< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametcafer61 -- 8 Şubat 2018; 23:42:56 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametcafer61 -- 8 Şubat 2018; 23:42:56 > |
Hocam o skalada iyi dolap bulursan bana da haber ver.
Ben profilo yu buldum. Diyeceksin ki nedir hesabın. Kısaca ek garanti yaptırıp 7 yıllık olarak 1900 2000 gibi bir sıfır dolap sahibi olurum dedim. Çünkü çoğu dolap 10 yıl gitmiyor bile artik. Samsung almış olup 3600 tl verdiğini yazan arkadasin yerinde olsam değil samsung amana bile olsa artik 1 buzdolabına 4000 5000 tl vermek akıllıca olmaz artık. Çünkü eskiden bir dolap 20-30 sene çalışırdı. Hatta 40 sene hic ariza yapmadan çalışan buzdolapları gördüm. Lakin artik firmaların üretim bandından çıkan mallar ya çok kalitesiz ya da ayarlı çıkıyor. Yani kimse 4000 tl vereyim de 20 sene dolabı kullanacağım hesabi yapmasin. Çünkü o hesap eskiden tutuyordu. Hatta eskiden dolap bozulmadı ama artik 20 senedir çalışıyor motoru fazla elektrik çekmeye başlamıştır yani tüketim değerleri cağın gerisinde kaldı deyip dolarınızı değiştirin dedigimi bilirim. Şimdi bunları yazarken komik geliyor. Çünkü artik bunu diyecek ortam bile kalmadı. Beyaz eşya kullanım süreleri 7-8 yila düşmüş görünüyor ortalama. İstisnalar elbet olur . 1 yıl da arızalanan da olur 15 yıl tik demeyen de çıkabilir lakin genel gördüğüm manzara bu. İşin acı tarafı firmalar malının arkasinda durmaz olmuş. Sanırım onlarda biliyor kaliteden çaldıklarını ve bu politika haline gelmiş görünüyor ve bilinçli yapılmakta. Sömürülen ve sürünen yine tüketiciler oluyor. ,. |
Merhaba Siemens KG76NAI32N kombi nofrost tavsiye edermisiniz ayrıca fiyat verirmisiniz
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |