samsung, sharp, LG, electrolux dururken yerli bosch bir buzdolabı almayı düşünmezdim açıkçası.
Bu buzdolabında farklı bir durum sözkonusu ama; sanki Bosch bana özel üretmiş gibi. Elime geçen ilk parayla alacağım. Hatta elime para geçene kadar A+++ modeli çıksa ve muadili Profilo olarak ucuz olarak piyasaya sürülse de, şöyle 1200TL civarına alsam tadından yenmez gibime geliyor. Çok şey istedim sanırım
bu fiyata diğer markalarda kombi tip buzdolabı varmı beyaz düşünmüyorum, enerji sarfiyatıyla gönlümü fetheden bi ürün yerli üretim olması ne kadar sıkıntı yaratır veya bu modelin grisinin daha ucuz versiyonları varmı siemens ve profilo olarakda alabilrim ucuz olması tercih sebebim, candoğan bey a+++ modeli çıksa ne kadar farkeder watt olarak fiyat yüksek olur gibime geliyor balıkesirde bu modelden yok şuan izmirdeyim burdada araştırıcam eğer bu modele benzer az elektrik harcıyan güzel kombi bir dolap tavsiye ederseniz marka önemli değil onuda alabilirim
Grundig'te yanılmıyorsam 4680I diye bir model var. O da fiyatına göre iyi, Arçelik tarafından üretiliyor.
Bunun dışında bu buzdolaplarına 1500TL uygun sayılabilecek bir fiyat. Siemens versiyonu KG58EAL30N, Bosch versiyonu KGE58AL30N olarak geçiyor.
Bu modelleri fiyatlarıyla araştırabilirsiniz.
hocam bugün darty falan bi kaç mağaza gezdim bulamadım bu bosch modelini ona benzer 310wat enerji sarfiyatlı 70 en yaklaşık 190 boyda bi model gördüm yalnız iç hacmi çok küçük raflara tencere falan sığmaz o derece tahminimce bu bosch low frost da aynısıdır gibime geliyor grundug ise teknosada görmüştüm dıştan çok güzel çelik kaplama falan hoşuma gitmişti içini açtım arçelik üretimi yazıyordu bek önemsemedim üstelik özel indirimle 900tl ye verdiler şimdi 1350 civarı yazıyor samsung ve lg dolaplar çok enerji sarfediyor 450 500 watt lıları gördüm hep artık kombi tipinden vazgeçicem bu yüzden karar veremiyorum
arkadaslar 15 yıllık bir bosh no frost buzdolabım var. artık yavas yavaş değiştirme zamanı geldi.kapı lastikleri yırtılmaya başladı ve lastikler değişmiyormuş komple kapı değişiyormuş yaklşık 500 tl dediler.bu dolap büyüklük olarak, fiyat ve enerji kullanımı olarak bana uygun geldi.çekincem ise no frost olmaması.hadi dondurucu bölmesini yılda 1-2 kez manuel olarak çözdürdük. benim asıl korkum soğutucu bolmesi buzlanma yapar mı. cünkü bazı dolaplarda görüyorum arka yüzey buzlanıyor ve oraya yakın koydugunuz yiyecekler dolaba yapışıyor.bir de dolabın boyu cok yükek. bundan dolayı soğutucu bölmesinin üst kısımlarına erişim zor olur mu. sanırım aynısının dondurucusu üstte olanı var.sizin tavsiyeniz hangisi kombi tip mi yoksa dondurucu üstte olan mı?
quote:
Orijinalden alıntı: husam35
arkadaslar 15 yıllık bir bosh no frost buzdolabım var. artık yavas yavaş değiştirme zamanı geldi.kapı lastikleri yırtılmaya başladı ve lastikler değişmiyormuş komple kapı değişiyormuş yaklşık 500 tl dediler.bu dolap büyüklük olarak, fiyat ve enerji kullanımı olarak bana uygun geldi.çekincem ise no frost olmaması.hadi dondurucu bölmesini yılda 1-2 kez manuel olarak çözdürdük. benim asıl korkum soğutucu bolmesi buzlanma yapar mı. cünkü bazı dolaplarda görüyorum arka yüzey buzlanıyor ve oraya yakın koydugunuz yiyecekler dolaba yapışıyor.bir de dolabın boyu cok yükek. bundan dolayı soğutucu bölmesinin üst kısımlarına erişim zor olur mu. sanırım aynısının dondurucusu üstte olanı var.sizin tavsiyeniz hangisi kombi tip mi yoksa dondurucu üstte olan mı?
Eliniz yatkınsa lastiği maket bıçağı ile kesip piyasadan temin edeceğiniz uygun boyutta lastiği kapıya vidalayabilirsiniz. Sırf bu sorun için değiştirmeye değmez, tabi enerji tüketimi fazla değilse.
Bu modelin soğutucu bölmesinin arka duvarı buzlanma yapıyordur, bu buzlanma dolap tarafından otomatik olarak eritiliyor. Cam rafların arkasında çıta bulunduğundan ve dolap epey derin olduğundan arka duvara değmez sorununun olacağını sanmıyorum.
Bu modelde low frost (az buz yapma teknolojisi), dondurucunun altta olması, bölümlerin direkt 'C seçilerek ayarlanıp anlık olarak kaç 'C olduğunın izlenebilmesi, rafların öne çekilebilmesi vb. dolayısıyla bence kombi tipi olan model daha iyi.
Eliniz yatkınsa lastiği maket bıçağı ile kesip piyasadan temin edeceğiniz uygun boyutta lastiği kapıya vidalayabilirsiniz. Sırf bu sorun için değiştirmeye değmez, tabi enerji tüketimi fazla değilse.
Bu modelin soğutucu bölmesinin arka duvarı buzlanma yapıyordur, bu buzlanma dolap tarafından otomatik olarak eritiliyor. Cam rafların arkasında çıta bulunduğundan ve dolap epey derin olduğundan arka duvara değmez sorununun olacağını sanmıyorum.
Bu modelde low frost (az buz yapma teknolojisi), dondurucunun altta olması, bölümlerin direkt 'C seçilerek ayarlanıp anlık olarak kaç 'C olduğunın izlenebilmesi, rafların öne çekilebilmesi vb. dolayısıyla bence kombi tipi olan model daha iyi.
cevabınız için teşekkür ederim. şu an için buzdolabının görünen başka bir sorunu yok. enerji tüketimini pratik olarak nasıl ölçebilirim ya da hesaplayabilirim.
Beyazları KGE58AW30N ve KG58EAW30N olarak geçiyor.
Bir ricam olucak. Bulaşık makinası aramak tayım. (Evde iki kişi olucaz) Sadece yarım yıkama özelliği olan ,yada iki programlı ama ekonomik olan bosch veya siemens marka olarak önerebileceğiniz 500*600 TL Civarı bir bulaşık makinası profiloda olabilir.
Merhaba, Buzdolabı alacağım, tam karar verdim derken burada bahsi geçen Bosch KGE58AW30N modelini gördüm. Gerçekten çok güzel duruyor. Aslında Bosch NoFrost Kombi almak istiyordum fakat Bosch'un No Frostları hakkındaki kötü ününden dolayı Samsung RT60KSRSW modeline yönelmiştim:
Samsung'un bu modelinde dondurucu bölmesinin tamamen kapatılabilmesi veya buzdolabı olarak kullanılabilmesi özelliği var. Chiller bölümü de var. Ayrıca No Frost.
Aslında Bosch KGE58AW30N'nin fazlaca derin olması da biraz problem yaratacak ama mutfaktaki radyatörü ince bir radyatörle değiştirerek o problemi kolaylıkla giderebilirim.
Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Samsungun bu modeli iyi midir? Ankarada yaşıyorum. sanırım kuru havada no frosta o kadar da gerek yok değil mi?
quote:
Orijinalden alıntı: alperkocatas
Merhaba, Buzdolabı alacağım, tam karar verdim derken burada bahsi geçen Bosch KGE58AW30N modelini gördüm. Gerçekten çok güzel duruyor. Aslında Bosch NoFrost Kombi almak istiyordum fakat Bosch'un No Frostları hakkındaki kötü ününden dolayı Samsung RT60KSRSW modeline yönelmiştim:
Samsung'un bu modelinde dondurucu bölmesinin tamamen kapatılabilmesi veya buzdolabı olarak kullanılabilmesi özelliği var. Chiller bölümü de var. Ayrıca No Frost.
Aslında Bosch KGE58AW30N'nin fazlaca derin olması da biraz problem yaratacak ama mutfaktaki radyatörü ince bir radyatörle değiştirerek o problemi kolaylıkla giderebilirim.
Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Samsungun bu modeli iyi midir? Ankarada yaşıyorum. sanırım kuru havada no frosta o kadar da gerek yok değil mi?
ben de aileme bu dolabı almak istiyorum. samsungu yani...
kuru hava ile nofrostun pek bağlantısını anlayamdım ama ben asla ve kat'a, buz yapan ve buzu çözmekle uğraşacağım bir dolabı almam bu saatten sonra.
Bu arada Samsungun bu modeli yeni mi? İnternette bu model hakkında hiç bir kullanıcı yorumu göremedim, acaba bir problemi var mıdır?
Bu arada:) Samsung KGE58AW30N'nin derinlik ölçüsü için kapı kolu hariç 64 cm diyor Samsung'un sayfasında, fakat yine oradaki kullanma kılavuzuna baktığımda kapı ve kapı kolu ile birlikte 74 cm olduğunu görüyorum. Bu da Bosch KGE58AW30N'e göre yanlızca 3 cm daha az anlamına geliyor... Sanırım bunu netleştirmek için buzdolabı almaya giderken yanıma metre almalıyım :)
quote:
Bu arada:) Samsung KGE58AW30N'nin derinlik ölçüsü için kapı kolu hariç 64 cm diyor Samsung'un sayfasında, fakat yine oradaki kullanma kılavuzuna baktığımda kapı ve kapı kolu ile birlikte 74 cm olduğunu görüyorum. Bu da Bosch KGE58AW30N'e göre yanlızca 3 cm daha az anlamına geliyor... Sanırım bunu netleştirmek için buzdolabı almaya giderken yanıma metre almalıyım :)
Derinliği kapı kolu hariç 64cm olması zor. Kapı hariç sadece gövde derinliği olabilir dediğiniz.
Çünkü ürün epey derin, kapı koluyla birlikte 77cm imiş. Kapıları da kalın olduğundan yalnızca gövde 64 olabilir.
merhaba. buzdolabımdan ilk harekette garip sesler geliyor. vestel nt465hg, 115 lt + 321 lt. B SINIFI(620kw), 8 yıllık, 82 cm genişlikte buzdolabı yeri var. önerileriniz nelerdir. dondurucu kısmı enaz 135-140 lt ve sessiz olmalı, 38-42 db. 5-7 yıl garantili olmalı. ARÇELİK 2486 modelini çok beğendik.A+. fakat 84 cm. 167 + 405 lt. malesef sığmıyor. SAMSUNG 62ZBPN/ZBSW . A+ .Hacmi küçük gibi geldi. 126+ 345 lt. EVET KÜÇÜK. BOSCH-siemens-profilo grubu, bulaşık makinesinde ve kurutma makinesinde bir numara(46w561 kullanıcısıyım), çamaşır makinesinde de iki numara olabilir fakat buzdolabında tercih edilmemesi gerektiğini forumdan ve arkadaşlarımdan biliyorum. zaten BOSCH 70A10 veya LG652 çok geniş 86 cm. ve elektrik sarfiyatı çok fazla 545kw. .. 53A01 modelini ise hanım beğenmedi, tipsiz çok uzun. keşke 70X200 yerine 75X200 olsaymış . VESTEL den memnunum fakat, 3405GE. Dondurucu hacmi küçük 125 lt. 125+444 lt yerine 145+424lt olsaymış daha dengeli olurmuş. Tek seçenek samsung RF67VBPN gibi duruyor. 137+365 LT. ses 41,5 db. BU model hakkında bilgi alabilirmiyim. elektrik sarfiyatı? başka önerileriniz nelerdir.
quote:
Orijinalden alıntı: candogan62
quote:
Derinliği kapı kolu hariç 64cm olması zor. Kapı hariç sadece gövde derinliği olabilir dediğiniz.
Çünkü ürün epey derin, kapı koluyla birlikte 77cm imiş. Kapıları da kalın olduğundan yalnızca gövde 64 olabilir.
Candogan Bey, ürünü ankara electroworld'de inceledim. Sizin tahmin ettiğiniz gibi, kapının kendisi hariç sadece gövde 64 cm. Ama kapı ile birlikte yaklaşık 72 cm. 77 cm değil yani. Kapı kolu da kapıya dahil, yani kapının kenarında.
Ben bosch statik kombi dolap dile bunun arasında kaldım. Bosch gerçekten güzel bir dolap. Sizce hangisi desem, muhtemelen Bosch diyeceksiniz değil mi? Forumdaki diğer mesajlarınızda Samsung'un bu yeni modellerini çok sevmediğinizi yazmışsınız.
Fakat Bosh hakkında bir şey kapamı kurcalıyor (Sıfır derece bölmesi hakkında):
Samsung'a ve bosch'un no frost olan modellerine bakıldığında, sıfır derece bölmesinin hemen arkasında soğuk hava üfleme delikleri açıkça görülüyor. Yani, dolabın içine üflenen soğuk hava öncelikle bu kompartmanın içinden geçiyor, dolayısı ile dolabın içi 4 derece iken buranın sıfıra yakın derecelerde olması mantıklı.
Bosh'un bu yeni statik kombi modelini de inceledim, fakat o model no frost olmadığı için chiller safe diye geçen haznelerin arkasında üfleme deliği vs. bulunmuyor. Yani sanki sıfır derece bölmesi diye müşteriye sundukları bölmelerin sebzeliğin üzerinde konumlandırılmış kapalı kaplardan farkı yok gibi... Tabi bunu anlamanın tek yolu dolabı çalıştırıp oranın sıcaklığını ölçmek... Ama sanki bu statik kombideki sıfır derece bölmeleri no frostlardaki gibi gerçekten sıfır dereceye yakın olmayabilir gibi geliyor bana. Sonuçta o bölmenin içine üflenen bir soğuk hava akımı olmayacak. Belki soğuyan hava aşağı çöker, onun için aşağıdaki bu kapların içine birikir ve soğuk bir alan oluşturabilir, ama öyle bile olsa, bu ortam sıcaklığından ancan bir iki derece daha soğuk olur diye düşünüyorum.
Candoğan bey, Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Eğer sıfır derece bölmesi no frostlardaki gibi çalışmayacaksa, yine A++ olan şu modeli de düşünebilirim sizce nasıl olur?