Şimdi Ara

BOSCH'tan yeni A++ Sınıfı 40dB Ses Seviyeli Statik Kombi Buzdolabı KGE58AL30N (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
3
Favori
45.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: sserin

Ankara'da daha önce alışveriş yaptığım bir Bosch Bayinden aldım. İtfaiye Meydanında aldığım fiyatı (1.320 TL peşin) söyleyerek pazarlık yaptım. En uygun fiyatı vermeye çalıştı. Bayi olması nedeniyle küçük farka (peşin 1.385 TL) tercih ettim. Tabi 10 taksitle 1.450 TL ye, ilk 145 TL taksiti Mart/2012 ödemek işime geldi. Tekrar teşekkürler.
    İnox, daha güzel gibi görünmekle beraber, zamanla üzerindeki katman incelince daha mat görünümlü oluyor ve parmak izlerini daha belli ediyor. Birçok arkadaşımda bunu gördüm. Üstelik artık ankastrenin beyaz olanı da var. Yine Bayide gördüm. Bence beyaz ankastre mutfak çok hoş durmuş. Kaldı ki büyük mutfağa sahip değilseniz bir bütün içinde görünmesi de mümkün değil. Bulaşık makinesinin beyaz olması da tercihimi belirledi. Beyaz dediğim, parlak beyaz (metalik gibi) hoş renk. Çok güzel durmuş.
    Tabi daha önemlisi bu modellerin soğutucu bölümünün çok geniş olması. Çünkü kombi dolaplarda en büyük problem; alışılagelmiş şekilde soğutucu bölümü olmayışı, hacmi dar olması, kullanım güçlüğü yaratması. 60 cm yerine 70 cm olan derinlik kombi buzdolabını inanılmaz genişletmiş. Dondurucuyu çok kullanan bir aile olmadığımız için 120-130 lt yerine 70 lt bize fazlasıyla yeteceğinden tercih ettim.

Ben de tamamen sizinle aynı fikirdeyim renk konusunda.

Inox ürünler parmak izi yapmıyor; ancak çok leke gösteriyor. Bezle silseniz su yolları izi kalıyor. Ayrıca çok büyük olmayan mutfaklar için iç karartıcı bir renk. Dediğiniz gibi beyaz ankastreler de çıktı ve ben de ileride değişim yaparsam bu rengi kullanırım.

Beyaz ürünlerde tek çekincem sararma durumu. Ancak bu üründe sararması muhtemel olan panel, çıta, tampon gibi parçalar yok. Ön yüzey tamamen beyaz parlak sacdan oluşuyor. Kapı kulpları minik bir kısım haricinde inox; kapılar da kalın olduğundan görünümü cam kaplı üst model no frostları andırıyor.

Bu son yorumla birlikte annemi beyaza yönlendirmek için daha çok çaba harcayacağım :)))

• quote:

Orijinalden alıntı: akoner

ÜSTAD BUNLARDA PROFİLONUN YENİ MODELLERİMİDİR,değilse bile nasıl dolaplar ???
    http://www.google.com.tr/search?aq=f&gcx=w&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=profilo+2056#sclient=psy-ab&hl=tr&source=hp&q=profilo%202056%20&pbx=1&oq=&aq=&aqi=&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=3a09619b3f438ce&biw=1138&bih=555&pf=p&pdl=500

Evet bunlar yeni modeller.
    Siemens ve Bosch'un sitesine girerseniz aynı modelleri inceleyebilirsiniz. Ya da Profilo'nun sitesinde kampanylar sekmesinden fiyat listeli katalogda resimleri var.
    Bu ürünlerin alışılagelmiş Bosch no frostlardan pek farkı yok bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: akoner

ÜSTAD BUNLARDA PROFİLONUN YENİ MODELLERİMİDİR,değilse bile nasıl dolaplar ???
    http://www.google.com.tr/search?aq=f&gcx=w&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=profilo+2056#sclient=psy-ab&hl=tr&source=hp&q=profilo%202056%20&pbx=1&oq=&aq=&aqi=&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=3a09619b3f438ce&biw=1138&bih=555&pf=p&pdl=500

@candogan daha net bilgi verecektir ama yeni araştırma yaptığım için ben bir öneride bulunayım. Bu dolap yerine, aynı fiyata Profilo BD 5772 PNFI Vitaplus modelini öneririm. Çok kullanışlı olan soğutucusunun üstte, dondurucu bölmenin altta olduğu, 505 lt (373 soğutucu+70 dondurucu) oldukça geniş(70 cm), derin (70 cm), denenmiş, problemi olmayan kombi buzdolabıdır. Fiyatı aşağıdaki linkte 1.785 TL. Bonus ve Word için taksit seçenekleri de iyidir.
    http://www.ozgurceyiz.net/asp/product/10/PROFILO-BD-5772-PNFI-BUZDOLABI?ref=akakce&v=0.63.7
    http://www.profilo.com.tr/beyaz-eşya/buzdolapları-ve-derin-dondurucular/buzdolapları/no-frost-kombi-buzdolapları/BD5772PNFI.html?source=browse

BOSCH'tan yeni A++ Sınıfı 40dB Ses Seviyeli Statik Kombi Buzdolabı KGE58AL30N

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 13 Aralık 2011; 11:27:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: sserin

Ankara'da daha önce alışveriş yaptığım bir Bosch Bayinden aldım. İtfaiye Meydanında aldığım fiyatı (1.320 TL peşin) söyleyerek pazarlık yaptım. En uygun fiyatı vermeye çalıştı. Bayi olması nedeniyle küçük farka (peşin 1.385 TL) tercih ettim. Tabi 10 taksitle 1.450 TL ye, ilk 145 TL taksiti Mart/2012 ödemek işime geldi. Tekrar teşekkürler.
    İnox, daha güzel gibi görünmekle beraber, zamanla üzerindeki katman incelince daha mat görünümlü oluyor ve parmak izlerini daha belli ediyor. Birçok arkadaşımda bunu gördüm. Üstelik artık ankastrenin beyaz olanı da var. Yine Bayide gördüm. Bence beyaz ankastre mutfak çok hoş durmuş. Kaldı ki büyük mutfağa sahip değilseniz bir bütün içinde görünmesi de mümkün değil. Bulaşık makinesinin beyaz olması da tercihimi belirledi. Beyaz dediğim, parlak beyaz (metalik gibi) hoş renk. Çok güzel durmuş.
    Tabi daha önemlisi bu modellerin soğutucu bölümünün çok geniş olması. Çünkü kombi dolaplarda en büyük problem; alışılagelmiş şekilde soğutucu bölümü olmayışı, hacmi dar olması, kullanım güçlüğü yaratması. 60 cm yerine 70 cm olan derinlik kombi buzdolabını inanılmaz genişletmiş. Dondurucuyu çok kullanan bir aile olmadığımız için 120-130 lt yerine 70 lt bize fazlasıyla yeteceğinden tercih ettim.

Ben de tamamen sizinle aynı fikirdeyim renk konusunda.

Inox ürünler parmak izi yapmıyor; ancak çok leke gösteriyor. Bezle silseniz su yolları izi kalıyor. Ayrıca çok büyük olmayan mutfaklar için iç karartıcı bir renk. Dediğiniz gibi beyaz ankastreler de çıktı ve ben de ileride değişim yaparsam bu rengi kullanırım.

Beyaz ürünlerde tek çekincem sararma durumu. Ancak bu üründe sararması muhtemel olan panel, çıta, tampon gibi parçalar yok. Ön yüzey tamamen beyaz parlak sacdan oluşuyor. Kapı kulpları minik bir kısım haricinde inox; kapılar da kalın olduğundan görünümü cam kaplı üst model no frostları andırıyor.

Bu son yorumla birlikte annemi beyaza yönlendirmek için daha çok çaba harcayacağım :)))

""Beyaz ürünlerde tek çekincem sararma durumu."" kesinlikle haklısınız. Birkaç yıl sonra olabilecek böyle bir durumu gidermek için kaliteli otomobil cilası kesin çözümdür. Tabi fazla bastırmadan. Önce cilayı sürüp, bir süre bekledikten sonra temiz bir bezle silin. Sararma kalmaz.
    ""Kapı kulpları minik bir kısım haricinde inox"" kapı kulpları zamanla kötü görünür yada kırılırsa, alternatif vidaları uyan kulpları satın alıp denemekte yarar var. Bu tür mağazalar İstanbul'da çoktur. Ankara'da Binbir Çeşit mağazasında benzer ürünler bulunuyor.
    Bu arada ürün, yanlışlıkla inox sipariş edildiğinden bu akşam teslim edilecek. Daha sonra resimlerini eklemeye çalışırım.

• quote:

Merhaba arkadaşlar;
    Bosch'un Ekim ayı listesini kurcalarken statik buzdolabı kategorisinde çok güzel modeller çıkardığını gördüm. En beğendiğim model ise KGE58AL30N oldu.

Buzdolabı statik, yani no frost özelliği yok. Alışılageldiği gibi soğutucu bölme olabilecek karlanmayı kendisi gideriyor, dondurucu bölmeyi ise yılda 1-2 defa siz eritiyorsunuz. Statik buzdolaplarının soğutmasını her zaman daha çok beğenmişimdir.

Bu modelin en güzel yanı ise çok az enerji harcaması. 513lt brüt hacme karşılık günde sadece 0,78kw enerji harcıyor. Yılda 285kw ediyor. Normal kullanımda elektriğe 6TL kadar yük getiriyor.

Statik buzdolabında 1, 2, 3, 4 diye kademeli ayar yapmak ilkel gelirdi. Bu modelde ise durumu elektronik kontrol ile çözmüşler. Dondurucu ve soğutucu bölmede direkt 'C cinsinden ayar yapıyor ve anlık soğukluk kademesini izleyebiliyorsunuz. Tatil ve süper soğutma konumları da var. Yani hem dondurucu ile soğutucuyu ayrı ayarlayabiliyor, hem de ne ayarladığınızı görüp izleyebiliyorsunuz.

Dolapta sıfır derece bölmesi, kayar raylı sebzelik, çıkarılmadan yüksekliği değiştirilebilen kapı ve gövde rafları, soğutma aküsü gibi en yüksek no frost modellerine ait aksesuarlar mevcut. Buzdolabının içi neredeyse dümdüz, kıvrım ve çıkıntıları az. Bu da temizliğini kolaylaştırıyor.

Dondurucu hacmi genişletilmek istenirse çekmeceler çıkarılabiliyor, 2 çekmece arasında düz bir cam raf olduğundan normal dondurucu bölme gibi kullanmak mümkün.

Son olarak da 122lt hacme rağmen günde 17kg yiyecek dondurma kapasitesi ve elektrik kesintisinde 40 saat dondurucudaki besinleri koruma özelliği var. Bu da ne denli yüksek soğutma kapasitesi ve iyi bir yalıtımı olduğunu gösteriyor.

Kısacası bu model 90'lı yıllarda kalitesini hissettiren ithal Bosch kombi buzdolaplarıyla aynı izlenimi bıraktı bende. Soğutma gücü süper, tüketim çok düşük. Resmen aşık oldum bu modele valla :) Elime geçen ilk parayla almayı düşünüyorum. Sizinle de paylaşmak istedim. Çünkü bu buzdolabı no frost olmadığından arıza çıkarma riski çok daha az, buz kırma sesi diye bir şeyin olması söz konusu değil, ses seviyesi de güzel. Üstelik içinde hava kanalları ve girintiler de az, yerine güçlü bir fan donanımı var. Sanki Bosch beni düşünüp bu modeli tasarlamış dedim :)

Fiyatı 1450TL civarına kadar geriliyor, iyi araştırma ile daha ucuza bile bulunabilir belki.

Ürünün tek eksisi tahminimce plastik parçalarda kalite yetersizliği, o da günümüzdeki çoğu buzdolabında yok zaten. Başka sorunu olmasa gerek.

Dolabın dış resmi konmamış ama muhtemelen böyle;

Ürünün linki;
    http://www.bosch-home.com/tr/KGE58AL30N.html

Benzer modelin tanıtım videosu;
    http://www.youtube.com/watch?v=aWNNcO7GNek&feature=relmfu

olabilecek karlanmayı kendisi gideriyor demişsiniz yani karlanma olmuyor mu bu modelde ?
    birde no frost olmadığından farkı ve dezevantajları nelerdir bilgi verebilir misiniz?

• arkadaslar bu dolabi ben de bir suredir arastiriyorum ve almayi dusunuyorum. netten en ucuz ve guvenli bir sekilde nerden alinabilir.
    dun bosch bayiine gittin inox modeli icin 150-200 tl fazladan para istiyorlar. beyazini pesine en son 1500'e biraktilar. zorlayinca ayni fiyata taksit yapariz dediler..
    fiyat alan varsa bayii ve sehir belirtirse sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: USR.

quote:

Merhaba arkadaşlar;
    Bosch'un Ekim ayı listesini kurcalarken statik buzdolabı kategorisinde çok güzel modeller çıkardığını gördüm. En beğendiğim model ise KGE58AL30N oldu.

Buzdolabı statik, yani no frost özelliği yok. Alışılageldiği gibi soğutucu bölme olabilecek karlanmayı kendisi gideriyor, dondurucu bölmeyi ise yılda 1-2 defa siz eritiyorsunuz. Statik buzdolaplarının soğutmasını her zaman daha çok beğenmişimdir.

Bu modelin en güzel yanı ise çok az enerji harcaması. 513lt brüt hacme karşılık günde sadece 0,78kw enerji harcıyor. Yılda 285kw ediyor. Normal kullanımda elektriğe 6TL kadar yük getiriyor.

Statik buzdolabında 1, 2, 3, 4 diye kademeli ayar yapmak ilkel gelirdi. Bu modelde ise durumu elektronik kontrol ile çözmüşler. Dondurucu ve soğutucu bölmede direkt 'C cinsinden ayar yapıyor ve anlık soğukluk kademesini izleyebiliyorsunuz. Tatil ve süper soğutma konumları da var. Yani hem dondurucu ile soğutucuyu ayrı ayarlayabiliyor, hem de ne ayarladığınızı görüp izleyebiliyorsunuz.

Dolapta sıfır derece bölmesi, kayar raylı sebzelik, çıkarılmadan yüksekliği değiştirilebilen kapı ve gövde rafları, soğutma aküsü gibi en yüksek no frost modellerine ait aksesuarlar mevcut. Buzdolabının içi neredeyse dümdüz, kıvrım ve çıkıntıları az. Bu da temizliğini kolaylaştırıyor.

Dondurucu hacmi genişletilmek istenirse çekmeceler çıkarılabiliyor, 2 çekmece arasında düz bir cam raf olduğundan normal dondurucu bölme gibi kullanmak mümkün.

Son olarak da 122lt hacme rağmen günde 17kg yiyecek dondurma kapasitesi ve elektrik kesintisinde 40 saat dondurucudaki besinleri koruma özelliği var. Bu da ne denli yüksek soğutma kapasitesi ve iyi bir yalıtımı olduğunu gösteriyor.

Kısacası bu model 90'lı yıllarda kalitesini hissettiren ithal Bosch kombi buzdolaplarıyla aynı izlenimi bıraktı bende. Soğutma gücü süper, tüketim çok düşük. Resmen aşık oldum bu modele valla :) Elime geçen ilk parayla almayı düşünüyorum. Sizinle de paylaşmak istedim. Çünkü bu buzdolabı no frost olmadığından arıza çıkarma riski çok daha az, buz kırma sesi diye bir şeyin olması söz konusu değil, ses seviyesi de güzel. Üstelik içinde hava kanalları ve girintiler de az, yerine güçlü bir fan donanımı var. Sanki Bosch beni düşünüp bu modeli tasarlamış dedim :)

Fiyatı 1450TL civarına kadar geriliyor, iyi araştırma ile daha ucuza bile bulunabilir belki.

Ürünün tek eksisi tahminimce plastik parçalarda kalite yetersizliği, o da günümüzdeki çoğu buzdolabında yok zaten. Başka sorunu olmasa gerek.

Dolabın dış resmi konmamış ama muhtemelen böyle;

Ürünün linki;
    http://www.bosch-home.com/tr/KGE58AL30N.html

Benzer modelin tanıtım videosu;
    http://www.youtube.com/watch?v=aWNNcO7GNek&feature=relmfu

olabilecek karlanmayı kendisi gideriyor demişsiniz yani karlanma olmuyor mu bu modelde ?
    birde no frost olmadığından farkı ve dezevantajları nelerdir bilgi verebilir misiniz?

Nihayet dün buzdolabı geldi ve kurulumu yapıldı. Beklediğim gibi içi, klasik derinlikten (60 yerine 70 cm) fazla olduğundan çok geniş. Led ışıklandırma hava katmış. Kapılar kapanması için ayarlanmış. İçerden birşey alırken hemen yanınızda.
    İlk geldiğinde çalışırken yiyeceklerin içine yerleştirilmesi için uzun süre açık kaldığından, neme bağlı olarak içinin karşısındaki bölüm biraz karlanmıştı. Daha sonra bu karlanma kısmen azaldı ve kırağı şekline dönüştü. Bu sabah baktığımda ince bir tabaka olarak karşıda duruyor. Elinizle ellemeseniz anlamak kolay değil. Çünkü iç kısımda kullanılan malzeme beyaz. Soğutmayı da, no-frost teknoloji gibi soğuk hava üfleyerek değil, iç-karşı duvarı soğutarak sağlıyor tabi. Bu arada yan duvarlarda herhangi bir karlanma-kırağılama kesinlikle yok.
    Sesi hemen hiç yok. Çalışmıyor gibi. Kombi çalışırken hiç duyamadım. Kombiyi kapatıp dinlediğimde, çalışmaya geçtiğini kulak vererek duyabiliyorsunuz. Sanırım verimli kullanılabilecek.
    İlk izlenimlerim olarak; bu fiyata alınabilecek iyi marka, A++ verimliliğinde, çok çok kullanışlı ve büyük, sessiz bir buzdolabı. Ancak içinde hiç kırağılama görünmesin isteyenler için birşey diyemem. Ben rahatsız olmadım. Kaldı ki buzdolabının içini kısmen buz kaplamış şeklinde görmek istemeyenlerdenim. Sanırım fazla açık kaldığında, iç-karşı soğutma bölümünde karlanma olursa bunu kırağılamaya dönüştüren tesisata sahip. 1 gecede gördüğüm bu. Sanırım low frost özelliği bu olsa gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: drecho

arkadaslar bu dolabi ben de bir suredir arastiriyorum ve almayi dusunuyorum. netten en ucuz ve guvenli bir sekilde nerden alinabilir.
    dun bosch bayiine gittin inox modeli icin 150-200 tl fazladan para istiyorlar. beyazini pesine en son 1500'e biraktilar. zorlayinca ayni fiyata taksit yapariz dediler..
    fiyat alan varsa bayii ve sehir belirtirse sevinirim.

Beyazı için 1.500 TL taksitli fiyat fahiş değil. İnox olanına 80 TL koyunuz. Bence güvenilir Bayiden alın. Çünkü Bosch-Siemens fiyatlarında olağanüstü oynama yakalamak zor. No-frost düşünürseniz Profilo BD 5772 PNFI Vitaplus modelini öneririm. Yukarda linkini verdim. Bence 1.785 TL bu model için çok makul. Aslında @candoğan'ın Bosch-Siemens-Profilo no-frostları pek önermediğini düşünürsek, 1.550 TL lik Samsung RL62 kombi modeli üzerinde durun. Klasik no-frost olarak da Samsung 60 KZRSW modelini 1.400 TL nakite alabilirsiniz. Ben bu geniş klasik modeli çok beğenmiştim. @candoğan da Samsung no-frostların problemsiz olduğunu söylüyor.
    http://www.ticaretmerkezi.com.tr/SAMSUNG-RT60KZRSW-DiJiTAL-NO-FROST-BUZDOLABI_217925.html#0

• Buzdolabınız hayırlı olsun sayın sserin. Dilerim memnuniyetiniz hep devam eder.

Benim çevremde 2002, 2008 ve 2010 model değişik statik tip Profilo buzdolabı kullanan tanıdıklarım olduğundan karlanma konusunda hiçbir çekincem yok. Bırakın soğutucuyu, dondurucuları bile 1 senede anca 3-4mm buz tutabiliyor. Soğutucu bölme de anlattığınız gibi. Ürün otomatik olarak soğutucu bölme arka duvarını erittiğinden sıkıntı yok.

Ses konusunda da iddia ettiği gibi olmasına sevindim.

Üründe beni tek tatmin etmeyen sebzelik çekmecesinin kalitesi oldu, yan ve ön duvarları ince. Ancak ray üzerinde kaydığından ve tutulan alt kısmı sağlam olduğundan ona da hoşgörüm olsun artık.

Önümüzdeki haftaiçi kısmetse buzdolabını alıyorum. Beyaz almaya karar verdim, son anda değiştirmezsem tabi Şu an nakit ve tek çekim kredi kartı fiyatlarını araştırıyorum. Tek çekim daha karlı gibi, çünkü karta bonus, puan vb. yüklenecek. Ben bu tip şeyleri taksitle almayı hiç sevmem, elde avuçta ne varsa buluşturup gider alırım. Sonra nasıl ödeyeceğim diye düşünmem. Taksit olunca tedirgin oluyor insan. Tamamen şahsi düşüncem tabi

İstanbul sınırlarında uygun fiyatlı bulan arkadaşlar paylaşırlarsa mutlu olurum. Hatta burayı gören bayilerin tekliflerine de açığım

• Ben butun forumu baya inceleyip, bu modelın ınox unu dun aldım, yanında camasır bulasık ankastre fırın ve ocak ta aldıgım ıcın tek fıyatını bılemıyorum ama toplamda 8% civarı bir indirim ve bonus la mart tan baslayarak 10 taksıkt aldım.
  • quote:

Buzdolabınız hayırlı olsun sayın sserin. Dilerim memnuniyetiniz hep devam eder.

Benim çevremde 2002, 2008 ve 2010 model değişik statik tip Profilo buzdolabı kullanan tanıdıklarım olduğundan karlanma konusunda hiçbir çekincem yok. Bırakın soğutucuyu, dondurucuları bile 1 senede anca 3-4mm buz tutabiliyor. Soğutucu bölme de anlattığınız gibi. Ürün otomatik olarak soğutucu bölme arka duvarını erittiğinden sıkıntı yok.

Ses konusunda da iddia ettiği gibi olmasına sevindim.

Üründe beni tek tatmin etmeyen sebzelik çekmecesinin kalitesi oldu, yan ve ön duvarları ince. Ancak ray üzerinde kaydığından ve tutulan alt kısmı sağlam olduğundan ona da hoşgörüm olsun artık.

Önümüzdeki haftaiçi kısmetse buzdolabını alıyorum. Beyaz almaya karar verdim, son anda değiştirmezsem tabi Şu an nakit ve tek çekim kredi kartı fiyatlarını araştırıyorum. Tek çekim daha karlı gibi, çünkü karta bonus, puan vb. yüklenecek. Ben bu tip şeyleri taksitle almayı hiç sevmem, elde avuçta ne varsa buluşturup gider alırım. Sonra nasıl ödeyeceğim diye düşünmem. Taksit olunca tedirgin oluyor insan. Tamamen şahsi düşüncem tabi

İstanbul sınırlarında uygun fiyatlı bulan arkadaşlar paylaşırlarsa mutlu olurum. Hatta burayı gören bayilerin tekliflerine de açığım

""beni tek tatmin etmeyen sebzelik çekmecesinin kalitesi oldu, yan ve ön duvarları ince. Ancak ray üzerinde kaydığından ve tutulan alt kısmı sağlam olduğundan ona da hoşgörüm olsun artık.""
    Sebzelik bölümü çok kullanışlı. Verdiği izlenim gibi elde kalacak, kırılacak türden değil. Çok kolay hareket ediyor. Yine de bilinmez, dikkatli çekip, kullanmak gerekir tabi. Özellikle maydanoz,kıvırcık vb yeşilliklerin ezilmeden saklanması için düşünülmüş ara bölme çok kullanışlı. Bu bölmeyi sebzeliğin ortasında kaydırdığınızda, sebzeliği 3 e ayırmış oluyorsunuz. Bir tarafa meyveler, diğer tarafa sebzeler, ortadaki bölmeye de yeşillikler konulabilir. Çok amaçlı da kullanılabilir.
    Nakit almak, nakit akışını kolay düzenlemek bakımından tabi çok daha mantıklı. Ancak aylık gelir-gider dengesi çok bozulmadıkça uzun süre kullanılabilecek dayanıklı tüketim mallarını taksitle almak, ödemeleri geniş zaman dilimine yaymak bakımından önemli. Çünkü "buzdolabını 10 yıla kadar kullanırım" varsayımıyla alıyoruz. Kaldı ki eskisi gibi nakitte çok indirim olmuyor. Nakit vereceği son fiyata taksitte % 5 ekliyorlar. Benim örenğimde 1.385 TL peşin yerine 1.450 TL/10 taksitle vermek gibi. Tabi bu kişisel bir yaklaşım.
    İçteki karşı bölümün kırağılaması çok titizlenmedikçe rahatsız edici değil. Bazen bezelyeden küçük tanecikler oluşabiliyor, bazen kırağılama gibi. Hanım bu konuda hassastı ama fark etmiyorum diyor.

• Peki dondurucunun tavanı karlanma açısından ne durumda? Bayide incelediğim kadarıyla soğutucu ünite (evaporatör) dondurucu kısım için tavana çıplak olarak yerleştirilmiş. Daha evvel yazmıştım.
    Buzluktaki karlanma da bu bölgede oluşuyor.

Sebzelik dediğiniz gibi epey derin ve kullanışlı. Malzeme kalitesinden bahsederken sebzeliği açıp yan kısımları elinizle eğince fazla esnemesinden, bir de şeffaf ön kapağın üst kısımdan tutunca biraz ince kalmasından bahsetmiştim. Yoksa çekmek için alttan tuttuğunuzda elle kavranan bölge iyi yapılmış, ray üzerinde kaydığından bir sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 16 Aralık 2011; 14:44:29 >
  • quote:

Peki dondurucunun tavanı karlanma açısından ne durumda? Bayide incelediğim kadarıyla soğutucu ünite (evaporatör) dondurucu kısım için tavana çıplak olarak yerleştirilmiş. Daha evvel yazmıştım.
    Buzluktaki karlanma da bu bölgede oluşuyor.

Sebzelik dediğiniz gibi epey derin ve kullanışlı. Malzeme kalitesinden bahsederken sebzeliği açıp yan kısımları elinizle eğince fazla esnemesinden, bir de şeffaf ön kapağın üst kısımdan tutunca biraz ince kalmasından bahsetmiştim. Yoksa çekmek için alttan tuttuğunuzda elle kavranan bölge iyi yapılmış, ray üzerinde kaydığından bir sıkıntı yok.

2-3 günlük kullanımda dondurucu tavanında hemen hiç buzlanma yok. Elinizi sürerseniz belki milimetrik buzlanma hissedersiniz. Bunun dışında hiç yok.

• Hmm, asıl önemlisi dondurucudaki buzlanma bence. Çünkü kullanıcı tarafından eritilmesi gerekiyor. Low frost hakikatten işe yarıyor demek ki.

Bugün bayide tekrar inceledikten sonra kesinlikle beyaz almaya karar verdim. İnci gibi süper duruyor. Bosch no frostlara göre kapı kulbu, plastik rafları, gövde, kapı kalınlığı vb. bariz olarak çok daha kaliteli.

Sizin aldığınız gibi bayiler de Mart'a ertelemeli 10 taksitli fiyattan bahsediyorlar. Siemens bayisi 10 taksite 1550TL civarı bir fiyat verdi. Nakitte 1400-1450 arasına temin edemezsem bu şekilde alacağım.

Şu an bulabildiğim en uygun fiyat Siemens olarak 1420TL peşin. Bosch'u da sorduğum ve cevap beklediğim 2 yer var.

Önümüzdeki haftaiçi almış olurum.
  • quote:

Hmm, asıl önemlisi dondurucudaki buzlanma bence. Çünkü kullanıcı tarafından eritilmesi gerekiyor. Low frost hakikatten işe yarıyor demek ki.

Bugün bayide tekrar inceledikten sonra kesinlikle beyaz almaya karar verdim. İnci gibi süper duruyor. Bosch no frostlara göre kapı kulbu, plastik rafları, gövde, kapı kalınlığı vb. bariz olarak çok daha kaliteli.

Sizin aldığınız gibi bayiler de Mart'a ertelemeli 10 taksitli fiyattan bahsediyorlar. Siemens bayisi 10 taksite 1550TL civarı bir fiyat verdi. Nakitte 1400-1450 arasına temin edemezsem bu şekilde alacağım.

Şu an bulabildiğim en uygun fiyat Siemens olarak 1420TL peşin. Bosch'u da sorduğum ve cevap beklediğim 2 yer var.

Önümüzdeki haftaiçi almış olurum.

İlk izlenimlerim çok olumlu. Ancak ay içinde sarfiyata etkisi. Uzun süreli kullanımda buzlanma, kırağılama, karlanma kalınlığı vb hususlara bakıp daha ayrıntılı yorumlar yapabilirim.
    Yalnız led aydınlatma gün ışığı olsaydı daha iyi olabilirdi. Kapısını açınca biraz işkembe salonu havası oluyor! Sanırım gün ışığı led lambalar da vardır.
    Yanıltıcı bilgi vermediyse satıcı; kendine maliyetinin 1.385 TL olduğunu belirtti. Biraz marjı olabilir. Bu durumda 1.500 TL vadeli bulunursa abartılı sayılmamalı bence.

• Bu dolabin inox unu bugun itibari ile siparis vermis durumdayim.
  • Dün gittiğim siemensve bosh bayiilerinde bu dolabın düz beyazını gördüm. Ancak simli beyazı olmadığını söylediler. Forumda parlak beyaz yazılmıştı galiba. Farklı beyazı da varmı acaba??
  • Merhaba,

Ben de bu buzdolabını almayı düşünüyorum ama mutfakta yer biraz dar. Bu yüzden ölçülerden emin olmak istiyorum. Acaba bu buzdolabının arkasında tel var mı? Varsa toplam derinliğe dahil mi?

Bir de kenarlarda ne kadar boşluk olmalı? Kullanım kılavuzunu indirip baktım ama böyle bir bilgiye rastlayamadım. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul37

Dün gittiğim siemensve bosh bayiilerinde bu dolabın düz beyazını gördüm. Ancak simli beyazı olmadığını söylediler. Forumda parlak beyaz yazılmıştı galiba. Farklı beyazı da varmı acaba??

Beyaz olan Bosch KGE58AW30N modelidir. Zaten eski beyazlar gibi mat değil, parlak durmakta. Sİmli değil tabi. Başka rengi üretilmiyor; inox yada beyaz.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.