretimidir?
    sizler bu markaları önermiyordunuzda???
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.