Şimdi Ara

BOSCH'tan yeni A++ Sınıfı 40dB Ses Seviyeli Statik Kombi Buzdolabı KGE58AL30N (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
3
Favori
45.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -Karakartal-

aynı şekilde ekim 2011 de çıkan KDV58AL30N modelide kesinlikle süper özelliklere sahip. dondurucu kısmını pek kullanmam derseniz bu modelde süper. canlı canlı görme fırsatım henüz olmadı ama düşük elektrik tüketimi beni kendisine alık etti. Tek sıkıntım no frost olmaması. Acaba uğraştırrırmı? buz çözmek,yılda 2 defa??

bende aynen bu model için yazacaktım can hoca hangisini tavsiye eder acaba? biri kombi biri normal geri kalan özellikler neredeyse bire bir aynı.

tamda KDN70A10NE NoFrost modeli almak üzereyken çok kafamı karıştırdı bu konu. can hocanın önerisi neredeyse yarı yarıya tasarruflu aklımı çok çeliyor. almışken büyük bi dolap alalım demiştik ama sanki çokta fark yok aralarında hacim olarak. KDN70A10NE nin ekstra teknolojik özellikleri çok hoşuma gitmişti ama olmazsa olmaz değil bazıları. dolapta koku olmasın sebze meyveler taze kalsın yeter aslında.

tasarruf olayını işin içine katmazsak özellik ve kalite olarak bi kıyas yapar mısınız candoğan hocam benim verdigim modelle?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEITGEIST -- 21 Ekim 2011; 15:11:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

quote:

Orijinalden alıntı: -Karakartal-

aynı şekilde ekim 2011 de çıkan KDV58AL30N modelide kesinlikle süper özelliklere sahip. dondurucu kısmını pek kullanmam derseniz bu modelde süper. canlı canlı görme fırsatım henüz olmadı ama düşük elektrik tüketimi beni kendisine alık etti. Tek sıkıntım no frost olmaması. Acaba uğraştırrırmı? buz çözmek,yılda 2 defa??

bende aynen bu model için yazacaktım can hoca hangisini tavsiye eder acaba? biri kombi biri normal geri kalan özellikler neredeyse bire bir aynı.

tamda KDN70A10NE NoFrost modeli almak üzereyken çok kafamı karıştırdı bu konu. can hocanın önerisi neredeyse yarı yarıya tasarruflu aklımı çok çeliyor. almışken büyük bi dolap alalım demiştik ama sanki çokta fark yok aralarında hacim olarak. KDN70A10NE nin ekstra teknolojik özellikleri çok hoşuma gitmişti ama olmazsa olmaz değil bazıları. dolapta koku olmasın sebze meyveler taze kalsın yeter aslında.

tasarruf olayını işin içine katmazsak özellik ve kalite olarak bi kıyas yapar mısınız candoğan hocam benim verdigim modelle?

can hocam bi el at kurtar bizi bu ikilemden

• no frost olmadan dondurma yani et gibi malzemeleri saklama işini nasıl yapıyor anlamadım
  • Bugün buzdolabını sonunda bayide inceleyebildim.

-Katlanan raf haricinde plastik kalitesi iyi.
    -Kapı kalılığı fazla, alışılagelmiş Bosch no-frostlarınki gibi ince kapılı değil.
    -Üründe made in Turkey, made in China veya made in Germany ibaresi yok. Tahminimce İspanya'dan, diğer bir değişle kesinlikle Avrupa'dan ithal.
    -No frost olmamasına rağmen low frost özelliği var. Yani alışılmış statik buzdolaplarına göre daha az karlanma yapıyor.
    -Dondurucu bölmede soğutucu ünite çıplak olarak dondurucu tavanına yerleştirilmiş, ilginç geldi.
    -Kompresörü ACC marka ve dolabın arkası açık. (ancak derli toplu geldi bana, kondanser telleri arka gövdeye neredeyse yapışık. Arksının açık olduğu yandan belli olmuyor)
    -Dolap dıştan çok şık, epey derin ve uzun. Kapıları kalın ve kapı sapları kromajlı.
    -Inox modelin kaplaması değişik. Fırçalanmış gümüş rengi gibi.
    -Chiller çekmeceleri resimde göründüğü gibi kaba değil. Daha estetik geldi gözüme.

Elime geçen ilk parayla alacağım inşallah.

• @candogan62 hocam 2 üstte bi soru sormuştum kesin dediğim modelide incelemişliğiniz vardır bi tavsiye alsak senden o mesaja göre?
  • Sizin daha evvel sorduğunuz dolap LG'nin üretimi. Sanırım bunu biliyorsunuz.

LG'nin buzdolapları sığ ama oldukça geniş. Pratik kullanım sağlıyor.
    Genel anlamda oldukça kaliteli.
    İyonizer ve koku filtresi var.
    Sadece enerji tüketimi ve ses bakımından geri planda kalıyor.

Bu yeni model de kalite açısından bence iyi.
    Dondurucu bölmeyi ortalama senede bir eritmek gerekir diye tahmin ediyorum. Zor bir işlem değil, buzdolabını silerken halledersiniz. Soğutucu bölmenin arka duvarında olacak karlanmayı da dolap kendisi eritiyor.
    Hareket eden rafları ve kombi tipi olması daha kullanışlı yapıyor. Rafları çekmece gibi öne çekilebiliyor.

İki dolap arasında dikkate alınacak bir hacim farkı var diyebilirim. (LG üretimi olan daha geniş)
    Bence iki buzdolabı da sizi üzmez. Ben enerji tüketimine ve sessizliğe takmış durumda olduğumdan bu modele öncelik veriyorum. Bence zevkinize ve ihtiyacınıza göre seçin.

• Candoğan bey ben yanlış mı anladaım acaba?Bu dolapta normal cam raflardamı kayıyor?Öyle ise çok iyi düşünülmüş.Bir sorum olacak bende almayı düşünüyorum peki bu dolap aşırı karlanma yapar mı?
  • bende bu dolaba hevesleniyorum fiyatıda uygun gibi diğer modellere bakınca arada 700tl civarı fark çıkıyordu elektrik tüketimi açısından bu model tam istediğim gibi peki asıl soru no frostun amacı da soğutmak değilmi aradaki fark sadece karlanma olayımı yoksa gıdaların ömrü ve tazeliğini koruma açısından fark varmıdır koku nem vs gibi eğer herşeyiyle no forasta benziyorsa neden fiyatı bu kadar uygun 1600tl civarı cevaplarsanız sevinirim gerçekten almayı düşünüyorum bandırmada yaşıyorum burda bu modeli bilen yok
  • Kapı ölçülerini bilen varmı? Yükseklik*Genişlik
  • Candoğan Hocam,Siz bu modelden bahsedene kadar almak istediğimiz model Samsung RT55KZRSW di.Şimdi açıkçası arada kaldım.15 Kasım da eve çıkacağız ve bir buzdolabı almam lazım.Kiralık bir yere çıkacağım için sizin önerdiğiniz rt63 modellerini mutfağın çok elverişli olmamasından dolayı alamıyoruz malesef.Forumlarınızı okuduğum kadarıyla RT55KZRSW modeli hakkında yorumunuz olmadı.Bu byzdolabı hakkında bir bilginiz var mıdır?Kullanan arkadaşlar var ise,bilgilendirirlerse sevinirim... Teşekkürler
  • arkadaşlar bu dolap müş.hiz. sorgulamasındaa Türkiye üretimi denilmiştir bilgilerinize...
  • Bence yerli üretim değil. Bende bir arayayım olmadı müşteri hizmetlerini bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hermitage_ist

Candoğan Hocam,Siz bu modelden bahsedene kadar almak istediğimiz model Samsung RT55KZRSW di.Şimdi açıkçası arada kaldım.15 Kasım da eve çıkacağız ve bir buzdolabı almam lazım.Kiralık bir yere çıkacağım için sizin önerdiğiniz rt63 modellerini mutfağın çok elverişli olmamasından dolayı alamıyoruz malesef.Forumlarınızı okuduğum kadarıyla RT55KZRSW modeli hakkında yorumunuz olmadı.Bu byzdolabı hakkında bir bilginiz var mıdır?Kullanan arkadaşlar var ise,bilgilendirirlerse sevinirim... Teşekkürler

Bu arada Samsung RT60KZRsw olacaktı,RT55 yazmışım yanlışlıkla... :)Candoğan hocam var mıdır bir tavsiyen?
  • Samsung'un yeni çıkardığı buzdolabı serisi içime pek sinmedi. Biz Siemens'in no frostlarını beğenmeyip alternatif ararken Samsung Siemens'in taklidi bir ürün çıkarmış. Bu durumda da bir anlamı kalmıyor.

Bu model tercih edilebilir gönül rahatlığıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onururgu

bende bu dolaba hevesleniyorum fiyatıda uygun gibi diğer modellere bakınca arada 700tl civarı fark çıkıyordu elektrik tüketimi açısından bu model tam istediğim gibi peki asıl soru no frostun amacı da soğutmak değilmi aradaki fark sadece karlanma olayımı yoksa gıdaların ömrü ve tazeliğini koruma açısından fark varmıdır koku nem vs gibi eğer herşeyiyle no forasta benziyorsa neden fiyatı bu kadar uygun 1600tl civarı cevaplarsanız sevinirim gerçekten almayı düşünüyorum bandırmada yaşıyorum burda bu modeli bilen yok

Arada sadece karlanma farkı var.

Hatta bu ürün 24 saatte 17kg dondurma kapasitesi ve elektrik kesintilerinde 40 saat kadar dondurucudaki besinleri korumasıyla no frostlardan daha üstün bir performans sergiliyor. No frostlar genelde 8kg kadar dondurup 12 saat kadar saklayabiliyorlar.

Bir de bu modelde dondurucunun evaporatörünü (soğutma ünitesi) dondurucu tavanına çıplak olarak almışlar. Üründe normalden az buzlanmayı sağlayan low frost özelliği mevcut.

Beni de cezbeden kullanışlılığı, bölümlerin bağımsız olarak 'C cinsinden ayarlanabilmesi, anlık soğukluğun gözlemlenebilmesi ve beyaz versiyonun 1400TL'ye kadar gerileyen fiyatı.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

bende bu dolaba hevesleniyorum fiyatıda uygun gibi diğer modellere bakınca arada 700tl civarı fark çıkıyordu elektrik tüketimi açısından bu model tam istediğim gibi peki asıl soru no frostun amacı da soğutmak değilmi aradaki fark sadece karlanma olayımı yoksa gıdaların ömrü ve tazeliğini koruma açısından fark varmıdır koku nem vs gibi eğer herşeyiyle no forasta benziyorsa neden fiyatı bu kadar uygun 1600tl civarı cevaplarsanız sevinirim gerçekten almayı düşünüyorum bandırmada yaşıyorum burda bu modeli bilen yok

Hatta bu ürün 24 saatte 17kg dondurma kapasitesi ve elektrik kesintilerinde 40 saat kadar dondurucudaki besinleri korumasıyla no frostlardan daha üstün bir performans sergiliyor. No frostlar genelde 8kg kadar dondurup 12 saat kadar saklayabiliyorlar.

Bir de bu modelde dondurucunun evaporatörünü (soğutma ünitesi) dondurucu tavanına çıplak olarak almışlar. Üründe normalden az buzlanmayı sağlayan low frost özelliği mevcut.

Beni de cezbeden kullanışlılığı, bölümlerin bağımsız olarak 'C cinsinden ayarlanabilmesi, anlık soğukluğun gözlemlenebilmesi ve beyaz versiyonun 1400TL'ye kadar gerileyen fiyatı.

Beyaz modelin kodu nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar bu dolap müş.hiz. sorgulamasındaa Türkiye üretimi denilmiştir bilgilerinize...
    candoğan arkadaşımız da soracaktı ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: @CAN@

quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Beyaz modelin kodu nedir

Beyaz modeli,KGE58AW30N
    Kadıköy'deki bir Bosh bayiine gittim,orada inceleme fırsatım oldu bu ürünü.Oldukça kullanışlı bir ürün gibi gözüküyor.No frost olmaması ve kapı kolunu çektiğinizde sanki kırılacak gibi durması bir dezavantaj gibi.. Bunun dışında Bayiideki yetkili de bu buzdolabı için Türkiye üretimi olduğunu söyledi.
    Fiyatı peşin olarak 1470 TL ye kadar indi.Arkadaşlar, internet sayfalarında da bu ürün için 1380 tl ye kadar inen fiyatlar var,sizde güvenilebilir bir site var mıdır?Yoksa 100 tl için internetten değil de,bayii den almak daha mı mantıklı?

• Bosch çağrı merkezini arayıp üretim yerini sordum. Sistemden bulamadılar. Teknik destek kısmına sorup dönüş yapacaklarmış. Bakalım dönecekler mi

Bu buzdolabı bana göre neden yerli değil onu açıklayayım;

-Öncelikle yerli olan tüm Bosch buzdolaplarında "Made in Turkey" yazarken bu üründe üretim yeri yazmıyor.
    -Ürünün kapıları yerli olan Bosch'lardan daha farklı ve kalın üretilmiş. Bu ay yeni çıkan yerli no frost serisinde de bu kapı tipi yok.
    -Ürünün Profilo'da muadili piyasaya çıkmadı. Oysa ki yeni yerli no frost modellerin aynısı Profilo'da da çıktı.
    -Tüm yerli Bosch buzdolaplarında aydınlatma kısmı yan duvardayken bu modelde tepede bulunuyor.

Almanya veya Çin üretimi olsa da mutlaka yazardı. Benim tahminim İspanya ya da Polonya üretimi olduğu üzerinde. Bakalım Bosch ne diyecek.

@hermitage_ist
    Bence beyazesyam.com, tekcarsi.com gibi sitelerden veya kendi mağazası olan yerlerden almakta bir sakınca yok. Nasılsa yeni bir ürün olduğundan teşhir yollama riski de pek yok. Bence spotçulara da sorun, internetten de araştırın. En uygun neredeyse oradan alın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: rasim888

anti-parmak izi şeysi yok bunda heralde, birde boyutları normal gibi,fazla geniş değil sanırım

Ürünün Siemens versiyonu gümüş renk olarak geçiyor.
    Bosch'taki versiyonu da inox değil. Inox'tan farklı parlak bir kaplama gibi rengi var. Inox'tan ziyade inox görünümlü desek daha doğru olur. Bu yüzden parmak izi kısmına girmemişler diye tahmin ediyorum.

Ürün 70cm, yani geniş değil. Ancak epey derin. Rafları kare gibi diyebilirim. 368lt soğutucu, 122lt dondurucusu var. Çok geniş olmayan çekirdek aileler için yeterli diye düşünüyorum.

Kombi tipi olduğundan resimde küçük görünüyor, ancak epey büyük bir buzdolabı. 191cm yüksekliğinde.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.